zaterdag 21 november 2015

Paniek

Barracuda kan het plotters niet kwalijk nemen dat ze sceptisch kijken tegen het nieuws over IS-dreigingen. Barracuda werd er vandaag bijkans gek van. De hele dag ging het door. De Telegraaf maakte het wel heel bont: Oproep VS: Blijf binnen. Alle winkels in Brussel dicht. Alarm in centrum van Londen. Nog geen uur later: Viertal uit auto getrokken. Dringend advies: sluit cafés in Brussel. O ja, de Brusselse metro reed ook al niet.

'Potentiële doelwitten zijn commerciële centra, winkelstraten en openbaar vervoer, plaatsen met veel volk', zei de Belgische premier Charles Michel. Oftewel: zo'n beetje alles.

Wie rust wilde hebben, kon maar beter even bij de 'intellectuele pers' kijken. Die hadden meer gevoel voor proportie.

Bij al deze dreigingen vraagt Barracuda zich het volgende af: dat terroristen en andere belanghebbenden dreigen met aanslagen nu iedereen bloednerveus is, daar wil hij nog wel inkomen. Dat is immers precies de bedoeling. Maar het lijkt hem sterk dat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren. Het succes van Parijs was immers de overrompeling die blijkbaar maanden ongezien kon worden voorbereid. Om dezelfde reden dat 9/11 15 jaar terug ook werkte (ondanks genegeerde signalen).

Maar je weet als terrorist ook dat na zo'n aanslag alles op scherp wordt gezet en je bijna nergens ongezien kunt wegkomen, laat staan met een bomgordel. En je weet ook dat je je voorbereidingen maar beter in zeer kleine kring kunt houden. Want des meer handlangers, des te groter het gevaar voor lekken. Dat neemt niet weg dat een eenling nog altijd toe kan slaan. Overal. In iedere stad. Niet alleen in Brussel. Of juist weer in Brussel, als straks alles weer tot rust is gekomen.

De Belgische Premier Michel eindigde zijn persconferentie met een oproep: 'Ik wil de bevolking vragen om kalm te blijven en om paniek en angst te vermijden.' Maar dat gaat niet helpen zo, met al die paniekverhalen in de krant. Onbedoeld worden de main stream media zo de spreekbuis van de vijand die ze willen bestrijden.
 

14 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Zeer kansrijk zou ik zeggen, @mindfever! Mensen op hun ziel stampen of erger, dat kan iedere criminele dwingeland.

   Verwijderen
  2. ..en dat is een referentie aan wat?

   Verwijderen
 2. Niks doen is geen optie @Barra, anno 2015. De parallel met complotters in jouw stukje ontgaat me totaal. Doe ook eens wat tegen Jodenhaat, zou ik zeggen. Ik sta niet graag naast een doorgedraaide maaiende gedrogeerde koekwaus met een bomgordel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar het lijkt hem sterk dat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren.

  De werkelijkheid haalde Barra's stukje al in, want kort na die aanslag werd er al een grondig voorbereide aanslag in Hannover op het laatste moment verijdeld. Laten we maar niet al te zeer varen op zijn "dreigingsanalyses", want hij heeft geen flauw benul.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Berichtgeving verandert met de minuut. De Brusselse dreiging was eerder vandaag twee personen groot. De Franse zender France Info meldde echter dat een tiental terrorristen aanslagen zou willen plegen in Brussel en de iets noordelijker gelegen plaatsen Vilvoorde en Zaventem. De luchthaven daar ligt op Vlaams grondgebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na een weekend vol zuigers, jenners & stalkers, ga ik voor de verandering een strenger moderatiebeleid proberen. Ik laat daarom de komende tijd alleen nog on topic onderwerpen door. Eens kijken wat dat oplevert. Tips over plotters & blogs blijven hier uiteraard welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Las ik nou net dat het al 3 maanden bekend was dat er een aanslag op handen was in Frankrijk.

  Deze link in de volkskrant.http://static1.volkskrant.nl/static/nmc/red/frameset/2015/zijnweinoorlog/
  waarin Maarten van Rossem het meest redelijke antwoord geeft.

  Overigens op blendl is er een stuk uit de Maarten waarop van Rossem uitvoerig in gaat op hoe en waarom van de malaise en het rol van het westen.

  En deze kwam natuurlijk ook boven drijven.
  http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/het-algerijnse-bloedbad-parijs/

  En voorlopig gaat de dreiging door en worden meisjes met de Isis door Nike geweerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan dat artikel niet vinden ben wel benieuwd eigenlijk. Hoe de fuck werkt dat blendle word er helemaal naar van

   Verwijderen
  2. Blendle is vrij simpel. Je betaalt en je kan lezen wat je wilt.

   Verwijderen
 7. Sorry dat moet zijn: meisjes met de naam Isis.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4192322/2015/11/22/Isis-16-mag-geen-schoenen-bestellen-van-Nike.dhtml

  Lees de commentaren en verbaas je er over dat Nike nog gelijk krijgt ook. Te stom voor woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 'Barracuda bestrijdt domdenken in de (alternatieve) media met mondsnoerende logica'

  Tja...en wat is nu de reden van dit lapje tekst?
  Dat hij (Barracuda) een beetje gek begint te worden van al die paniekverhalen over terreur?
  Maar wat als de dreiging reëel is?
  Heb vandaag nog geen filmpje gezien waarin Barracuda zich begeeft op de plekken waar de noodtoestand is uitgeroepen.
  Geen Barracuda met de nationale vlag marcherende door de straten van Molenbeek of welke 'gevaarlijke' wijk dan ook.
  Lekker veilig in een kamertje zitten voor een beeldscherm en de wereld mededelen hoeveel paniekverhalen er wel niet zijn.
  Ja....daar hebben we wat aan en het is nog logisch ook.

  BeantwoordenVerwijderen