dinsdag 26 maart 2013

Tristan

Complotdenkers laten onderwerpen doorgaans al gauw weer vallen als hun vermoedens en speculaties niet bevestigd worden. Zo zal het ook wel weer gaan met de 'vermoorde' Anass. Of met de 'gehersenspoelde' Jasper S.. Want wie hoor je nu nog over Tristan van der Vlis, die door de staat en zijn oom Arie er 'min of meer toe werd aangezet de horror-daad te plegen'?

Onlangs wilde de belangengroep voor nabestaanden van de zelfmoordaanslag van Tristan van der Vlis in Alphen a/d Rijn een claim indienen tegen de overheid. Die had nooit een wapenvergunning moeten krijgen, vanwege zijn wettelijk bekrachtigde gedwongen opnamen.

Bij Joop.nl legt Joris van Huijstee uit waarom die vergunning niet geweigerd had kunnen worden. Media hebben eerder bericht dat de 'gedwongen opname' van Van der Vlis destijds slechts tien dagen heeft geduurd en dat hij na de opname lange tijd in behandeling is geweest. Van Huijstee: 'Wanneer de Burgemeester een IBS (In Beschikking Stelling) voor mij beveelt, omdat mensen uit mijn omgeving bijvoorbeeld hebben aangegeven zich zorgen te maken dat ik mezelf of anderen iets dreig aan te doen, dan duurt zo'n IBS wettelijk minimaal drie weken. Dat is minimaal 21 dagen en nooit minder. De tien dagen dat Van der Vlis gedwongen is opgenomen kan dus nimmer onder een IBS vallen.' 

De behandeling was, zo vermoedt Van Huijstee, vrijwillig. Een vrijwillige behandeling waar hij zelf naartoe reisde. Een gesprek van een uur per week of iets dergelijks in combinatie met medicatie. 'Dat betekent dat in juridische zin zijn gedwongen opname niet mee gewogen had kunnen worden bij zijn aanvraag voor een wapenvergunning.''

Bij de aanvraag van een wapenvergunning is het ook nog eens niet verplicht te vermelden of je in aanraking met de Geestelijke Gezondheidszorg bent geweest. De GGZ is niet verplicht noch in staat de informatie te verstrekken vanwege de geheimhoudingsplicht. Bovendien is het niet hebben van een GGZ-verleden geen voorwaarde voor een wapenvergunning. De werkelijkheid is helaas al gruwelijk genoeg.

5 opmerkingen:

 1. Dat is dan wel weer een verdomd zwak belastingontduiking achtig excuus. Beetje wegrennen voor de verantwoordelijkheden, zo kennen we onze overheid weer! Lang leve de Democratie, maar wacht maar tot september, dan zullen de meeste leiders vervangen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In September? Hadden we dat al niet eerder gehad ? Het blijft wachten totdat Jesus op aarde komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beter leven als jezus mie mattie i.p.v. de zogenaamde regels van YHWH of de paus van die fakkin bullshit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ehm verander de wereld en begin bij je zelf harteloosje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo is dat Dorothy P we zijn allemaal op een missie

  BeantwoordenVerwijderen