vrijdag 13 november 2015

Fiscus

Er is blijkbaar weer een blauwe envelop beland op de mat van Douwe Beerda, de samensteller van Achterdesamenleving, want die kwam een dezer dagen met een stukje genaamd Het Nederlandse koningshuis heeft liever niet dat u dit leest… Gaat over de waanzin van belasting betalen.

Toegegeven: de tekst is niet van hem, het komt uit een boek van Larken Rose 'Het meest gevaarlijke bijgeloof', maar Beerda haalt het niet voor niets aan.

'Door middel van “belasting”,  confisqueren zij die beweren “regering” te zijn, een bijna onbevattelijke hoeveelheid tijd en inspanning van miljoenen slachtoffers en zetten dat om in brandstof voor de agenda van de heersende klasse. Zo worden miljoenen mensen die tegen de oorlog zijn, gedwongen om het te financieren via “belastingheffing”. Het product van hun tijd en moeite wordt gebruikt om iets wat ze moreel tegenstaat, mogelijk te maken.'

Zelfs de mensen die denken dat hun belastinggeld goed wordt besteed door het bouwen van wegen, het helpen van de armen, het betalen voor de politie, zouden volgens de auteur vrijwel zeker niet de regeringsversie van deze diensten financieren, althans niet in dezelfde mate, als ze niet zich gedwongen voelden – door moreel plichtsgevoel en de dreiging van straf – om dit te doen.

En daar komt de aap alweer uit de mouw gerold. Want zelfs als Beerda c.s. de keuze hadden om hun belastinggeld naar keuze uit te geven, zouden ze dat nog niet willen doen. Barracuda kent zijn alternatieve pappenheimers inmiddels. Vandaar dat Beerda onder dit fragment oproept om 'oplossingen naar de redactie te sturen', want zelf verzint hij ze niet.

Sterker nog: Barracuda denkt dat Douwe gewoon een plichtsgetrouwe belastingbetaler is. Anders dan Johan Oldenkamp, die zich bij een vriendin in Zeist schuilhoudt voor gemeente-ambtenaren, is Douwe met zijn Permacultuur Nederland makkelijk te traceren met een keurige KvK inschrijving.

12 opmerkingen:

 1. Nog zo'n gast die je even gaat vertellen dat je geen belasting hoeft te betalen. En de aluhoedjes/vitalihoeren/soeverijne droplullen trappen er allemaal in!

  Als gevolg: geen belasting geld meer? Huis uitzetting. Als verder gevolg, dom geblaat dat het de schuld van de BANK is en niet erbij vertellen dat het 't geniale ideetje was van één of andere malloot.

  Met weer ander gevolg: overal intuinen en dan later op straat staan.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wanneer de fiscus ze bij de lurven gaat pakken is niet de vraag, hoelang blijft dit een kwestie van tijd, is eerder de vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Boublog meldt:

  Goede morgen mensen, maar dat is raar! Mijn computer kreeg vannacht een update en nu staat mijn hele beeldscherm een kwart slag gedraaid! Zo kan ik niet werken! Ik heb nu mijn beeldscherm op zijn kant gezet, maar er is echt iets grondig mis!

  Omdat het ook nog weekeinde is, kan het een aantal dagen duren, voor dit is opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. LOL
  Micha's computerproblemen zijn dan weer wat serieuzer van aard: z'n laptopje is gecrasht (brakke hdd), en nu klaagt ie dat ie geen geld heeft voor vervanging.
  Maar hij heeft wel nog steeds geld om Mr. Stapel absurde brieven te laten schrijven. Het zou wel des Micha's zijn om ~€100 uit te geven aan een nieuwe hard disk, en de data van de oude schijf (proberen) te halen, dat geld aan zijn advocaat te gunnen om Toshiba aan te klagen wegens samenspanning met het OM en de Demminksquads.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al die kaputte pjoeters in complotland.. Je zou er haast een samenzwering achter vermoeden!

   Verwijderen
 5. Wel handig voor Micha dat z' hosteldebostel (special deal: €85, inc. ontbijt, laundry én een gratis wandeltour door Dublin!! Voor dat geld kan je niks huren!) exact tegenover het supreme court ligt. Hoeft ie niet ver te lopen, of, hoeven ze niet ver te lopen om 'm te halen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en die €85 is dus per week, niet per nacht. ;)

   En dan te bedenken dat je een nederlandse cel meestal maar met 1 ander hoeft te delen, of zelfs helemaal voor je alleen hebt, En dan krijg je ook nog een eigen toilet op je kamer.

   Verwijderen
 6. Zo deeeeeeeeeep undercover zit hij inderdaad niet. Sterker nog, hij legt er wel heel erg dik bovenop waar hij precies uithangt. Hostel filmen, z'n bed aanwijzen, even het uitzicht filmen... hij maakt het de Demmink-squads wel heel makkelijk.

  Wat een ellende moet het zijn bij hem. Met drie anderen (gezien de nabije distilleerderijen en brouwerijen zijn dat waarschijnlijk feestvierende toeristen) op een kamer, nul privacy, centjes op maar nog steeds torenhoge kosten, kapotte spullen, uitzicht op de rechtbank die hem achterna zit en alweer een referentie naar zelfdoding. Het zal me benieuwen hoe lang hij het nog uithoudt. De Micha- en Bolhaarclaims moeten nu toch echt wat gaan opleveren want zijn TubeYourShop-initiatief loopt ook al niet meer zo lekker.

  Micha, stop toch met deze onzin. Pak het vliegtuig naar Nederland, laat je inrekenen en zit je straf uit. Als je dat had gedaan in plaats van je vlucht naar Ierland, was je nu al weer vrij man geweest, sukkel.

  BeantwoordenVerwijderen