vrijdag 27 november 2015

Omvallen

Vrijstaat Wonderland (backgrounds) staat op omvallen. De politie en de gemeente Coevorden hebben de ontruiming aangekondigd. Dat gebeurt vermoedelijk vandaag, in samenwerking met de gemeente Emlichheim en de Duitse politie.

Zelden moet de grote roerganger Luca van Dinter zo snel een utopie in elkaar zien hebben zien zakken. 'Zelfs een Wonderland- kantoortje van 1 bij 1 m2 ergens over de sloot in de middenberm (dus totaal niets of niemand tot last) is onacceptabel. De inwoners verlaten het land alleen onder dwang en handhaven de kleine mobiele bemensing.'

Inwoner Yoshi Livo is half november al gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau in Emlichheim. Een kort geding bij de rechtbank Groningen hebben de inwoners verloren.  'Rechtbank Groningen laat in haar "uitspraak" zien, waarom een vrij mens in Nederland eigenlijk niks meer te zoeken heeft', moppert Van Dinter.

Een troost: de complete Duitse pers is voor de ontzetting uitgerukt. Later meer....

13 opmerkingen:

 1. Ach laat die lui gewoon daar staan op dat lapje grond. ALs zij voor hun mooie ideaal willen vernikkelen op de koude grond gewoon hun gang laten gaan. Het is een win-win situatie. Ze zijn van de straat vallen niemand lastig en het scheelt de maatschappij een hoop tijd en geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op de site van Wonderland zie je dat je er ook een bedrijf kunt vestigen. Er zijn zelfs verschillende rechtsvormen, deze grote lichten hebben dus blijkbaar niet door dat dat allen helpt als je dan ook wetten hebt en publiceert waar die vormen dan aan moeten voldoen, rechten, plichten, verantwoordelijkheden etc. etc. Anders betekenen de gebruikte termen niets.

  Of zouden deze vrijde mensen gedacht hebben dat ze dat dan maar aan Nederland over gaan laten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zoveelste zandkasteel van Luca (die van de familie Van Dinther) dat instort. Wordt eerst de ene na de andere soevereine mens uit z'n huis gezet, stort nu ook al zijn soevereine wormstaat in elkaar. Er kleeft blijkbaar toch een soort vloek aan dat woord 'soeverein'. Of misschien kleeft de vloek aan Van Dinther.

  Valt ook gelijk mijn persoonlijke grote droom in duigen: Nico van den Ham als conciërge/tuinman in Wonderland. Dan zou hij mooi van die grote boze Stadgenoot zijn verlost en zou hij zijn pensioen kunnen slijten met grasmaaien, schoffelen en wachtlopen. Geen pyromanen, geen deurwaarders en geen installatiebedrijven meer aan z'n deur. En sowieso geen buren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nico kan nog wel terecht bij Henk Faasen uit Arnhem. Als Herman Plas van de Ggd geen geschikte woonruimte ontdekt in een psychiatrische inrichting ten minste. Henk en Nico hebben beiden een paranoïde persoonlijkheidsstoornis dus dat past goed bij elkaar.

   Verwijderen
  2. Aanvulling : De rechter heeft inmiddels een vonnis uitgesproken en dat zal niemand verbazen, het is een ontruiming vonnis geworden. Nico slaapt met kerst onder de Magere Brug.

   Verwijderen
  3. Dan is de self-fulfilling prophecy van Nico dus eindelijk uitgekomen. Ik vind het uitgesproken triest voor hem, moge dat duidelijk zijn. Dit was vast niet hoe hij zich veertig jaar geleden zijn pensioen voorstelde.

   Maar dit is wel wat er gebeurt als je jarenlang rebelleert tegen alles en iedereen (maar vooral jezelf), jezelf wentelt in zelfmedelijden en pertinent alle mogelijke hulp weigert. Dan eindig je inderdaad onder een brug. Zonde. Is het vonnis nog ergens te lezen?

   Verwijderen
 4. Op zich heb je best veel speelruimte om je eigen mini-staatje te creëren, zelfs in een overgereguleerd land als NL. Bijvoorbeeld deze: http://www.partijvoordeplanten.nl/index.php?file=ppauw-mobiel-ecodorp-wageningen
  Ze zijn heel open dat ze zich 'niet aan alle nederlandse wetten houden', en geven ook aan waaróm ze dat doen, en welke - positieve - visie ze hebben. En zo'n projectje wordt al snel gedoogd, en vindt ook sympathie binnen de lokale politiek.
  Ik hoef daar zelf niet zo nodig te wonen, maar ik heb niets dan respect voor dit soort intiatieven: mensen die iets constructiefs doen waar ze in geloven.

  Een groot punt bij de personen die achter Wonderland schuil gaan is hun eigen 'wij-staan-boven-jullie'-houding. Hun eigenzinnige interpretatie van 'het mensenrecht' is voor hun De Waarheid, en iedereen die dat niet ziet 'is nog niet zo ver als zij', en op die manier ga je dus ook geen vriendjes maken zodra je met buitenstaanders gaat praten.
  Het is zo'n project waarbij ze vooral tegen alles zijn, maar verdomde vaag zijn over wat ze nu eigenlijk wel willen. Want zodra daarover ook maar een zin op papier staat vechten ze elkaar al weer de tent uit.

  Ik ken genoeg mensen die voor weinig geld een flink stuk land en wat oude boerderijtjes in Frankrijk, Spanje of Portugal gekocht hebben waar ze lekker hun ding doen. Die hebben ook nauwelijks overheidsbemoeienis. Maar die claimen dan ook geen recht op een uitkering.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wonderland is sinds het inleveren van de Onafhankelijkheidsverklaring bij het Int. Gerechtshof in Den Haag een soeverein land.
  Dat betekent dat iedere bemoeienis van functionarissen uit Nederland, Duitsland of welk land dan ook, een schending van die onafhankelijkheid is.
  Tegelijkertijd willen we altijd een dialoog met alle partijen en omringende landen. .
  Daarom is het belangrijk om vooraf ieders zogeheten jurisdictie vast te stellen vòòr het betreden van ons land. In het diplomatiek verkeer (Verdrag op het Diplomatiek Verkeer, Wenen, 1961) is vastgelegd dat afstemming altijd en eerst op diplomatiek niveau plaats dient te vinden.
  Vanuit Wonderland betekent dat voor Nederlandse ambtenaren en politie, dat er dus minstens een schriftelijke opdracht vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken moet zijn, waarin omschreven is met welke opdracht de ambtenaar of politie landsgrens overschrijdende initiatieven neemt.Vanuit Duitsland zou dat op initiatief van de Duitse ambassade dienen te geschieden.
  Het vaststellen van de jurisdictie is dus cruciaal. Zonder opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de Duitse ambassade als ambtenaar of politie zich met ons land bemoeien, heet een diplomatiek incident en moet direct door de volksvertegenwoordiging gemeld worden bij de regering van de "dader(s)".

  http://us11.campaign-archive2.com/?u=87bb0142ac2bea635a0f04acf&id=e35e1890bb&e=1aefdbe85e (bron)

  MAW: compleet koekoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Plotters, oplichters, incapabele nietsnutten en beroeps profiteurs zoals Luuk van Dinter zijn ook allemaal hetzelfde. Op 26 november 2015 schrijft juridisch onbenul Van Dinter op de site van wonderland:
  Een kort berichtje (morgen meer)

  En vervolgens blijft het stil omdat ze vanwege onthutsende incompetentie de zoveelste totaal kansloze actie in rook hebben zien opgaan.

  Vermoeiende mensjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo zie je maar: wonderen bestaan niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wel lijkt het plaatje op een penis.
  *Maar dat durf ik niet te zeggen.*

  Na wo2 waren er wel wat kleine grenswijzigingen.
  Maar dat was tijdelijk.
  We hadden wel meer Duits grondgebied kunnen opeisen.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_annexatie_van_Duits_grondgebied_na_de_Tweede_Wereldoorlog
  Maar goed.. bloedverwant met Duitsland, of zo.
  'Het Nederlandse Wilhelmus' zegt weinig over Nederland..
  Wel hebben Europese koningshuizen altijd wel kolonie's gehad.
  Engeland was kampioen qua grondbezit.

  Maar goed..
  De grens dus, die moet je houden, en ook in ere houden.
  Religie zit tussen de oren.
  En verder is iedereen hetzelfde in grote lijnen.
  *bakker schutplan nog eens bekijkt*..Ja, jammer...Maar goed, verdrag versailles was aanleiding tot wo2
  En wo1 begon met een moord.

  De menselijke geschiedenis is destructief.
  De schepper moest wel erg moe zijn toen hij de mens liet beheren en beheersen.
  Die mag m.i wel eens op het matje, en tot orde geroepen worden..
  *Maar goed... dat ga ik niet zeggen*
  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je zal maar met dit pestweer op een weiland staan. Tent weggewaaid en met z'n allen vernikkelen in een woonwagen of zo, als het dak niet lekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Update 29/11

  Het is een rustige zondag gebleven. Wel enkele gasten, maar geen uniformen. Morgen komt een televisieploeg van RTL Nord
  met 3 man sterk Wonderland filmen.
  De hoeveelheid media-aandacht is niet meer bij te houden.

  BeantwoordenVerwijderen