dinsdag 2 april 2013

iKIM

Al dagen is Barracuda in de ban van Kim Jong-Un, die de stellige mening is toegedaan dat de kermoorlog reeds is begonnen. Het strengcommunistische Noord Korea is zo langzamerhand het enige overgebleven openluchtmuseum van de wereld; met dansmariekes die mooi in de pas, met het geweer over de schouders, hun Heerlijke Leider een saluut brengen, zeer boos en vooral zeer luid sprekende omroepsters en hilarische propagandafilms met Amerikanen die sneeuw drinken en vogels uit bomen eten dan wel aanschuiven voor voedselpakketten geschonken door....Noord-Korea.

Het kan niet anders of Kim - met zijn typische eigentijdse Gangnam Style-coup - heeft maandenlang oude foto's uit de Koude Oorlog bestudeerd. Zijn generaals staan krom van de onderscheidingen en dragen Sovjet-achtige slagschepen als petten. Saillant detail: er staat een iMac op het bureau van Kim. Waarschijnlijk is die er alleen maar is neergezet om de Amerikanen te laten zien Noord Korea qua computers even ver is als Apple (de iKim!).

Inmiddels zijn ook gemanipuleerde foto’s opgedoken, waarin meerdere hovercrafts en ander wapentuig met de computer zijn toegevoegd. Hoe moet dat niet als het echt oorlog wordt? Het zou zomaar kunnen dat zijn generaals zo bang voor Kim zijn dat ze hebben wijsgemaakt dat het land over echte diepladers met raketten en nucleaire kernkoppen beschikt. Wie weet heeft Kim al diverse malen op aanwijzingen van zijn generaals op een knop gedrukt, waarna ze de Geliefde Leider hebben verteld dat de VS met de aardbodem gelijk zijn gemaakt en Noord Korea glansrijk uit de Grote Vaderlandslievende Oorlog is opgestaan. Wat wellicht verklaart waarom ze voor de zekerheid de Ethernet-kabel uit zijn iMac hebben getrokken.
1 opmerking: