maandag 18 maart 2013

Fixisme

Zoals prostituees hun lichaam ter beschikking stellen aan wie de daarvoor gestelde prijs wil betalen, zo stellen hoogleraren hun intellectuele vermogens ter beschikking aan hun financiers. Het gaat al heel lang niet meer over onbevooroordeelde waarheidsvinding. Het gaat op de universiteiten namelijk over het krampachtig vasthouden aan absurde zienswijzen, in het belang van de geldschieters. Volgens hun eigen protocolletjes dienen we deze mentale hoeren aan te spreken met ‘hooggeleerd’. Was getekend: Johan 'geloof ook mij niet' Oldenkamp.

Johan heeft weer een nieuwe hoax ontdekt. Dat doet hij met enige regelmaat, dus daar kijkt Barracuda allang niet meer van op. Maar de nieuwste is pas echt curieus: de continentendrift is....verzonnen! Barracuda heeft enorm zitten piekeren waarom. Dreigt er soms een gevaar dat alleen door frauderende wetenschappers kan worden opgelost?

Hoe dan ook, we hebben Johan nog nooit zo opgewonden gezien. Zelfs tien buisjes bruistabletten kregen hem nog niet rustig. Albert Einstein is de 'allerergste academische hoer aller tijden, die onder andere een omrekenformuletje heeft bedacht tussen de massa van materie en de hoeveelheid opgenomen energie. 'Net als in alle hersenspoelende Hollywood-films en alle religies dien je echter wel een deel van de waarheid te onthullen, om mensen voor de gek te kunnen houden met de onzin die je daar snel overheen legt'

Daarom is het maar goed dat we Johan hebben, absoluut de knapste kop van het westelijk halfrond, die allang de Nobelprijs voor heelheid had moeten hebben. Want volgens Johan zit het zo: De continenten zijn juist niet op drift, maar zitten vast. Doordat de straal van onze moederplaneet heel geleidelijk steeds een beetje langer wordt, worden de ruimtes tussen de continenten steeds groter. Anders gezegd: de aarde zet uit.

De uitdijende aarde is (net alle de holle aarde) een geliefd thema bij aluhoedjes. In een vorig leven heeft Barracuda daar ook al eens iets over gelezen. Johan verwijst echter niet naar de pseudowetenschap van striptekenaar Neal Adams, maar naar de inmiddels achterhaalde expansietheorie van Sam Carey en anderen. Zij waren aanhangers van het fixisme, het idee dat continenten niet konden schuiven.

Inmiddels is de algemeen aanvaarde theorie dat oceanische platen onder een andere oceanische of continentale plaat schuiven, hetgeen ook samenhangt met vulkanische activiteit. Allemaal meetbaar en aantoonbaar, via uiteenlopende technieken. Maar dat is nu elke keer weer het curieuze aan bolleboos Oldenkamp: de enige manier om al dit bewijs te negeren ten faveure van zijn eigen totaalopdrift-theorie, is door het onderzoek van duizenden wetenschappers over de hele wereld ongeldig te verklaren.

Waarmee we uitkomen bij het piece de resistance van Johans theorie. Want waardoor zet de aarde nou eigenlijk uit? Fasten your seatbelts: materie komt voort uit licht. 'Lieve mensen, volg nu toch gewoon het zonlicht, en zie hoe hieruit materie ontstaat en hoe het voedend is voor alles wat leeft.' Halleluja!' Direct nadat Vader Helios (‘onze Vader die in de Hemel te zien is’) is gaan schijnen, is er, in de kern van het magnetische veld waaruit Moeder Terra is geboren, begonnen met het splitsen van fotonen, waardoor er daar steeds meer materie is gaan groeien. In dat groeiproces, gevoed door licht, doorlopen alle hemellichamen exact dezelfde vier stadia, die we kunnen aanduiden als Aarde, Water, Lucht en Vuur.''

Toegegeven, dit gaat ons verstand en die van anderen te boven. Geen nood, Johan gaat het je allemaal nog eens uitleggen tijdens de aanstaande Wholly Science Week te Frankrijk. Deelnemersbijdrage inclusief verblijfskosten: € 650. En niet alleen frauderende wetenschappers komen onder de Franse voorjaarszon aan bod. Wisten jullie dat de moord van 6 mei 2002 op Pim Fortuyn is uitgevoerd in opdracht van de leiding van de Nederlandse Grootloge der Gemengde Vrijmetselarij in Voorburg? Dussss.....

7 opmerkingen:

 1. Dat de heer Savalle al langere tijd zijn geillumineerde agendatjes zo onder zijn 'wakkere' aanhang in opdracht en als insider moet uitrollen is inderdaad bekend. En wb deze conman moet ik Johan toch nog wel enige credits meegeven. Verder leest dit ook wel erg leuk weg;

  "Volgende weekeinde, tijdens de Wholly Science Masterclass, kun je in slechts één dag meer kennis opdoen dan in een heel jaar studeren aan welke universiteit dan ook. En je hoeft het ook echt niet allemaal te onthouden, want Wholly Science is geen linker-hersenhelft-studie. Het gaat om het leren herkennen van de wholistische verbanden, waarvan je er volgende weekeinde onvoorstelbaar veel voorgeschoteld krijgt. Daarmee breng je jouw denken als vanzelf naar een hoger niveau. Je gaat daardoor het Grotere Plaatje zien, en je maakt ook kennis met de Grote Architect van dit alles. Daarna weet je dus echt wat God is, en heeft de kerk totaal geen grip meer op jou.

  Daarin ligt voor mij de sleutel naar ware soevereiniteit. Heb je weinig tijd beschikbaar, kom dan op vrijdagavond 22 maart naar het Pateo Center om een spectaculaire indruk van de ongekende verklaringskracht van Wholly Science te krijgen. Heb je wel tijd om een gehele zaterdag (inclusief de avond) te besteden aan Wholly Science, kom dan op zaterdag 23 maart naar de Wholly Science Masterclass. Het begint om half elf ’s ochtends en het duurt tot half elf ’s avonds. In de pauzes kun je voor eten en drinken terecht in de moderne keuken van het Pateo Center. Middelbare scholieren hebben gratis toegang en studenten kunnen voor half geld naar binnen."
  ©:Bron

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het grappige aan aluhoedjes zoals Patman en Oldenkamp die zo van leer trekken tegen de continentale drift, zoals gepropageerd door die 'domme wetenschappers', is dat nu juist dit zo'n goed voorbeeld is van hoe wetenschap werkt; jarenlang was er verzet tegen de 'bizarre' continentale drift-theorie van Wegener omdat er geen denkbaar mechanisme was waardoor die continenten konden verplaatsen, maar uiteindelijk volgde acceptatie omdat de bewijslast zo groot was DAT die verplaatsing voltrok (overigens zonder vooralsnog heel veel duidelijkheid te hebben over het mechanisme).

  Maw.: het is hét voorbeeld dat de 'afwijkende mening van een eenling' verheven kan worden tot de algemeen geldende theorie. Omdát er bewijs voor is.

  Maar ja, de Oldenkampjes en Patmannetjes van deze wereld hebben een broertje dood aan 'geldende opvattingen' en dus moet het hoe dan ook overboord ten koste van fluttheorietjes die al bij de eerste oogopslag meer problemen opleveren dan dat ze iets oplossen.
  Als de straal van de aarde toeneemt verandert de massa en/of de dichtheid van de aarde;
  als de massa toeneemt zou de maan zich langzaam in de aarde boren, en de aarde langzaam in de zon, tenzij je een mysterieuze krachtbron vindt die de aarde doet versnellen. En je hebt natuurlijk een bron nodig voor die toegenomen massa; met fotonen en gravitonen redt je het niet, die hebben geen massa.
  als de dichtheid afneemt zou ook de rotatiesnelheid moeten afnemen. En dan is het weer grappig dat juist Oldenkamp en de andere '432Hz' mensen - waarschijnlijk onbedoeld - deze rotatiesnelheid tot 'kosmische grootheid' hebben verheven.

  Ik vraag mij echt af: zijn er werkelijk mensen zo dom dat ze zich €650 afhandig laten maken om zich op de hoogte kunnen stellen van Oldenkamp's prutstheorietjes?
  Ach, ik wil het ook eigenlijk niet weten. :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag mij echt af: zijn er werkelijk mensen zo dom dat ze zich €650 afhandig laten maken om zich op de hoogte kunnen stellen van Oldenkamp's prutstheorietjes?

   Yup, vooral ook wanneer je het cursusprogramma zo'n beetje iedere dag een tijdslot plant van 14.00 tot 18.30 voor het doen van 'klusjes'. Oftewel 'werkzaamheden op het terrein'.

   LoL, het merendeel van die week sta je dus gratis te werken voor de eigenaar van het cursuscentrum.

   Verwijderen
  2. Bovendien 'krijg' je voor die 650 eurootjes in het land van de Kazen, Champagne en Wijn biologisch-vegetarische maaltijden, fruit, water en thee of koffie voorgeschoteld die je waarschijnlijk ook nog eens zelf mag bereiden. En daarna gezellig met zijn allen aan de afwas.

   Jammer Johan, die 650 eurootjes sla ik liever stuk op een avondje culinaire verwennerij. De gemiddelde sommelier weet over 1 druif meer zinnige en interessante dingen te vertellen dan het infantiele en tenenkrommend onwetenschappelijk geraaskal waarmee jij steeds maar weer via pateo.nl en youtube de digitale snelweg aan het vervuilen bent.

   Verwijderen
 3. Aangifte van oplichting, dat lijkt me het beste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dr. JO de Fortuynlijke is an all-round scientific researcher, based in the Netherlands. He is the author of 25 books. The main title of his latest book is 'Wholly Science,' which we'll detail in this interview.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geloof dat deze 2 letterlijk op springen staande middelbare scholieren zich beter voor een cursusje ontwakingsleer bij ome Johan kunnen gaan inschrijven. Ze klinken namelijk alsof ze voor half geld dan wel gratis (voor zover de volle mep wel betalende klanten wegblijven uiteraard!) al van hun 'problemen' afgeholpen kunnen worden...

  "Vraag:" lǝɔnʎǝuɟǝp
  "Antwoord;" ʞuopsɐɐɯ

  BeantwoordenVerwijderen