vrijdag 12 april 2013

Beerput

Zal Barracuda benieuwen hoe lang Martin Vrijland zich nog met de zaak Anass blijft bezighouden. De capitulatie kan eerder een kwestie van uren dan van dagen zijn. Gisteren gooide de zelfbenoemde speurder, in het nauw gedreven door ontwikkelingen in bloggerland, definitief zijn glazen in door een hele beerput over de familie open te trekken, inclusief belastende informatie over de vader. Dat gebeurde nadat een vriendin van de familie dreigde Martins naam te openbaren aan het gilde der debunkers.

En wat Barracuda en andere bloggers al vermoedden: het zat helemaal niet goed tussen Martin en de moeder, die niet wilde dat hij met de vader van Anass omging. Daarna is de sfeer blijkbaar alleen maar verder verslechterd. Inmiddels is er een stichting opgericht door de moeder omdat zij zich 'op geen enkele wijze kan verenigen met de werkwijze van de, in opdracht van (de) vader werkende Martin Vrijland.' 'Wij vinden het ook geenszins netjes dat Martin Vrijland zich op deze manier opstelt tegen moeder. Net zoals hij geen moeite heeft gedaan om dingen te verifiëren voor hij ze op zijn site publiceerde, heeft hij ook geen moeite gedaan om de achtergrond te checken van de man waarvoor hij werkt waaruit de reden zou blijken dat moeder niet samen met vader wil optrekken'

De vriendin van de moeder die dit openbaarde werd gisteravond meteen belaagd door de hyena's die Martin om zich heen heeft verzameld (type: Olympic Zion-gekkies), waardoor ze haar Facebookpagina moest sluiten. Barracuda kan nauwelijks nog voorstellen dat de vader van Anass nog verder wil met deze Martin, en het is de vraag of de man ooit een serieuze blik op zijn idiote site heeft geworpen.

Het meest treurige is nog wel dat de enorme spanningen in het gezin best wel eens te maken zouden kunnen hebben met de dood van Anass, dus de vermoedens van zelfmoord zijn bepaald niet vergezocht.

Er is een opvallende parallel met de zaak Vaatstra. Toen Bauke Vaatstra zich realiseerde dat zijn dochter dan toch wel eens door een boer uit de buurt zou kunnen zijn omgebracht, werd hij prompt de risee van de complotters. Die kozen de kant van de gescheiden moeder, die eerder in hun Demmink doofpotten geloofde. Zo mocht Bauke op het web lezen dat hij een drankorgel was. Ook Martin lijkt zich drukker te maken over zijn eigen geloofwaardigheid (of wat daarvan is overgebleven) dan de gevoelens van een aangeslagen en tot overmaat van ramp verscheurde familie.

UPDATE: Verklaring over Vrijland Stichting Anass

246 opmerkingen:

 1. Hoe kan het toch dat Martin nog steeds niet wilt begrijpen, en misschien begrijpt hij het heel goed, dat hij allang debunked is!

  Maar waar ik nu erg benieuwd naar ben is de echte naam van Martin Vrijland.
  Wie niet eigenlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die paljas zou me een zorg zijn.

   Verwijderen
  2. Stay tuned... Het is open jacht seizoen voor Vrijlandjes, wij weten wie het nu is, de reden waarom we dat nog niet bekend maken mag duidelijk zijn.

   Verwijderen
  3. Nee, in plaats van ons onzorgvuldige handelen van de afgelopen week pakken we het nu GROOTS aan. Nou ja 'we' ... Martijn wilde oorlog, nu krijgt hij deze en van ongehoorde en ongekende maat. Hij zal boeten voor zijn lijkenpikkerij en het ongegeneerd geld afhandig maken van 'tere' zieltjes van maatschappelijk gehandicapten in naam van een tragisch overleden kind. Het zit me hoog dit, en ik kan niet wachten tot later vandaag.

   Verwijderen
  4. Sounds like real breaky breaky to me! Ik ben benieuwd...

   Verwijderen
  5. Kan er al gestort worden? ( grapje)

   Verwijderen
  6. @ Swapi God's speed.

   Verwijderen
  7. Hahaha nee er kan en hoeft niet gestort worden :-)

   Het ligt met name aan wat mogelijk is binnen de wet, dat zijn 'we' nu aan het uitzoeken maar het ziet er positief uit.

   Overigens wil ik wel nog even benadrukken dat de meneer die wij verdachten van Martin Vrijland zijn er ABSOLUUT niets mee te maken heeft. Dat was gewoon onzorgvuldig en vreselijk dom van ons. Bij deze is die meneer dan ook volledig onschuldig en dienen alle referenties naar zijn naam of identiteit in connectie met Martin Vrijland van het internet verwijdert te worden ...

   Ergens deden we gewoon een Micha Katje... Triest, dom, stupide maar het heeft wel (en helaas voor deze meneer die wij foutief beschuldigden) tot de ontmaskering en hopelijk vervolging van Martin Vrijland geleid. Ik vind dat persoonlijk een groter maatschappelijk belang. Maar goed, we proberen het sowieso te fixen. Een mailtje naar google doet wonderen ;-)

   Verwijderen
  8. Overigens plaatst Vrijland bedreigingen met de gerichten van woedende meutes en donkere stegen waar mij een bloedig lot wacht gewoon door.

   Deze is heftig en toch echt een bedreiging:

   dit topic gaat over beetnemen van een blogger wat volgens de wet niet kan ;) dus laten we kijken of we deze mensen niet voor een volkstribunaal kunnen krijgen

   Even los van het feit dat ik Vrijland helemaal niet beetnam:

   Dat (overigens als tamelijk agressief bekendstaande) mensen bij mij in de buurt als een soort virtuele knokploeg gemobiliseerd worden is extracreepy. En in die context volgen er er dan reacties als deze:

   Ohhhhh. Jeroen Hoogew… toch. Als dat waar is……..wat ben jij dan een teringlijer. ALs het waar is hoop ik toch wel dat ze je een keer een donkere steeg induwen………

   Eerst werd me duidelijk gemaakt dat er mensen bij mij in de buurt wonen die "weten waar mijn huis woont" en daarop volgt dan zo'n commentaar. Dat is keiharde bedreiging en niets anders. Moet ik nu over m'n schouder kijken als ik naar buiten ga? Lijkt me niet. Er ligt wat mij betreft een zware verantwoordelijkheid bij de politie als mij of de mijnen iets overkomt, want de aangifte werd allang gedaan en ik hoorde nog niets terug (de regel is 48 uur).

   Vanzelfsprekend laat randmongooltje "antivriesmaffia" zich ook niet onbetuigd:

   ik hoop dat ik ooit met twee op één cel kom met jeroentje.
   Lijkt me de mooiste 5 minuten van mn leven.


   Vind ik minder dreiging vanuit gaan, want die kans is uitermate klein. Maar de kans dat zo'n schiedamse gek me in een donker steegje gaat trekken is weer wel reëel. Wat dat betreft vond ik de mensen die mij meenden te "ontmaskeren" een goede dwarsdoorsnede van het publiek dat Vrijland met zich meekrijgt.

   Hoewel er ook in zijn ogen iets niet helemaal klopt:

   maar waarom heeft ”tyfusrat Jeroen” zijn bedrog bekend gemaakt ? Als hij niets had gezegd zou Martin steeds verder misleid kunnen worden. Waarom moest hij zijn misleiding bekend maken? Ergens klopt er iets niet.

   Verwijderen
  9. de beschuldigingen aan mijn adres kan ik niet serieus nemen, dat zijn allemaal een beetje losse flodders. Lasterlijk. Ik werd gestalkt door een raar kereltje in de buurt en deed aangifte van geweld tegen een kind dat uit huis naar ons vluchtte omdat hij geslagen en opgesloten werd. Moet ik me nou "exposed" voelen? Maar het feit dat Martijn eerst mijn adresinformatie plaatst en er vervolgens mensen uit de buurt gemobiliseerd worden en me opmerkingen over donkere steegjes en volksgerichten toegevoegd worden, die context creëert een zeer reële en zeker ook strafbare dreiging.

   Wat Vrijland nog niet helemaal begrijpt is dat je je spelletjes wel op een indirecte manier kan spelen, maar dat er zeker ook naar context gekeken wordt. Hij denkt slim te zijn door me niet letterlijk te bedreigen, maar zo werkt dat niet helemaal. Lukt me ook wel om uit te leggen. Ik leerde ervoor door :-)

   Verwijderen
  10. Jezus Jeroen, dit is te ziek voor woorden. Kan jij je indenken dat wij hier gaan fantaseren over wat wij vinden dat er met Martijn gedaan moet worden?

   Verwijderen
  11. @swapichou

   We're better than that :-) ik vond het ook te ver gaan om dat gezin waarover ik de politie belde compleet in hun hemd te zetten. Wel geprobeerd duidelijk te maken dat zulk gedrag ook niet kan, maar die zijn in wezen veel kwetsbaarder dan ik. Dus je moet het nog met een hand op je rug doen ook, anders is het weer zielig.

   Verwijderen
  12. @Jeroen

   Echt enorm balen voor je, dat je nu (eigenlijk vanuit het niets) ook één van de slachtoffers van de hetze bent geworden en als je de commentaren leest op die Facebookpagina of bij Vrijland, dan zijn die echt zorgelijk. Het wordt nu zo gebracht alsof jij degene zou zijn van de valse info en iedereen, die tegen Martin is, is ook tegen Anass. En als je tegen Anass bent, dan...

   En het ergste is, dat ze niet de indruk maken, voor rede vatbaar te zijn.

   @Swapichou
   Beter, dat je eerst juridisch advies inwint en je wel aan wettelijke- en fatsoensnormen probeert te houden. Zonder wetten waren we allen reddeloos uitgeleverd aan een hersenloze, boze en opgehitste meute. En dat daar niet veel goeds van valt te verwachten, blijkt uit reacties, zoals Jeroen ze krijgt.

   Verwijderen
  13. @ jeroen - http://swapichou.wordpress.com/

   Verwijderen
  14. @Freddy


   Dit maal is alles stukken doordachter gegaan, en we hebben een positieve identificatie van een derde. Dus gokje, we zitten dit keer goed. Martijn weet dit ook wel, en als het een hoax is ben ik er volledig ingestonken en neem ik de volle verantwoording.

   Verwijderen
  15. @swapichou

   Las het stukje net. Goed werk hoor. Ik heb ook weinig twijfels aan de juistheid van deze naam, maar er werden ook al drie aangiftes tegen hem gedaan, dus zijn identiteit zal sowieso in het kader van een opsporingsbelang achterhaald moeten worden. Belde net nog met de politie wanneer ik nou eens van ze terugverneem en toen de dame die ik sprak hoorde dat er nog meer aangiftes vanuit Haaglanden tegen hem liggen kreeg het wat meer spoed.

   Als het hem is liet hij dus echt een spoor van vernieling achter: faillisement, schuldsanering, louche bedrijfjes, mogelijke fraude met valse tickets. Hoe haalt zo'n oplichter zonder enig ambacht het in zijn hoofd om mijn bedrijfsvoering de maat te gaan zitten nemen? Volgens mij ging ik verder nooit failliet en hoefde er ook nooit wat gesaneerd te worden.

   Verwijderen
 2. Ik zal het wel verkeerd begrijpen maar de enige die ontmaskerd is Barracuda. Wat een foute energie stoppen jullie in het oplossen van een doodsoorzaak bij een kind. Omdat ik nog steeds geen positief antwoord heb gekregen op de uitnodiging om een bij Talk2Myra bij te praten, stel ik de vraag hier: wat heeft Barracuda ooit naar boven gehaald wat de mensheid ten goede komt?
  Hartelijke groet,
  Myra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat heeft dat hersenloze en kinderachtige radiospelen van jou de mensheid gebracht, behalve dan een inkijkje in je grenzenloze domheid?

   Verwijderen
  2. Die vraag kaats ik om te beginnen terug: wat heb jij (of Martin Vrijland) ooit naar boven gehaald wat de mensheid ten goede komt? Behalve lieden aan het woord laten die er op zijn zachtst gezegd nogal vreemde ideeën op nahouden en, in tegenstelling tot wat zij zelf beweren, niet echt met waarheidsvinding bezig zijn?

   Je hebt nu gezien wat er is gebeurd met Vrijland. Die heeft tot nu toe niets naar boven gehaald dat de zaak tot een oplossing heeft gebracht.

   Echte waarheidsvinding is het zorgvuldig afwegen van feiten en omstandigheden. Niet het projecteren van idiote complotten op buitengewoon treurige omstandigheden, zoals de dood van een kind. Daar maak ik mij boos over en anderen hier en elders ook.

   En dat hoef ik niet uit te leggen in een uitzending van iemand die, vrees ik, al te ver is afgezonken in het alternatieve wereldje om dit überhaupt te begrijpen.

   Lees mijn blog maar eens terug tot 2008 en je ziet dat 'debunken' van desinfo hier de hoofdmoot is. Ik heb overigens wel respect voor echte klokkenluiders, en die zijn dan ook niet het mikpunt van mijn spot.

   Overigens was je interviewverzoek gericht aan de 'gemeenschap' hier, dus als iemand zich geroepen voelt, moet die dat natuurlijk zelf weten.

   Verwijderen
  3. Mensen, die om goede reden totaal onbelangrijk zijn, moet je niet belangrijker maken, dan ze zijn. Dat amateuristische radiootje spelen, waarbij je kritiekloos je gast de meest onzinnig gezeuzel laat uitbrallen, omdat je zelf ook zo lekker homofoob bent, is voer voor psychiaters.

   Verwijderen
  4. Hoi Myra,

   Wat is nou weer het verschil tussen "goede" en "foute" energie? Energie is neutraal, gekkie. Voorbeeldje? Voorbeeldje. Stel ik stuur een Nyarlathotep/ Cthulhu achtig energietje naar de dromen van Vrijland (for argument's sake doen we of dat kan) en hij zakt als gevolg daarvan langzaam weg in een poel van waanzin. Was dat dan een goede of een foute energie? Vanuit sommige mensen bekeken zou dat positief zijn, want dan kan Vrijland tenminste geen mensen meer manipuleren en schade berokkenen ten behoeve zijn eigen egoïstische cartmanverhaaltje. Maar voor anderen zou dat dan juist weer fout zijn, omdat ze het lijden dat Martin ondervindt niet kunnen verdragen. Of energie goed of fout is hangt kortom af van je perspectief, niet van de energie in zichzelf.

   Overigens snap je de intentie niet goed. We zijn hier helemaal niet bezig met het oplossen van de zaak van een dood kind, want in principe hebben we daar de politie en justitie voor in dit land. Amateur "speurders" zijn natuurlijk vooral stoorzenders en Martijn is daar een volmaakte illustratie van.

   Verwijderen
  5. Praten bij talk2myra lijkt me niet erg zinvol, omdat uit wat ik tot nu toe gehoord heb Myra alleen maar gezellig meekletst met elke gast en NOOIT een kritische vraag stelt. Ook de voorbereiding is meestal niet best, dingen die zo te googelen zijn niet paraat hebben e.d.

   Verwijderen
  6. [Altijd CONCRETE dingen noemen, niet in de ruimte zwammen, Harmsen!]

   Ik doelde op deze uitzending, uit het lijstje.

   Een rechtbankverslag vanaf onuitgewerkte aantekeningen, met steeds aarzelingen, en niet nagezochte onbekendheden. Bijv. 18:50 over Moszkowicz en Vissers, onduidelijkheden waar veel over te vinden zou zijn om het op te helderen.

   Ook wel begrip: die uitzending was waarschijnlijk in de soep gelopen doordat Micha zou meedoen maar het niet deed. Vanwege het verbod bepaalde personen te noemen.

   Verwijderen
  7. Wel een beetje vreemd dat mensen die per saldo alleen maar schade aanrichten op hoge toon aan anderen gaan vragen wat die dan voor de mensheid gedaan hebben. Ehh geen schade aanrichten? Dat is al oneindig veel meer dan de complottertjes voor de mensheid betekenden.

   Verwijderen
  8. @Myra

   De energie van Nyarlathotep harmonieert echt heel goed met die van Vrijland. Kan je het dan als een foute energie betitelen, als die op Vrijland wordt afgestuurd?

   In his first appearance in "Nyarlathotep", he is described as a "tall, swarthy man" who resembles an ancient Egyptian pharaoh. In this story he wanders the earth, seemingly gathering legions of followers, the narrator of the story among them, through his demonstrations of strange and seemingly magical instruments. These followers lose awareness of the world around them, and through the narrator's increasingly unreliable accounts the reader gets an impression of the world's collapse.

   Demonischer dan de idiot flute player kan bijna niet, qua energie en toch beschrijft het Vrijland heel accuraat. Is dat dan een "foute" of een "goede" energie?

   Verwijderen
  9. @Myra,


   Nodig je Martijn dan ook uit?

   Verwijderen
 3. https://www.facebook.com/pages/Gerechtigheid-voor-Anass-Aouragh-en-zijn-nabestaanden/431769883570397?ref=stream

  Op deze facebookpagina wordt de moeder van Anass besproken op een walgelijke manier. Alass zelf zou denk ik ontroostbaar zijn als hij zelf kon lezen, hoe men over zijn moeder sprak. Anass kende zijn vader amper en moeder had niet voor niets het gezag. Maar zij is volgens een deel van de Vrijland achterban geen moslim en dat is dan genoeg aanleiding om los te gaan. Daar wordt de ontmaskering van Martin gezien als een poging om "het onderzoek" dwars te zitten, terwijl juist is aangetoond, dat als de waarheid je lief is, dat je dan niets met Martin Vrijland en zijn Annunaki geloof te maken moet hebben.

  Buiten het verlies van haar zoon krijgt nu moeder van de achterban alle stront van Vrijland over zich heen en ik heb zeer veel medelijden met haar en haar vriendin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach Myra, zeur toch niet zo over foute energie. Jij bent het immers die kritiekloos zit te keuvelen met Martin Vrijland. Een Martin Vrijland die op een pseudo-gewichtige manier loopt te emmeren over zijn 'druk zijn', zijn 'serieuze zware onderzoek', zijn 'ik ben door de familie gevraagd', zijn 'ik doe dit allemaal heel erg niet voor mijzelf'.

  Luister je eigen uitzendingen eens terug. Het gaat helemaal niet over het 'onderzoek'. Het gaat over Martin Vrijland, en het opkloppen van zijn persoonlijkheid. Je neemt de houding aan van adoratie, en zeker niet van iemand die inhoudelijk en kritisch interviewt.

  En dan heb ik het nog niet eens over je houding tov het nodeloos bekend maken van allerlei privé gegevens van Jeroen, en al helemaal niet mbt de ronduit schofterige publicatie van vertrouwelijke gesprekken met de moeder door jouw held Martin Vrijland.

  Jij hoort tot de groep die een circus maakt van de dood van een kind. Niet Barracuda. Jij lurkt luisteraars door in te stappen met je programma's in een groep die zich vindt in het hebben van een uiterst nare hobby; sherlock holmes-je spelen over de rug van de ellende van anderen. Of heb je inmiddels nog steeds niet door dat de frontsoldaten van Martin Vrijland dezelfde groep is die ook meeschreeuwt met de Vaatstra-onzin? Met de killer-cop fantasie van Kat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het blijft met verbazen hoe groot dik die plaat voor hun kop is. En dat ze niet willen zien dat de schade die ze aanrichten groot is.

   Verwijderen
  2. De familie Vaatstra over complotidioten en over de schade, die ze hebben aangericht (vanaf 1:40):

   http://youtu.be/miKLfWh61Ts

   Verwijderen
  3. Misschien wat voor Myra om te lezen? En over foute energie gesproken?

   Verwijderen
  4. zo zo de ene defintieve stellingname na de andere word hier de wereld in geslingerd. interessant!!

   Het is me nogal niet een stelling zeg om te beweren dat anderen een plaat voor hun kop hebben, en schade aanrichten. En dit wordt dan afgedaan in 2 zinnen zonder wat voor onderbouwing van een dergelijke bewering dan ook!

   Is dat dan niet verbazingwekkend. Het valt mij zo op dat de mening over een ander snel gemaakt is, maar dat stukje introspectie is hier met alle respect niet aanwezig.

   Bovenstaande stukje is het vierde item op dit blog welke als onderwerp de onbetrouwbaarheid van Vrijland, Kat en weet ik veel wie besproken.
   Persoonlijk heb ik altijd geleerd dat overdaad schaad. Als blog ontkom je dan ook niet aan de kritische vraagstelling waarom u allen de tijd en de moeite te nemen om inhoudelijk helemaal niets te zeggen, maar u allen vooral bezig te houden met emoties omtrent personen, welke u niet persoonlijk kent! Daarbij wordt er erg veel "im frage gestellt" maar de antwoorden dan wel logica die dan wel steekhoudend zou moeten zijn, ontbreekt in zijn geheel.

   Verwijderen
  5. De familie Vaatstra zit in de Youtube zelf te vertellen, wat lui met een bord voor hun kop hebben aangericht. Dat is geen stelling, maar een constatering. Maar heb je al de omvang in de gaten van het bord voor je eigen hoofd?

   Verwijderen
  6. @Ziva

   Exact. Daarom had ik niet zo'n zin om mee te doen aan de amateurradiohobby van Myra. Ze zet alles meteen in een bizar soort frame met d'r "foute energie" en heeft het oprecht ook niet door. Dan kom je al snel in een soort "when did you stop beating your wife" vraagstellingen (loades queations) terecht en ik ga mijn tijd niet verspillen met iemand die zo opgesloten zit in haar eigen gestoorde frames.

   Bizar moreel kompas heeft ze inderdaad, dat ze een oogje dichtdoet voor de misdrijven die mensen als Micha en Martijn serieel plegen, dat ze niets zegt over de manier waarop de moeder van Anass nu behandeld wordt, maar wel op hoge toon gaat vragen wat de verdiensten van dit blog zijn.

   Nou Myra, de verdienste van dit blog is dat oplichters en gekken zoals jijzelf en Vrijland hier ontmaskerd worden.

   Verwijderen
  7. "het vierde item op dit blog welke als onderwerp de onbetrouwbaarheid van Vrijland, Kat en weet ik veel wie besproken."

   Vier pas? Over Micha Kat heb ik er vele tientallen geschreven, en er zijn wel meer mensen en blogs die zo'n eer te beurt viel.

   Als dingen niet kloppen, mag dat best benoemd worden, vind ik.

   Maar wel concreet, met feiten en nuances. Zo zie ik in Martin Vrijlands pogingen de familie gezamenlijk te laten optrekken wel degelijk een vorm van integriteit en oprechtheid. Ik geloof niet dat hij slecht is. Dat zullen velen hier me misschien kwalijk nemen, maar zo zie ik het.

   De klakkeloze aanname dat het moord moet zijn, en er allerlei flauwekul over reptilians en satanisme bijhalen, dat is dan weer wel kwalijk en schadelijk voor het verwerkingsproces van de familie. En dus laakbaar.

   Verwijderen
  8. Dat Martin slecht is, dat is geenszins beweer. Maar dat hij slecht doet, dat staat meer dan vast. En dat slecht is zo asociaal, dat je je daar best in krachtige termen over mag uitlaten. Dat Martin voor zijn moeder een lieve jongen is, dat wil ik best aannemen. En dat hij zich in zijn gekte verbeeld, dat hij een soort redder is, vind ik ook best aannemelijk. Dat neemt niet weg, dat de schade, die hij aanricht enorm is en hij aan onderzoek helemaal niets zinnigs heeft in te brengen als mislukte amateur speurder met een opgeblazen ego.

   Hij richt kwaad aan en dat is in mijn beleving een heel slechte zaak.

   Verwijderen
 5. Die @Lieke toch, guttegut. Niks is leuker dan het ontmaskeren van pathologische leugenaars, dat snapt zelfs een boer op klompen. Dat jij aangeeft vrij metselaar te zijn, wil natuurlijk zeggen dat de volgende week weer moet gaan werken, nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Jeroen
  Kan jij ook al gedachtenlezen of zo? 1 min. verschil!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste Geen,

  om te beginnen schrijf je vrijmetselaar als 1 woord. Dan de hiernavolgende zin, en ik citeer:"dat jij aangeeft vrij metselaar te zijn wil natuurlijk zeggen dat de volgende week weer moet gaan werken, nietwaar?"

  Is dit codetaal? Symboliek? Of juist tekenend voor de respondenten al hier op het blog?

  Wederom, en ik kan het niet genoeg herhalen zeg je inhoudelijk helemaal niets.
  Wat moet de lezer met een dergelijke pseudo interessante observatie?
  Indien je iemand een pathologisch leugenaar noemt, danis het vrij normaal om daar dan ook de bewijslast voor te leveren. En daar is hier een chronisch gebrek aan. Bewijslast! keiharde feiten!
  Krijg hier het idee dat ik te maken heb met allemaal ogilvie's.
  Vindt het facinerend hoe defenitief uitspraken zijn. En hoe men daarbij overtuigd is van zijn eigen gelijk.

  Beweer nergens dat ik gelijk heb. Maar beweer wel dat er meerdere wegen naar Rome leiden.
  Zo weer genoeg geluld in de tijd van de baas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom vond je het nodig erover te liegen dat je een vrijmetselaar bent? Als je vragen over zulk soort dingen hebt en je stelt die op een normale manier wil ik wel proberen die voor je beantwoorden hoor, maar je roept van alles en hebt verder geen flauw benul. Dat wringt meteen al.

   Verwijderen
  2. Lieke:
   "om te beginnen schrijf je vrijmetselaar als 1 woord."

   Welkom, mede-taalnazi! Hè, eindelijk bijval van een geestverwant! :)

   Verwijderen
  3. @Lieke
   Ik zou bijna zweren dat jij @papi bent, die is in ieder geval minstens net zo gek. Muurtje al opgetrokken?

   Verwijderen
  4. "Is dit codetaal? Symboliek? Of juist tekenend voor de respondenten al hier op het blog?"

   Nee hoor, Geen formuleert soms gewoon een beetje eigenaardig. Zijn we aan gewend, is niet erg. Wat je niet begrijpt, sla je gewoon over, dat is het beste.

   Verwijderen
  5. hahaha dag Ruud,
   Normaal doe ik daar niet aan. maar vondt het in deze natuurlijk wel leuk om even te benoemen. en de term "taalnazi" vindt ik werkelijk subliem gevonden.

   Jeroentje,
   Do tell please!! Wat heb ik geroepen waar ik volgens jou geen flauwbenul van heb. en waar blijkt dat dan uit? En waar uit zich dat wringen dan in?
   Ben erg nieuwsgierig naar je inhoudelijke uiteenzetting van de door mij gestelde vragen.

   En Geen,
   Nee ik ben geen @papi. geen dubbele aliassen e.d. Het is gewoon ikke, met een mening. Alhoewel ik wel verwacht dat jullie begrijpen dat ik geen vrouw ben aangezien ik lid ben van een van origine masculine organisatie.

   Verwijderen
  6. @geen

   Kan jij ook al gedachtenlezen of zo? 1 min. verschil!

   Ja man. jeweettog ;-)

   Verwijderen
  7. @Lieke

   Dusdanig oppervlakkig zelfs, dat ik nog te lui ben om het te onderbouwen. Can't be arsed.

   Verwijderen
  8. @ruud
   Waarom kan een metselaar geen vrij hebben?

   Verwijderen
  9. @Lieke
   Je bent dus travestiet en lid van de Tita - tovenaarsloge, zie ik het goed?

   Verwijderen
  10. "en de term "taalnazi" vindt ik werkelijk subliem gevonden."

   Niet mijn idee trouwens, ik denk dat ik het opgepikt heb van Engelstalige Facebookdingen, "Spelling Nazi" of zo.

   Verwijderen
  11. @lieke

   Ten 1e "al hier" schrijf je als 1 woord "alhier".
   Ten 2e "danis" dient los van elkaar geschreven te worden "dan is".

   *iets met balk in eigen oog constateert*

   Verwijderen
 8. INFILTRANTE VERSCHEURT ANASS-FAMILIE
  http://www.klokkenluideronline.is/artikel/23004/infiltrante-verscheurt-anass-familie

  Die criminele ophitser doet natuurlijk ook weer graag een duit in het zakje. Wat is dat toch een ongehoorde zak!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is trouwens te hopen voor de moeder van Anass, dat Peter R. De Vries zich voor haar inzet. Die heeft ten minste in de Vaatstra zaak aangetoond, dat hij er wel kijk op heeft en goed geïnformeerd is. Als je hoopt, dat er een waarheid is, die naar boven moet komen, dan moet je dus zeker niet bij lieden als Kat, Dankbaar of Vrijland zijn, want die zitten er altijd helemaal compleet naast. Om die onkunde te verbloemen en hun eigen zieke fantasiën te kunnen uitleven, verzinnen ze vage complotten en terroriseren alles en iedereen, die bij de zaak is betrokken. Micha Kat staat inmiddels altijd garant voor leugens, valse aantijgingen en volslagen onzin, die niet serieus te nemen is. En dan maar blijven schreeuwen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is echt ongehoord! Martin Vrijland beweert, dat moeder oorlog maakt en plaatst een video van een privé-gesprek en plempt dat op internet. En dan doen ze op de facebookpagina voor Anass en op de site van Vrijland, alsof dat de schuld is van moeder en dat zij degene is, die die info de wereld in heeft geholpen. Hoe veel gekker, kan het worden? Wat ik ervan begrijp was het vooral moeder, waar Martin eerst zijn info haalde en wil zij niets liever, dan bepaalde antwoorden. Maar als zij op goede gronden de amateurspeurder Martin, die verschrikkelijk door de mand is gevallen, liever niet (meer) bij de zaak wil betrekken, dan wordt haar ineens veweten, dat ze geen goede moeder zou zijn, dat het maar goed is, dat Anass dood is met zo'n moeder en meer van dergelijk walgelijke opmerkingen. Het is Martin aardig gelukt om een setje helemaal op te hitsen en ik hoop, dat hij er ooit de rekening voor gepresenteerd krijgt.

  https://www.facebook.com/pages/Gerechtigheid-voor-Anass-Aouragh-en-zijn-nabestaanden/431769883570397?ref=stream

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha jaja Jeroentje. Te lui haha!
  Dat is het internet synoniem voor, ik weet geenszins waar ik inhoudelijk over spreek.

  Dus als het echt inhoudelijk wordt, m.b.t. Wat voor onderwerp dan ook, dan haak je af? Kom op Jeroentje je kunt beter dan dat!!
  Wel klote voor lui zoals mij. Ben ik weer een illusie armer. Denk je hier een beetje op niveau een discussie te kunnen voeren, met als uitgangspunten de feiten. Blijkt het, het zoveelste blog te zijn wat aan elkaar wordt geknoopt met hele en halve veronderstellingen!

  Trouwens al de door mij gebruikte symboliek gevonden? Een beetje kenner had dit toch waar genomen! Of zal ik je verblijden met de geheime woorden der leerling, gezel en
  meesterschap?
  Grapje natuurlijk. Met een profaan spreek je nooit inhoudelijk over ritualen:.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Probeer wat met je attitude te doen. Dat zal een slok op een borrel schelen.

   Verwijderen
 12. Wordt jij ooit wel eens serieus genomen met spelen, dat je vrijmetselaar bent? Vroeger speelden de kinderen cowboy en indiaantje. Blijkbaar heeft ook dat zich ontwikkeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Lieke gaat steeds harder liegen, het schelden gaat zo beginnen, effe wachte, effe wachte........ piza! Weefster staat stil.

   Verwijderen
 13. Beste Freddy,
  Zou het mij daar om te doen zijn denk je? Om serieus te worden genomen? Hou eens op. De Vrijmetselaar praatjes waren bedoeld als voorbeeld om aan te geven dat het uitmaakt waar je toe behoort. Zoals ik al eerder aangaf is het een feit dat een ieder dezelfde feiten anders kunnen beleven c.q. Interpreteren. Het feit dat dat ik VM ben, maakt dat ik vele dingen "in het westen" anders interpreteer dan niet ingewijden. En dat heeft weer te maken met de in de afgelopen jaren opgedane kennis!
  Waar mijn interesse ligt is het curieuze gebeuren alhier. Mijn lidmaatschap van een logement doet nogal wat stof opwaaien.
  Daarbij heb ik geen idee waar het pijnpunt precies zit aangaande het feit dat ik een VM ben.

  Zou het eventueel kunnen beste Fred, dat de conditionering zich aan jou zijde heeft voltrokken iv aan deze zijde?
  Het direct ontkennen, zonder feitelijke onderbouwing lijkt een soort van autistische trek te worden aangaande sommige respondenten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oké, VM betekent vrijmetselaar, en MV Martin Vrijland. Hou dat vast mensen, al die afkortingen, anders kun je het straks niet meer volgen.

   IHOA!!

   Verwijderen
 14. Hahaha beste Geen toch! Lezen is en blijft een kunde. Ik ben geen weefster, ben lid van een masculiene loge. Dat impliceert dat ik een man ben. Ik heb overigens nergens beweert dat ik een vrouw ben, dat heb je naar aanleiding van mijn naam helemaal zelf verzonnen!

  Het is overigens mijn derde naam. Noem het wat morbide humor van mijn ouders. Een andere verklaring heb ik er ook niet voor.
  Denk ook dat het gevloek, getier en het schelden nog even op zich zal laten wachten. Dit aangezien ik moreel gezien volledig "clean" ben aangaande hetgeen wij hier aan het doen
  zijn.
  Je vooringenomenheid is echter aandoenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The first rule of fight club is DO not talk about fight club, the second rule of fight club is do NOT talk about fight club. Of iets in die trend, lutser. Ik kan je nu al vertellen dat jij voor je leven geroyeerd bent. Tot maandag.

   Verwijderen
  2. Hahah tuurlijk Swapidodo en vertel waar is het royeren Op gebaseerd? Op het feit dat ik mij hier kenbaar maak als zijnde vrijmetselaar?
   Zou zeggen sluit maar achteraan de rij met vrolijke dodo's welke eerst spreken, voor zij denken.

   Je haalt fictie en werkelijkheid behoorlijk door elkaar. Niet dat dat verbaasd! Het is eerder tekenend!
   Maar ik moet uit jou reactie begrijpen dat, de aangehaalde film quotes , inhoudelijk iets moeten vertellen?
   Enlighten me Swapidodo! By THE way de wekelijkse logeavond, is niet op maandag.

   Verwijderen
  3. Zeur niet trut. Ik maak je belachelijk voor zover je dat zelf al niet deed.

   Verwijderen
  4. "Of iets in die trend, lutser."

   Lutser, typisch een Ada-woord. Engelse citaten ook. "Trend" zeggen waar het juiste woord 'trant' is.

   Ik weet het zeker: Swapichou is Ada de G.

   Verwijderen
  5. @ Ruud, je hebt helemaal gelijk, ik ben inderdaad Ada de G. :-) Knap gevonden!!!!

   PS wie is Ada de G.?

   Verwijderen
 15. @Lieke(?)
  Je hebt dus ouders met morbide trekjes? Ach so, vandaar. Die 2 andere namen zijn vast nog morbider. (Piederiet....)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beste Geen,
  Dat valt reuze mee wat betreft de 2 andere namen. En inderdaad, een vorm van morbide humor kan mijn ouders niet ontzegt worden.
  Dat jij daar morbide trekjes van wil maken is voor jou conto. Dat heb nooit gezegd.
  Het vermoeden is zelfs dat jij niet eens meer door hebt van jezelf dat je doet wat je doet. Het is overigens wel tekenend voor sommige respondenten alhier.
  Woorden en/zinnen danwel bedoelingen volledig uit zijn verband rukken of uit de context proberen te halen. En dan proppen en peuren om het het causaal in verband te brengen met eigen denkbeelden.

  Want waar jij het idee vandaan haalt dat ik ouders met morbide trekjes heb is en blijft een raadsel. Ik zei namelijk "morbide humor".
  Dat jij dat gelijk als aansporing ziet voor de reactie die je dacht te moeten plaatsen, zegt veel over jou en helemaal niet over mij, of mijn ouders met hun morbide vorm van humor.
  Zool weer wat geleerd wat betreft het onderwerp, mondsnoerende logica ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Als jij een man van 80 en van 280 kilo hoort blaten, dat hij in het eerste van Ajax zit, hoe hard moet jij dan lachen? Jij hebt nog geen idee, wat vrijmetselarij behelst. Die club is niet voor niets besloten en de kennis geheim voor onwetenden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Maar lieke, vertel eens, praten die stemmen in je hoofd aan één keer door of nemen ze ook wel eens een pauze?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ze/hij/het , werkt voor S&S (Snip en Snap) communications, en betalen per letter. Na onslag kan ze /hij altijd nog als autoverkopert aan de bak. Rest my case.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hè Fred,
  Jij springt ook van de hak op de tak. Maar je hebt gelijk hoor. Dat ik wat betreft het grotere plaatje nog geen idee heb wat de VM behelst. Moet eerlijk zeggen dat er wereldwijd maar weinig broeders zijn die daadwerkelijk het grotere plaatje begrijpen. Zeker gezien het feit dat er een enormiteit aan zowel blauwe als rode graden bestaan.
  Je kunt er een leven mee vooruit.
  De beslotenheid is een feit. Maar met de geheime kennis e.d. valt het reuze mee. Het adagium van de VM is: Ken u Zelve!
  Het betreedt vooral de persoonlijke interpretaties van de ritualen, die voor mij de VM zo interessant en speciaal maken.
  Dat buiten het feit, dat je gelijk een netwerk hebt. Letterlijk van hier naar Tokio.

  En wat betreft de stemmen in mijn hoofd. Maak je daar niet al teveel zorgen over. Heb nog dusdanig veel controle dat ik zelf bepaal naar welke stem ik wel of niet luister. Wat een genot man! en daarbij ben ik ook nog eens nooit alleen. Zie alleen maar voordelen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hè Geen,

  Begint alle logica al te borrelen in dat koppie? Ben trouwens een hij. Iets wat al had moeten weten, omdat ik dat al eerder gemeld heb, of je had het af kunne leiden uit het feit dat ik lid ben van een masculiene loge.
  Simpel hè?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek, hè, dat dat niet meteen begrepen wordt, met zo'n nickname, Lieke. Hoe dom kunnen mensen zijn, nietwaar?

   Ik word door Duitsers ook altijd voor een Frau aangezien, denken dat ik Ruth heet.

   Verwijderen
  2. Net of vrouwen geen loges hebben ..... of heb je als vrijmetselaar nog nooit van de weefsters gehoord? Een misschien wat minderwaardige tak vanwege het vrouw zijn, ondanks dat, toch een takkie van het cluppie

   Verwijderen
  3. Ik ben geen vrijmetselaar en nee, nooit van weefsters gehoord. Ik weet maar weinig, dat is bekend.

   Verwijderen
  4. Dat je je alleen al aangesproken voelt ....
   Nooit van gehoord nee, heb je weer wat bijgeleerd

   Verwijderen
  5. Vita Femina Textura. Mijn moeder zat ooit in het hoofdbestuur :-) Valt niet mee hoor, al die ouwe wijven op verjaardagen. Soms zou ik haast denken dat er een kern van waarhed in dat "traumabased mindcontrol" zit ;-)

   Verwijderen
 22. Je hebt je eigen clubje in je hoofd gemetseld en denkt, dat je dan vrijmetselaar bent als je een keer een kaars aan steekt met z'n allen, is dat het?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat ik hier op deze blog waarneem is een samenraapsel van mensen met kopintelligentie. Allemaal leuk en aardig, maar de waardevolste intelligentie is die die vanuit het hart komt en daaraan ontbreekt het hier naar mijn mening.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pappen, nathouden en net doen, alsof compleet gek, ongemanierd en asociaal gedrag ook maar moet kunnen, heeft niets met het hart te maken. Dat is lafheid. Echte liefde kan, net als de waarheid, soms bikkelhard zijn.

   Verwijderen
  2. Sorry maar ik heb nooit beweerd dat compleet gek, ongemanierd en asociaal gedrag moet kunnen. Dat is dan een verkeerde interpretatie van jouw kant Freddy. :)

   Ja, bepaalde complotters gaan soms over de schreef in hun gedrag en sommige persoonsgerichte uitingen. Dat is schadelijk, ben ik HELEMAAL met jullie eens. En het is ook belangrijk dat daar kritiek op komt, alleen kan ik me totaal niet vinden in de manier van kritiek die dit blog hanteert. Jullie spelen namelijk net zo goed hard op de persoon (met benamingen als lijkenpikkers) en daarmee spiegel je het ongenuanceerde gedrag van degene die je bekritiseerd.

   Verwijderen
  3. Zeur toch altijd niet zo over dat op de persoon spelen.
   Randdebielen dien je van passende repliek te dienen.

   Verwijderen
  4. lij·ken·pik·ker (de; m,v; meervoud: lijkenpikkers)
   1
   iemand die profiteert van de dood of het ongeluk van een ander

   http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=lijkenpikker&lang=nn

   En leg mij nu eens uit, waarom je iemand, die een lijkenpikker is, geen lijkenpikker mag noemen?

   Verwijderen
 24. @lieke

  Jij hebt een fantasie van hier tot Tokio en je maakt de indruk, dat je daar wel blij mee bent. Maar waarom probeer je anderen iets wijs te maken, terwijl je al lang en breed door de mand bent gevallen?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Barracuda,

  Heb je ook al gelezen hoe dit meisje denkt meer te weten dan de politie heeft losgelaten... ze zal vast niet begrijpen dat ze aanname's als waarheid slikt!
  http://martinvrijland.wordpress.com/2013/04/11/moeder-van-anass-op-oorlogspad/comment-page-3/#comment-16882

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Schokkend, dit. Zoveel vrouwenhaat. Had ik niet achter hem gezocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet zo vreemd als je de reaguurders van Kat c.s. Vrijland volgt. Die lopen allemaal over van 'foute energie'om maar in Myra haar terminologie te blijven. Dat er dan nog eentje is die vrouwenhaat predikt is geen uitzondering op de regel.

   Verwijderen
  2. En de reactie meteen eronder?
   Dit heeft totaal niets met het ontmaskeren van iemand te maken maar is domweg het aanzetten of de intentie uitspreken tot het plegen van een strafbaar feit. In casu pure oplichting.

   Verwijderen
  3. Dit is Anthony Migchels, zoek hem maar op bij Barracuda.

   'Want Anthony mag dan ogen als een lulletje bonestaak, thuis slaat hij zijn vrouw om te laten zien we er de baas is. Ten minste, dat stond in een stukje dat inmiddels alweer is verdwenen. Barracuda vermoedt dat zijn vrouw heel boos is geworden.'

   http://barracudanls.blogspot.nl/search?q=Anthony+Migchels+

   Verwijderen
 27. En dit dan? Begint met een verstandige opmerking, gevolgd door zoveel tergende domheid, onnadenkendheid en slechtheid dat ik er na al die jaren toch weer van schrik.

  Hoeveel van deze manier van denken is er eigenlijk onder de bevolking? Door internet en de blogs krijg je toch wel een heel schrijnend en deprimerend beeld van het denkniveau van de gemiddelde Nederlander.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. "Dit is Anthony Migchels [...]"

  Ja, ik kende hem van de geldmythes. Niet vatbaar voor redelijke argumentaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb zojuist de site van Martin gemeld bij WordPress (mailtje sturen aan: support@ wordpress.com) i.v.m. met homophobia, defamation en hate-speech. Ik zou iedereen aanraden dit ook te doen, hoe meer mensen het doen hoe sneller actie wordt ondernomen. Deze man moet echt gestopt worden voordat hij veel meer kwaad aanricht.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dat is helemaal geen slecht plan an sich, maar ik moet wel zeggen dat dit soort onderwerpen in zijn algemeenheid gezegd moet kunnen worden. Je bent het er niet mee eens prima, wat mij velen malen meer stoort is de manier en de toon waarop hij het over de moeder van heeft. Werkelijk schaamteloos, maar dat is voor mij een moreel iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @swap

  Ik zag je net in de 'blog rol' voorbijrollen.

  En nu?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu niets, het enige wat er is gebeurd is dat nu simpelweg openbaar is wat voor een schaamteloze manipulatieve hufter Martijn A. is. Dat is alles.

   Verwijderen
  2. Overigens? Hebben wij een vermelding in de 'blog rol'? Grappig, want wij wilden nooit een 'blog' beginnen maar gewoon lekker ventileren ;-)

   Verwijderen
  3. Overigens? Hebben wij een vermelding in de 'blog rol'?

   Ja, goed hè, van Barra.

   En Martijn A. als 'ontmaskering' levert -mij althans- niet meer informatie dan schuilnaam Martin Vrijland. Maar goed, take care.

   Verwijderen
  4. De blogroll staat hier rechts, RSS feeds

   Verwijderen
  5. Nou dat is puur om juridische redenen, in principe mogen wij zijn hele naam posten met naam en toenaam maar tegelijkertijd zou dat eventueel hem een stokje kunnen geven, dat willen we dus niet dus hebben we besloten om het relatief 'netjes' te doen. Maar ik heb geen scrupules om iemand de volledige naam te mailen zodat je zelf kan lezen en inzien wat voor een spoor van vernieling deze man al heeft aangericht.

   Barra heeft het ook als het goed is.

   Verwijderen
  6. @swap

   Dat begrijp ik daarom zei ik ook al take care. Anyway, naam en toenaam zullen binnen afzienbare tijd nu toch wel op straat komen te liggen.

   Verwijderen
 32. Nu weer een oproep van Martin aan de moeder om de strijdbijl te begraven, na alles wat hij over haar gepubliceerd heeft. Dat getuigt niet echt van inlevingsvermogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. En Micha Kat is alweer als een blinde neurotische terrorist aan het demoniseren...

  http://www.klokkenluideronline.is/artikel/23004/infiltrante-verscheurt-anass-familie

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Bedreiging is misschien weer een ander kopje thee, qua melden bij wordpress

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind bedreiging wel degelijk een reden om e.e.a. te melden bij wordpress, maar dat zijn mijn twee centen.

   Verwijderen
  2. Ja, maar dat bedoelde ik ook.... ik geloof niet dat WP zoveel doet met hate speech.

   Verwijderen
  3. Het is hinken op 2 gedachten want aan de andere kant levert het blog van Martijn A. ook weer een schat aan informatie op om een paar hele grote randdebiele tikkende tijdbommen in kaart te brengen en deze zorgvuldig te blijven monitoren.
   En het is zoals Jeroen zelf ook al zei, Martijn A. en zijn reaguurders graven zichzelf dieper en dieper in de problemen.

   Verwijderen
  4. Hmmmm zo had ik het nog niet bekeken.... Ik blijf een amateur zie ik weer.

   Verwijderen
 35. Wat een verschrikkelijke, gevoelloze reacties onder die aankondiging van die Stichting! Hoe gemakkelijk die mensen oordelen! Hoe ze zomaar even vertellen wat die moeder wel en niet moet doen, zonder enig respect voor HAAR EIGEN KEUS!! Wat zijn dat voor mensen, die zo denken??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat er mensen zijn die zo denken, is al moeilijk te vatten. Maar dat je die kwaadaardige achterlijkheid zo maar neerplempt, is helemaal ombegrijpelijk. En dat het er dan ook nog zo veel blijken te zijn. Heel bedroevend en ik heb zelf enorm te doen met de moeder van Anass, die deze ellende ook nog voor haar kiezen krijgt.

   Verwijderen
  2. Reacties zijn alweer weggehaald. Ik heb ze niet gezien maar ze zijn waarschijnlijk ook niet voor herhaling vatbaar.

   Verwijderen
 36. De redactie van Wassenaarders.nl respecteert ieders mening. Echter, wij staan het niet toe dat in reacties privacygevoelige informatie wordt gedeeld. Dit soort reacties halen wij per ommegaande weer weg, evenals 'off topic'-reacties. We verzoeken u in uw reacties rekening te houden met de gevoelens van anderen en de privacy van anderen te respecteren. Derhalve hebben wij besloten de reacties die onder dit bericht stonden, te verwijderen. We rekenen op uw begrip en medewerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Heb dus wel weer iets gemist. Maar ja, werk gaat voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. En dan kom je tussen de reacties in Wassenaar natuurlijk ook weer Arend Zeevat tegen, die zich bezwaard dat er schandalige reacties zijn verwijderd en iets met meningsuiting. Dat alle kritische reacties bij die braakbal zelf binnen no-time worden verwijderd en ook op al die sites, waar hij zo'n fan van is, dat is dan zeker weer wel helemaal ok? Die windbuil is in de Vaatstra zaak volkomen afgegaan en dan...hup weer door naar de volgende 'case' om je morbide en zieke fantasieën op uit te leven. En natuurlijk, nog steeds het hoogste woord...

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat mij betreft staat hem binnenkort niet alleen strafrechtelijke vervolging, maar ook een kort geding te wachten. Daar ga ik me in voegen, want ik ben bepaald niet de enige die een probleem heeft met het bestaan van de site van Martijn. Die sjit over mij moet weg. Klaar. De recherche (ik zeg even niet welke regio's) is nu al met hem bezig vanwege diverse aangiftes die over hem gedaan werden en omdat het niet uit een, maar meerdere hoeken lijkt te komen, zit daar hopelijk nu meer schot in.

  Wel heftig trouwens, dat Martijn in de correspondentie met de moeder van Anass aan chantage en afpersing deed, zoals bedoeld in het wetboek van strafrecht artikel 317:


  1. Hij die, met het oogmerk om zich of een ander wederrechtelijk te bevoordelen, door geweld of bedreiging met geweld iemand dwingt hetzij tot de afgifte van enig goed dat geheel of ten dele aan deze of aan een derde toebehoort, hetzij tot het aangaan van een schuld of het teniet doen van een inschuld, hetzij tot het ter beschikking stellen van gegevens, wordt, als schuldig aan afpersing, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste negen jaren of geldboete van de vijfde categorie.

  2.Met dezelfde straf wordt gestraft hij die de dwang, bedoeld in het eerste lid, uitoefent door de bedreiging dat gegevens die door middel van een geautomatiseerd werk zijn opgeslagen, onbruikbaar of ontoegankelijk zullen worden gemaakt of zullen worden gewist.


  Hij schreef namelijk (lees ik in de correspondentie op swapichou):

  "Dat had ik absoluut niet van je verwacht, maar voor alle zekerheid heb ik er toch rekening mee gehouden (zie opname bijlage). Ik wil niet dat het noodzakelijk wordt dat ik deze of de rest van de opnames moet gebruiken.
  Ik wil je daarom toch vragen mij zo snel mogelijk te bellen zodat we verder kunnen praten en de ingeslagen weg voort kunnen zetten.
  Het lijk me namelijk goed om negatieve energie te vermijden."


  Negen jaar. Zwaar misdrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Big Buba zit hand wringend te wachten op een nieuw speeltje..., negen jaar lang, wat zal Big Buba een geweldige tijd ervaren met Martijn A. Mits het tot veroordeling komt natuurlijk!

   Verwijderen
  2. Dat is zonder meer chantage en het verspreiden van de privé-opgenomen beelden van vandaag toont aan, dat dit een 'straf' is voor het niet luisteren naar de 'baas'. Ik hoop, dat ze hem snel van achter zijn pc trekken en dat de enige matrix, die hij voorlopig nog ziet, de gevlochten tralies van een cel zijn.

   Verwijderen
  3. @jeroen

   Je hebt de verkeerde tekst gemarkeerd. Dat deel gaan erover, dat je ermee dreigt info te vernietigen.

   Jij dreigt juist info openbaar te maken als ze niet verder met hem samenwerkt op zijn manier.

   Verwijderen
  4. Je hebt gelijk. Maar het was wel alvast het juiste wetsartikel :-).. althans, Ruud checkte het nog niet....

   Verwijderen
  5. Vergunning en toestemming

   Om een beveiligingsorganisatie of recherchebureau te beginnen en/of te houden is een vergunning nodig. Daarnaast hebben leidinggevenden toestemmingnodig van de minister van Veiligheid en Justitie en de korpschef.

   Strafbaar zonder vergunning en toestemming

   Het is strafbaar om zonder vergunningen beveiligings- of recherchewerkzaamheden uit te voeren. 

   Wel of geen vergunning voor freelance beveiligers nodig?

   Freelance beveiligers die onder de verantwoordelijkheid van de inhurende beveiligingsorganisatie vallen en een legitimatiebewijs en een uniform van die organisatie dragen, hebben geen eigen vergunning nodig. Wanneer dit echter niet het geval is, worden zij gezien als zelfstandige beveiligingsorganisatie en moeten zij wel een vergunning hebben voor het starten of houden van een beveiligingsorganisatie.

   Verwijderen
  6. Bedreiging

   1. Met gevangenisstraf van ten hoogste negen maanden of geldboete van de derde categorie wordt gestraft:
   1°. hij die een ander door geweld of enige andere feitelijkheid of door bedreiging met geweld of enige andere feitelijkheid, gericht hetzij tegen die ander hetzij tegen derden, wederrechtelijk dwingt iets te doen, niet te doen of te dulden;
   2°. hij die een ander door bedreiging met smaad of smaadschrift dwingt iets te doen, niet te doen of te dulden.

   Strafrecht 284

   Verwijderen
  7. Ik denk niet dat Martijn gaat zitten, Maar eerlijk is eerlijk, ik hoop dat hij tenminste 6 maanden lang kennis met 'Bubba' mag maken. Een gesloten inrichting zou beter voor hem zijn gok ik. Oh en over dat kort geding, laat me weten of je hulp nodig hebt en hoe dat gaat, je hebt mijn mail adres.

   Verwijderen
  8. Ik denk ook niet dat hij gaat zitten. Maar dan zit hij ten minste wel vast aan zijn eigen onzin, waar hij het web mee heeft volgeknald en weet men makkelijker welk vlees men in de kuip heeft. Ook heeft hij dan de gelegenheid om zich te beteren, maar is hij bij elke extra overtreding ook extra de lul. dan denkt hij misschien wel eerder na voordat hij erbij snabbeld als onbetrouwbare oplichter en verkoper van gebakken lucht.

   Verwijderen
  9. @Freddy

   Ik zie dat beleid niet echt aanslaan bij mensen als Micha.

   Verwijderen
 40. Heb het net ook gelezen. Wat een schurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Het kan nog gekker...lees zijn laatste update maar ff:

  "...Waar Wassenaarders.nl alle commentaren verwijdert omdat ze zogenaamd de privacy van de moeder van Anass zouden schenden, schendt de moeder van Anass de privacy regels met alle voeten (zie artikel Swapichou)."

  ...en dat zeg de hypocriet Martijn die ondertussen van meerdere mensen ongewenst NAW gegevens heeft gepubliceerd. /facepalm.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Goh Jeroen, hoe verklaar je deze dan, met je schijnheilige gewauwel over Crowley, ziet eruit als een mislukt metselaarsverhaal.
  http://www.amhr.org/-thelorg.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kudtje Kat, ik gaf die link zelf nog door aan Harteloos. Moet ik me daar geconfronteerd mee voelen? Waar zag je precies de "mislukking"? Het zal je misschien niets zeggen, maar volgens mij loopt dat wel los. Nog niet zo'n indrukwekkende threepenny opera als mijn goede vriend Peter Koenig, maar ik hoef me (alweer) nergens voor te schamen.Volgens mij sta ik daar trouwens genoemd als "principal" van een orde, dus waar je precies de "mislukking" uit opmaakt is me niet helemaal duidelijk.

   Overigens is die meneer Rovioli naar wiens pagina je linkt een beetje boos op me, omdat hij er bezwaar tegen maakte dat een Joods lid (ondergetekende) in het hoofdbestuur terechtkwam. Ik heb hem toen laten schorsen, zoals hij overigens al veel andere ordes uitgetrapt werd. Ongeveer alle die hij op die pagina noemt. Toen ook nog eens bleek dat hij kandidaten zat te manipuleren op een manier die sterk doet denken aan Martijn's modus operandi, hebben we met een vriendenclubje een prijs voor hem laten maken door een beeldend kunstenaar: de PJ Rovelli Award, voor het zijn van de grootste sukkel on the block.

   Dat was 11 jaar geleden. hij is nog steeds boos.

   Verwijderen
  2. goh @kittekat
   Je mag blij zijn dat @Jeroen jou nog antwoord geeft. Ik zou je figuurlijk laten kielhalen.

   Verwijderen
  3. Vanwaar die haat? Heb ik jou wat misdaan, of kan Jeroen, de al niet dan niet metselaar, niet zelf zijn woordje doen, of misschien gefrustreerd van al die walgelijkheden die op die site staan?
   Ach. je zult vast al wel op de hoogte zijn en zelf een satanist/logevriendje zijn anders ga je dat niet meer verdedigen :/

   brrr

   Verwijderen
  4. Nee, ik kan mn woordje niet doen. Vandaar dat je een antwoord kreeg.

   Verwijderen
  5. Ik snap dat als je door het mandje bent gevallen, want och wat is het toch weer toevallig dat diegene die Martin zwart maakt van de OTO is. En dan ook nog eens de hardcore SM tak, je weet wel, die echt echt echt vieze perverse sadistische mannetjes die kicken op macht en graag anderen pijn doen. Je weet wel, Salo praktijken, Pasolini, waar Dorothy van ver over de regenboog zo dol op is, (waar zijn al je fans eigenlijk gebleven, of kun je beter je alter ego`s zegggen?)
   Aluhoedjes belachelijk maken terwijl je zelf, al dan niet (wanabee)lid bent, Jeroen de hypocrietse, dat is in in ieder geval zeker.

   Verwijderen
  6. Ho meisje Kat, je gaat wel ver. Over hypocrisie gesproken.
   Ik zal het maar als een compliment opvatten dat je 'van ver over de regenboog'noemt. Maar wat wil je nou eigenlijk? Kick je omdat je in je treurige leventje wat tekort komt?

   Aluhoedjes hoeven we niet belachelijk te maken, want dat doen ze zelf al. Ik ga nog altijd van het adagium uit dat iemand zijn leven moet leven zoals hij of zij zelf wil. Ik zou willen dat de seks obsessieven hetzelfde doen. Pasolini komt voor in mijn rijtje, maar net zoals vele anderen. Jammer dat jij dat daar gelijk op afgaat als een stier op de befaamde rode lap.

   Je mag zeggen over ons wat je wil, maar zover als Vrijland zijn wij hier nog nooit gegaan. Over hypocrisie gesproken?

   Oh ja nou ik toch erover nadenk.

   Ding dong the witch is dead.

   Verwijderen
  7. Kudtje toch...

   "Door de mand gevallen" omdat ik lid ben van de OTO? volgens mij ben ik daar niet verlegen over. Is mijn recht als burger en daar maak ik vrijmoedig gebruik van. Zelfde geldt natuurlijk voor seksuele voorkeuren zo lang het "consenting adults" betreft, maar ik moet erbij zeggen dat geruchten in die richting schromelijk overdreven zijn. Dalijk zit mijn inbox nog vol met smeekbedes van gewillige subjes ;-)

   Salo was wel een heftige film ja, hoewel ik 'm tegen vond vallen toen ik 'm eindelijk zag. Veel te traag. en nee, jullie worden niet belachelijk gemaakt, maar zijn dat helaas. Dat blijkt onder meer uit je manier van omgaan met mijn hobbies en seksuele escapades, die zo'n veertig jaar na de seksuele revolutie nogal normaal zijn. Maar niet voor jou, omdat je een belachelijk figuur bent.

   Verwijderen
 43. het feit dat ik lid ben van een masculiene loge. tikt @Lieke

  Haha, ik zag het net pas.Hermafrodiet @Papi achtige tikte daarvoor nog
  musculine. Google beter gebruiken Ko@Lieke, en krijg de schijt. Bezoek anders zelfs eens een open dag van de vrijmetselarij, brrr.....

  BeantwoordenVerwijderen
 44. En de totale leugens over me gaan maar door. Volgens mij verschoof de obsessie van Demmink naar mij.. Wat een eer. Nou ben ik weer een stalkende hacker die stenen door ruiten gooit en aan SM doet ofzo. dat Martijn maar blijft komen met dit soort bagger maakt de urgentie van het ingrijpen van justitie alleen maar groter. Wat een misselijkmakend figuur zeg. En ja, hij is daar voluit aansprakelijk voor, want hij premodereert.

  Toch even op ingaan, voor dit soort van bizarre sjit een eigen leven gaat leiden:

  In bepaalde gevallen ging Jeroen Hoogeweij over tot het stalken en bedreigen van vrouwen (m.n. ex-vriendinnen). Er wordt gesproken over een voorval, waarbij hij bij iemand iemand een steen door het raam heeft gegooid of wilde gooien en dat dit zelfs heeft geresulteerd in een politieaanhouding). Ook is meneer in staat om computers te hacken met alle gevolgen van dien.

  Absurd verhaal. Laster en smaad ook.

  ehh nee, ik stalkte geen meisjes en gooide nog nooit in mijn leven een steen door wiens raam dan ook. Sterker nog, Het wordt me geregeld verweten dat ik eigenlijk te weinig interesse in meisjes heb. De lasteraar verwijst naar een vriendin van me die gestalkt werd door haar ex vriend en mij op zijn weg vond. Lag dus net andersom.

  Op happyvpro was ik actief ja en daar had ik verschillende vriendjes en vriendinnetjes. Ik moet eerlijk bekennen dat dit een fase in mijn leven was waarin ik veel wisselende contacten had. Iedereen daar trouwens. Allemaal dertigers die "nog niet toewaren" aan een nieuwe relatie en dan "zonder enige bijbedoeling" met zn allen in de kroeg of het vondelpark afspraken. Daar kwam wilde seks van in krioelende massa's lillend vlees. En toen?

  Moet ik me daar schuldig over voelen? Wat is dit voor complotter Staphorst?

  Dat ik kan hacken betekent natuurlijk niet dat ik het ook doe. Het betekent vooral dat ik een internet bedrijfje heb en een bepaalde "zo niet, dan toch" mentaliteit. Lifehacking eerder.

  Oh kijk.. seksualiteit...

  Eveneens is gebleken dat Jeroen Hoogeweij nogal een liefhebber is van BDSM. Ach oké, op zich kan dat natuurlijk, tja ieder z’n voorkeur, maar…… het wordt een iets ander verhaal, wanneer dit in combinatie gebeurt met een lidmaatschap van de O.T.O., waar meneer een zeer hoge leidinggevende positie bekleedt, oftewel een zeer hoge graad heeft.

  Dan wordt dat helemaal geen ander verhaal. De O.T.O. is de gereformeerde kerk nou eenmaal niet hè, mag ik allemaal zelf weten. Seksuele oriëntatie wordt niet gezien als relevant voor het bekleden van een bestuurlijke functie. Afkomst en geslacht trouwens ook niet. Zal wel vreemd klinken, bekeken vanuit het denkraampje van complottertjes.

  Maar ehh wow... fifty shades of grey materiaal man. SM! Wat een onzin. Omdat ik jaren geleden daarover zat te zieken op een dating site? Het zong zo rond, dat half Happy op een bepaald moment aan de SM was. Had ehh.. weinig om het lijf ;-) Maar ik had inderdaad ook enige tijd een relatie met een meisje dat doorbitch bij Wasteland was ja. Spann0nd tog?

  Wat heb ik eigenlijk een boeiend leven als ik het zo bij elkaar optel!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Nou wordt het echt freaky:
  De Thelema houdt zich (zo heb ik begrepen) o.a. ook bezig met extreme BDSM rituelen (niet alleen bondage dus), dat het “hogere doel van verlichting” moet bewerkstelligen… met als gevolg dat zij in hun verslaving steeds een stapje verder moeten gaan om die verlichting te krijgen.

  Dat is dus helemaal niet waar. Er komt geen SM voor in de OTO inwijdingen. Hier kan je ze allemaal nalezen. Doe de SM eens aanwijzen? Het meeste daarvan ken ik uit mijn hoofd, maar die onderdelen waren me nog nooit opgevallen. Heksen van Wicca trouwens wel. Die doen soms aan flagellatie. Maar de OTO dus niet.

  Dat gaat zo maar door. Het is echt om kotsmisselijk van te worden. Ze kwamen ook nog achter de naam "Hal von Hofe", een dierbare vriend, broeder en literatuurwetenschapper. Erg lieve man, die zich met name bezighoudt met zijn wetenschap en vooral publiceerde over grey literature (precies even saai als het klinkt). Maar met Hal nam ik wat impopulaire beslissingen en dan krijg je dus al snel gelazer. vonden ze wat gejank over op yahoogroups en dan is dat meteen waar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, als dit het niveau is, wat wil je er aan doen?


   fleur98 zegt:
   12 april 2013 om 18:19
   @ Elze,

   Uitstekend speurwerk van je !!
   Dank hiervoor!

   Anass, slachtoffer van een wrede BDSM-ritueel!

   Ik begrijp nu heel goed waarom Martin fanatiek wordt aangevallen door Jeroen Hoogeweij.
   Hoogeweij voelt zich als hevige BDSM-liefhebber dus persoonlijk aangesproken cq belaagd door Martins speurwerk….
   Zou Swapichou ook een enorme liefhebber van BDSM zijn..?!
   http://martinvrijland.wordpress.com/2013/04/12/moeder-anass-kiest-de-aanval/#comments

   Het blijft verbazingwekkend, hoe stuitend dom mensen blijkbaar kunnen zijn. En dat lekker griezelen over hun eigen perverse fantasieën, noemen ze dan "goed speurwerk" naar zogenaamd de dood van Anass. En dan hebben hebben ze volgens zichzelf straks weer "bakken vol" met "keihard bewijs", dat er iets niet in de haak is.

   Wat er niet in de haak is? Dat zijn amateurspeurders, die te dom zijn om te denken en anderen lastigvallen en terroriseren met hun merkwaardige fabeltjes.

   Verwijderen
  2. Gaat Martijn zijn kinky fantasieën nu via mij op Anass betrekken? Een nieuw dieptepunt.

   Verwijderen
  3. @Jeroen, het was jou nog niet duidelijk dat we hier met een gestoord persoon te maken hebben, en dan ook nog eentje met ernstige afwijkingen, qua seksualiteit dan?


   Ik bedoel, die homo-campagne van hem, de obsessie met pedofilie.... Je hoeft echt geen psychiater te zijn om tussen de regels door te lezen inzake Martijn. De man is gewoon ernstig ziek.

   En ja, we pakken hem keihard aan.

   Verwijderen
 46. @Jeroen
  Laat je niet gek maken! Mocht het zo zijn , kan je bij mij terecht! Ben zelf zo hetero als de pest, evenals mijn lieve vrouw. Je staat dus niet alleen!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. @Jeroen
  Wij staan 100% achter en voor jou, mind you!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Deze mensen gaan ver. Veel te ver. Ooit krijgen ze ook problemen met de familie Poot. En zal alles in geuren en kleuren geplaatst worden. Tis niet de waarheid wat telt. Het is recht praten wat krom is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een heerlijk pseudo magisch intellectueel geleuter allemaal! Laat een ieder zich eerst eens verdiepen in OTO, THE golden dawn, wicca, en in het bijzonder dePhilosophiae Naturalis Principia Mathematica! Isaac Newton.
   Zo maar een ideetje van een half lamme Lieke. Maar zelfs dan klinken de woorden als mondsnoerende logica : -)
   Slaap lekker. Hoop het lukt, sommigen klinken extreem gefrustreerd. Zen boys and girls! Anders worden sommigen net zo loco zij soms klinken.
   Sleep well!

   Verwijderen
  2. Waarom zouden wij ons daarin moeten verdiepen van je? Volgens mij is het eerder zo dat jij niet echt bekend bent met die systemen. Je vindt er ongehinderd door kennis van zaken van alles van, maar dat komt omdat je niet spoort.

   Verwijderen
  3. @Lieke ... waarom zou ik een studie van deze materie moeten maken? Ik weet al veel van symboliek maar het occulte op zich, nee, kracht moet vanuit jezelf komen, magie is bedrog. Daarnaast hou ik niet van cluppies die het daglicht niet verdragen, en in het geniep bij elkaar komen.
   Beetje jammer dat je me niet eens antwoord geeft op de vraag hoe jij het als metselaar kunt uitleggen dat satan wordt vereerd? En dan hier een mede-gezel de les lezen is dan toch wel een beetje vreemd?
   Ach ja, is maar een hersenspinsel van een nieuwsgierig katje ....

   Verwijderen
  4. Ach ja, is maar een hersenspinsel van een nieuwsgierig katje ....

   Hersenspinsel? Zeg maar gerust een enorm stinkend nat hersenscheetje.

   vind je het verdacht dat ik het occulte juist weer wel interessant vind? Heb ik je toestemming? Er is toch niemand die verder zegt dat jij wat dan ook zou moeten, of dat magie geen bedrog zou zijn, of dat het niet uit jezelf zou komen? Wel leuk om te weten dat jij niet van zulke "cluppies" houdt. Maar vind je dat ze ook verboden zouden moeten worden, al die kluppies die zomaar zonder jouw medeweten elkaar ontmoeten?

   In antwoord op je vraag: Satan wordt helemaal niet vereerd in de vrijmetselarij. Hoe zou je dat ook kunnen weten, als ze altijd maar buiten jou om die bijeenkomsten hebben, zoals je schreef? dan kan je toch ook niet weten wat daar precies gebeurt? Daar las je alleen maar over uit het werk van rasmongolen, ja tog?

   Verwijderen
  5. How low can you go .... lower als jij kan bijna niet .....
   Lachwekkend die claims waar jullie je heeeel druk over kunnen maken. Eigenlijk ook in en in triest

   Verwijderen
 49. Weet jij zoveel Lieke? Geloof mij nou, en blijf af van bepaalde menschen, gaat je vroeg of laat opbreken. En kom niet aan @Jeroen, je komt aan mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Ah kijk.. nog een leuke reactie van Martijn's open inrichting:

  Dhr. Hoogeweij houdt zich liever bezig met smaad gezien zijn beschuldigingen van afpersing (zie de reactie bij Swapichou op basis van het mail contact tussen Martin Vrijland en Mevr. Merzouk waarin Martin aangeeft dat hij het als genoodzaakt ziet diverse beelden/info te openbaren aangezien hij openlijk beschuldigd wordt dat Mevr. Merzouk niet achter Martin Vrijland staat maar wel mailt met verzoeken om hulp bij het vergaren van antwoorden omtrent Anass).

  Haha, je kan het bewijs zelf teruglezen in Martijn's eigen woorden. Die citeerde ik ook. Hij dreigde om bepaalde opnames die hij ook nog eens een keertje zonder toestemming maakte online te gaan plaatsen als ze niet meer met hem wilde samenwerken. Keiharde chantage dus.

  Maar ik zie het er vanzelf wel van komen, die aangifte wegens smaad. Doet Martijn dan ook meteen aangifte van mijn vermoeden dat hij valse kaartjes verkocht? Misschien kan hij me dan na de zitting wellicht ook nog uitleggen hoe dat nou zat met zijn faillissement, want daar zit ook een nogal frauduleus luchtje aan.

  Gaan we dat eens tot de bodem uitzoeken. Lijkt me leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is idd echt absurd dat Martin Vrijland dreigt met het plaatsen van beelden/info die heimelijk met een smartphone zijn opgenomen. Wat een integer iemand ben je dan?! NOT.

   Daarnaast is het nog een sukkel ook, want in die compilatie komt haarfijn naar boven dat Martin Vrijland behoorlijk druk legt op de moeder, en haar zelfs op forse toon dwingt hem alles te vertellen. WTF?! Het is niet een bakker die je een broodmachine verkoopt. Dit is een moeder die net haar zoon op een verschrikkelijke manier heeft verloren.

   En het wordt er niet beter op wanneer je de mailwisseling bij Swapichou leest. Dreigen, chanteren, etc. En ook nog eens pertinent beweren dat er sprake is van moord. Zonder enig bewijs. Echt, dan heb je ze absoluut niet op een rijtje, en de ethiek van een varken.

   Het lijkt er sterk op dat het allemaal hoog in de bol geslagen is bij Martin Vrijland, en dat hij een te grote broek heeft aangetrokken. Maar goed, Martijn vindt met 'met aardig grootse dingen bezig zijn' erg interessant enzow, dus het past wel in zijn profiel.

   Het is te hopen voor Martin Vrijland dat hij weer snel uit zijn droom ontwaakt om zich bijv te herinneren hoe het (financieel) afliep met Arend Zeevat toen hij eigenwijs persoonlijke gegevens van de dochters van Ben van den Brink bleef posten tegen de wens van de voogd, en de eis van de rechter.

   En als hij dan toch tot bezinning komt kan het ook geen kwaad bij hem om zich te beseffen dat zijn cluppie reaguurders met hem meecomplotteren als hobby, en niet uit sentiment.

   007blond zegt:
   Men gaat in de aanval omdat je netjes hebt aangegeven dat deze zoektocht ook financieel belastend is, waar ik op in kan komen want dat hebben vriendinnen en ik die in onze vrije tijd cold cases onderzoeken ook. De telefoonkosten alleen al moest ik compenseren met water en brood.

   Een freaking hobby-puzzelclub?!

   Verwijderen
  2. @ziva

   Als je ziet wat er mogelijk aan naheffingen zijn kant uitkomt, zou hij zelfs zonder dwangsom al op het punt van Arend uit kunnen komen.

   En inderdaad verwacht hij wel erg veel van zijn reaguurders, terwijl hij de laatste cent daar nu wel zo'n beetje uitperste. Die complotteren voor hun hobby en als het even niet helemaal goed gaat met Vrijland, zitten die zo op een ander blog.

   die 007blond is wel grappig inderdaad. Deze comment vond ik hilarisch:

   Haha :D

   Burgers kunnen nooit vrijmetselaren zijn want daar is een Titel voor vereist. Die genootschap bestaat overigens niet meer, behalve in de volksmond en als urban legends. Hetzelfde geldt voor de illuminati. Deze worden in de volksmond en als urban legends nogal ‘vreemd’ neergezet, maar het was een religieuze/goddelijke genootschap. Heel veel verhalen omtrent deze ; broederschappen’ zijn totaal uit verband gerukt. Als iemand zich voordoet als vrijmetselaar of als illuminati terwijl men burger is, jokt.

   Verwijderen
  3. Yep, complotteren puur voor het spelletje. Gewoon, in het echie CSI-rolmodellen, want een boek lezen is niet 'echt ons ding'.

   Dat is zo'n beetje het niveau. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat 007blond afhaakt:

   007blond zegt:
   Als ik heel eerlijk mag zijn:
   De moeder van Anass geeft aan dat ze het juridisch doet met haar advocaat en heeft blijkbaar geen behoefte aan burgers die haar gezin en Anass zielig vinden en om die reden zelf op onderzoek uit gaan. Blijkbaar heeft zij meer vertrouwen in de mensen die constateerde dat het zelfmoord was i.p.v de mensen die het daar niet mee eens zijn.

   Dus ik gooi de handdoek in elk geval in de ring…
   Succes gewenst allemaal !!


   Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

   Wat een stuitende domheid en pervers gedrag.


   Verwijderen
 51. Ik heb twee berichten van je verwijderd, vanwege suggesties over ticketoplichting. Wees voorzichtig met het trekken van conclusies over vennootschappen, en de mensen erachter. In dit geval zijn die namelijk niet echt hard te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. De fout die je volgens mij maakt is deze rededering: mijnheer A is eigenaar van Ltd X. Ltd X staat op een lijst van Ltds van mijnheer B. Mijnheer B wordt genoemd in een forum waar sprake is van ticketoplichting. Dus is mijnheer A betrokken bij oplichting. Zo werkt dat helaas niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Maar we kunnen er natuurlijk wel een lijstje met interessante vragen over stellen (zoals Martijn dat zelf ook wel doet), want er is daar wel degelijk iets aan de hand. Zoveel is duidelijk. Een onderzoeker die "groot onrecht in de samenleving" bestrijdt moet natuurlijk zelf in de eerste plaats van onbesmet blazoen zijn en nu zijn er toch echt signalen dat het tegendeel het geval is.

  Er zijn gewoon nogal wat open vraagjes over zijn integriteit en dat gaat nog niet eens over die site van hem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond je opmerkingen te concluderend. Ik ben zelf deze gegevens aan het bekijken en die bieden nauwelijks houvast.

   In de VK vandaag een keurig interview met de familie van Anass en de twijfels die zij hebben over het politieonderzoek. Zonder idiote suggesties. Korte weergave hier:

   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3424893/2013/04/13/Familie-Anass-in-interview-We-weten-zeker-dat-Anass-is-vermoord.dhtml

   Verwijderen
  2. Ik ben het eens met Barra, tijd om zorgvuldiger te werk te gaan. Was ook moeilijk voor ons, omdat we ergens dachten BOOM nu hebben we je wel en nu ga je met de billen bloot, maar er is ons geadviseerd te wachten... En uit respect, en 'verstandigheid' doen we dat ook. Overigens is het nooit verstandig om in een 'onderhandeling' zoals deze al je kaarten meteen te laten zien. Laat hem maar zweten.

   Wel vind ik het een prima idee om een lijst met vragen op te stellen aan de hand van wat we al weten.

   Verwijderen
  3. Eens, met die zorgvuldigheid. Met alle bagger van de afgelopen dagen is mijn insteek wellicht iets te teleologisch (infaam en abject) geworden, maar zelfs als ik die reflexen uitschakel vind ik dat Martijn de gelegenheid moet krijgen om prangende vragen aan zijn adres te beantwoorden. Als hij de waarheidsvinding echt zo hoog in het vaandel heeft, werkt hij daar vanzelfsprekend aan mee. Verwacht hij ook van anderen.

   Verwijderen
  4. Het is een charlatan. Klaar uit. Lijkenpikker. Ik mag hopen dat de mensen die hem volgde uit gezond wantrouwen in de staat dit inmiddels inzien, de rest zal nooit en nimmer veranderen want die mensen zijn ziek. Laat ze dan maar een percentage van hun inkomen storten aan hun 'verlosser' monkey is as monkey does. En ja, Martijn kan inderdaad een fikse aanslag van de fiscus verwachten. Al is de leugen nog zo snel de belastingdienst achterhaald hem wel. Nu als ondernemer HAAT ik de fiscus maar in deze spoor ik ze heftig aan het heft in handen te nemen. Martijn mag van mij helemaal kapot gaan. Geen problemen mee.

   Pak hem financieel, daar heb je hem het meest mee.

   Verwijderen
  5. @swapichou

   In de aanvallen op mij had ik de gelegenheid wat van de mensen die hem volgen en hier in de buurt wonen in kaart te brengen, een aantal daarvan ken ik zelfs vrij goed. Die gaan dat momentje van inzicht dus nooit krijgen. Heeft verder ook niets met gezond wantrouwen in de staat te maken, maar met iets veel negatievers. Dan heb je het over mensen die hun kinderen mishandelen en opsluiten, niet zonder de begeleiding van een of andere instantie boodschappen kunnen doen, drugs- en alcoholproblematiek, criminaliteit, problematieken die ook over generaties strekken, zwakbegaafdheid, ga maar door. Persoonlijk ben ik voor gedwongen sterilisatie van die doelgroep, maar dat is een andere discussie.

   Dat is dus de groep van mensen waar deze lijkenpikker op teert en je kan ze werkelijk alles op de mouw spelden. Die gaan dat nooit inzien dat Martijn een charlatan en een lijkenpikker is, want daar moet je veel duidelijker mee communiceren.

   Verwijderen
 54. @Barra

  Dank voor de gezonde dosis mondsnoerende logica.

  Is ook zo, guilt by association. Ben ik ook niet voor, tenzij het een naaste collega van hem betreft. Dan wil ik daar toch echt wat beter naar kijken, want ik weet ook heel precies wat mensen doen met wie ik nauw samenwerk. zo precies, dat ik medeplichtig zou zijn als ze iets illegaals zouden doen.

  De verkoop van valse kaartjes past ook uitstekend bij zijn huidige rol als confidence trickster en het zou wat inzichtelijker maken hoe hij nou precies in het afvoerputje terechtkwam waar hij nu in zit. Het is voor mij uitgesloten dat hij zonder enige overgang van een keurig lid van de samenleving naar wat hij nu doet afgleed, dat verloopt altijd via een soort glijdende schaal. Wat dat betreft zou dat ticketverhaal de "missing link" zijn.

  Ik zou wel een toelichting van Martijn willen lezen of horen over de aard van zijn relatie met ehh.. meneer B. Op z'n minst vind ik het een aanleiding om stevig op door te vragen. Ook zou ik graag willen weten hoe iemand die met een enorme restschuld failliet ging en een schuldsanering kreeg, die een geschiedenis heeft van twaalf ambachten en twintig ongelukken het bestaat om mijn ondernemerschap te besmeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Mijnheer B is niks anders dan een Nederlandse jurist die in Engeland Ltd's voor Nederlanders opricht. Het voordeel daarvan is dat de ondernemer niet meer privé-aansprakelijk is. Gelet op het schuldenverleden van mijnheer A zou het gewoon een privevennootschap kunnen zijn. Spannender kan ik het echt niet maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Hèhè goedemorgen,

  Hè Jeroentje tegenwoordig ook al in het bezit van een medisch diploma? Je strooit er namelijk lustig op los met je onbetaalbare medische diagnostiek van anderen. En met anderen bedoel ik mensen die je nog nooit hebt ontmoet.
  Die is niet wijs! De ander is gestoord! Etc etc !!
  Mag aannemen dat je m.b.t. Deze uitspraken ook empirische feiten kan overleggen??

  En beste Geen. Tja wat moet ik nu telkens met de door jou gedane uitspraken? Maak me wat zorgen om je. Ik bedoel, als jij je nu al bedreigt voelt door de door mij geschreven woorden, dan wordt het voor jou soort echt vervelend als er daadwerkelijk mondsnoerende logica moeten worden gebruikt.
  En als je dreigementen uit doe het dan goed! Dat halfslachtige gedoe waar je nu mee aankomt, wil ik graag als infantiel bestempelen.
  Oh ja, mocht ik nu teveel moeilijke woordjes gebruiken, of lastige onderwerpen aansnijden, gewoon even melden. Het is voor mij geen probleem om tevens een integrale kip en Janneke versie te plaatsen. Gewoon netjes vragen, dan komt het allemaal goed.

  En dan nog even kitkat,

  http://www.vrijmetselarij.nl/default.aspx/

  Wel je huiswerk doen hè voor je begint te blaten! Op bovenstaande site staan alle loges in NL en daarbuiten vermeld. Adres en al. Dus hoezo cluppies die het daglicht niet verdragen?
  Je kunt langsgaan, aanmelden via internet en mail, of 1 van de vele open dagen bezoeken.
  Uiteindelijkmis het weer een hoop geschreeuw en weinig wol.
  Kennis van de tempel, geen kennis van het tableau, en vooral het adagium: ken u zelve is je blijkbaar vreemd.
  Je uitspraken welke betrekking hebben op de VM slaan als de spreekwoordelijke tang op het al even zo spreekwoordelijke varken.
  Maar leuk geprobeerd! Het is altijd uitermate vermakelijk om al die stoethaspels hun tong te zien breken m.b.t. Zaken waar men inhoudelijk geen kennis van heeft.
  Groeten en satan zij geprezen. Oeps hè shit! Verraad ik mijzelf toch!! Uhuh ik bedoel dus lang leven Jezus, of zoiets. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeggen dat iemand een gestoorde idioot is omdat die zich als een gestoorde idioot gedraagt is natuurlijk niet hetzelfde als het stellen van een gekwalificeerde diagnose. Speculeren over het ziektebeeld achter iemands gestoorde idiotengedrag is overigens ook niet hetzelfde als het stellen van een gekwalificeerde diagnose. Het hoort gewoon bij de vrijheid van meningsuiting.

   Bram Bakker probeerde dat recentelijk ook nog aan dat pinnige mutsje van We are change uit te leggen, maar blijkbaar was die uitleg nog iets te ingewikkeld.

   Verwijderen
  2. Ja ja, open dagen blabla, maar zeggen, ik ben vrijmetselaar en ben ben die en die, nee dat moet geheim blijven want daar heb je een eed voor gezworen. Ik weet er genoeg van om de conclusie te trekken dat we meer ellende van jullie broeders hebben dan dat jullie een positieven boodschap uitdragen in deze wereld met jullie "hidden knowledge", zowel politiek, media enz. Want ja, ik kom jullie overal tegen als je ff net iets verder gaat onderzoeken wie nu weer achter de agenda zit.
   Ik geloof niet eens in god, vrijmetselaars wel in satan, maar jah, dat wil je natuurlijk niet toegeven, want is dat juist wat net nou niet het daglicht niet verdragen .....
   De lage graden mogen de open dagen verzorgen en onzin verkopen, want zo werken jullie graag, in rangen.

   Het is kenmerkend dat je hier mensen (waar ik het ook niet mee eens ben hoor, dat erbuiten gelaten) de wacht aanzet en aangeeft dat zij voor anderen al een invulling geven, en hetzelfde doe jij bij mij als ik een directe vraag stel.
   Want wat weet jij wat voor een kennis ik in huis heb .....


   Je kwam zo positief over, je woorden waren zo mooi, maar toch weer TE mooi om waar te zijn als 1 simpele vraag al te moeilijk is. Karakteristieke trekken van een metselaar, dat wel ..... ik herken het inmiddels direct, uitermate vermakelijk om te zien hoe diegene zich in bochten moet wringen om maar geen antwoord te hoeven geven.

   Verwijderen
  3. Mocht Jeroen zich aangesproken voelen, je snapt toch wel dat dit voor Lieke is he?

   Verwijderen
  4. Fijn dat je bij je wartaal ook even aangeeft voor wie het bedoeld was. Ben je echt al zo vroeg aan de drank?

   Verwijderen
  5. Alcohol is voor loosers. Ben wel lekker uitgeslapen moet ik zeggen.

   Verwijderen
  6. Dus zo klink je als je uitgeslapen bent? Wow.

   Verwijderen
 57. Ik moet het nakijken, maar een voorwaarde van een Ltd is volgens mij dat er minstens een Engelse bestuurder moet zijn. Dus daarom komt je al die Ltd's op naam van mijnheer B tegen. Die kan dat rustig doen omdat hij niet aansprakelijk is. Binnen de huidige wetgeving volstrekt legaal. Kortom: mijnheer B. hoeft zelf niets te maken te hebben met al die vennootschappen en die hoeven ook geen enkel verband met elkaar te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus toen hij in de schuldsanering zat richtte hij een engels bedrijfje op om zijn inkomsten op die manier buiten de regeling te houden? Mag dat wel?

   Verwijderen
  2. Lijkt mij van niet, omdat het om schulden uit een bestaande BV gaat. Maar wellicht beschermt een Ltd je tegen toekomstige rampen.

   Verwijderen
  3. Blijkbaar was een persoonlijke schuldsanering toch ook nodig, los van de vraag wat er met schulden gebeurde waarvoor hij niet hoofdelijk aansprakelijk te stellen was. Ten tijde van die persoonlijke sanering had hij dus een Engels bedrijfje. Maar wat gebeurde er met de verdiensten daarvan? Lijkt me dat als je open kaart speelt met de fiscus en schuldeisers, dat je niet voor zo'n wazige buitenlandse rechtsvorm kiest.

   Verwijderen
 58. Hèhè goedemorgen,

  Hè Jeroentje tegenwoordig ook al in het bezit van een medisch diploma? Je strooit er namelijk lustig op los met je onbetaalbare medische diagnostiek van anderen. En met anderen bedoel ik mensen die je nog nooit hebt ontmoet.
  Die is niet wijs! De ander is gestoord! Etc etc !!
  Mag aannemen dat je m.b.t. Deze uitspraken ook empirische feiten kan overleggen??

  En beste Geen. Tja wat moet ik nu telkens met de door jou gedane uitspraken? Maak me wat zorgen om je. Ik bedoel, als jij je nu al bedreigt voelt door de door mij geschreven woorden, dan wordt het voor jou soort echt vervelend als er daadwerkelijk mondsnoerende logica moeten worden gebruikt.
  En als je dreigementen uit doe het dan goed! Dat halfslachtige gedoe waar je nu mee aankomt, wil ik graag als infantiel bestempelen.
  Oh ja, mocht ik nu teveel moeilijke woordjes gebruiken, of lastige onderwerpen aansnijden, gewoon even melden. Het is voor mij geen probleem om tevens een integrale kip en Janneke versie te plaatsen. Gewoon netjes vragen, dan komt het allemaal goed.

  En dan nog even kitkat,

  http://www.vrijmetselarij.nl/default.aspx/

  Wel je huiswerk doen hè voor je begint te blaten! Op bovenstaande site staan alle loges in NL en daarbuiten vermeld. Adres en al. Dus hoezo cluppies die het daglicht niet verdragen?
  Je kunt langsgaan, aanmelden via internet en mail, of 1 van de vele open dagen bezoeken.
  Uiteindelijkmis het weer een hoop geschreeuw en weinig wol.
  Kennis van de tempel, geen kennis van het tableau, en vooral het adagium: ken u zelve is je blijkbaar vreemd.
  Je uitspraken welke betrekking hebben op de VM slaan als de spreekwoordelijke tang op het al even zo spreekwoordelijke varken.
  Maar leuk geprobeerd! Het is altijd uitermate vermakelijk om al die stoethaspels hun tong te zien breken m.b.t. Zaken waar men inhoudelijk geen kennis van heeft.
  Groeten en satan zij geprezen. Oeps hè shit! Verraad ik mijzelf toch!! Uhuh ik bedoel dus lang leven Jezus, of zoiets. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.youtube.com/watch?v=pV2NBoqCXL8

   Verwijderen
  2. Come on we've all seen the serpents disguised as greedy merchants (duidelijk te zien hier)
   Erecting their Obelisk penis perfect so they could Venus worship (jaja Jeroen, ook jij)
   Never really releasing their grip as miss liberty's allowed to introduce her whip
   And reinterpret his story into pure shit
   There is a list of men from Francis Bacon to Christopher Wren
   And since I can no longer put my fists into them
   I choose to get pissed with a pen (juist)

   Jep jep in die tekst kan ik me wel vinden
   Voor de gehele text zie youtube link boven.

   Verwijderen
 59. @barra
  Inderdaad koffiedik, maar als er strafrecht im frage is, helpt een Ltd. constructie geen mallemoer. De nederlandse fiscus gaat Smartie Vrijland een aanslag sturen waar een paard de hik van krijgt. No kidding.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. @pietje kierewiet Lieke
  Ik tik mijn dingetje met mijn dikke vinger op een klein rottig schermpje, vandaar. Verder is goed te zien dat jij en google ver boven de gezonde mens verheven bent. Gaat een keer goed fout mark my words.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Altijd fijn van die wazige tegenstellingen. "het gaat een keer goed fout"! contradictio in terminis noemen wij dat toch?
  Volgens mij gaat het nooit goed als het fout gaat.
  Maar bij deze zijn je "words gemarked"

  De vraag die echter blijft is: voel ik mij verheven boven de rest? Of laat het niveau van sommigen hier dusdanig te wensen over, waardoor men zich bedreigd voelt indien er zich bepaalde logica aandient?
  Het valt op dat men zich hier nogal snel bedreigd voelt. En beste Geen, maak jezelf geen illusies, je maakt bij niemand de pis echt lauw!
  En daarbij gaat kan ik je voorspellen dat het uiteindelijk voor ons allemaal slecht afloopt. Dat heet in gewone mensentaal: de levenscyclus! Je weet wel, je wordt geboren, en..... Juistem!! We gaan allemaal een keer dood!!
  De suggestie die jij pleegt dat jij wat mij of andere betreft daar invloed op uit zou kunnen oefenen, is natuurlijk lachwekkend en uiteindelijk kleinzielig en infantiel!
  Maar kom maar op hoor! Als ik jou daar blij mee maak, dan zeg ik: lekker doen wat je niet laten kan!
  Of wacht! Is dit nu juist wat bedoeld wordt met de mondsnoerende logica?? Hahaha :-)
  Gevoel voor humor kan je in ieder geval niet ontzeggen.
  Tot laters, ga even lekker de stad in! En daarna een potje voetballen. En maar hopen dat het droog blijft! See you later

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Dit begint een beetje op een peroonlijke vendetta te lijken. En ergens houd ik daar niet zo van.

  Mevr Merzouk heeft 1 grote fout gemaakt. Door in zee te gaan met mensen die eigenlijk niet cappabel zijn om een onderzoek te doen. Dit omdat deze mensen niet de optie open houden dat ook mensen zijn die zichzelf van het leven beroven. Tot het laatste moment zich normaal kunnen gedragen

  Die Martin maakt de fout om het als zijn zaak te zien. En vind alle middelen geoorloofd. Al worden er ook mensen beschadigd. Iki zie vele raakvlakken in de Vaatstra zaak.

  Dan het woordje pedo. Justitie is pedo, jeugdzorg is pedo, rechters zijn pedo, zelfs kranten zijn pedo. Achter elke homo schuilt een pedo. Telkens als ik dit lees. Dan gaan me de haren overend staan.

  Dan die vriendin. De vrouw die twijfelt aan de heer Vrijland. Nu mevrouw. U laat zien dat u een echte vriendin bent. En krijgt mijn complimenten

  Justitie maakt soms fouten. Dat is het enige wat Vrijland kan bewijzen En heel vreemd. Dat heeft hij uit die pedo kranten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "persoonlijke vendetta"? Ik wil gewoon dat mijn privé gegevens van zijn site verdwijnen, en dat ik niet belasterd en bedreigd word. Lijkt me toch een vrij redelijke eis. Wat wil je dat ik doe? De andere wang toekeren? Je probeert de valse suggestie van morele gelijkwaardigheid te creëren en daar is toch echt geen sprake van.

   Verwijderen
  2. Wat ze bij jou gedaan hebben is ver beneden de gordel Jeroen. Ze zochten een schuldige. En jouw naam rolde uit de koker. Je mailadres, bedrijfsnaam, woonplaats plaatsen is eigenlijk een uitnodiging voor elke gek. Om actie te ondernemen. Dat bedoel ik met persoonlijke vendetta. Net als op die site vermeld staat waar die vriendin werkt of woont. En dan wordt het heel persoonlijk. En daar houd ik niet van.

   Verwijderen
  3. En vervolgens werden die gekken uit nota bene mijn eigen buurt ook uitgenodigd, die vervolgens op Martijns blog uitgebreid de kans kregen om me te belasteren en bedreigen. Het ging dus eigenlijk nog een stapje verder. Nu moet ik vrezen voor een volksgericht, of om een donker steegje ingetrokken te worden, want dit zijn mensen met nogal weinig remmingen.

   Verwijderen
  4. Niet alleen wordt het dan 'persoonlijk', maar vooral misdadig. De intentie was, en is nog steeds, 'schade toebrengen', en 'een kwaadaardige reactie uitlokken bij de eigen achterban'.

   Verwijderen
  5. Ik heb net het filmpje gezien. En kom tot een conclusie. Het zijn opnames zonder toestemming. Die Vrijland kan wel zeggen dat die toestemming heeft. Maar ik geloof er niets van Het enige wat die in beeld brengt is een wanhopige moeder. Die eigenlijk door hem. Met de rug tegen de muur wordt gezet. Als dat zijn werkwijze is. Dan moet ik op die vent kotsen. En wordt het inderdaad misdadig. Ik durf hier keihard te beweren dat die mensen over lijken gaan.

   Ergens snap ik niet. Dat er nog mensen zijn die in de goede bedoelingen geloven van die Vrijland. Ik noem het indoctrineren van mensen. En het aanzetten tot haat.

   Verwijderen
  6. de moeder heeft inderdaad geen toestemming gegeven. Wel heeft Martin dit later gebruikt om druk op haar uit te oefenen als ze niet met hem zou samen werken. Dat is pure chantage.

   Verwijderen
  7. Vrijland filmde niet op de openbare weg, vroeg geen toestemming en heeft ook geen redelijk belang om die filmpjes te plaatsen behalve inlossen op zijn chantage, dus dit is al met al een misdrijf waarin verschillende strafbare feiten te herkennen zijn.

   Sowieso is zonder toestemming filmen maximaal zes maanden:

   Elk opzettelijk filmen of fotograferen in woningen of niet-publieke plaatsen is verboden tenzij dit vooraf duidelijk is aangekondigd (art. 139f Wetboek van Strafrecht: maximaal zes maanden cel).

   En daar komt dan nog bij dat hij de moeder van chanteerde om tegen haar zin aan iets mee te werken, wat als afpersing/ onrechtmatige dwang gezien kan worden. Staat dus negen jaar op, als besloten wordt dat dit afpersing is.

   Vanzelfsprekend zal ik me voor het gebruik van mijn foto zonder dat ik daar toestemming voor gaf beroepen op het portretrecht. Daarin gaat het niet zozeer om gebruik van die afbeelding want die kan je overal op het internet vinden, maar om de context waarin die geplaatst werd. Die context weegt namelijk heel zwaar bij de rechter in zaken als deze.

   Het lastige is eigenlijk dat Martijn zoveel wandaden naar mij toe pleegde, dat ik me even afvraag wat nou bij het civiele recht thuishoort en wat bij het strafrecht: bedreiging, smaad en laster zijn voor het strafrecht. Duidelijk. Portretrecht zou in een kort geding passen, maar zit er niet ook een civiel aspect aan het plaatsen van persoonlijke informatie over een privé persoon? Maar wat hoort onder het kopje "privacybescherming"?

   Verwijderen
  8. Bij civiel recht moet jij als persoon degene aanklagen. Bij strafrecht doet de officier van justitie datgene.

   Ik zou dus gaan voor aangifte. Afwachten of de officier van justitie ermee akkoord gaat.

   En krijg het vermoeden. Dat dit wordt gezien als een bedreiging. Het bewust openbaren van persoonlijke gegevens om anderen aan te sporen tot gewelddadige acties. En dat is wat Vrijland gedaan heeft.

   Eigenlijk wat Barracuda al vermeld. Als ik het op mijn site laat staan. Kan ik ook verantwoordelijk gesteld worden

   Verwijderen
  9. Proest...

   Martijn's reactie op de beschuldiging van chantage. Hij denkt echt dat zijn stompzinnige mistgordijntjes gaan helpen.

   Even op een rijtje hoor, want ik vind het eigenlijk wel belangrijk dat hij hiervoor vervolgd wordt, hoewel voor mij even de vraag is of je kan spreken van afpersing of onrechtmatige dwang:

   terwijl zij mij nota bene zelf benaderde om met haar samen te werken.

   Maakt niets uit. als de moeder van Anass er geen zin meer mee heeft heb je daar maar gehoor aan te geven.

   Let u daarbij nadrukkelijk even op datum en tijd en het bewust in een niet chronologische volgorde plaatsen van de emails.

   Dat klinkt omineus, maar hij beargumenteert vervolgens helemaal niet hoe een wijziging in de chronologie tot een ander begrip van zijn laag bij de grondse chantegepoging zou moeten leiden. Het hangt maar wat in de lucht. De sukkeltjes op zijn blog denken dan: "inderdaad zeg, er werd gemanipuleerd met de volgorde!" en checken dat niet. Ik checkte het wel. Om vast te stellen dat hij zat te chanteren hoef je maar een berichtje te bekijken. Die waarin hij dat deed. De rest is interessant omdat het een interessante blik geeft in de duistere spelonken van Martijn's psyche, maar verandert dat feit niet dat hij in het gewraakte bericht chanteerde. Er zijn geen intertekstualiteiten te vinden tussen die berichten, die op wat voor manier dan ook variante lezingen mogelijk maken.

   Vervolgens citeert hij een stukje uit dat bericht onvolledig, waarin de chantage eigenlijk niet plaatsvond.

   Heel onschuldig doet hij of het probleem dit zinnetje van hem zou zijn:

   Dat had ik absoluut niet van je verwacht, maar voor alle zekerheid heb ik er toch rekening mee gehouden (zie opname bijlage).

   Wat hij van zichzelf conveniently vergat te citeren:

   Ik wil niet dat het noodzakelijk wordt dat ik deze of de rest van de opnames moet gebruiken.
   Ik wil je daarom toch vragen mij zo snel mogelijk te bellen zodat we verder kunnen praten en de ingeslagen weg voort kunnen zetten.


   Uit het eerste stukje blijkt eigenlijk alleen dat hij een bepaalde vooropzet heeft, maar pas in het stukje dat hij vergat te citeren vindt de feitelijke chantage plaats.

   het feit dat de moeder van Anass heeft geprobeerd de vader en mij tegen elkaar uit te spelen.

   Wow. Goed dat die moeder in ieder geval nog een poging ondernam om aan het verstand van haar ex te peuteren dat Martijn niet spoort, maar plannen vader en Martijn een hiwelijk met elkaar? Hij klinkt bijna als een bezitterige vrouw. Maar goed, met zulke vage verdachtmakingen ga je het bij de rechter ook niet redden. Het is alleen nog wat extra laster.

   Verder heeft hij eigenlijk geen argumenten. Vraag me wel af welk misdrijf het mou eigenlijk is, maar dat hij er verder niets redelijks tegenin kan brengen is duidelijk.

   Verwijderen
  10. Nog even iets. Je mail adres is dus op meerdere sites leesbaar. Wat weer kan inhouden. Dat ook die sites aansprakelijk kunnen zijn.

   Tis internet Jeroen. Dus kijk uit. Want om het gelijk te halen voor het gerecht. Kan het erop uitdraaien. Dat jijzelf bepaalde plaatsingen hebt gedaan. Die tegen je kunnen werken.

   Kortom. Je bent te eerlijk. Maar dat siert je. En zegt veel over hen

   Verwijderen
  11. Niet dat het me fulltime lukt om er altijd maar naar te leven hoor, maar ik denk echt dat de beste benadering van leugenaars als Martijn radical honesty is. Zulk soort types verschrompelen tot het jammerlijke hoopje mens dat ze eigenlijk zijn als je eerlijkheid tegenover achterbaksheid plaatst. Ook op het internet.

   Daarnaast vond ik ook dat ik consequent moest zijn, want ik zal de eerste zijn die in geval van crisiscommunicatie transparantie adviseert. Niet negeren, maar juist op ingaan en weerleggen is de beste benadering om roddels en haatcampagnes te bevechten, roep ik al jaren. Dus dit was wel een leuke praktijkoefening. Al in 2008 vertaalde ik op mijn blog:

   Het bevechten van geruchten door ze te publiceren op plaatsen die veel aandacht krijgen is op z’n zachtst gezegd een opvallende tactiek. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand die het slachtoffer is van geruchten op de werkplek deze zelf samenvat en op het mededelingenbord plaatst. De algemene manier van omgaan met geruchten is er boven te gaan staan en geen antwoord te geven. Toen John McCain tijdens de Republikeine voorverkiezingen van 2000 ervan beschuldigd werd vader te zijn van een onwettig kind, koos hij ervoor om er helemaal niet op in te gaan. Waarom zou iemand negatieve caims over zichzelf willen uiten?

   Toch veronderstelt nieuw onderzoek in de "roddelwetenschap", dat Obama's benadering wel eens veel effectiever kan zijn -de redenen daarachter laten zien dat we de oorzaak achter het bestaan van geruchten en hoe ze werken verkeerd begrijpen.


   Betekent natuurlijk niet dat ik er geen aangifte van zou doen als er strafbare feiten tegen me gepleegd werden. Maar op zich heb ik er wel ideeen over wat je met dit soort van bagger aanmoet.

   Verwijderen
 63. Ik kan niet echt om die Martijn lachen. Ik neem die man heel serieus zelfs. Zo serieus. Dat ik er niet lacherig over wil doen. Als ik zie hoe hij manipuleert. Neen. Ik kan er niet om lachen

  BeantwoordenVerwijderen
 64. @zo ist maar net

  Zoals ik eerder schreef in mijn commentaar over portretrecht, geldt dat hier ook: het is voor de beslissing van de rechter van wezenlijk belang in welke context dat email adres gepubliceerd werd, niet of het ergens anders ook gevonden kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. http://www.iusmentis.com/maatschappij/privacy/persoonsgegevens/

  BeantwoordenVerwijderen