dinsdag 10 november 2015

Piketpaaltjes

Hoe zou het toch gaan met Wonderland, het soevereine ministaatje op een strook land bij Coevorden? Trouw is er eens gaan kijken. Er is plek voor de hele wereldbevolking, want volgens het internationaal staatsrecht volstaat een kopie van het paspoort om inwoner te zijn, zegt initiatiefnemer Luca van Dinter (57) uit Brabant.

Op 21 september leverde hij een onafhankelijkheidsverklaring in bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, vorige maand sloegen ze piketpaaltjes in het gras en zetten er een caravan met tent neer. Een vaste kern van veertien houdt bij toerbeurt het land bemenst. Welk land is trouwens niet helemaal duidelijk, want Barracuda begrijpt dat het gaat om een sloot. Daar past helemaal geen caravan in.

Het venijn zit hem in de staart van het stukje. De gemeente laat aan Trouw weten dat de voormalige sloot wel degelijk van Coevorden is. Eerdaags is er overleg met Wonderland. Vorige week kwam een ambtenaar nog vragen of de illegale kampeerders weg wilden gaan. Dat voorspelt al weer niet veel goeds. Ook de Duitse gemeente Emmlichheim liet per mail weten de uitnodiging voor een kennismakingsgesprek af te wijzen, omdat zij Wonderland niet wil accepteren.

Hetgeen verklaart waarom de Wonderlanders alle huidige accommodaties verrijdbaar hebben gemaakt. Kun je zo weer weg als er onheil dreigt.

Het laatste nieuws is van Van Dinther overleg heeft met de Duitse regering in ballingschap, met als disclaimer dat 'op Facebook ten onrechte wordt beweerden dat dit de nazaten van Nazi Duitsland' zouden zijn. Gaat lekker, daar in Coevorden.

24 opmerkingen:

 1. Ik wil best een tientje betalen om bewoner van Wonderland te worden.
  Als ze tenminste terug hebben van een biljet van 20 heusing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is de Duitse regering in ballingschap? Keizer Willem 2 is dood en rust in zijn tombe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @DP,
   kijk gewoon even op de website van Wonderland: de Duitse regering in ballingschap   Verwijderen
  2. Manmanmanman wat een zeikverhaal. Misschien dat er nog ergens een onbewoond eiland is. Inschepen en wegwezen. Hoewel die eilandjes alleen opgehoest kunnen worden als je een miljonair bent.

   Verwijderen
 3. ooooooooo, een kopietje van je bewijs van eigendom van de staat te zijn, volgens luca's heilsleer, wordt hij je nieuwe eigenaar vanwege dat kopietje?
  Bommelseizoen; https://nl.wikipedia.org/wiki/De_sloven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, dat was het dan, hè? Opzouten maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Voor onze burgerlijke stand en geestelijke zorg zoeken we nog versterking. Er hebben zich namelijk al gasten gemeld die een partnerschap in willen laten zegenen. Momenteel denken we nog na over een passend ritueel. We denken hierbij aan een druïde die de het bondgenootschap bezegelt en wat toverdrank levert. Heb je andere ideeën over een ceremonie, sein die dan even door. Daartoe wordt men eerst lid van onze zakenkring. Bedrijven of instellingen kunnen een deel van het feestprogramma helpen invullen en sponsoren. Dit kost 200 euro. Leden van de handelskring kunnen in overleg met Eurostaete World Trade Centre een kraam of informatiestand inrichten op onze geboortedag, of op de toekomstige Eurostaete vrijmarkten die zijn gebaseerd op ons soevereine geldsysteem."

  BRON

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wonderland al meerdere verzoeken gedaan tot het opnemen van deze zo goed als op sterven uitgeprocedeerde asielzoeker... Krijg dan ook net via mijn inbox te horen dat zijn bed, bad & brood dan pas op orde kunnen worden gebracht als ik even 12OO,- pleuro's schoon aan de haak voor zijn vereiste sleutelgelden ter borgstelling heb overgemaakt?!

   OVERIGENS; Nico is helemaal njet zo pro joodsch, want toen ik hem naar het beestachtige gedrag van Hannah tegenover haar vierpotige goj vroeg liepen zelfs mijn oortjes gloeiende rood aan bij het horen van zoveel vervloekingen ten aanzien van haar smerig/onmenselijke jodenstreken...

   Verwijderen
  2. De burgervader van Wonderland is blijkbaar al geïnstalleerd?

   Verwijderen
 6. Great blog!!

  If you like, come back and visit mine:
  http://albumdeestampillas.blogspot.com

  Thanks,
  Pablo from Argentina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, daar hebben we die Myra spamtrol. Op zoek naar een nieuwe kroeg? Bij Don Quijotte hebben ze nog wel een plekje voor je aan de toog. Kan je lekker mekkeren met Waterman en Stevie Wonder terwijl de kastelein glimlachend en vriendelijk knikkend je medicijnen in een glas bier roert.

   Verwijderen
  2. (...) terwijl de kastelein glimlachend en vriendelijk knikkend je medicijnen in een glas bier roert

   LOL

   Verwijderen
 7. Dat mensen nog met Luca van Dinter in zee gaan blijft mij verbazen. Niet zozeer dat ze het doen; het is een soort van zijwaartse vlucht. Maar wel dat ze die vluchtweg kiezen via hem. De man heeft nog helemaal niemand geholpen, maar wel een bedrijf gebouwd rond de ellende van veel mensen. Luca doet dit namelijk niet gratis.

  Het is wel walgelijk wat hij doet. Hij voedt zich namelijk niet met de ellende van een ander - dat geldt wel voor meer mensen en beroepen/bedrijven - maar hij parasiteert. Hij houdt mensen voor dat zijn weg eenmaal ingeslagen de absolute weg is. Afwijken van die weg betekent terugval. In werkelijkheid leidt hij deze mensen rechtstreeks de afgrond in.

  Ongelofelijk dat iemand zo zijn gang mag blijven gaan. "Vrijwillige deelname" en een goede disclaimer waar al de verantwoordelijkheid voor de gevolgen worden teruggelegd zijn toch mooie 'business-pilars".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad walgelijk hoe deze zot parasiteert op de zwakke en onnozele medemensch. En ik heb ook nooit begrepen dat bijvoorbeeld een Arend Zeevat -die zichzelf toch een heul erg intelligente denker vindt- Van Dinter nooit heeft aangepakt nadat hij mede dankzij het juridisch onbenul van Van Dinter werd geconfronteerd met een dwangsom van 160.000 eurootjes.

   Maar goed, in het land der blinden is eenoog koning.

   Verwijderen
  2. Dat klinkt mij als dat die vent een SEKTELEIDER is... Oei!!!

   Verwijderen
 8. Omgebouwde k-naaikker?; "Sinterklaas is een van oorsprong Germaans feest, gekoppeld aan de winterzonnewende. Daarbij beeldt de witte Sint de lichtgevende zon uit, en stellen de Zwarte Pieten de lichtweerkaatsende planeten voor. Omdat de planeten van zichzelf geen licht geven worden ze uitgebeeld via de zwarte gezichtskleur van de Pieten. De zwart-geschminkte Pieten stellen dus de planeten van ons zonnestelsel voor, en de wit-geschminkte Sint de zon. Deze oorspronkelijke betekenis van het Germaanse Sinterklaasfeest wordt nader toegelicht in een dun e-boekje, geschreven door allround wetenschapper Dr. Johan Oldenkamp (op de foto links), dat gratis online beschikbaar is gesteld (pdf). Al sinds 2013 probeert hij het Zwarte-Pietendebat te beslechten met dit wetenschappelijke inzicht. Hij hoopt ten zeerste dat dankzij dit e-boekje dit inzicht gaat doordringen tot de Nederlandse bevolking voor de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 14 november a.s. in de Drentse stad Meppel, zodat dit volksfeest voortaan op de oorspronkelijke, en enige & juiste wijze gevierd kan blijven worden." BRON

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over de herkomst van Zwarte Piet zijn de meningen verdeeld. Het oudste document waarin de knecht die later de naam Zwarte Piet kreeg, staat afgebeeld, dateert van circa 1850. Enkele verklaringen van latere datum suggereren dat de heilige op sommige plaatsen al eerder door een donkere helper werd begeleid.[17] In Nederlandse en Belgische bronnen van vóór 1850 wordt Sinterklaas echter steeds alleen opgevoerd.

   Desondanks circuleren er voor die helper van Sinterklaas diverse volkswetenschappelijke verklaringen:

   hij zou oorspronkelijk een schoorsteenveger zijn, en van het roet zwart zijn geworden;[18]
   hij zou een Ethiopische zwarte slaaf Piter zijn die door de heilige Nicolaas op een slavenmarkt in Myra werd vrijgekocht;[noot 3]
   hij zou oorspronkelijk een demon zijn geweest die door de heilige gedwongen werd goede daden te verrichten;[bron?]
   hij zou een voorchristelijke godheid zijn die zich moest onderwerpen aan de christelijke sint;[bron?]
   hij zou de bedwongen satan zijn, plaatsvervanger van de overwonnen Wodan, of diens helper Nörvi, de zwarte vader des nachts, die ook een roe droeg (als vruchtbaarheidssymbool);[bron?]
   hij zou afstammen van de zwarte raven Huginn en Muninn, die Odin vergezelden;[19]
   hij zou afstammen van berserkers, die het lichaam zwart verfden en dierenhuiden droegen.[bron?]

   Voor geen van deze verklaringen zijn directe bronnen te vinden.

   Een suggestie uit 2012, dat Zwarte Piet werd gemodelleerd op een Saraceen, werd door John Helsloot van het Meertens Instituut ontkracht.[20]

   Zie je toch maar dat Johan er geen RUK van weet hè?

   Verwijderen
  2. Problemen met de ogen? Kijk dan, dat is gewoon bijna een wilde aap

   Erg laf al die ontkenninsargumenten, typisch weer het verdedigen van cultuurgoed. Je moet gewoon vanuit volksniveau denken/kijken, bakkers en slagers destijds hielden zich heus niet bezig met beserkers en voorchristelijke godheden. Die zagen gewoon een neger in een apenpak.

   Verwijderen
  3. Weet dan ook 'eindelijk' wie mijn elektronische aambei demoon is...

   Verwijderen
 9. Welke agenten piet had het gore lef om zo brutaal laf bij je door de voordeur heen te walsen of inbreken Maud? Vertel! Eventuele juridische 'raadskosten' kunnen voor deze ene keer bij mijn groepering gedeclareerd worden... BRON

  BeantwoordenVerwijderen