maandag 2 november 2015

Amoeben

'Het lijkt erop alsof de joden bang worden voor de vele openbaringen op het internet waaruit blijkt dat Hitler eigenlijk helemaal niet zo’n slechte visie op de Wereld had en zelfs 19 keer vrede had aangeboden. Ook heeft niemand ooit het bewijs kunnen tonen dat Hitler opdracht heeft gegeven voor de genocide op de joden. Nu wordt er weer eens 20 miljoen tegen aan gegooid om het tij te keren'

Naziblogje van een paar Nederlandse bruinhemden? Nou nee, het plotterblog van zo ongeveer de domste amoeben op internet. Van het soort dat gelooft in de platte aarde.

Hoe zou dat toch gaan met die platte aarde, wil Barracuda weten. Gaan de zeeën precies tot aan de rand, of is er ergens een dijk die verhindert dat boten van de aarde afkukelen? Is er ook nog een aarde aan de onderkant, en waar komt dan de zwaartekracht vandaan? Er zijn mooie filmpjes die antwoord geven op dit soort vragen, maar die heeft DonQuijotte nog nooit bekeken. Die beschouwt zich als anarchist, wat inhoudt dat je ongeveer alles - ongeacht de argumentatie - tegenspreekt.

Don heeft bijvoorbeeld weer bedacht dat satellieten niet bestaan, omdat admiraal Frederick J. Roegge van de Amerikaanse marine zou hebben gezegd dat 95 procent van alle intercontinentale communicatie via zeekabels verloopt. Waaruit Don maar meteen concludeert dat de platte aarde bestaat.

Het probleem met de amoeben is dat ze dagelijks een soepje brouwen van zaken die ze op de interwebs lezen, daar doorgaans geen hout van begrijpen, doch al tevreden zijn als de Joden weer eens genoemd kunnen worden. Die zijn schuldig aan ongeveer alles. Zelf Saturnus - de grote vriend van Martin Vrijland - is niets anders dan 'de sturende planeet van het jodendom'.

Gelukkig heeft Don een handvol lezers - Barracuda schat een stuk of vijf - die al deze kul heel plausibel vinden. Veelal behoorlijk verwarde ADHD figuren die niets anders dan kapitalen spugen, waarin het woord HOAX wel tachtig keer voorbij komt. Of een boekenkast met URL's naar gasontkenningssites omkieperen.

Vermakelijk is het wel. Neem Hitler. De aanleiding voor het stukje is een nieuwe tv-serie over het leven van Hitler, waaruit de amoeben afleiden dat het om 'propaganda tegen Hitler' moet gaan. En dat die arme man niets fouts heeft gedaan, en nooit een oorlog is begonnen, want hij heeft negentien keer de vrede aangeboden.

Ne-gen-tien keer? Aan wie? Geen idee, want dat staat er niet bij, maar aangezien amoeben bijna altijd blogjes van andere amoeben koppiepeesten, is Barracuda maar weer eens gaan googelen.

Barracuda heeft dit keer niets kunnen vinden. Dat wil zeggen: In 1941 wilden de nazi's inderdaad (even) vrede met de Britten sluiten, maar eigenlijk om Rusland aan te kunnen vallen, dus dat geldt niet.

Hitler was in 1939 ook in de race voor de Nobelprijs voor de Vrede. Maar die was voorgedragen door de Zweedse politicus Erik Brandt als antistem, omdat de Britse premier Chamberlain niet op wilde treden tegen nazi-Duitsland. Voor de rest wilde Hitler ongeveer elk land in Europa annexeren. Maar het zou natuurlijk kunnen dan Don onder vrede capitulatie verstaat. Hij is er dom genoeg voor.

14 opmerkingen:

 1. Oh Donnie toch....... Weer lekker zitten te fantaseren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is clickbait. Hij gelooft het zelf nog niet eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hun domheid is echt stuitend. Tenzij ze ook nog de zwaartekracht ontkennen, kunnen ze niet eens verklaren waarom er platte structuren in de ruimte ontstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zwaartekracht bestaat inderdaad niet. De appel van Newton heeft voor domme mensen als jij voor de tweede zondeval gezorgd.
   Plaats hier anders de wet van de zwaartekracht even. Als het je lukt mag je op mijn kosten uit eten met partner. Ik neem aan dat het autonoom zenuwstelsel bij jou nog wel werkt om te kunnen slikken.

   Verwijderen
  2. Hahaha, loser. Zelfs die gekke aanhangers van je weet je nog niet te overtuigen.

   Verwijderen
 4. Het is inderdaad simpel clickbait. Het is een kleine prive kroeg voor een paar dorpsgekken.

  Niets mis mee, die moeten tenslotte ook ergens een glas cola kunnen krijgen om hun medicijnen mee weg te spoelen.

  Daarnaast is het een goedkoop masker om de wel degelijk kwaadaardige posts waar het anti-semitisme doorkotst optisch minder relevant over te laten komen. Platte aarde gekkies zijn namelijk natuurlijk door niemand echt serieus te nemen, dus aan die Jodenhaat moet je ook niet al te zwaar tillen.

  Persoonlijk boeit het mij niet, want de Jodenhaat of Hitler-is-lief-stukjes zijn te simpel om boos over te worden, maar het is wel een vals spel. Een kwaadaardige intentie en een tactiek om door de mazen te zeilen.

  Wanneer je barkeeper wilt spelen van zo'n kroeg, dan heb je een behoorlijk verveeld leven. Niets om trots op te zijn dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je maar ver genoeg van de aarde verwijderd bent, is de aarde gezien als onderdeel van het grote geheel, een plat dubbeltje. Hij zou een voorbeeld kunnen nemen aan de werkwijze van Jan Roos, die m.b.v wat jaren negentig aanmeld popups heel nederland wil mobiliseren. Voor je het weet zou Don Perridon een referendum voor een platte aarde champagne kunnen hebben. Nee heeft hij al, ja kan hij krijgen.

   Verwijderen
  2. Het is niet moeilijk om een (kleine) groep te mobiliseren @geen. Het wordt al lastiger om die groep bij de les te houden, en vervolgens om te bepalen wat de 'schade is die deze groep kan aanbrengen'. En vervolgens moet je die groep ook nog eens die schade laten aanbrengen.

   Meestal komt het initiatief niet verder dan matig mobiliseren. Gelukkig maar.


   Verwijderen
  3. Het is de lange adem @Ziva. Wat zul jij schrikken als de aarde eventueel plat blijkt te zijn.

   Verwijderen
  4. Galileo draait zich om in zijn grafmonument.

   Verwijderen
  5. @Don,

   Ik ben hoog genoeg in de lucht geweest om met eigen ogen te zien dat de Aarde een prachtig mooi bolletje is. Bovendien zou ik - wanneer het alsnog blijkt dat de Aarde plat is - enorm de slappe lach krijgen in plaats van te schrikken. Plus ik zou meteen een Golf drive baan, een shooting range, een boemerang club, een toiletstraat, en een zelfdoding faciliteit beginnen. Er zit mega business in die platte aarde van jou.

   Verder zou ik niet teveel van je energie in die 'lange adem' van je stoppen, want als ik zie wat voor talent jij om je heen weet te organiseren dan ontbreekt het aan elke vorm van zeggingskracht, overtuiging, of zelfs maar een millimeter aan autoriteit. Het zijn allemaal monkeys, en dan nog hele kleine zwakke furry monkeys ook.

   Een beetje tegen beter weten in je leven wegvervelen. Dat is natuurlijk aan jou. Het is jouw verveelde leven, maar kansloos is het wel.

   Verwijderen
  6. Of wat dacht je van de mogelijkheden die de luchtstromen bieden die achter de rand van die in de ruimte voortbewegende 'platte aarde' biedt?

   - air-wake boarden. Een paar stevige palen langs de rand slaan, en 'have fun'.
   - extreme paragliding. Dat wordt pas echt spannend.
   - abseilen in allerlei vormen.
   - bungeejumpen. sprongen van 100 kilometer naar beneden.

   Echt, er zit zoveel leuke business in die platte aarde van je. Dus wanneer jij nou even komt met de coordinaten van de rand, dan ga ik wel aan de slag met het opkopen van dat randgebied.

   Verwijderen
 5. Vandaag op Geenstijl, es gibt es nicht! ;
  Jan Mussert rules met zijn zogenaamde zelfverklaarde volksvertegenwoordigende kul.
  --------------
  GeenPeil heeft keurig volgens de regels van de referendumwet gespeeld. Als jullie ná het spel de regels nog gaan veranderen, dan moesten wij ook maar eens onze eigen spelregels gaan overwegen. Wij en een half miljoen kiesgerechtigde ondertekenaars van het referendumverzoek, dat is...

  BeantwoordenVerwijderen