maandag 4 maart 2013

Kabeltjeskrant

Soldaat Bradley Manning gaf donderdag in de militaire rechtbank in Fort Meade, Maryland, voor het eerst toe dat hij geheime documenten in handen heeft gespeeld van Wikileaks. Dat deed hij om te laten zien wat er in Irak gebeurde. Wisten we al. Interessanter is het nieuws dat Manning in eerste instantie helemaal niet aan Wikileaks dacht. Voordat hij de rapporten, verslagen en videoclips (anoniem) naar Wikileaks doorstuurde nam hij contact op met de gevestigde media: Washington Post en New York Times. Die deden er niks mee. Het faillissement van de Amerikaanse journalistiek, Big Time!

Kevin Gosztola (OpEdNews) schrijft: 'The statements by Manning further show how the US media fail to report on major stories or refuse to do so because it will draw the ire of the US government. The New York Times did not publish its story on President George W. Bush’s use of warrantless wiretapping when it had the chance to have an impact and create debate before Bush was re-elected. The Washington Post and Times apparently knew of a secret Saudi drone base before President Barack Obama was re-elected. They agreed to not disclose the location, even though its existence and use could be a recipe for blowback.'

Oftewel: het vak van tegellichten schijnt de journalistiek volledig te zijn verleerd. Maar het ligt wat Manning betreft toch iets genuanceerder. Rolling Stone belde eens met de redacties van de kranten, en die kunnen zich zelfs niet herinneren ooit met Manning gesproken te hebben. Volgens oud-redacteur Michael McElroy van The New York Times had zijn krant het onderwerp zeker opgepakt. Het blijkt dan ook een beetje de schuld van de onervaren Manning zelf, die naar eigen zeggen maar heel weinig over de telefoon losliet, als hij er al doorkwam, en alleen vaag meldde dat hij 'belangrijke informatie' had. Nieuws pitchen is zoiets als de voorrondes van X Factor. Daar moet je je best voor doen, zelfs al heb je een megascoop in handen. Daarbij merkt Rolling Stone op dat de kranten er uiteindelijk wel over schreven, maar dan met Wikileaks als bron.

Wat niet wegneemt dat een andere vraag van Gosztola vooralsnog onbeantwoord  is gebleven: 'Had the Times or Post obtained the logs and begun to examine them for publication, what would the organizations have done? Would they have notified the government they now possessed the documents? The Times communicated with the government when preparing to publish State Department cables.'

27 opmerkingen:

 1. "Dat deed hij om te laten zien wat er in Irak gebeurde. Wisten we al."

  Natuurlijk weten we al wel wat er triest genoeg zoal in Irak en elders in het Midden Oosten om gluiperige redenen gebeurt moderator, maar de oorzaken van al deze bloedorgies lijk je om hoernalistieke redenen net zoals alle strak afgerichte morons om ons heen eveneens maar niet te willen inzien? De paar linkjes die ik hier meepost zijn nog niet eens het voorportaal van wat er eigenlijk in deze wereld allemaal aan de hand is. Kan je dus nagaan hoeveel werk je te doen hebt om je nog enigsins fatsoenlijk in deze materie te kunnen inlezen! Dat ga ik allemaal niet voor je doen, want ik ben slechts je wegbewijzering zoals anderen dat voor mij persoonlijk mochten zijn. NEXT...

  *,-UÑO
  *,-DÓS
  *,-TRÈS

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En in de tussentijd wordt er op KLOL nog een blik homofobie opengetrokken. Micha ziet private Manning als een gay agent die ons probeert te indoctrineren in de homoseksualiteit oid. Te bizar voor woorden.

  Kat moet denk ik een beetje voorzichtig zijn met zijn woordkeuze, want dankzij de homo emancipatie zijn er allerlei meldpunten die niet zullen twijfelen om aangifte tegen hem te doen. Ik trouwens ook niet, als ik me gediscrimineerd voel op basis van mijn seksuele oriëntatie.

  Het commentaartje van knowtoomuch is in ieder geval al bingo, kan je mee naar het CIDI en het COC:

  M’n vriend Morris heeft het over de ‘joodse’ homo-invloed wereldwijd (Morris is zèlf trouwens ook en jood, so what ?) en daar heeft hij 100% gelijk in ; die badgasten lopen voorop met de destructie van de samenleving wereldwijd, dmv een onzichtbare oorlog tegen de Universele Familiewaarden.

  Dat "so what" maakt de jodenhaat in die zin er trouwens niet minder op. Het laat wel zien dat knowtoomuch los van een jodenhater en een homofoob ook een misselijkmakende hypocriet is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bizar trouwens dat de Joden ervan beschuldigd worden homoseksualiteit te verspreiden, want Israel heb ik leren kennen als een best wel homofoob macho land en in principe schrijft de halakha de doodstraf voor.

   Verwijderen
  2. Het nakakelgehalte begint bizarre vormen aan te nemen. Bij Anarchiel: De reptilians zijn onder ons. Er hoeft maar een Icke schaap over de dam te komen, en een horde complotters volgen.

   Verwijderen
  3. @John

   Interessant stukje, want het laat zien hoe mensen die zelf klanten zijn bij de geestelijke gezondheidszorg kijken naar mensen die wel in staat zijn om maatschappelijk mee te draaien. Dat zijn reptielpsychopaten en het feit dat de plottertjes thuis werkloos aan de Otrivin zitten getuigt juist van geestelijke gezondheid en betrokkenheid op de samenleving.

   Verwijderen
  4. Complotters zakken steeds verder weg in hun zelf gecreëerde fantasiewereld, versterkt door hun eigen sociale druk. Lijkt een apart stukje waard.

   Verwijderen
  5. "Dat zijn reptielpsychopaten en het feit dat de plottertjes thuis werkloos aan de Otrivin zitten getuigt juist van geestelijke gezondheid en betrokkenheid op de samenleving."

   Ach jullie toch ook altijd met die welbekende en jankerige dreigementen via je slachtofferschaps pooiers v/h cidi of cock. Kom op dan!? Ik daag je hierbij uit voor een duel bij een of andere jewdiciaal afgerichte krommer! Mafkees...

   Verwijderen
  6. @barra

   Het rare van dat stukje is dat er geen relatie gelegd wordt met buitenaardse reptielen zoals Icke dat wel doet, maar met een deel van de hersenen dat bekend staat als het "reptielenbrein" (de basale ganglia). Behalve dat psychopathie helemaal geen aandoening is die gerelateerd is aan dat deel van de hersenen. Gaat eerder over Parkinson, ADHD, obsessief compulsief gedrag, huntington's en nog veel meer, maar dus niet psychopathie. Want dat zit dus in de prefrontale cortex en een tekort aan "grey mater" aldaar, maar dan zal het wel niet meer zo goed aansluiten op de space opera van Icke:

   The study found that ASPD+P offenders displayed significantly reduced grey matter volumes in the anterior rostral prefrontal cortex and temporal poles compared to ASPD-P offenders and healthy non-offenders.

   Verwijderen
  7. Kan zijn, maar de fascinatie voor dit onderwerp komt daar wel vandaan. Wat alleen al blijkt uit deze formulering: 'Het is een groep die functioneert vanuit het reptielenbrein, moeiteloos kan “shape shiften” en prooien opneemt met een reptielenblik. Ze zijn koudbloedig in optreden en kennen geen emoties als u en ik.'

   Verwijderen
  8. Ze hebben zeker te veel naar Star Trek deep space nine gekeken. Odo? En de reptielachtigen de cardassian?

   Verwijderen
 3. Ik heb KLOL net bezocht maar kreeg hoofdpijn van die plaatjes die knipperen en het luid schallende muziekje erbij. Nou ja de speelplaats voor geschuffelden die elkaar elke dag opnaaien over die verdomde satanisten. Op de een of andere manier lijkt me hun liefdesleven nou niet bepaald over rozen gaan als je zo gestoord bent en zo voorbeeldig hetero.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "En in de tussentijd wordt er op KLOL nog een blik homofobie opengetrokken."

  Inderdaad. Het was mij al wel eerder duidelijk geworden (o.a. hier, maar die hele zogenaamde strijd van Micha Kat tegen (al dan niet hooggeplaatste) pedo's is in feite puur gebaseerd op homohaat en homofobie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waar ik namelijk schreef:
  "(RH: hier wekt Kat indirect de suggestie dat iedereen die homofiel is ook wel pedofiel zal zijn. Waarom vindt hij het anders nodig erbij te vermelden dat Bas Heijne homo is? Hoe zou dat relevant kunnen zijn?)"

  Naschrift: ik weet trouwens niet eens of Bas Heijne homo is en dat gaat me ook niks aan en het doet er helemaal niet toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En hoe ziek ben je in je hoofd als je een commentaar als dit verzint?

  Dingen schrijven die gewoon helemaal niet waar zijn, en dan ook nog een bak antisemitisme eroverheen. En een moderatorteam dat het gewoon laat staan.

  Diep treurig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bert M.:
  "O.a. hierom zijn de huren/hypotheken dusdanig verhoogd, dat een gezin het niet meer redt met slechts één inkomen."

  Welke hypotheken zijn er dan verhoogd (het bedrag of de lasten?)? Hoe, waar, wat?

  Gewoon totaal gelogen onzin, maar voor deze zieke geesten bewijs van hun eigen zieke verzinsels.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeroen schreef iets (klik zelf maar).

  Bijzonder geval van Dunning-Kruger: niet mensen die zo dom zijn dat ze de slimheid van anderen niet kunnen waarnemen, maar mensen die zo geestesziek zijn dat ze de gezondheid van anderen niet zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is het projective identification.

   Projective identification differs from simple projection in that projective identification can become a self-fulfilling prophecy, whereby a person, believing something false about another, relates to that other person in such a way that the other person alters their behavior to make the belief true. The second person is influenced by the projection and begins to behave as though he or she is in fact actually characterized by the projected thoughts or beliefs, a process that may happen outside the awareness of both parties involved.

   The recipient of the projection can suffer a temporary loss of insight, a sense of experiencing strong feelings of being manipulated so as to be playing a part, no matter how difficult to recognise, in somebody else's phantasy.

   Verwijderen
 9. Dit is dat stuk bij Anarchiel. (Vertaling van iets Amerikaans waarschijnlijk?)

  Over dat reptielenbrein schreef jaren geleden al Piet Vroon in "Tranen van de krokodil".

  't Is niet goed met hem afgelopen. Toeval of verband?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ging toch wat breder over de triune brain?

   Verwijderen
  2. Wie de biografie over Piet Vroon heeft gelezen, weet dat het met Vroon langzaam maar zeker bergafwaarts is gegaan. Ondanks de vele pogingen zijn gedaan om hem te helpen.

   Verwijderen
 10. Hier lijkt Kat dan wel weer een punt te hebben. Of zie ik dat verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. http://en.wikipedia.org/wiki/Triune_brain.

  Ja, inderdaad, wat ik me ervan herinner (bij gelegenheid eens herlezen, staat ergens in de boekenkast) ging "Tranen van een krokodil" inderdaad over dat idee (waarvan ik de naam niet kende).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toch hebben die complottertjes allemaal wel iets verknipts met seksualiteit. Nu wijdt Vrijland weer een itempje aan een youtube van twee peuters die op "Gangnam Style" dansen en elkaar in zijn ogen onzedelijk betasten. Er is volgens hem zelfs sprake van "kindermisbruik". Ik bekeek het filmpje (als bezorgde ouder) en volgens mij is het gewoon een schattig en ietwat saai filmpje. Het is alleen iemand met compleet geseksualiseerde blik op de werkelijkheid die daar zoiets in kan herkennen.

  Wat het laat zien is dat Vrijland geen onderscheid kan maken tussen zijn eigen seksuele fantasieën en de realiteit. Blijkbaar besteedt hij zijn tijd graag aan het kijken naar filmpjes van halfnaakte kinderen om te kijken of er iets onoorbaars in te vinden is. Over projectie gesproken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. In door Airvd aangehaald stuk:
  "Je moet je voorstellen dat een simpel en zwak zendertje als een GPS signaal door satellieten opgevangen kan worden."

  Technisch onbenul. GPS werkt namelijk andersom. Logisch, want anders zou de ontvanger in de satelliet miljarden auto's en bergwandelaars moeten gaan zitten ontvangen. Dat zou niet gaan werken, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik krijg steeds meer het idee dat Vrijland voor hetzelfde clubje werkt als KLOL. Jaren 80 propaganda, vanuit een paar uitgestoten en kansloos gefinancieerde motorclub infantielen.

  BeantwoordenVerwijderen