zaterdag 1 februari 2014

Dagboekgate

Nieuwe bizarre fase in dagboek-gate, toeterde Hans Mauritz naar aanleiding van het Vaatstra snelvonnis gisteren in Assen. Na Dankbaar en Mauritz - de Peppi en Kokki onder de complotters - was het nu de beurt aan de erudiete Frides Laméris om de dagboeken Maaike Vaatstra van het web te verwijderen. Die er overigens nog gewoon staan. Niet alleen riskeert Frides daarmee straks 2500 euro boete 'per gedraging per dag', sowieso moet Frides 6000 euro proceskosten ophoesten.

Bellenblazer Mauritz ging natuurlijk eerst tekeer tegen de rechtbankverslaggever Chris Klomp die het schrijversduo al eens flink de les had gelezen. Klomp zou de meest flagrante desinformatie over de onwetend gehouden Nederlander uitstorten. 'Ze papegaaien elkaar allemaal na, zonder een gram onderzoek te doen'. Maar als Barracuda juist geïnformeerd is, heeft die hele Mauritz zelf ook 'geen gram onderzoek' verricht voor het aanstaande boek over Vaatstra, maar het broddelwerk van Wim Dankbaar alleen maar opgeleukt. Wim kan namelijk niet schrijven.

'De dwangsommen liegen er niet om (...) maar de aanzegging dat Frides alle medestrijders die bij hem bekend zijn dient aan te geven (lees: te verraden) heeft ons allen nu in een Noord-Koreaanse situatie gebracht.' Het is toch wat, zeker als je ook nog die gehate 'desinformatie' van Klomp moet citeren.

Frides en Mauritz lieten hun gezicht namelijk niet zien in de rechtbank. Die eerste had in een mail zijn bezwaren aan de rechtbank kenbaar gemaakt en mopperde over een 'evidente vorm van rechtsongelijkheid' aangezien hij als 'enige persoon in dezen' is gedagvaard. Feitelijk klopt dat al niet, want Dankbaar en Mauritz zijn eveneens gevonnist, maar Barracuda kan wel een extra reden verzinnen. Het vonnis tegen Dankbaar & Co was nog niet uitgesproken, of Frides zette de dagboeken weer online, daaraan toevoegend 'Je moet wel durven'. Ook ronkte Frides dat hij al eens eerder een vonnis helemaal naast zich had neergelegd. Dan moet je nu niet gaan piepen.

Nog mooier is deze: 'Ik wens hierbij dus om bovengenoemde redenen als het ware de heer Moszkowicz (advocaat voor Vaatstra) te wraken en verzoek u bij deze dringend om het KG te verdagen tot de boven geconstateerde rechtsongelijkheid is opgeheven.' De advocaat wraken, ook dat lijkt Frides weer eens niet helemaal helder te hebben. Zou hij het vonnis eigenlijk wel begrepen hebben?

32 opmerkingen:

 1. Voor een theoloog die graag op een ramkoers met het gezond verstand ligt is een bijvakje civiel en strafrecht geen overbodige luxe. Frides doet het echter liever op zijn manier. Ik hoop dat hij dan ook de consequenties zal ondervinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou Frans, Frides financieel steunen voordat de erudiete theoloog richting voedselbank gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De erudiete theoloog geniet van een bijstandsuitkering, dus iedere vorm van daadwerkelijke executie van het vonnis is net zo relevant als water naar de zee dragen. Hmmm. Lijkt alsof Frides in ieder geval begrijpt dat 90% van zijn minimumbestaan veilig is... met als motto 'wie niets te verliezen heeft'. Een serieuze betrekking of inkomstenbron zie ik Frides 'for life' niet scoren, dus voor de toekomst is er ook niets te halen. Misschien dat een strafrechter nog iets kan uitrichten: in civilus valt er geen TBS te vorderen (helaas).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het bevreemdt mij dat Frides als theoloog vanuit zijn beroep niet kan begrijpen dat mevrouw Vaatstra er genoeg van heeft en verder wil gaan met haar leven. Dat ze in haar onmacht zaken met de verkeerde heren ging doen, achtervolgt haar tot op de dag van vandaag.

  Ook gaat Frides mee in het toontje; wij-weten-het-wel voor-jou, er volkomen aan voorbijgaand dat hij met een volwassen vrouw te maken heeft die heel goed in staat is om haar keuzes te maken. Het 'sympathieke gesprek' dat hij met mevrouw Vaatstra was tegen dovemansoren gericht, dat mag duidelijk zijn. De gang naar de rechter was nog grimmiger omdat de advocaat (of het nu Jan Vlug Of Yehudi Moszkowitz ) ten enen male de vijand is. Frides is een krankjorume theoloog die niet onder doet voor een fanatiek jehova getuige die met zijn kinderen op pad gaat. Misschien dat Frides daar onderdak kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Overigens zuigt Mauritz uit zijn duim dat Frides "universitair docent" zou zijn, dat is niet het geval. Wel studeerde hij af als theoloog, maar dat maakt hem natuurlijk nog geen docent. Zijn afstudeerscriptie staat online en die las ik inmiddels, het is volstrekte bagger. Onbegrijpelijk dat je met zulke nonsens een graad kan halen. Hij vergelijkt teksten uit de bijbel met een allegedly door Jezus aan gekkie Jacob Lorber gechanneld boek. Ik zeg "gekkie", omdat Lorber al in 1966 gediagnosticeerd werd met paranoide schizofrenie door Antoinette Stettler-Schär in 1966, in haar boek Jakob Lorber – Zur Psychopathologie eines Sektenstifters:

  "chronische paranoide Schizophrenie mit manisch-depressiver Komponente bei einer präpsychotisch selbstunsicheren, ängstlichen, neurotischen und geltungssüchtig-hysterieformen Persönlichkeit" (pp49)

  In het gedrag van Frides nu vind ik deze kenmerken heel herkenbaar. Volgens mij probeert hij op de één of andere manier zijn grote spirituele voorbeeld Lorber te emuleren. Dat, of Jezus zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ik in die context nog zorgwekkender vind, is het thema van zijn scriptie: de tempelreiniging door Jezus van geldwisselaars en waar deze als een wilde tekeer gaat. Vindt hij zichzelf een soort Jezus die ons land even de waarheid komt zeggen? volgens mij is hij toe aan een psychische evaluatie. In die bijbeltekst staat te lezen:


  Daar trof hij op het tempelplein de handelaars in runderen, schapen en duiven aan, en de geldwisselaars die daar altijd zaten. Hij maakte een zweep van touw en joeg ze allemaal de tempel uit, met hun schapen en runderen. Hij smeet het geld van de wisselaars op de grond, gooide hun tafels omver en riep tegen de duivenverkopers: ‘Weg ermee! Jullie maken een markt van het huis van mijn Vader!’

  Stukje debielen-duiding van Frides uit zijn scriptie (pp 116):

  "De in Joh 2:15 (par) aangeduide actie veronderstelt (historisch) een uiterst rumoerige en totaal chaotische situatie, waarbij een flink aantal mensen en dieren tengevolge van het goddelijke geweld waarmee Jezus in de tempel optreedt, in paniek wegvluchten. Het lijkt in deze situatie volstrekt zinloos om speciaal aan de duivenverkopers te vragen om hun koopwaar te verplaatsen. Zonder de suggestie(s) in de Lorbertekst in aanmerking te nemen, is het bijzonder moeilijk één en ander aanschouwelijk te maken. Er is nl. niet uit de evangelieteksten af te leiden waar deze duivenverkopers zich t.o.v. de runder- en schapenhandelaren bevonden. Indien dit ongeveer op dezelfde plaats was, zou Jezus zijn boodschap aan de duivenverkopers ook min of meer schreeuwend moeten hebben gegeven, omdat het niet mogelijk lijkt om deze duivenverkopers te midden van het tumult op een andere manier als groep te bereiken. Dit is echter niet de indruk die Jezus' woorden in 2:16 wekken. Zij lijken veeleer in een zekere rust te zijn uitgesproken. Het is daarentegen heel goed denkbaar dat de woorden van het synoptische citaat wel in de de situatie van 2:15 (par) op luide toon kunnen zijn uitgeroepen of uitgeschreeuwd, omdat men reeds in een gewone (drukke) markt­situatie niet met zachte stem kan communiceren als men een boodschap wil geven aan een grotere groep mensen."

  Even los van de volstrekte irelevantie van dit geneuzel: Er staat "roepen" in het betrefende bijbelcitaat. Daar spreekt geen rust uit. Hij bazelt eerst wat vaag over de positie van anderen in de tempel om een mistgordijn op te werpen en probeert de valse indruk te wekken dat Jezus het in volle rust gezegd zou hebben. Hij koppelt een bepaalde intonatie aan een woordkeuze, wat natuurlijk nergens op slaat.Je kan werkelijk alles op iedere toonhoogte zeggen. wat dit vervolgens over Lorber zegt is al helemaal onduidelijk.

  Het verbaast me niets dat zo'n idioot vervolgens een Ben vd Brink gaat steunen in zijn wanen, of dat dagboek publiceren. Beetje zoals Micha zichzelf als een bijbelse profeet ziet. Viel het iemand overigens op dat zijn bijbelrants uit de gevangenis niet meer op Youtube te vinden zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Doet dat er toe? De mannen Dankbaar, Lameris, Kat en Vrijland hebben 1 ding gemeen: op zoek naar hun 'waarheid' gaan ze over lijken. En de rechtbank heeft er de handen vol aan. Het is al eerder gezegd; volg het patroon van het denken van de mannen en je komt uit op een absolute dictatuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dorothy

   Het doet ertoe, omdat een gestoorde als Frides Laméris probeert gezag te ontlenen aan het feit dat hij afstudeerde als theoloog, terwijl uit zijn bespottelijke scriptie vrij duidelijk blijkt dat hij dat niveau totaal niet heeft, met zijn pseudo redenaties en geestelijk gemankeerde gezemel over Jacob Lorber. Het moet duidelijk zijn dat hij niet alleen als plottertje, maar ook als theoloog een volstrekt onbeduidende charlatan is. Hij probeert het gezag dat veel mensen toekennen aan theologen te exploiteren ("senior alumnis", LOL), terwijl zijn scriptie alleen maar interessant is in zoverre het illustratief is voor zijn schijnredenaties en "denk" patronen. Het lijkt me dat er daarom geen seminarie volgde op zijn studie theologie, want daar kom je niet binnen met zulke absurditeiten.

   Wat hij vooral aantoont is dat zo'n papiertje van de RUG niets waard is, want die lieten hem gewoon afstuderen op de exegese van een gecertificeerde paranoïde schizofreen, die even weinig met Christendom te maken heeft als Vishnu, Wodan, of de grote Manitou. Het laat ook zien hoe scheef zo'n religieuze motivatie kan gaan.

   Mijn vermoeden dat hij zichzelf ziet als Jezus de tempelreiniger werd trouwens bevestigd in een interview dat Marcel Vervloesem met hem afnam. Zijn aandacht ligt heel eenzijdig op één passage uit de bijbel, waar Jezus mensen met zwepen slaat, hun broodwinning afneemt en mishandelt. Ziet hij als zijn centrale taakstelling. In dat interview zei hij:

   Ik ben niet voor niets afgestudeerd theoloog. Ik beschik over profetisch bloed en scherpe ogen. Van mijn ouders kreeg ik mee de wereld van list en bedrog actief tegemoet te treden.
   Niet voor niets ben ik afgestudeerd op het verhaal van Jezus en de tempelreiniging, hoe hij met een zweep de kooplieden verjoeg, sprak mij erg aan.’


   Hij misbruikt kortom de bijbel als criminogene drijfveer, om grensoverschrijdend gedrag mee te rechtvaardigen. Bijvoorbeeld om de dagboeken van Maaike te publiceren. Daarin vindt hij zichzelf duidelijk vanuit een verheven positie denken en handelen.

   als hij Islamiet was geweest, zou je dat als een enorme "red flag" voor radicalisering kunnen zien, zo'n eenzijdig accent op de toorn van Jezus en dat overtrokken zelfbeeld. Het is eigenlijk hetzelfde als een Islamiet die de Jihad centraal stelt in zijn geloofsbeleving.

   Het heeft zeker totalitaire trekjes, maar nog belangrijker: het heeft gewelddadige trekjes.

   Verwijderen
 8. "De mannen Dankbaar, Lameris, Kat en Vrijland hebben 1 ding gemeen: op zoek naar hun 'waarheid' gaan ze over lijken."

  Zo weet ik toevallig ook dat er van hun kant vendetta's in wording zijn die volgens mijn onnagedane inzichten nog wel eens tot heel wat literaire onthullingen zullen gaan leiden. Lees:

  "B.T.W. Swapichou, Xara (Carla Kuik) en Jeroen H.hebben de pijp aan Maarten gegeven. De reden daarvan wordt ‘intern’ gehouden."

  "Ik weet de reden wel. Ze komen er niet zomaar mee weg…ik ben nog niet klaar met ze."


  .........[██████████=========~~~~~~D
  ..▂▄▅█████████▅▄▃▂
  I███████████████████]
  .\_@_@_@_@_@_@_@_@_/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ben benieuwd, zit al tijden te wachten. Hij weet mijn adres en email adres. Niets gezien nog. *in afwachting*. Hij stelde laatst nog dat hij me niet kende, ik sta altijd open voor een goed dialoog.

   Verwijderen
  2. Naar aanleiding van hetgeen je 'ons' op dit draadje over je zogenaamde privé gegevens al op de mouw probeerde te spelden, ben ik samen met liesbeth die op dat zelfde draadje eveneens opmerkt dat je postcode om te beginnen niet correct is dus een elektronische patrouille naar je haram ruikende beweegredenen begonnen. Echt Carlita ook je telefoon gegevens 'kloppen' net zoals die van jorusje zijn weldegelijk bestaande Turkse inreisgegevens! Kijk, of je laat met de ballen die je zegt te hebben het onderste uit de kan zien, of je verliest nog meer geloofwaardigheid door een beetje op het net de super granny uit te hangen met valse persoon gegevens! Een tussenweg is er nooit! Capiche?

   Verwijderen
  3. grappig, je noemt me Carlita.. dat doen mijn beste vrienen.. ik voel nu al voor je :).

   nee Postcode zat foutje in, een cijfer teveel, het is 9731HB, 22. Nog wat te vragen??

   Verwijderen
  4. en mijn telefoonnummer klopt ook nog steeds. Is nog steeds 0520-5492345 Bel me maar! Weet niet wie de Liesbeth is, maar koffie staat ook nog steeds klaar. Wanneer kom je langs?

   Verwijderen
  5. @Jeroen Bakker, aka al die andere lafbek namen waar je achter verschuilt, bel me maar!! 050-5492345

   Verwijderen
  6. Heb je het tegen mij? Weet me god niet wie je met die koekenbakker bedoeld, maar is het misschien de zoon van? Hoe lang is het geleden dat? Kwijlbak hahaha...

   Verwijderen
  7. "bel je me nog?"

   Mag van mijn 'baas' nooit met voor de AIVD luiers vol poepende mensverraadsters omgaan...

   Verwijderen
  8. jammer, je blijft dus een laffe lafbek.. ook goed. Mijn gegevens staan overal.. contacteer mij! Ik ben niet interessant.

   Verwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 9. Hmm. Martin is nog niet klaar met ze. Martin Alberda was het toch? Een echte Friese naam. Vraag me af wat zijn echte drijfveer is.. Vind hem wel stoer met die zonnebril op. Ik denk zelf dat hij teveel films gezien heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De familie Poot wilde de maatschappij een pootje lichten. Ze vergaten echter. Dat er grotere machten zijn die hen weer pootje lichten. Pa Poot laat het er niet bij zitten. Want het is een echte Poot. Hij geeft zijn zoon. Wat ook een echte Poot is. Opdracht om het Poten dossier te openbaren in de media. De Chipsol zaak is geboren. En plots zijn alle rechters pedo, zijn alle kranten pedo. Het gaat zelfs zover. Dat ene Kat in de zak zich geroepen voelt om hen te steunen. Maar wie heeft wie nu bij de poot? Micha denkt dat die sterk staat. Maar het duurt niet lang meer. Dan staan ze bij hem op de stoep. Niet ik of jij. Maar zij die verneukt zijn door zijn geit gebrei. De kracht van de familie Poot is groter als hij aan kan. Tis net als met van der Plas. Ze krijgen genoeg van zijn gejank. Alles heeft die al geprobeerd. Van den Brink, de Monck, Zeevat, Vergeer, Lameris. En allen komen bedrogen uit. Martin Vrijland is de volgende. Wedden mag niet. Evenals gokken. Maar iets wat men zeker weet is geen gokken of wedden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo barracuda en anderen,
  wellicht off topic. Maar weet iemand wat het vonnis is in de zaak Staat tegen Ben van den Brink.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeroen Bakker, kom maar eens met je eigen identiteit naar voren. Bel me maar eens! Durf je niet he? Labek!

   Verwijderen
  2. *wacht nog steeds* op telefoontje van Wean..oftewel Jeroen Bakker.. Komt nog niet.l

   Lullig he?Als je naam ineens op internet komt..goh....

   Verwijderen
 12. --de Peppi en Kokki onder de complotters--

  Wat er bij mij dan weer nooit tussen komt is dus dat Kat al zo lang ik hem zie infowhoren hij gemiddeld wel 3 medestanders/meelopers per jaar voor zijn opstokende karretjes weet in te palmen. Deze zelfde 3 wannabee beroeps opruiers vertikken het na een tijdje echter weer om voor zijn despotische spatjes onderdanig maar te gaan behoren acteren of kruipen, waarna de verongelijkte clown met het schaamrood op zijn koontjes & de as meelijwekkend op zijn keppel strooiend als een ware slachtofferist afdruipt... Hoe durven ze!!!

  "Bedank onderdanige verenstekers!!! Helaas werd ik recent weer geconfronteerd met iemand uit ‘eigen kring’ die zich opeens tegen me begon te keren omdat ik haar in ruil voor een positie in notabene mijn verzetsgroep om een inwijdings paardans uitnodigde!. Dat gebeurt ook voortdurend en komt steeds als een mokerslag. Dit geeft m.i. aan dat we in ware oorlogstijden leven; tijdens het verzet in WOII moet het gegaan zijn op dezelfde manier, dat steeds weer ‘getrouwen’ afviellen om diverse redenen. Horror, maar ook een leerproces!" BRON

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Martina faciliteerde Kat al tijdens zijn nog prille collaboratie om hem bij een zwaar aangeraden fietsvakantie ergens in Frankrijk vanaf een klif lek te laten gaan?! Micha is er altijd van uit gegaan dat dit een met succes beproefde methode van geslepen dienschten is geweest bij het laten 'verongelukken' van veel van hun te lastig wordende tegenstand! Nu begrijp ik pas waarom Kat zo wantrouwend & angstig begint te worden. Lees:

   Micha Kat zegt: 1 februari, 2014 om 17:03

   "Dit is zo alarmerend.. ik kreeg een tip van iemand die zo terriefied was dat hij vroeg zijn email PER DIRECT te deleten…"

   BRON

   Verwijderen
 13. Weer desinfo bij Micha Kat, dit keer over Hans Anker, op wie zogenaamd een moordaanslag is gepleegd. Complete onzin. Ongelukje met racefiets, is eind december al gemeld door de media:

  Hans Anker, de raadsman van het gerenommeerde advocatenduo Anker & Anker, is voorlopig uit de running. Hij is fiks gewond geraakt bij een val van zijn racefiets.

  In het ziekenhuis schrokken ze eind vorig jaar flink van de ernst van de verwondingen. Er werd een vergelijking getrokken met een parachutist die van honderden meters hoogte neerstort zonder dat de parachute opengaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ben kan het zelf melden. Maar iets zegt me dat die man kapot is Hij heeft gegokt en verloren Weer een slachtoffer van Kat

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zal nu heel eerlijk zijn. Mocht ik bij toeval Micha Kat treffen. Ga ik gaarne de discussie met hem aan. Ik zal hem dan laten zien hoe Jasper het gedaan heeft

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Micha verdient zijn centen met 'complotten' Micha is gewoon een smerige leugenaar. Martijn ook. En de rest. Tsja. laat ik het er maar niet over hebben.


  Wat ik wel kan zeggen is dat er een grootse actie aankomt.


  Oh dat en ik ben met pensioen.  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Jeroen
  Mag hopen dat je bij blijft dragen, je bent een prima mens!!

  BeantwoordenVerwijderen