maandag 9 november 2015

Bloed

Plotters schrijven elkaar allemaal na, dus kom je op het interwebs telkens dezelfde conclusies tegen. Bijvoorbeeld dat de in 2004 vermoorde Theo van Gogh nog gewoon leeft. Net als Elvis. Kijk maar eens op bijgaande foto: een mes in de hartstreek, maar nergens bloed. Terwijl hij inmiddels was doorzeefd door kogels.

Barracuda begrijpt dit soort plotterlogica eerlijk gezegd niet. Als je een moord in scene zet, is er weinig voor nodig om (nep)bloed te laten vloeien. Dat trucje kennen ze in Hollywood al sinds de spaghettiwestern. Dat er geen bloed te zien is, wil niet zeggen dat het er niet geweest is. Van Gogh droeg een dik trainingspak over zijn kleren, wat wel eens sterk absorberend zou kunnen hebben gewerkt. Daar komt nog bij dat tal van omstanders de moord niet alleen hebben gezien, maar een van hen ook door een kogel werd geraakt.

Maar het blijft natuurlijk niet bij de constatering dat er nergens bloed vloeide. Vorig jaar was het Martin Vrijland die suggereerde dat Theo van Gogh als 'top agent' van de AIVD 'de verhoudingen in Nederland bewust op scherp moest zetten'. En daarmee de basis legde voor het noodzakelijke 'alibi' van radicalisering.

Een dezer dagen deed Johan Oldenkamp het nog eens dunnetjes over. Die ziet natuurlijk weer allerlei relaties met getallen. De datum waarop de moord plaatsvond was 2 november. In het Engels is het gebruikelijk om eerst de maand te noemen, dus zo: November 2. Aangezien november de elfde maand van het (huidige) jaar is, kunnen we deze datum schrijven als 11/2. Uitgebroken als ‘één één twee’ is dit gelijk aan het alarmnummer 112. Snappez-vous?

De geheime opdracht van Theo was volgens Johan de Ziener het scheppen van verdeeldheid in de Nederlanden. Dat deed hij onder andere door etnische Marokkanen consequent te betitelen als ‘geitenneukers’. Zijn opvolger werd op vrijdag 3 september 2004 bekend gemaakt, dus twee maanden ervoor. 'Ik heb het hier, voor alle duidelijkheid, namelijk over Geert Wilders (1963). Wist je trouwens dat hij zijn haar heeft geblondeerd om zo te verhullen hij van Joods-Indische afkomst is?'

2 opmerkingen:

  1. Gohhhh, ik dacht dat Martje zijn oude webstek niet meer ging gebruiken?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wilders vergelijken met Theo van Gogh. Het moet toch niet gekker worden... .

    Overigens vergeet onze vriend dat Van Gogh ook de serie Najib en Julia heeft gemaakt, een Romeo en Julia tussen een Moslim en een Nederlander. Toch best goede reclame.

    Ach waarom typ ik dit ook? Grote kans dat de mensen die er iets mee moeten het toch negeren omdat het zoals wel vaker niet uitkomt.

    BeantwoordenVerwijderen