zaterdag 16 maart 2013

Octopus

De Anass soap continues. Nico Meijering is geen advocaat meer in de zaak. Kennelijk staat de familie zo onder invloed van onruststoker Martin Vrijland dat ze ook die weer hebben gedumpt na Gerard Spong. Maar het kan ook zijn dat Meijering zo verstandig is geweest om de zaak zelf over te hevelen, zich realiserend dat de familie dagelijks al dan niet telefonisch wordt geterroriseerd door een malloot die de naam van een naburig voormalig restaurant (Lucifer) als bewijs ziet voor een vermeende rituele kindermoord.

En de nieuwe advocaat Stijn Franken kan zijn borst ook alweer natmaken, want ook die heeft niet de goedkeuring gekregen van de aluhoedjes. 'Het kantoor dat de belangen verdedigt van de corrupte en criminele rechter Hans Westenberg in zijn strafzaak ‘ontfermt’ zich nu over de belangen van de familie van Anass.'

Barracuda stelt voor dat de familie Martin Vrijland als advocaat en lijkschouwer aanwijst. Hij is er gek genoeg voor. Maar dan wel op voorwaarde dat ook Martin gewoon even de uitkomst van het nog lopende politieonderzoek afwacht en niet bij een voorlopig sectierapport al hoog van te toren gaat blazen. Dat gaat elke advocaat, en vermoedelijk ook weer die Franken, de familie adviseren.

Martin raakte de afgelopen dagen behoorlijk geagiteerd van zijn 50 seconds of fame, nadat het uitgelekte sectierapport groots in de media verscheen, maar hij weigerde met de main stream media te praten. Zo kreeg de TROS te verstaan dat zij allemaal onderdeel zijn van dezelfde eh.....octopus. 'In ’40-’45 zou je als verzetsstrijder ook niet gaan praten met de NSB. Begrijpt u mijn strekking? Wat mij betreft is het oorlog. Oorlog tegen de genoemde octopus.'

Maar die octopus is natuurlijk niet de reden dat Martin niet voor de microfoon of camera wil verschijnen (behalve dan bij Myra, maar daar luistert toch geen hond naar). Barracuda begrijpt dat Martin als voormalig internationale verkoper al enige tijd werkloos is, en waarschijnblijk dagelijks zit te solliciteren. Dan kan je maar beter niet te boek staan als toet toet boing boing-complotdenker. Ten minste, het lijkt Barracuda niet verstandig als je in het eerste gesprek al over de Anunnaki begint. Zoveel verstand heeft Martin dan ook wel weer.

25 opmerkingen:

 1. Als dat maar goed gaat. Zijn zaakjes staan volgens mijn bevindingen binnen de juridische bijstand inderdaad te boek als te opzichtig verdacht dan wel gulzig samen met HET gevestigde belang in een bed wheelende en dealende. Althans wanneer er echt tot aan het gaatje gegaan moet/kan worden, heeft zijn kantoor in het verleden al meer dan eens laten zien er niet voor het belang van zijn clíèntèlé te zijn, maar meer voor zijn in de toekomst nog te behartigen eigen belang te gaan. Dat mag allemaal hoor, echter in bepaalde penoze-kringen gaan dat soort van fratsen als een veenbrand binnen de kortste keren onbespied rond en tot aan bij iedere boeventronie rapporterend op audientie...

  "In moeilijke zaken, zo hebben we geleerd, gaat het vaak niet alleen om de feiten en het recht. De relatie met andere professionals in het strafproces, bijvoorbeeld die van de politie, het openbaar ministerie en de rechterlijke macht, is belangrijk. Zij verwachten van ons hoge kwaliteit. Zeker in geruchtmakende zaken kan bovendien de invloed van de media niet worden onderschat. We stellen ons in dat verband terughoudend op, omdat de belangen van de cliënt in de regel niet worden gediend door publiciteit. Maar ais het nodig is, beschikken we over de ervaring en de contacten om op afgewogen wijze via de media het standpunt van de cliënt publiek te maken." BRON

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Foutje 1e link vorige comment. Was mij er nog niet van bewust dat zijn automatische afscherming ivm het beeldgerelateerde auteurschap op actief stond. Dan maar op deze wel toegestane wijze...

   Verwijderen
 2. Ik volg echt totaal niet waarom de complotgekkies telkens weer proberen om mensen voor wie ze zogenaamd zoveel sympathie hebben elke vorm van goede rechtsbijstand te ontzeggen. Eerst Jasper S. en nu de vader van Anass weer.

  Maar ik ga me er vandaag ook niet druk over maken, want vers van de scan arriveerde het epische en moeilijk te vinden "Battle for the Mind" (download) van William Sargant uit 1957, over de fysiologie van religieuze bekering en hersenspoeling. Wie de neuk is William Sargant, denk je wellicht? Welnu, dat is de grondlegger van het MKULTRA programma, met name zijn deep sleep/mind control experimenten.

  Dat gaat tenminste ergens over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lol, vannacht nog gedroomt over MK ultra, kan soms in de toekomst kijken ;)

   Verwijderen
  2. Thx voor de download @Jeroen. Erg interesting boekje.

   Ziet er goed uit btw dat Mega. Supersnel ook ;-) compliments.

   Verwijderen
  3. Yupz, echt heersend snel, dat Mega. En allemaal versleuteld. Nog wat meer interessante info over Sargant kan hier gevonden worden: "Revealing the Mindbender General". En hier een website voor overlevenden van zijn experimenten.

   "Battle for the mind" is trouwens zo goed geschreven, omdat Robert Graves eraan meewerkte.

   Verwijderen
  4. Mmm, dat experiment met narcosis is wel een beetje bot en wat grof uitgevoerd. Dat kan subtieler. Maar goed, als ik het radio interview beluister dan hielp het wel om 'patiënten' van hun OCD te genezen. Beetje jammer dat ze dan meteen hun hele geheugen verliezen.

   Een wat modernere uitvoering van deze behandeling zou wel een oplossing kunnen zijn om bijv wat obsessieve internetridders uit hun dagelijkse dwang om de pagina's van Eric Hufschmid te citeren te verlossen. Mooi voorwerk van Sargant.

   En als aanvulling op het boek van Sargant. Het werk van Pavlov - Lectures on Conditioned Reflexes (download) en het werk van Frolov over Pavlov and his school the theory of conditioned reflexes. (download)

   Misschien dat de gekkie's deze boeken eens als een soort van zelftherapie kunnen doorbladeren.

   Verwijderen
  5. Het klinkt allemaal behoorlijk inhumaan, maar een generatie voor Sargant lagen patiënten nog naakt aan de ketting.

   Hij verzuimde om te rewiren met "happy thoughts" en liet compleet gedesoriënteerde patiënten achter, onbeschreven bladen. Maar een hoop van de therapieën die hij inzette worden tegenwoordig weer opnieuw toegepast, zoals electroshock.

   De fabeltjes over "trauma induced mind control" zijn overigens afkomstig van Sargant's theorieen over abreactie, dat je met behulp van medicatie traumatische gebeurtenissen kan herbeleven. Behalve dat hij die theorieen helemaal niet gebruikte om "supersoldiers" mee te kweken, maar juist om soldaten van hun shellshock af te helpen.

   Verwijderen
  6. Sargant merkte juist op dat de genezende werking niet zozeer te vinden was in het 'herbeleven van de trauma-episode', maar in het opwekken van de emotie's die daarbij gepaard gaan/gingen.

   Met die kennis kan je dus wel degelijk een programma van 'trauma induced mind control' ontwikkelen. Define the emotions, activate a trauma. Dus Trauma induced Mind Control is zeer wel mogelijk met de theorie van Sargant.

   Dit was Sargant's initiële opmerking daarover:

   "The marked improvement in the patient’s nervous condition was attributed to the releasing of these original emotions. It was also found that the emotions which were most profitably released- or ‘abreacted,’ as the psychiatric term is-were those of fear or anger; little could be done by making, say, a melancholic patient weep and become more depressed".

   Maar een hoop van de therapieën die hij inzette worden tegenwoordig weer opnieuw toegepast, zoals electroshock.


   Tja, dat valt te betwijfelen. ECT wordt toegepast bij zeer zware depressieve patiënten, of ernstige schizofrenen. Het werkt, maar daar is alles mee gezegd, want niemand weet waarom het werkt. Wat we wel kunnen zien zijn de beschadigingen die ECT's veroorzaken. Dat hoeft niet per sé 'erg' te zijn, maar wenselijk is het ook niet.

   BTW, dat de psychiatrie een generatie voor Sargant non-existent was, maakt natuurlijk niet dat zijn behandeling erkenning behoeft, of het stempel humaan mag krijgen.

   Hij verdient een voetnoot voor zijn neurofysiologisch onderzoek, maar een zwart stempeltje omdat hij 'de mens' net iets teveel ging zien als een machine.

   Verwijderen
  7. Electroshock zit tegenwoordig niet meer in het basispakket, evenals neuroleptica verloren heeft van de pretsigaret. Dat gaat hem niet worden dus. De vraag is eerder , hoe bepaalde figuren 3 glazen melk per dag(goed voor elk) , kunnen betalen, en oeverloos de kluit kunnen bedonderen.

   Verwijderen
  8. Sargant merkte juist op dat de genezende werking niet zozeer te vinden was in het 'herbeleven van de trauma-episode', maar in het opwekken van de emotie's die daarbij gepaard gaan/gingen.

   Sorry, bedoelde ik ook, omschreef het te huiselijk. Er is natuurlijk een onderscheid tussen het herbeleven van een traumatisch scenario en emoties die gerelateerd zijn aan een traumatische ervaring. Maar wat hij in ieder geval niet deed was trauma's veroorzaken en zijn patiënten herprogrammeren, zodat ze supersoldaten zouden worden ofzo. Dat het hem erom te doen was om bepaalde abreacties militair "bruikbaar" te maken.

   Ik zoek natuurlijk een beetje de verbanden van zijn opvattingen met wat we weten over MK-ULTRA en project Monarch. Volgens mij zijn de complottheorieën daar omheen een optelsom van verouderde en verkeerd begrepen psychiatrische methodes, vermengd met horrorverhalen over een psychiatrie die al decennia niet meer bestaat. Dat vind ik vooral het interessante aan figuren als Sargant. Niet dat ik vind dat hij geherwaardeerd moet worden omdat electroshock toch werkt (toch grappig).

   Zijn eerste "ontdekking" van abreactie vond ik in dat verband verhelderend. Dat was in de tweede wereldoorlog toen een soldaat zo verstijfd was van de shellshock, dat hij al drie dagen niet meer kon plassen. Ten einde raad diende hij wat barbituraten toe, waarop die soldaat zijn hele bank onderzeek en in een extreme ervaring van angst terechtkwam. Of hij ook geen PTSD na zijn abreactie meer had is de vraag. Maar hij kon in ieder geval weer plassen.

   En die "deep sleep therapy" waarin het geheugen van mensen volledig gewist werd. Hij slaagde er nooit eens in om een nieuwe set van herinneringen bij die mensen te implanteren, om ze op de een of andere manier te "rewiren" (in een manchurian candidate ofzow). Zijn slachtoffers werden na de "behandeling" volkomen verdwaasd als "tabula rasa" weer afgeleverd bij hun familie.

   omdat hij 'de mens' net iets teveel ging zien als een machine.

   Het schijnt dat hij nogal contactgestoord was en nooit luisterde naar zijn patiënten. Die sprak hij alleen maar toe. Ik ben zelf trouwens ook geïnteresseerd in zijn ideeen, omdat familieleden van me die pas na hun pensionering last kregen van kampervaringen veel baat hadden bij de LSD therapie van prof. Bastiaans, waarover veel te doen was.

   Verwijderen
  9. MK Ultra was een erg breed onderzoeksproject, maar een deel was gericht op het manipuleren van het geheugen. Daarnaast onderzocht het de mogelijkheid tot het creëren van compartimenten in het brein, zodat daar specifieke informatie opgeslagen kon worden die uitsluitend met de juiste trigger toegankelijk zou zijn. De ideale encrypted USB stick in je hoofd dus.

   Sargant knutselde aan het 'revoken' en 'erasen' van herinneringen, maar bestudeerde niet het fenomeen van 'valse herinneringen', het toevoegen van herinneringen, of de manipulatie van bestaande herinneringen. In die tijd moet je dan eerder zijn bij de Canadese neurochirurg Wilder Penfield die het fenomeen valse herinneringen ontdekte, en daar wel over gepubliceerd heeft.

   Echter het toevoegen van valse herinneringen aan het geheugen is nog steeds niet echt gelukt, hoewel er wel veel en interessant onderzoek naar gedaan wordt. Mark Mayford van het Scripps Research Institute in San Diego heeft (doet) er baanbrekend onderzoek naar gedaan, maar er zijn er meer die op verschillende manieren in staat bleken de neurons die oplichten tijdens het vormen van een herinnering te manipuleren of op een specifiek moment te reactiveren, en zo deels een 'false memory induction' te creëren.

   Dit artikel van Functional Neurogenesis geeft wel een aardige ingang over dit soort onderzoek. Maar de bottom line blijft dat 'we' nog niet genoeg weten over het geheugen om het effectief en volledig te controleren.

   Dus een fully functional Manchurian Candidate zie ik voorlopig nog niet op het bordes van het Witte Huis staan.

   Verwijderen
  10. Zeer interessant. Dank voor de linkjes.

   Verwijderen
 3. Vrijland is op een idee gebracht: Adele vd Plas als advocaat. Maar die heeft het niet zo op Micha Kat.

  Valt mij op dat hij steeds groffer wordt in zijn taalgebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @John

   Dat het taalgebruik steeds grovere vormen aanneemt binnen de zo 'liefde- én respectvolle' complotgemeenschap die immers alleen maar uit louter nobele motieven handelen om het leven voor ons -slapend en onwetend klootjesvolk- draaglijk, volmaakt gelukkig en gezond te maken, viel mij ook al op.

   Een kleine bloemlezing uit Oldenkamps laatste 'nieuwsbrief':

   "Hoogleraren zijn intellectuele prostituees"
   "Hoe lang laten onwetende mensen zich nog verneuken door de nepwetenschap van deze hoererende professoren?"
   "Hoogleraren zijn echter enorme angsthazen, veelal met een overdosis narcisme"
   "De hoererende ‘hooggeleerden’..."
   "...mythes van hoererende universiteiten..."
   "...prostituerende professoren..."
   "Veel mensen laten zich stront in de ogen strooien doordat de allerergste academische hoer aller tijden, namelijk Albert Einstein..."


   Lijkt er op dat Kat, Vrijland en übermislukkeling Oldenkamp zich allen in dezelfde fase van geestelijk verval bevinden.

   Verwijderen
  2. Dat is Johan niet zelf, joh, dat is hetgeen dat in Johan's oor fluistert.

   De complot theorie wereld zit zelf vol met intriges, ruzies en vulgariteiten.

   Verwijderen
 4. En slordig. Consequent 'ik vindt' schrijven, getuigt niet van veel grammaticale kennis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat 'ik vindt' of 'ik wordt' is een typische grammaticale fout die Micha Kat consequent maakt.

   Maar goed, Martin Vrijland ligt wel erg dicht in bed met Micha Kat. Ze delen op veel terreinen en details dezelfde mening, 'kennis', en veronderstellingen.

   Verwijderen
  2. Het mooiste: voortdurend naar elkaar verwijzen. En naar Steve Brown, die ook altijd weer uit de kast wordt getrokken.

   Verwijderen
 5. Dat Vrijland de documenten op straat heeft gegooid heeft wel het onbedoelde voordeel dat iedereen nu al weet (op een handvol gekkies na) dat het inderdaad zelfmoord was. De manier waarop Vrijland de stukken leest is, zoals Barra al duidelijk maakte, lachwekkend. De aanval van Micha Kat op Ann Maes is schandalig en idioot (dus precies wat we van Kat gewend zijn).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://www.justis.nl/Producten/particulierebeveiligingenrecherche/

  Spek en bonen voor complotland. Ik zeg handhaven /aanpakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat Martin weinig kaas heeft gegeten van 'internationaal verkopen' wisten we al, immers, Martin zit werkloos thuis terwijl een paar muisklikken meteen 244 International Sales Manager vacatures opleverden.
  Maar wat hij hier nu weer probeert te duiden is werkelijk wel heul erg gênant.
  Martin is een juridisch onbenul en heeft de leesvaardigheid van een dyslectische mol terwijl enige vorm van objectiviteit al helemaal in geen velden of wegen is te bekennen.
  Maniakale Martin krijgt trouwens ook geen letter meer op papier zonder Machiavelli aan te halen. Duidelijk dat Vrijland doodziek is in het koppie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een dom gelul weer van Vrijland. De bottom line:

   Hoe kan het verkeren dat alle media zijn ingezet om de uitslag van het onderzoek als ‘zelfmoord’ door de strot van de Nederlandse bevolking te proppen en men ondertussen nog beweert met een onderzoek bezig te zijn, waarbij men dus kennelijk toch nog uit gaat van een misdrijf!?

   Dat er een onderzoek loopt betekent natuurlijk niet dat er een misdrijf gepleegd werd. Soms onderzoekt justitie ook een verjaarde misbruikzaak, puur vanwege het maatschappelijk belang. Kerntaak van justitie is niet per se vervolging, maar waarheidsvinding. Op dezelfde manier zijn ze nu natuurlijk alle feiten en omstandigheden aan het onderzoeken rondom de zelfmoord van Anass. Het heeft veel losgemaakt bij mensen en er lijkt een relatie met pesten te liggen, wat natuurlijk een maatschappelijk zeer gevoelig gegeven is.

   Maar het is helemaal niet uitgesloten er een misdrijf gepleegd werd, ook al pleegde Anass zelfmoord. Als je iemand zijn graf intreitert kan je dat wellicht als dood door schuld vervolgen, of het als laster en smaad betitelen. Als hij in elkaar geslagen werd kan je mishandeling vervolgen. Pesters zijn misdadigers.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen