woensdag 27 maart 2013

Nulpunt

Het worden weer spannende tijden voor de aanhangers van vrije- en nulpuntenergie apparaten. De Turkse uitvinder Muammer Yildiz haalt binnenkort zijn roemruchte magneetmotor weer tevoorschijn voor een expo in Genève (10-14 april). Daar zal hij de motor vier dagen continu laten draaien 'om sceptici te overtuigen'. Waarmee het probleem al meteen duidelijk wordt.

Barracuda heeft overigens een warme sympathie voor al dit soort fanatieke knutselaars. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt. Het merendeel van hen is er echt niet op uit om de boel te belazeren, maar dat de grote doorbraak uitblijft is vaak ook hun eigen schuld. Nulpuntenergie zit niet zelden in een spirituele hoek met luchtfietsers die een dusdanige weerzin tegen de officiële wetenschap hebben ontwikkeld dat er vaak niet eens mee te praten valt.

Neem de Nederlandse nulpuntenergie-goeroe Rob van der Zon, die weliswaar een zelfverklaard tegenstander is van het 'spiritualiseren' van vrije energie, maar zelf een compleet warrig verhaal ophangt (video) over de vermeende werking ervan. Dat krijg je als je actieradius beperkt blijft tot de volstrekt kritiekloze schapen van het Pateo Center te Oudewater. Zijn verhaal zou heel wat coherenter zijn als Van der Zon zijn beweringen eens door wetenschappers liet valideren. Maar daar zal Van der Zon zich waarschijnlijk nooit (willen) vertonen.

Of er meer interactie komt tussen ‘serieuze wetenschappers’ en ‘alternatievelingen’ is dan ook nog maar zeer de vraag, want ook het perpetuum mobile van Muammer Yildiz wordt al jaren door een wolk van geheimzinnigheid omgeven. Niemand behalve de uitvinder zelf mag aan het kastje komen, en ook in Zwitserland vindt weer alles plaats in een trailer, met webcam. Yildiz is kennelijk zo paranoia dat zijn vinding wordt gekopieerd dat hij niemand een blik in de magneetmotor gunt. Met als treurige consequentie dat geen geldschieter of wetenschapper zijn vinding ooit serieus zal nemen.

11 opmerkingen:

 1. Het pateo center van Oldenkamp staat binnen de complot gemeenschap binnenkort waarschijnlijk ook beter bekend als het 'Bilderberg Madurodam'. Op de 'overvolle' agenda van Johan valt namelijk te lezen dat op dinsdag 2 april een besloten bijeenkomst gehouden wordt.
  Johan wil zó graag interessant gevonden worden dat het voor hem toegevoegde waarde heeft om een besloten bijeenkomst bij iedereen aan te kondigen.
  En inmiddels is Johan zo in de war en alleen op de wereld dat hij op pateo radio tegen zichzelf aan begint te raaskallen. Wat hij in deze uitzending allemaal weer voor non-wetenschappelijk gereutel uitstoot is even lachwekkend als krankzinnig.

  Verheven en zelfbenoemd 'allround heelheidswetenschapper' Oldenkamp komt er steeds meer achter -dus zó wakker was hij tot nu toe ook weer niet- dat het toch nog wel een 'hele klus' is om de 'taal van god' en 'wholly science' begrijpelijk uit te leggen zodat 'zijn onderdanen' er ook wat mee kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie per abuis verwijderd, maar nog wel in de mail:

  "Ziva heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Nulpunt" achtergelaten:

  Kwantumfysica, Tesla en nulpuntsenergie is een fascinerende mysterie imo, en ik vind de crowd-resourcing die rond dit principe plaatsvindt erg interessant. Al blijft ook bij de meest intelligente 'amateurs' de cruciale vraag hoe die nulpuntsenergie af te tappen, of in bruikbare energie om te zetten, onbeantwoord.

  Ik vraag me dan wel af wat die Rob van der Zon in die groep te zoeken heeft. Ik bedoel hij houdt een verhaal van 3 kwartier over van alles en nog wat, maar niet over nulpuntsenergie. Laat staan hoe deze energie te ontsluiten.

  Van der Zon lijkt eerder op een verstrooide geschiedenisleraar die zonder enig besef aan een groep 1e jaar VMBO wat basale natuurkundige wetten probeert uit te leggen. Zijn verhaal is een opsomming van onsamenhangende voorbeelden, wat opgeleukt met kinderlijke natuurkunde proefjes en huisvlijt, gelardeerd met wat persoonlijke huisvrouwen esoterie.

  Met verbazing heb ik zitten luisteren hoe van der Zon een soort placebo natuurkunde soep voorschotelt aan 150 (!) man publiek dat trouw en instemmend klapt als van der Zon zijn stokpaardje "het moet allemaal anders" pruttelt.

  En dan sluit hij sluw af met een cliff hanger voor de volgende lezing: "Ik ben met een project bezig waar ik niets over mag zeggen. Zo geheim. Persoon al in de gevangenis... blah, blah". Wordt vervolgd dus.

  Lol, wat een manier om je geld te verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Deze reactie per abuis verwijderd, maar nog wel in de mail:"

  Inderdaad moderator! Je censuureer modus is sinds de vervelende capriolen van DEZE pias begrijpelijkerwijs wat in een verkrampte stuip geraakt. Leg eens uit!? Heb je haar eveneens gebannt omdat ze een delete-fetish blijkt te hebben ontwikkeld en daardoor jou onnodig aan je draadjes verbonden houdt? Vertel eens kerel... What happened with you and our beloved 'IDF-ster'?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die modus staat helaas aan om aanhoudend braaksel van enkelingen tegen te houden. Anders moet ik dat achteraf allemaal weer wegpoetsen.

   Verwijderen
 4. Even mijn profiel met plaatje bijgewerkt. Heb trouwens mijn vorige reactie net iets te snel verstuurd. Hij kan dus technisch gezien absoluut ongereguleerd gemodelleerd blijken te zijn. Foutje...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondertussen op het "BURGERMINISTERIE-VOOR-KINDERBESCHERMING" een interview met initiatiefnemer Frides Laméris Bijdrage 15

  Nuff said.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jajaja, hoe fascinerend! Ik bedoel, hoe kan je nu zo trots zijn op een dergelijk interview dat je het op je site gaat plaatsen?

   Verwijderen
 6. Terzijde.
  Lachwekkend en/of triest hoe Kat weer verstrikt raakt in zijn eigen waandenkbeelden en voor de zoveelste keer blijkt geeft dat er geen enkele realiteitszin meer zit in dat zieke koppie van hem.
  Het gaat volgens eigen zeggen helemaal top met hem, de donaties stromen binnen en de opvolger van de 'ineenstortende' NVJ staat met Kat als boegbeeld te popelen om de 'macht' over te nemen.
  Maar op het eind komt de werkelijke aap uit de mouw. Kat smeekt Bruning werkelijk -ondersteunt met notabene slappe retorische 'dreigementen', hoe zwak sta je dan wel niet- om Kat's royement als lid van de NVJ toch asjeblieft asjeblieft ongedaan te maken.

  How low can you go?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mooi toch, hoe Micha Kat elke keer weer hengelt naar die erkenning van de MSM, terwijl hij zijn wijn laat betalen door donatie's uit de zakken te troggelen van het anti-MSM cluster van de GGZ databank.

   En dan óók nog eens een dergelijk 'tipje van de sluier' embedden tussen twee filmpjes met de woordvoerder van de DNB waaruit uitsluitend zijn vergane glorie als journalist blijkt.

   Verwijderen
 7. Yildiz , de genie met bako en hamer en schroevendraaier, blijkt een gepensioneerde patentloze Turkse politieagent te zijn. Kan iemand dat bevestigen?

  BeantwoordenVerwijderen