maandag 11 maart 2013

Schubben

In al die jaren dat Barracuda complotters in hun natuurlijke habitat volgt, hebben zij een opmerkelijke metamorfose ondergaan. In het begin ging het namelijk nog om reële zaken, zoals de aanslagen van 9/11 of de oorlog in Irak. Daarop werden weliswaar onwaarschijnlijke theorieën losgelaten, maar die waren in elk geval nog technisch van aard.

Tegenwoordig bewegen complotters zich in een door henzelf gedroomde werkelijkheid. Daarin is de vijand een niet nader benoemde elite die steevast als New World Order wordt aangeduid, een groot deel van de mensheid wil uitroeien, satanische pedonetwerken vestigt in alle lage van de samenleving en complotten smeedt om homoseksualiteit te promoten. De ene fantasie lijkt de andere te voeden, met het gedachtegoed van David Icke - de Bhagwan onder de complotters - niet zelden als uitgangspunt.

Voor de geloofsgemeenschap zijn al deze fantasieën kennelijk behoorlijk reëel, getuige een ellenlange verhandeling bij Anarchiel over de reptielmens, ook al zo'n zinsbegoocheling waaraan complotters zich steeds meer lijken vast te klampen. De anachieltjes die enkele dagen nog klaagden over de apathie op het blog, zijn weer helemaal bij de les, in de overtuiging dat iedereen met wie ze ooit ruzie hebben gehad stiekem schubbetjes heeft. 'Het is een groep die functioneert vanuit het reptielenbrein, moeiteloos kan “shape shiften” en prooien opneemt met een reptielenblik. Ze zijn koudbloedig in optreden en kennen geen emoties als u en ik. Degenen die de “universele samenzwering ter vermijding” trachten te doorbreken wacht ongeloof of ridiculisering. Therapeuten, artsen, psychologen en rechtsdienaren nemen de slachtoffers die het verschijnsel durven aan te kaarten vooralsnog nauwelijks serieus.'

Toegegeven: auteur Jim Beame probeert het bestaan van het reptielmens vooral aan te tonen binnen de kaders van de psychologie. Dat wil zeggen: Beame is gaan googelen. En dus regent het citaten van wetenschappers volgens een beproefde methode: alles wordt uit zijn context gelicht. Het begint er al mee dat Beame voor het gemak psychopaten tot de reptielmensen rekent. Volgens enkele onderzoeken zouden bij deze groep afwijkende hersenstructuren zijn geconstateerd met weinig 'grijze massa'. Dan ben je dus blijkbaar een reptielmens. 'Het reptielenbrein is het enige hersendeel dat bij deze groep als volledig functionerend hersendeel resteert', doceert Beame, die zich vervolgens weer tegenspreekt waar het gaat om de werking van het 'zoogdierenbrein'. Dat krijg je met Google knip- en plakwerk waar je de helft niet van begrijpt.

De logica strandt al op het simpele feit dat psychopathie niet per definitie erfelijk is, maar kan voortvloeien uit hersenbeschadigingen, waarvan het verloop zich nauwelijks laat voorspellen. Veel vaker is psychopathie, om de ook door Beame aangehaalde therapeut Jan Storms te citeren, een gevolg van emotionele verwaarlozing in de vroege jeugd, van een harde, kille omgeving, het blootstaan aan geweld of een voortdurende wisseling van verzorgers. Bovendien hebben psychopaten zoals Beame ze bedoelt dusdanige asociale trekken dat samenwerken of samenzweren moeilijk wordt. Maar de 'slangen in pakken' zijn dan natuurlijk weer de afgeleide varianten die hun koudbloedige reptielenaard weten te verhullen. Een beetje complotter googelt gewoon zijn eigen werkelijkheid bij elkaar.

Barracuda heeft deze Beame al eerder kunnen betrappen op associatief lineair denken, toen hij een heel web van mediabelangen in kaart meende te hebben gebracht (via onmogelijke kronkelwegen, en waar het even kon met verwijzing naar een NSB-verleden) om aan te tonen dat NuJIJ in feite door Bilderberg werd gecontroleerd. Aan simplistische top-down wereldbeelden heeft het in complotland nooit ontbroken.

Interessanter is vraag hoe complotters als Beame zich door margeweblogs iedere keer weer zo laten beïnvloeden dat ze klakkeloos het daar verspreide geloof voor waar aannemen. Ook iets met de hersenen soms?

10 opmerkingen:

 1. Hihi

  Psychopaten hebben een tekort aan grijze massa in de prefrontale cortex, wat vooraan in de hersenen zit. Het reptielenbrein zit bij de hersenstam achterin en reguleert met name de automatische processen in het lichaam zoals ademen, spijsvertering, bloedcirculatie, beweging en balans. Heeft niets met persoonlijkheid te maken. In de prefrontale cortex wordt dan weer cognitief gedrag, goed van kwaad onderscheiden, overzien van de consequenties van het eigen gedrag etc. gereguleerd. In feite zit de persoonlijkheid van mensen daar.

  Hier wordt die samenhang met juist de hogere functies van het brein en psychopathie goed uitgelegd.

  Om zijn pseudowetenschappelijke verhaaltje te rijmen met de stuitende bagger van Icke verplaatste Jim Beame dus allemaal functies uit die prefrontale cortex naar het reptielenbrein. Het slaat echt nergens op. Het wekt de schijn dat Icke's verhaal een wetenschappelijke onderbouwing heeft, terwijl die toch echt buitenaardse wezens bedoelde met "reptilians" en niets anders.

  Vanochtend vroeg ik me trouwens af welk deel van de hersenen achter dit stukje op Anarchiel zou zitten en kwam uit op de putamen en de insula.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Interessanter is vraag hoe complotters als Beame zich door margeweblogs iedere keer weer zo laten beïnvloeden dat ze klakkeloos het daar verspreide geloof voor waar aannemen. Ook iets met de hersenen soms?"

  Een flinke dosis confirmation bias op een basis van heftige achterdocht en vijanddenken doet al een hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is mij door een inflitrant van mijn groep binnen de salon-Anarcho-kaboutertjes overigens al bekend gemaakt dat de hoofdman van die site vanwege o.a de vandaag hier op Barracuda geplaatste sneren onder de gordel zo pissed is geworden dat hij zelfs je blog van zijn linkingpage heeft gehaald! Verder zou ik maar niet meer zo laatdunkend over de google wetenschappers doen, want ook die krijgen zo nu en dan behoorlijk wat schokkende zaken te verhapstukken die door de boven ons gestelden vaak allemaal achter de schermen met en over ons heen worden bekokstoofd ... (kom er maar in schyzofrene jota-fuckster hahaha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben altijd zeer argwanend en op mijn hoede als er inderdaad met ellenlange vaagheid over zaken die over en MET ons allen worden uitgespookt. Met name als dat d.m.v vele 'waarheden' verpakt in nog meer desinformerende bagger verkocht wordt. Hieronder van hetzelfde laken een pak als waarvan die Anarchiel gesnaaid en besneden is;

  "Lekker vaag allemaal? (als dit btw geen reptilian is dan weet ik het niet meer hoor!) Nou goed, dan maak ik het wat concreter. Vanuit hoger dimensies zijn soorten afgedaald die ons genetisch gemanipuleerd hebben. Zoals de Annunaki van Nibiru de Homo Erectus gebruikt hebben om de Homo Sapiens te bouwen als slavenras om goud te delven, zijn er ook soorten geweest die zich uit een hogere dimensie op aarde drie dimensionaal hebben ‘verlichamelijkt’ tot mens. Zouden wij in hun dimensie kunnen zien, dan zouden we zien dat ze er in onze dimensie wel uit zien als mens, maar dat ze meer zijn dan dat. Om te begrijpen waar ik op doel verwijs ik u naar ‘Het verhaal van de Platlanders‘. Wij zijn feitelijk zowel ”hun’ slavenras (van origine gebouwd door de Annunaki) als ‘hun’ voedingsbron. En met ‘hun’ bedoel ik de hogere soort (niet per definitie de Annunaki) die ons het reptielenbrein heeft gegeven (hieronder toegelicht). De soort die zich in onze driedimensionale wereld presenteert (zichtbaar is als) mens (de machtselite). Zij voeden zich met name aan pedosexuele energie. Deze wezens bevinden zich vooral in de elitaire laag van onze bevolking. Omdat zij ons nodig hebben voor slaafse activiteiten en zij nog andere duistere doelen hebben (het bereiken van de hoogste scheppende kracht), willen zij zich driedimensionaal kunnen blijven vertegenwoordigen in onze ruimte. Om zich in dit (voor ons waarneembare) energieveld te kunnen houden hebben zij pedofiele sex als energiebronnen nodig. Ons bloed hebben ze ook nodig (zo vermoed ik) om de hoogste scheppende goddelijke status te bereiken." BRON

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dus onze TBS klinieken zitten vol met elitaire mensen. Althans volgens het epistel. Ik ga meer voor het idee van Jeroen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mondkapjes ALERT! Om te weten dat deze post weldegelijk on-topic is moet je de comments eronder dus maar even lezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb even op die site gekeken, met de naam anarchiel. Ook het desbetreffende artikel gelezen. En moet zeggen dat ik het wel boeiend vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer een hoop Gilles de la Touret-reacties van malloten verwijderd. Moderatiemodus gaat weer aan, sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aan de logica van de plottertjes mankeert wat.

  Ze baseren zich dus op de ´elite´ die zich voeden aan het slaven volk (het klootjesvolk) door middel van pedofilie. Dus het klootjesvolk zou dan maagdelijk zijn. Geen geweld, geen voetbalrellen, moord of pedofilie want ook dat komt bij de lagere standen voor. Ik mis die nuance in deze redenering maar dat zal wel aan mij liggen.

  Als aanvulling hierop vind ik utopia van Thomas Moore beter.

  Maar ik hou mij natuurlijk aanbevolen om het shape shiften te leren, lijkt me leuk om eindelijk met mijn katten te kunnen kletsen b.v.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vanuit menselijk oogpunt kan het als tragisch worden gezien, hoe de meute met leugens, halve waarheden, allerlei dubieuze claims die nauwelijks adequaat te verifieren zijn en paranoia gevoerd worden door complot theorie profeten als David Icke, Eric Hufschmid, Alex Jones, David Duke en company.

  Het preoccupatieve gedrag en de afwezigheid van subtiliteit, alsmede een zeker autistisch gedrag dat je veel tegenkomt in de complot theorie wereld zegt me al veel.
  Alsof men het met eigen ogen vastgesteld heeft worden twijfelachtige en nauwelijks adequaat te verifieren theorieen en suggesties als waarheid rondgetoeterd.

  De Khazaren theorie bijvoorbeeld. Ik vond het altijd al vreemd dat stammen als de Hunnen, Goten, Vandalen en Lombarden of volken als Kazachen of zelfs Bulgaren nooit met Khazaren geassocieerd worden in de complot theorie industrie, maar bijv. onderstaande video laat voor mij zien dat de theorie dat Ashkenazim Joden afstammen van de Khazaren op zijn minst zeer dubieus is, en goed mogelijk zelfs een regelrechte leugen is, verspreid door de Illuminati van de complot theorie industrie.

  Khazar myth debunked:
  http://www.youtube.com/watch?v=tnIEsf_klCg

  Mijn eigen ervaring is dat er met name veel disinformatie wordt verspreid in de compplot theorie wereld: sandwiches van leugens, halve waarheden en waarheden.

  BeantwoordenVerwijderen