zondag 27 oktober 2013

Pilaarheilige

Het onvermijdelijke is gebeurd: zelfverklaard pedojager Ben van de B. lijkt pilaarheilige Frides Laméris aan de kant te hebben geschoven. Zijn goedgelovige steun en toeverlaat, schoothond en papegaai die Ben onlangs nog wist over te halen om een vreedzaam protest te houden bij de woning waar zijn uit huis geplaatste kinderen verblijven, bleek er al die tijd een dubbele agenda op na te houden en Ben heeft hem eindelijk door!

Niet alleen is Frides volgens Ben te vaak naar het politiebureau in Groningen geweest, zonder dat er een woord van de zaak op papier werd gezet, maar hij poogde Ben ook in de armen te drijven van holistische agogen. Onder wie ene Monique Tijsma te Alkmaar ('De naam van mijn praktijk TIJ-samen is ontstaan uit  mijn visie dat alles op en neer gaat en een ritme heeft zoals het tij. Een sessie doe je samen en mijn achternaam Tijsma zit erin verwerkt.') en weer een andere vriendin van Frides, Karin Schrier, volgens Ben 'GHZ Psycholoog'. Ben moet haar niet: 'Vuile klote wijf, zij spreekt doelbewust in als of zij mij in behandeling of zo heeft. HIJ (Frides) WAS MIJ AAN HET OPZETTEN OM DENK IK MIJ VRIJWILLIG IN DE PSYCHIATRIE TE DOEN BELANDEN!!'

Die Schrier blijkt overigens zelf een conflict met Bureau Jeugdzorg te hebben, maar Ben denkt nu dat ook zij ook in het spel zit. 'Ze heeft natuurlijk een of andere deal gekregen dat zij haar dochter terug krijgt als ik opgezet wordt !!! ze mag van mij dood vallen !!!!'

Wat zich de afgelopen weken allemaal heeft afgespeeld tussen Huize Laméris en Huize Ben is niet bekend, maar uit een door Ben op zijn Facebook gepubliceerd overzicht van telefoongesprekken, blijkt dat Frides de afgelopen weken doorlopend aan de telefoon hing.

Het was natuurlijk van meet af aan geen match: de erudiete theoloog uit Zuid Laren en de criminele rouwdouwer uit Schoorl. Mogelijk vond Frides Ben veel te agressief, en mislukte iedere poging om hem aan de (transcendente) meditatie te krijgen.

Hoe dan ook, de paranoia van Ben van de B.. openbaart zich nu zich ten volle aan de lamme goedzak Laméris. Die sloeg alle waarschuwingen over Ben in de wind, en krijgt nu stank voor dank. Nog erger is dat Frides zich voortdurend - in woord en geschrift - introduceerde als de vertrouwensman van de familie, en Ben hem nu afserveert als 'gewoon de woordvoerder'. Precies hetzelfde flikte Ben met Arend Zeevat, die zo dom was om Ben een podium bij Argusoog te geven. Het is voor Laméris te hopen dat hij nu ook eens inziet dat die kinderen niet voor niets uit huis zijn geplaatst.

UPDATE: Nu ook officieel. Doodse stilte bij Frides.
UPDATE: Frides is eindelijk wakker geschoten, sort of.

6 opmerkingen:

 1. "Hij is afgestudeerd theoloog, luis in de pels en roepende in de woestijn."

  Het geroep zal wel verstomd zijn inmiddels. Het inzicht verwacht ik niet zo snel - in de woestijn heb je het zand niet zo snel uit je ogen gepoetst.

  Vreemd, in de studie theologie wordt toch de nodige aandacht aan eh, menselijke zwakheden besteed, en aan het herkennen van problemen waar de Bijbel geen, de psychiater misschien een antwoord op heeft.

  Enfin, het scheelt weer Kruidvat kaartjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Arme Frides, hij bedoelt het zo goed. In het verhaal van Barracuda is wel duidelijk dat Frides niet zo onnozel was. Als ik het lees dan probeerde hij via een omweg Ben van paranoia af te helpen. Leuk geprobeert, maar helaas die arme Frides zit nu met een fikse kater.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een maand of wat geleden zag ik een filmpje waarin Frides een hypothese voorlegde: minstens honderdduizend daders van ritueel kindermisbruik in Nederland. Wie zoiets beweert (nooit iets gehoord over toetsen van die hypothese en de resultaten daarvan) is niet bepaald in de positie om anderen als Ben met hun paranoia te helpen. Frides is meer het soort do-gooder dat door roeien en ruiten gaat als hij denkt dat er ergens iets goods te do-en is. Vermoeiende types zijn dat.

   Verwijderen
  2. Daarom zit de stakker met een kater. Na de afdwaling van het rechte pad is de arme man nu met 1 klap in de realiteit. Ben is geschift, de kinderen zijn niet zomaar uit huis geplaatst en al zijn goed bedoelde pogingen zijn gestrand.
   Arme Frides, heus ik heb (bijna) medelijden met hem.

   Verwijderen
  3. Gelukkig (bijna). Dat hij tot de realiteit is teruggebracht is een zegen voor hem. Als hij dat tenminste is; hij lijkt me van het hardnekkig eigenwijze soort.

   Verwijderen
 3. "blijkt dat Frides de afgelopen weken doorlopend aan de telefoon hing."

  Uhm.. Kopje boven dat tabelletje ook gezien?

  "Gebeld nummer Bestemming Datum Start Gespreksduur Bedrag"
  "Bellen binnen Nederland vanaf 0727507203"

  Het is niet Frides die om de haverklap bij Ben aan de lijn hangt, maar omgekeerd?

  BeantwoordenVerwijderen