woensdag 25 november 2015

Luchtledige

Er is weer nieuws rond Hüseyin Baybasin, bij wie volgens zijn advocate 'supergevoelig politiek materiaal' uit zijn cel zou zijn gehaald. Dat was vorige week en hoe het daarmee is afgelopen weten we niet, wel dat een 'cruciaal deel van een manuscript van ISVW uitgevers' zou zijn verdwenen. Die nu aangifte zegt te doen. Het betreft het boek Turks-Nederlands overspel in de Koerdische kwestie van wetenschapsfilosoof Rein Gerritsen. Dat boek was al uitgesteld om 'redenen van zorgvuldigheid'.

Als Barracuda het bericht in het Katholiek Nieuwsblad goed heeft begrepen gaat het om vertaalde passages uit het boek die ter controle aan Baybasin zijn voorgelegd, maar ook om onderliggende 'geheime ambtelijke rapporten en memo's' die als onderdeel van het advocatendossier aan Baybasin zijn overhandigd. En die dossiers mogen gevangenissen niet inzien.

Volgens het KN zou de Landelijke Bijstands Eenheid (kennelijk wordt bedoeld: Landelijke Bijzondere Bijstandseenheid) zijn ingezet bij de celinspectie. Maar daar waar het AD nog hoor en wederhoor toepaste bij het OM, die sprak van een reguliere inspectie, vindt het KN het niet nodig om opheldering te vragen. Die heeft aan een YouTube interview met Baybasin genoeg. En zo blijft alles weer in het luchtledige hangen.

Nu is Barracuda wel benieuwd naar het boek van Gerritsen, ondanks de vermoedelijk voorspelbare inhoud, simpelweg omdat hij geen Demmink waas voor de kop heeft, anders dan sommige rouwdouwers uit het Baybasin kamp, en in alles zorgvuldigheid zegt na te streven. De vraag is even of we ooit te horen krijgen of het materiaal gewoon weer is teruggegeven.

7 opmerkingen:

 1. Bij vorige artikel over deze man, heb ik het ookal gevraagd, maar er kwam toen geen antwoord. Hij is veroordeeld tot levenslang oa voor moord. Weet iemand welke moord(en) dit betreft ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://londonstreetgangs.blogspot.nl/2013/04/north-east-londons-turkish-kurdish-mafia.html

   Verwijderen
  2. Er staat me bij, dat ik toen wel antwoord heb gegeven.
   Als drug lord heeft hij natuurlijk geen spatje bloed aan zijn handen.
   Hij wordt verdacht van het opdracht geven aan huurmoordenaars van een groot aantal specifiek genoemde liquidaties in het criminele circuit, en van sommige daarvan meent de rechtbank, dat dat wettelijk en overtuigend bewezen is.

   Zie verder Google.

   Verwijderen
  3. Ja dank u. De levenslange straf heeft ie dus gekregen voor een aantal bewezen moorden. Alle andere misdrijven leveren een dergelijke straf niet op. Dit is kennelijk de kern van deze zaak. Baybasin is een meervoudige moordenaar. Ik snap dan ook al dat gelul over die complotten niet. Om de man vrij te krijgen, hoef je dus alleen het bewijs voor die moorden te ontkrachten. Dat lukt niet. Het lijkt er dus op dat dit bewijs waterdicht is ?

   Verwijderen
  4. Jan,
   ik zeg daarom ook "meent de rechtbank". Of dat bewijs waterdicht is, daar ga ik gelukkig niet over, want het is een dossier dat je als leek niet in een middagje doorneemt. Daar hebben we rechters voor.
   Bij een bepaalde telefoontap is er twijfel of B. zegt "make him cold" of "make him call". Bij die tweede optie zou dat dus zomaar één moord minder zijn. Dat de betreffende man nog de volgende dag in Istanbul is neergeschoten, lijkt echter toch meer op optie 1 te wijzen.

   Verwijderen
 2. Hij is geen drug lord, is hij ook niet voor veroordeeld. Hij heeft levenslang gekregen wegens opdracht geven tot moord (make him cold). De twee moordenaars zijn echter volledig vrijgesproken in Turkije waarmee Baybasin ook vrijuit gaat. Dit soort vragen moet gesteld worden aan Justitie. Waarom zit hij nog steeds vast? Waarom veroordelen wij Delicten gepleegd in Turkije? Waarom was er geen internationaal aanhoudingsbevel? Dat soort dingen. Maar het komt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het complot is de gemanupileerde telefoontaps waar Ton Derksen uitgebreid onderzoek naar heeft gedaan en binnenkort het tweede deel van uit komt. Probleem met Turkije is dat een Koerd bijvoorbaat een terrorist is, ook als hij door rood licht rijdt. Zie de actualiteit hoe Erdogan journalisten en Koerden aanpakt. Verder nog het verbod om de Armeense genocide te erkennen...draaien nog steeds mensen voor de bak in. Nederland durft het ook niet te erkennen is nog een relletje over geweest. maar blijf vooral jn de oprechtheid van Turkije geloven!

  BeantwoordenVerwijderen