vrijdag 27 november 2015

Aanslag

Waxinelichthouderwerper Erwin Lensink heeft de aanslag op Villa Mondriaan in Winterswijk opgeëist. Daar vlogen twee bakstenen naar binnen, naast het boek van Wim Dankbaar over Marianne Vaatstra en een flyer over de kwestie Manuel Schadwald. Het museum heeft aangifte gedaan.

Barracuda piekert zich nu al dagen suf over de beweegredenen, aangezien het museum volgens hem geheel is gewijd aan het werk van de jonge Mondriaan. Het kwartje wil maar niet vallen.

Er zijn natuurlijk een paar verklaringen mogelijk:

Erwin wilde het boek & flyer in de museumwinkel neerleggen en kwam na sluitingstijd, zodat hij ze via het zijraam naar binnen heeft gegooid.
Erwin wilde boek & flyer bij het Stedelijk binnengooien, maar had even geen geld voor een treinkaartje, dus werd het maar Winterswijk.
Erwin haalde twee bakstenen uit de oven na Heel Holland Bakt.
De papierbak zat vol.
Bij het gooien van de bakstenen wervelwinden boek & flyer onbedoeld mee.
Er is een onvermoed verband met het satanisch kubisme.
Piet Mondriaan reageerde niet op het voorgestelde voorzitterschap van de Republikeinse Democratische Alliantie der Oranje Republikeinse Piraten.
Erwin heeft een hekel aan De Grazende Kalfjes, dat hij aan de muur heeft hangen.

De juiste oplossing in een envelop naar Postbus 666

3 opmerkingen:

 1. Het is wat speuren op de website van Erwin, maar uiteindelijk stuitte ik op:
  In 1642 voltooide Rembrandt zijn beroemdste werk De Nachtwacht. Daarna ging het zowel zakelijk als privé bergafwaarts met de schilder. Peter Greenaway toont aan de hand van verborgen of nooit opgemerkte details uit het groepsportret aan, dat Rembrandt met De Nachtwacht verwijst naar een moord en een samenzwering.

  Dan mag je dus ook verwachten, dat Piet Mondriaan in zijn schilderijen overduidelijk allerlei clues heeft verstopt, die verwijzen naar de Moord in de Pipowagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft Henk Krol Piet al gefeliciteerd met zijn verjaardag?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://erwinlensinkvrij.nl/gebiedsverbod-i-v-m-opening-villa-mondriaan.html

  Wellicht was Erwin nog wat bozig wegens dit akkefietje in 2013. Daar zet je je niet in een jaartje of twee zomaar eventjes overheen.
  De bulk van het artikel gaat - o toeval - over ene meneer Barracuda. Ik heb niet de moeite genomen om het daadwerkelijk te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen