zaterdag 2 maart 2013

Transgender

Het was eigenlijk best een saai complotweekje, afgelopen week. De Jehovaatjes sloegen natuurlijk weer aan op de zaak Vaatstra, maar met een slap verhaal over de al dan niet lekke banden van Spencer en Wietse (zonder dat nou eens echt goed uit te zoeken) poets je toch echt niet zo makkelijk de volledige bekentenis, DNA-sporen en schaamharen van Jasper S. weg. De enige fietser die er toe doet lijkt een nachtbraker te zijn die jaren achtereen feilloos de Groninger hoerenbuurt wist te vinden, doch in 1999 zijn verzetje helaas dichter bij huis zocht.

Maar gelukkig hebben we Martin Vrijland nog, altijd goed voor flinke lachsalvo's. Martin had even een mentale inzinking, maar overtrof zichzelf met een artikel over het 'afbladeren' van de vaderrol.

Hoe hij precies op het idee is gekomen weet Barracuda ook niet, vermoedelijk weer na de zoveelste overdosis David Icke, maar Martin gelooft dus in een 'eugenetische agenda' om 'authentieke gezinssituaties' af te breken. 'Naar mijn idee wil men een toekomst waarin de natuurlijk voorplanting niet meer voorkomt en alleen nog kinderen via IVF “geproduceerd” zullen worden. Ik ben van mening dat hierbij genetische ingrepen plaatsvinden in de transgender sfeer. Kortom: de via IVF geboren kinderen zullen een beetje ergens in het midden hangen tussen mannelijk en vrouwelijk. Laten we het voor het gemak gay noemen. Het doel lijkt te zijn de traditionele gezinssituaties te vervangen door het modernere homohuwelijk, waarbij een kind via adoptie of draagmoederschap verkregen wordt. De traditionele vaderrol lijkt te worden geboycot en te moeten worden afgebouwd.'

Voor zover Barracuda weet is het homogen nog altijd niet gevonden, dus lijkt het manipuleren dan wel finetunen van de seksuele voorkeur nog niet zo simpel. Tenzij het IVF-kind snel genoeg leert shapesiften van man naar vrouw en vice versa.

Barracuda heeft nu al medelijden met Martins kinderen, die deze waanzin aan de ontbijttafel horen en mogen delen met klasgenootjes. 'Mijn vader zegt dat kinderen worden gestimuleerd om de hetro-normativiteit los te laten en na te denken over de mogelijkheid van homoseksualiteit of de transgender-mogelijkheid'. Waarna de juf ongetwijfeld in slow motion shapeshift naar de 'De Schreeuw' van Munch.

Tussen de bedrijven door deed Martin trouwens ook nog een Johan Oldenkampje. Hij richtte een bezwaarbrief aan de gemeente om zich te ontslaan van de belastingplicht. Omdat hij er bij de geboorte niet zelf voor heeft gekozen om zichzelf de belastingplichtigheid op te leggen, aldus het bijdehandje. Waarbij Martin al op voorhand lacherig incalculeerde dat het bezwaar zou worden afgewezen. Dat lost Johan toch handiger op. Die legt als heerser over het universum en daarbuiten allerlei instanties die geld van hem willen eigenhandig megaboetes van 1 miljoen euri op.

44 opmerkingen:

 1. en toen kwam de financiële aap uit de mouw. Stichting Anass! Want het stalken van de familie van een dood kind kost nou eenmaal bakken met geld. Dus ga morgen allemaal naar Amsterdam en geef gul aan ome Martin de onderzoekert:

  Tijdens de bijeenkomst wil ik u vragen minimaal € 50 te doneren. Hiervan gaat een klein deel naar de zaalhuur en consumpties. Het andere deel wordt gebruikt voor de oprichtingskosten en investeringen die ik dan zal toelichten.

  Voor niks gaat de zon op ja.

  Overigens zou ik dat Machiavelli verhaal van Martin niet zien als een inzinking (hoewel al zijn gedachtengangetjes ergens wel als een inzinking gezien kunnen worden), het is gewoon een stukje theorievorming over de modus operandi van de satanische transgender (zeg maar gerust gay) pedo's en hun onbeperkte macht. Martin vindt het dan ook belangrijk dat de inwoners van Wassenaar geïnformeerd worden over Machiavelli waar hij eigenlijk Hitler mee bedoelt, want Bauke Vaatstra had net zo goed de Hitler prijs kunnen krijgen. Dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gaat weer lekker bij de plotters. Martin richt zijn eigen toko op zo te zien. Hij had net zo goed voor die paar dwazen die kwamen zijn schuurtje leeg kunnen maken en een pot koffie zetten. Klaar, overig gaat het gezeur voor geld bedelen door. Voor Ben en Leonie wordt ook al gevraagd of er een kleine donatie vanaf kan. De hele dag over satanische complotten oreren en geschuffelde maten oproepen tot geweld zet ook niet echt zoden aan de dijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Complotters hebben geen geld, dus 50 euro is al te veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig dat je jezelf ook de reiskosten kan besparen en direct geld overmaken naar Martin's rekening, zo meldt hij in een update.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja als anderhalf man en een paardenkop komen dan is een zaaltje huren niet verstandig. Misschien dat Vrijland 100 euri er uit haalt voor zijn nieuwe hobby. De moeder en zuster van Anass kunnen zich verheugen op een nieuwe stalker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alweer een stichting.. De notaris spint garen bij de plottertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als hij onvoldoende aanmeldingen krijgt gaat hij zijn inspirerende initiatief onderbrengen bij stichting Blije Buren.

  Het lijkt geen storm te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou...Vrijland geeft antwoord en Gepke die nog tenminste vraagt of de familie hier mee instemt. Volgens Vrijland;De familie heeft aangegeven dat ze graag willen dat ik verder ga.
  En natuurlijk gaan we meer onderzoeken. Maar je moet ergens beginnen.

  Zou het?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, een kloon van Wim Dankbaar. Wat een geluk...

   Verwijderen
  2. 'De familie heeft aangegeven dat ze graag willen dat ik verder ga.'

   Yeah, right. Zo zal het heus niet tegen hem gezegd zijn.

   Verwijderen
  3. De vraag is ook een beetje welke familie hij dan bedoelt.

   Verwijderen
 9. Wat Vrijland dus doet is eerst een complete leugen "airborn" maken door doelbewust Nujij, het RIP profiel van Anass en zelfs zijn familie persoonlijk te gaan stalken. Zo'n beetje vanaf de bekendmaking van de dood van Anass zag Martin zijn kansje waar en ging doelbewust twijfel zaaien over de doodsoorzaak van Anass en uit dat gedoe met een stichting nu blijkt dat het vooral zijn doel is om een soort van *kuch* "thought leadership" te consolideren in complotterland. Ik kan het niet anders verklaren.

  Dat niet alleen, hij probeert die leugen ook steeds groter en absurder te maken. In dit stuk legt hij zijn aanpak nog eens uit:

  Dit omdat Machiavelli eigenlijk de zelfde boodschap had als Adolf Hitler. U weet wel.. Machiavelli; die van die Machiavelli prijs. Kent u die prijs niet? Die wordt uitgekeerd aan mensen die mee geholpen hebben aan dit principe daarbij ondersteund door de krachtige rol van de media.

  Feitelijk komt dit principe hier op neer: ‘Je kunt een volk alles laten geloven. Maak de leugen groot, houd de uitleg simpel en herhaal hem veel’.


  Behalve dan dat hij vindt dat de Nederlandse overheid zich daaraan bezondigt in plaats van hijzelf. Want dat kan je zien aan wat er met de roodhuiden gedaan werd tijdens Thanksgiving oid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Reactie op Martin Vrijland: kepper een stukje van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Martin Vrijland schreef:
  "De overheid heeft mij de belastingplichtigheid opgelecht."

  Leuke spelfout wel. Van het werkwoord 'oplechen'? Dan klopt het tenminste wel, qua «'d kovsgib» betrefd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Martin zou zijn tijd beter kunnen gebruiken door wat 'los' te gaan op een stukje primitieve Annunaki-software. De Genome Compiler.

  "...my lab is using Genome Compiler to design and debug DNA in order to build radically new genomes with useful properities like resistance to all viruses and enabling new amino acids..."

  Gewoon op je macbook bij de starbucks wat schuiven en knutselen met DNA en zo je eigen custom made life form in elkaar hacken; Annunaki style. Doet het vooralsnog alleen nog maar met bacteriën en viruses, maar daar wordt aan gewerkt las ik in de 'The Futurist".

  Zelf draai ik het al een tijdje. Heb inmiddels een bacterie in elkaar geschroefd waarvan je, na besmetting, spontaan rose haar krijgt. Al je haar, dat is, dus inclusief lichaamshaar. Ben nu bezig de bacterie zo te manipuleren dat het uitsluitend en zeer sterk leeft en groeit op Musakhan.

  Lijkt me lollig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie interface hoor. Heb meteen een salmonella tiefusbacterie gecombineerd met een chlamydia bacterie, zodat iemand tenminste ook echt de tiefus achter z'n oogballen kan krijgen.

   Verwijderen
  2. Volgens Sitchin knutselden de Annunaki 'ons' in elkaar om als 'worker bees' in de goudmijnen voor hen te werken, en gebruikten ze specifieke genetic coding om een hiërarchische structuur en specialismen biologisch te implementeren; the Blue Blood line bv. 'Stuff' waar Martin nu in de beginperiode van zijn complotteer-opleiding zo gretig van consumeert via de boeken van David Icke.

   Echter Martin kan zich beter realiseren dat in de werkelijke wereld dit Annunaki-concept al realiteit is geworden. Niet dat er in de goudmijnen van Afrika allerlei vreemde mensachtige werken, maar wel dat we synthetische levensvormen gebruiken bij het mijnen van grondstoffen zoals bijv olie.

   Die synthetische levensvormen zijn dan voornamelijk bacteriën, en dus een ver weg van wat wij levende wezens noemen, maar in beginsel wel een stap verder dan dat de Annunaki presteerden. De Annunaki gebruikten nog een basis van natuurlijk DNA voor hun 'work force'. Die noodzakelijke basis van natuurlijk DNA als uitgangspunt voor een 'free living organism' (een organisme dat zich buiten een lab-opstelling in een natuurlijke omgeving in leven kan houden en kan voortplanten) zijn 'wij' namelijk voorbij gegaan met Craig Venter's "Synthia"; een 100% synthetisch en mbv een computer ontworpen 'life form' dat 'helpt' bij de winning van bijv olie.

   Maar ja, het verbinden van dit soort 'dots' is waarschijnlijk wat te moeilijk voor Martin Vrijland, en zeker voor zijn doelgroep, dus blijft hij lekker bezig met het vertalen van David Icke 'rants' en zich voordoen als de intelligente complot-docent, die als newbee voor de zoveelste keer de bekende complot riedeltjes als nieuw en openbarend de gemeenschap in slingert.

   De hele complotgemeenschap is één grote metastasis met types als Martin Vrijland.

   Verwijderen
  3. Ja inderdaad, er is helemaal geen noodzaak om zintuiglijke, zelfbewuste levensvormen te maken om het vuile werk op te laten knappen. Het zou ook een inefficiënte aanpak zijn, want dergelijke organismen ondervinden lijden en dan moet je weer opstanden onderdrukken ofzo.

   Verwijderen
  4. Ja, precies. Het zal al moeilijk genoeg worden om de synthetic life forms onder controle te houden. Ongewenste en spontane mutatie's zijn nou eenmaal niet voor 100% uit te sluiten ook al programmeer je een 'safety switch'.

   Dus het principe van de Annunaki was behoorlijk primitief voor zo'n technologisch ontwikkeld buitenaards volk.

   Dan kies ik toch liever voor onze eigen route; synthetic life forms op een controleerbaar niveau aangevuld met degelijke robotica.

   Robotica zoals de Robonaut 2 humanoid die NASA nu al inzet in het Space Station. Fantastisch apparaat dat zodra de benen ready zijn zelfs ingezet kan worden voor autonome ruimte wandelingen en expeditie's op manen, meteoren of planeten.

   Die Annunaki waren maar een stel prutsers, waardoor wij nu opgescheept zitten met miljarden 'useless eaters' die zich overal mee willen bemoeien.

   Verwijderen
 13. "Lijkt me lollig."

  'Lollig' zijn doe je maar op mijn matje 'schatje'

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gisteren miste je een afspraakje, en nu kom je met een vage reactie van fruitariër in een sinterklaas rijmpje vorm.

  Beetje uit vorm @Adamas?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ondertussen op KLOL reageert Micha op het requisitoir in zijn rechtzaak. Het gebruikelijke blabla en boehoe..

  "Wellicht zat dat in hoger beroep
  alsnog gebeuren."

  en
  "dit zou in een eventueel hoger beroep ter sprake kunnen komen waarin in me wel zal kunnen verdedigen omdat..."

  Ik ben niet zo heel goed van de regeltjes, maar is het niet zo dat wanneer je verstek laat gaan in een rechtzaak dat je dan ook geen verdere beroepmogelijkheden meer hebt?
  Lijkt me een beetje raar als je gewoon mag besluiten niet inhoudelijk te reageren, je advocaat ook verbiedt om dat te doen, maar dan wél verwachten dat er maar een hoger beroep moet komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Archibald

   Het bizarste aan zijn "verweer" vind ik nog wel dat hij het feit dat hij misdrijven pleegde en daarvoor opgepakt werd probeert te framen als een persoonlijk conflict met zijn aanklager, die gewoon haar werk deed. Eerst probeerde hij nog met behulp van vervalste briefjes Vogelenzang verdacht te maken en nu is het alleen nog maar een "persoonlijk conflict"? Ik vind het mager

   De manier waarop hij zijn twee bommeldingen weg probeert te masseren is ook al niet erg geloofwaardig. Het was ook totaal niet als grap herkenbaar.

   Verwijderen
  2. @papi adamas en de rest van jouw lafhartige hogedruk spuitpoep angsten
   Solliciteer bij "Huize Bronbeek" zonder Enigma en usb en internet Jodenvertelsels, geen hond die jou begrijpt. Je gaat linea recta(al) , richting vleugel C.

   Verwijderen
 16. REQUISITOIR JUSTITIE TEGEN MICHA

  Een pandemonium van content-nonsens, veel meer is het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De dualiteit man-vrouw. Het mannetje dat met zijn stijve pikkie achter het vruchtbare vrouwtje aanhobbelt in het sex programma; een belangrijk instrument om de vicieuze cirkel gaaf te houden.
  Men heeft het over "natuurlijke voortplanting", terwijl er van vrije wil nauwelijks tot geen sprake is - immers het sex en survival programma is voorgeprogrammeerd in het menselijke prototype, in feite in alle wezens die hier verblijven - om vervolgens, nadat er keurig voor nageslacht gezorgd is, in een sleur van jewelste te belanden, en velen zich stiekem toch min of meer afvragen wat ze toch bezielden ten tijde van.
  Jasper S. moest naar de hoeren om zijn driften te kanaliseren, want kon waarschijnlijk geen verlichting meer vinden bij de moeder van zijn kinderen.

  Deze hele wereld is een uit de hand gelopen dwaas eugenetische experiment vanaf het eerste moment, Martin! !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ah kijk eens aan, de inhoud van Vogelenzang's requisitoir begint langzaam door Micha's schedel heen te dringen:

  Bizar ook dat Vogelenzang zegt dat ik een taakstraf moet kunnen uitvoeren omdat ik in Nederland ‘een vaste woon- en verblijfplaats heb’. Eerder werd als argument om mij drie keer te arresteren gebruikt dat ik ‘geen vaste woon- en verblijfplaats heb’. Hiermee is dus aangetoond dat alle drie deze arrestaties onrechtmatig waren.

  Laten we voorop stellen dat Micha in de rechtbank loog toen hij schreef dat hij een "zwervend bestaan" heeft, want hij woont gewoon hier in Schiedam. Het toont niet aan dat Micha's arrestaties onrechtmatig waren, maar dat Micha blijkbaar liegt in de rechtbank. Hij pleegde meineed toen hij zijn bestaan als "zwervend" omschreef.

  Over de legitimiteit van zijn arrestaties:

  Je hebt enerzijds de juridische status van het hebben van een vaste woon- en verblijfplaats als je je inschreef bij de gemeentelijke basisadministratie, anderzijds de praktische situatie dat je ergens woont. Door zich niet in te schrijven terwijl hij toch ergens woont is Micha in principe in overtreding, want dat is gewoon verplicht.

  Het wettelijk criterium voor het hebben van een vaste verblijfplaats is die inschrijving. Micha schreef zich natuurlijk bewust niet in zodat het lastiger wordt om hem gerechtelijke stukken enz te sturen, het is een vorm van obstructie. Vandaar dat hij daarom gearresteerd werd.

  Dan copypaste hij nog twee comments van het youtube filmpje:

  justitie heeft absoluut aangezet tot het doen van aangiftes. reken er maar op dat iedereen waarmee kat in aanraking komt benaderd wordt. kat wordt politiek vervolgd. dat is duidelijk.

  Waar is het bewijs dat Vogelenzang dat deed? In haar requisitoir ontkent ze dat namelijk ten stelligste. Waar zijn de getuigenverkaringen en bewijzen dat justitie tot het doen van aangifte aanzette? Die zijn er niet. Het is een domme, ongefundeerde verdachtmaking die Micha dan ook niet voor eigen rekening durft te nemen.

  de bom ligt onder het bureau. Bassie en Adriaan stem. En dit wordt serieus genomen.

  Het opzetten van een raar stemmetje maakt de dreiging niet minder, het maakt het eerder creepier. Als je een bankoverval pleegt met een klappertjespistool en een clownsmasker op word je ook niet vrijgesproken omdat het eigenijk "cabaret" was.

  Als ik mn zaak ontruim wegens het overvliegen van een satteliet, is NASA dan ook aansprakelijk? even in de juiste proporties denken aub

  De enige die hier geen gevoel voort proportie heeft is Micha zelf als hij bommeldingen doet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het opzetten van een raar stemmetje maakt de dreiging niet minder, het maakt het eerder creepier.

   Het zou ook een serieuze flaw zijn in het 'risk assessment protocol' voor dergelijke dreigementen. Want een conclusie trekken dat iemand een 'grapje' maakt op basis van een raar stemmetje is wel heel erg naïef. De kans is zeer reëel dat iemand juist een minder dreigende pose of gedaante aanneemt om eventueel wantrouwen weg te nemen. Breivik vermomde zich ook als politieman om wantrouwen weg te nemen.

   Maar overall is het vooral triest om te zien dat er nog steeds personen zijn die geen enkele twijfel tonen bij het gedrag van Micha Kat, en hem met rare kronkels en interpretaties gelijk geven. Hoe ongelofelijk dom kijk je dan de wereld in?

   Wat Kat zelf betreft laat dit alleen maar zien wat een vreselijke nare en arrogante man hij is. Op geen enkele manier blijk geven van enig besef over zijn onacceptabele gedrag, en dan arrogant alles leugenachtig verdraaien en iedereen opzadelen met kansloze hoger beroep actie's, terwijl hij op het moment dat het er wat toedoet bibberend onder zijn stoel in zijn appartement ligt.

   Verwijderen
 19. "Hij pleegde meineed toen hij zijn bestaan als "zwervend" omschreef."

  Weet ik niet. Interessante vraag (die mijn juridische pet verre te boven gaat): als de beklaagde in een strafproces er zelf niet is, maar zijn advocaat een verklaring laat voorlezen, is dat dan een verklaring onder ede? De beklaagde kan zelf die eed niet afgelegd hebben, want hij was er niet. Lijkt me ook niet waarschijnlijk dat een advocaat namens de verdachte de eed kan afleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, Kat zelf stond niet onder ede, maar liet het uitspreken door een "proxy". Het zegt op z'n minst iets over zijn proceshouding en hoe nauw hij het neemt met de waarheid. Eerst leidde hij zogenaamd een zwervend bestaan en nu stelt hij weer dat hij wel een vaste woon- of verblijfplaats heeft en daarom onterecht gearresteerd werd.

   Ik denk dat het zomaar zou kunnen dat de rechter qua celstraf boven de eis van Vogelenzang gaat zitten.

   Verwijderen
 20. OT

  Ere wie ere toekomt: Nanninga is natuurlijk een minstens even geretardeerd complottertje als Vrijland, maar dan met haat aan de Islam. Zelden zag ik een stompzinniger stukje conspiracy (islamisering!) theory.

  Blijkbaar maakt ze er bezwaar tegen dat de Triodos bank (die door een oom van me mede opgericht werd) ook Islamitische spirituele doelen financiert en noemt dat dan "islamisering". Maar is dat eigenlijk wel zo?

  * Haar "bewijs" dat Ahmet Akgündüz van de islamitische universiteit in Rotterdam een extremist zou zijn slaat alvast nergens op, want daarvoor citeert ze wat stukjes uit een boek dat hij schreef over Ottomaans recht. Hij geeft zijn mening niet over die wetgeving, maar geeft het gewoon weer hoe de wetgeving in elkaar zat in die tijd.
  * Dan noemt ze ook nog de financiering van een Turks cultureel centrum dat verbonden is met de Süleymanli, die deel uitmaken van de soefistische Naqshbandi orde. Soefisme is een verlichte versie van de Islam die daarom ook door Al Qaeda met man en macht bestreden wordt. In Mali bijvoorbeeld. Als je extremisme in de islam wil bestrijden zijn dat zeg maar je natuurlijke partners.
  * Als laatste steen des aanstoots noemt ze de Union des Centres Culturels Islamiques de Belgique en las blijkbaar de pagina waarnaar ze linkt niet goed, want daar staat toch echt onderaan te lezen: "Bij religieuze instellingen let Triodos Bank met name op de visie van de instelling ten aanzien van gelijk- waardigheid en de mogelijkheden om als lid van een religieuze gemeenschap uit te treden."

  Dat werd dus getoetst door de Triodos bank alvorens ze tot financiering overgingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een westerse bank die "islamitische spirituele doelen" financiert? Daar kan ik werkelijk niets anders in zien dan totaal doorgeslagen multiculturele gekkigheid. Ondertussen heeft een andere Turk, de odieuze Erdogan, het zionisme een misdaad tegen de mens(elijk)heid genoed. Weet je wel heel zeker, Jeroen, dat de door Triodos gesubsidieerde mohammedanen daar anders over denken?

   Verwijderen
  2. Beetje slappe redenatie, @lezer.

   Feit blijft dat er geen islamisering bleek uit de voorbeelden van Nanninga, zo framede ze het alleen maar. Historische overzichten zijn geen voorbeeld van islamisering, soefistische clubjes die door al qaeda bestreden worden al helemaal niet en clubs die zich gelijkwaardig opstellen ook niet. Het zijn voorbeelden van mensen die in een open samenleving gebruik maken van hun recht op vereniging en als een bank daar brood in ziet is daar geen enkele wet tegen.

   En dan zie je op geenstijl natuurlijk weer de stompzinnige reacties in deze trant:

   "begin september werd in Ansongo, een dorpje dat net was veroverd door Arabische djihadisten, bij Albada een 30 jarige zwarte Touareg en veeteler onder het uitroepen van "Allah Akbar" door een Arabische djihadist de rechterhand afgesneden vanwege vermeende veediefstal. De man heeft een week lang zonder medische zorg moeten doorbrengen. De vrnl zwarte niet-islamitsiche bevolking werd gedwongen toe te kijken hoe in naam van Allah deze man werd verminkt..."

   Jan Boule | 03-03-13 | 12:56 |


   Terwijl de man wiens hand afgesneden werd naar alle waarschijnlijkheid een Sufi was, een van de doelen van de Triodos bank.

   Dat jij blijkbaar alle Islam met een ongedifferentieerde, monolithische bril bekijkt en daarom tegen iedere vorm van Islamitische spiritualiteit bent is je eigen probleem. Ondertussen is er natuurlijk een bijzonder rijke en waardevolle spirituele traditie aanwezig binnen "de" Islam. Ik noem een Inayat Khan, een Mansur al Hallaj, de poëzie van Rumi, de dansense derwishen, of de wat modernere "islamiet" Hakim Bey, waarover ik zelf nog een stukje plaatste. Prima als een private instelling zulk soort cultuurgoed financiert. Subsidie geven vind ik overigens een andere discussie. Maar daar ben ik ook voor.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. And this prince was called Alahudin and there was Mohammed in him. He had created, in a lovely valley enclosed between two very high mountains, a beautiful garden, full of every variety of fruit and trees that could be obtained. Round these plantations were various palaces and pavilions, decorated with golden ornaments. He had brought in young girls of perfect beauty and full of charm to live here, paintings and furniture all made of silk, and they were trained to sing, to play all sorts of instruments, to dance, and above all to make the most seductive advances to men that can be imagined.

   This is the reason why the old man had this place built, Mohammed having said that those who obeyed his will would go to Paradise where they would find all the pleasures and delights of the world, beautiful women and rivers of milk and honey: this man wanted to pretend that he could make anyone he wished enter this very Paradise. No-one could penetrate into the garden we described, for they had built at the entrance to the valley a very fortified and impregnable castle. It could only be entered by a secret road.

   Verwijderen
  5. En nu ziet GeenStijl gekkie Van Rossem weer een schrijnend voorbeeld van "islamisering" bij een gemengde school. Echt hoor, dat blog is minstens even gestoord en bedenkelijk als KLOL, of Vrijland. Islamkritiek vind ik prima, maar dit stukje heeft alweer niets met feiten te maken.

   Zijn eerste denkvaut is dat hij de huiswerkbegeleiding aan de school lieert, terwijl dit soort clubjes onafhankelijk van scholen opereert. Vandaar dat die schooldirecteur aangeeft daar geen invloed op uit te kunnen oefenen. En nee, die zijn helaas niet gesubsidieerd zoals hij voor het gemak maar aanneemt, zo kost de huiswerkbegeleiding van mijn zoontje me 280 fokking euro per maand.

   Hij vindt het ook nog eens bedenkelijk dat dit onafhankelijk van de school opererende huiswerkbegeleidingsinstituut gelieerd is aan Fethullah Gülen, terwijl die man nog uitgeroepen werd tot de grootste intellectueel van 2008. Zijn organisatie werd nog onderzocht door de tweede kamer, waarover op de Wiki gemeld wordt:

   "Naar aanleiding van deze Kamervragen is de beweging uitvoerig onderzocht door Martin van Bruinessen. Hij concludeert dat de beweging niet-sektarisch is en integratie bevorderend is. Bruinessen: "Ze scoren heel hoog op in elk geval twee criteria voor integratie: schoolsucces en arbeidsparticipatie. Ze zijn goed opgeleid, spreken de taal uitstekend en trekken geen steun."

   Verwijderen
  6. De AFA (Anti-Fascistische Aktie) is niet zo te spreken over de opvattingen en uitspraken van die meneer Akgündüz, die "alleen maar" bestudeert hoe het recht onder het Ottomaanse kalifaat in elkaar stak.
   Niet het soort "wetenschapper" dat ik mijn spaarcentjes zou toevertrouwen.

   http://afa.home.xs4all.nl/comite/artikel/artikel110.html

   Verwijderen
  7. @Lezer

   Wow. de AFA. Nouja, daar zal ik niet flauw over doen. Het enige "harde" wat ik in dat stukje tegen Akgündüz kon vinden is dat hij in 2000 het slaan van vrouwen schijnt te hebben gebillijkt; dat is dan wel ranzig. Verder vind ik het een vaag en oncontroleerbaar verhaal dat bol staat van de "guilt by association".

   Maar dat neemt niet weg dat het voorbeeld van Nanninga niet klopte, want hij billijkte verder nergens het opleggen van de doodstraf wegens sodomie en als je een historisch overzicht van Ottomaans recht verwart met een mening ben je gewoon van het padje af.

   Verwijderen
  8. Haha en Nanninga gaat er nog eens overheen met een stukje, want *gasp* de Triodos paste een stukje tekst op hun website aan. Daarover schrijft ze:

   Jongens. Dit is niet wrijven in de vlek, dit is kotsen op de vlek en er een schijnwerper op zetten.

   Nee Nanninga, dit is je realiseren dat de doelgroep van Triodos klanten verder toch niet bij de roze Khmer te vinden is en dat het waarschijnlijk nieuwe klanten oplevert als je je reedt afveegt met de gênante commentaartjes van wat islamofoben.

   Ze baseerde zich trouwens op stukjes van deze islamofoob, die met het volgende drogverhaal kwam aanzetten:

   Akgündüz kan niet anders worden gezien dan als een fanatieke verdediger van inhumaan islamitisch recht[1]. Hij schreef maar liefst een serie van twaalf boeken over het Ottomaanse recht en publiceerde in 2011 het niets aan de verbeelding over latende boek (in wat eveneens een reeks gaat worden): Islamic Public Law. Als rechtsgeleerde en op geschiedkundig gebied is hij een bekende naam in Turkije.

   Dat blijkt wellicht uit een opmerking over het slaan van een vrouw die hij in 2000 maakte, maar dat blijkt zeker niet uit het feit dat hij een rechtsgeleerde en historicus is.

   Verwijderen
 21. "Waar is het bewijs dat Vogelenzang dat deed? In haar requisitoir ontkent ze dat namelijk ten stelligste. Waar zijn de getuigenverkaringen en bewijzen dat justitie tot het doen van aangifte aanzette? Die zijn er niet. "

  Afgezien daarvan: het is toch heel gewoon dat in het kader van een strafrechtelijk onderzoek (onder leiding van de officier van justitie toch? of is de rechter-commissaris dan al in beeld? altijd of soms? speelde ook in de Deventer moordzaak) allerlei mensen worden gehoord?

  Dat kan ook zijn om na te gaan of er mogelijk nog andere slachtoffers zijn. Denk aan onderzoeken naar mensenhandel met gedwongen prosituées die uit angst geen aangifte durven doen. Laatst nog tv-programma's over geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jeroen, dit stukje doel je op, toch? Ik zag geen link.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Berichten kruisten elkaar. Maar het klopt, dus.

  BeantwoordenVerwijderen