vrijdag 5 april 2013

Windhandel

Climategate.nl was ooit een platform voor angry young men die zich tegen de Grote Klimaatleugen verzetten. Kanjers, dat zag je zo. Zo hadden we skileraar en wintersport weather guy Hajo Smit en niet te vergeten tennisleraar Marcel Crok. Van deze drie musketiers lijkt alleen Rypke Zeilmaker nog (actief) overgebleven. Goed voor 790 berichten, and counting.

Rypke heeft er kennelijk de tijd voor. Want waar die zijn geld mee verdient mag Joost weten. Zijn laatste bijdragen als 'journalist' aan tijdschriften en dagbladen dateren alweer van jaren terug. Alleen Het Parool wil nog wel eens wat van Hylke publiceren, waarbij het meteen wemelt van de feitelijke onjuistheden.

En boos is Rypke nog elke dag. Op iedereen die ook maar iets over windmolenparken durft te schrijven. Zo ook John Geijp, ‘redacteur Economie van het Dagblad van het Noorden'. Eerst plaatst Rypke het papzakhoofd van Geijp boven zijn artikel, alsof het een enorm loslopend monster betreft, en daaronder komt dan te staan: 'Incompetente journalisten als John Geijp kosten de Nederlandse burger miljarden euro's per jaar'.

Hylke is (weer eens) boos omdat de journalist een persbericht zou hebben overgeschreven over een windpark 50 kilometer boven Schiermonnikoog. Geijp meldt dat windpark Gemini 700 Megawatt vermogen levert en 785.000 huishoudens in stroom voorziet en ‘500 banen op zee leveren'. Allemaal kul, beweert Hylke die met wat snel rekenwerk de cijfers enorm probeert te downplayen. Met verwijzing naar de KEMA, die stelt dat je bij het opgesteld vermogen een productiefactor moet hanteren van 20 procent. Het is namelijk geen kunst om een willekeurige benchmark tot standaard te verklaren.

Barracuda heeft de stukken van John Geijp er eens bijgepakt. Ongeveer een jaar geleden schreef dezelfde Geijp dat het project gebruik gaat maken van Siemens-windmolens die een een hoger rendement hebben doordat ze eerder beginnen te draaien. Geen onbelangrijk detail, dat Hylke wel eens had kunnen melden.

Letterlijk schrijft Geijp overigens: 'Het (windpark) kan 785.000 huishoudens van stroom voorzien'. Met die formulering lijkt niets mis, aangezien het gaat om een prognose van het bedrijf zelf. Maar bovenal blijkt Geijp niet echt aan het lijntje van de initiatiefnemers te lopen. Op de dag dat Hylke zich weer eens purpelpaas ergerde, verscheen er een tamelijk cynisch artikel van Geijp over het project. Daarin stelt hij (onder meer) dat de geproduceerde stroom doorgaans relatief duur is, de bouwkosten aak hoger uitvallen en de elektriciteitsverbinding met door de investeerders zelf worden moeten betaald.

Maar er is goed nieuws. Binnenkort zijn we verlost van dat eeuwige windmolengezeik van Rypke. Hij bereidt een leven voor bij de Benedictijner monniken. Volgens Rypke een vesting tegen chaos en wildernis. En gekmakende ergernis.

20 opmerkingen:

 1. ontopic: Windparken zijn net zo'n waanzin als energiecentrales.
  Ik meende dat 20 of 30% van de totale energie verloren gaat aan transport, 20!!!! à 30!!!! procent. Daar moet wat aan gedaan worden, want dat zal pas echt schelen.

  en het kan, heel simpel zelfs, reken maar uit.
  ---
  oplossing voor volledige energiebehoefte:
  ---
  ik heb dit jaren geleden eens uitgezocht waardoor ik de getallen even bij benadering moet geven omdat ik ze niet meer uit mijn hoofd weet.

  - zo'n 60% van het totale dakoppervlakte van de bebouwing in Nederland moet worden voorzien van zonnepanelen(van het oude type tot 15% efficientie)om heel Nederland in haar energiebehoefte te voorzien.

  - de prijs van deze panelen komen, tegen consument prijzen van essent, neer op zo'n 4 jaar energierekening.

  - het probleem van overproductie overdag kan worden opgelost door iedere wijk van een vliegwielcentrale te voorzien (>90% efficient)

  maar..
  - de panelen zouden natuurlijk niet tegen consumentenprijzen gekocht worden als heel Nederland er mee wordt bekleed.
  - eigen fabrieken en montage zouden een enorme boost voor de beschikbaarheid van werk betekenen.
  - en de panelen zouden ook stukken efficienter zijn dan ik in mijn schattingen van uit ben gegaan


  naar mijn mening is de enige oplossing een oplossing waarbij het massatransport van stroom komt te vervallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kopfoto doet me een beetje aan een volgevreten Jeroen de Kreek denken. Deze van Erwin onder is ook wel leuk want of de gevestigde wanorde doet het in zijn/haar broek voor deze lichtengooier, of het te veel aan vastgezeten uurtjes hebben van 'onze' lichtenlaaier een aan de negatieve aandacht verslaafde amokmaker gemaakt!? Dus Arend, Kat of 'Myra' er liggen weer eens content bevorderende en dus geld in het laadje opleverende activiteiten tbv jullie alternatieve schijnwerkelijkheid met smart ergens in een Duitse cel te wachten. Een nieuwe stichting laten registreren en hup gaan met die banaan...

  Brekend: "De waxinelichthoudergooier zit tijdens de troonswisseling op 30 april in een buitenlandse cel. Erwin L. wordt in de Duitse stad Münster verdacht van bedreiging en stalking van een oud-huisgenote van zijn broertje. Zelf noemt hij het een complot om hem weg te houden bij de troonswisseling." BRON

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Merkel Losing Allies in $700 Billion Shift to Renewable Energy
  http://www.bloomberg.com/news/2013-04-04/merkel-losing-allies-in-700-billion-shift-to-renewable-energy.html

  “The difficulties connecting offshore wind farms to the power grid reduces their profitability and renders the original investment calculations of utilities invalid.”

  En wat denk je dat het onderhoud zal kosten voor die moeilijk te bereiken offshore windmolens?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meanwhile in Reality:

   According to new analysis from energy research firm Bloomberg New Energy Finance, unsubsidised renewable energy is now cheaper than electricity from new-build coal- and gas-fired power stations in Australia.

   Verwijderen
  2. "According to new analysis from energy research firm Bloomberg New Energy Finance ..."

   Wij van WC-Eend....

   Verwijderen
  3. Je dacht: als het met feiten niet lukt maak ik de onderzoekers maar verdacht? Scheelt wel een hoop uitzoekwerk.

   Verwijderen
  4. Indiase investeringen in groene energie maken enorme spurt

   February 3, 2012 | Door Groene Courant | ReageerAMSTERDAM – India is bezig aan een transformatie in een groene energiefabriek. Het afgelopen jaar werd er voor 7,8 miljard euro geïnvesteerd in duurzame energieprojecten, een toename van 52 procent. Vooral de investeringen in zonne-energie stegen enorm.Dit blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Bloomberg New Energy Finance (BNEF). Werd er in 2010 nog voor een magere 0,5 miljard euro geïnvesteerd in zonne-energie, vorig jaar liep dat op tot 3,2 miljard dollar.WindenergieWindenergie was altijd nog het populairst, hier werd 3,5 miljard dollar in geïnvesteerd. In India werd vorig jaar voor bijna 3 gigawatt aan nieuwe windenergie geïnstalleerd.“De stijging in installaties van hernieuwbare energie laat zien dat het competitief en schaalbaar wordt”, zo verklaart Ashish Sethia, India-analist voor BNEF.Het land wil voor maart dit jaar 12,4 gigawatt aan hernieuwbare energiecapaciteit hebben geïnstalleerd, maar BNEF denkt dat het die doelstelling ruim gaat overschieten. Het onderzoekbureau schat dat India tegen die tijd al 14,2 gigawatt aan potentieel opwekkingsvermogen heeft gebouwd.

   Verwijderen
 4. En daar komen de klimaatgekkies weer met selectieve cijfertjes en selectieve berichtjes. Soms zijn het net complotters.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vrijland komt trouwens behoorlijk pikant dicht bij de door mijn persoon eveneens uitgevonden 'toevalligheden' te verkeren. (vooral dat maçonnieke all-seeing-eye doet ze in dit geval de das om...) Echter; ik kan wel alvast zo tussen neus en lippen vermelden dat 'Myra' absoluut met deze uiterst verdachte omstandigheden van 'onzichtbare' en achter de schermen incestueus bestaande verstrengelingen bedrijfsmatig actief te maken heeft. Wat dat betreft kan die Martin voor zijn onderzoekswerk ook wel wat meer helicopterview gebruiken waarbij hij dus absoluut wat beter de punten consequent dan wel logisch met elkaar behoort te verbinden!? Laters nog veel meer want ook met dat polizieke gekonkel is een zijdelinkse verbondenheid mee gevonden...

  "Even off topic over Maud Oortwijn, die erg druk bezig lijkt te zijn met pogingen mij onder uit te halen (begrijp ik van reageerders op mijn site). Dit waarschijnlijk omdat ik haar verhaal een beetje op geloofwaardigheid onderuit gehaald heb… Hier komt het: Maud Oortwijn was werkzaam was bij Boer & Croon als Strategy Consultant en laat daar nu net Dhr. Pieter Cloo (opvolger van Joris Demmink) ook tot voor kort werkzaam geweest te zijn! Pieter Cloo kwam volgens Linkedin een jaar eerder bij Boer & Croon binnen en Maud volgde, interessant en brengt haar geloofwaardigheid wat mij betreft nog verder ten val."
  MartinVrij 5 april, 2013 at 9:29

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die onzin van Oortwijn gelooft Vrijland niet, maar de rest...

  'Het ontwaken begint vaak met het openen van één oog…
  Ik beschouw dit als een stap in de goede richting. Pas als mensen het grote plaatje gaan zien (ja inderdaad Illuminati, Rothschilds, NWO) dan gaan ze het echt begrijpen.'

  Vrijland heeft allang zijn eigen glazen ingegooid, maar dat begrijpt hij nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HLTsdC0lasc

  Dus.... Hier hoor je het van een Hollywood actrice zelf. Mk Ultra bestaat wel degelijk en wordt tot op heden toegepast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Harteloos, wie ontkende precies dat MKULTRA bestaan zou hebben? Het werkte alleen voor geen meter en de "mindcontrol" methoden die de complotgekkies noemen zijn ook allemaal achterhaalde methodieken uit de zestiger en zeventiger jaren...

   Maar zaadverhaaltjes van Roseanne worden doorgaans niet echt als bewijs geaccepteerd hoor. The lady is full of shit. Dalijk haal je Tila Tequila er nog bij.

   Roseanne Barr? Serieus? Die vrouw spoort echt niet... Klein stukje uit het interview waar je naar linkte:

   ROSEANNE: The government. Well in a way, I believe the government has implanted some kind of a chip into my head where…
   KING: Roseanne.
   ROSEANNE: You know, is monitored by Barbara Walters and these other women. And they take all my ideas and I’m, you know.
   KING: Yes, is Oprah one of the people monitoring?
   ROSEANNE: Of course.
   KING: She’s definitely in touch?
   ROSEANNE: Definitely. I think she sits with her finger on the switch to the chip.


   Of wat doe je met Roseanne's verhaal dat ze op twaalfjarige leeftijd haar ziel aan de duivel verkocht? Ook een belangrijke getuigenis?

   Nouja, soms heeft ze ook wel leuke quotes. Dit is mijn favoriete Roseanneism, waarmee ze de Amerikaanse presidentsverkiezinghen wilde winnen:

   "Let's take back the real estate between our ears and get green like a son of a bitch."

   Verwijderen
  2. Jeroen,

   Nou niet dat iemand het ontkende maar de manier hoe jullie er over praten alsof het niet bestaat of niks voorstelt, tenminste, zo kwam het op mij over. ''huilie doen'' over MK Ultra.

   Maar zaadverhaaltjes van Roseanne worden doorgaans niet echt als bewijs geaccepteerd hoor. The lady is full of shit. Dalijk haal je Tila Tequila er nog bij.

   Haha nee Tila haal ik er niet bij, al heb ik natuurlijk wel gehoord over haar youtjoep video's waar ze beweert dat de '''' het op haar gemunt hebben.

   Roseanne Barr? Serieus? Die vrouw spoort echt niet... Klein stukje uit het interview waar je naar linkte:

   Nee, dat klopt dus niet. Het interview waar ik naar linkte is met die RT niews Channel, en dat is recenter dan het interview die jij hier net uit typt. Bij deze spreekt ze wat duidelijker en minder zweverig over de gang van zaken en tevens MK Ultra.

   Dat Sold my soul 2 the Devil hoor je wel vaker dus ja dat is niet echt een ''bewijsstuk'' maar hoezo zou zij helemaal gek zijn. En zoja, hoe komt dat denk je?

   Verwijderen
  3. En toch blijf ik het vreemd vinden dat je in hedendaagse televisie en muziek video's zoveel referenties vindt naar Butterflies en MK ultra, Monarch programming en shit?

   Verwijderen
  4. Roseanne is best grappig, maar geen serieuze referentie harteloos. Jammer joh.

   Verwijderen
 8. "Vrijland heeft allang zijn eigen glazen ingegooid, maar dat begrijpt hij nog niet."

  Allemaal best leuk en aardig, maar dat wat deze pipo betreft moet ik toch wel bekennen dat er binnen die zogenaamd 'koninkLIJKE' kringen behoorlijk aan perfide vormen van dit soort van ranzigheid wordt gedaan hoor! DUSSS... Wie maakt 'ons' los?

  Kortom de te verwachten Modus Operandus blijkt dus weer eens; BRON

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah, Vrijland is naast superspeurder ook al een 'begenadigd' compositiefoto tekenaar.
  Ik vind de knutselarij van Martin wel een beetje lijken op een kruising tussen een zoon van Dr. Spock, Luke Skywalker en Neo (The Matrix). Maar dan vermomd. Of het kan natuurlijk ook zomaar SaLuSa van Sirius -de buitenaardse sjennel vriend van opperniburiaan Teuben- zijn.

  Ook buitengewoon grappig is dat de eerste de beste geinponem die zich voordoet als -Politieagent met belangrijke informatie die dit vanzelfsprekend aan Martin 'lekt'- Vrijland hier natuurlijk met open ogen intrapt.

  En een stichting oprichten ging Martin toch een beetje boven de pet en kost teveel moeite. Dus dan maar rechtstreeks bedelen om geld. Wel zo makkelijk.

  Wat een enorm zieke knuppel is die gast.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. BREAKING

  Grote kortsluiting in de bovenkamer van het Aardse doorgeefluik van de Galactische Federatie

  Sjennelen maakt meer kapot dan je lief is en jullie kunnen wachten tot jullie een ons wegen maar één knipperend oranje bolletje in de lucht maakt nog geen galactische zomer.

  Ik ben sLaSauSius van Pinokkius en ik ga na het jaaarenlang opboeren van hetzelfde riedeltje stuitende onzin ff van de zorgvuldig uit jullie zak geklopte centjes genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Een woordvoerder van de Galactische Federatie wilde niet zeggen of er al een eventuele opvolger van Mike Quinsey is aangewezen."

   Vergeef me dat ik niet helemaal op de hoogte ben, maar "De Galactische Federatie", dat zijn toch de aliens?
   Wie is daar dan de woordvoerder van? En die hoeft berichten niet te sjenellen, maar kan dat gewoon "zeggen"?
   Curieus allemaal weer. :)

   Verwijderen
 11. Ondertussen toont Micha 'qua schrijven ben ik hoe dan ook goddelijk' Kat weer dat spellings- en tikfoutcontrole voor hem niet nodig is, vandaar slordigheden als "verterk".

  Ook grappig dat hij het woord "pedograaf" op twee manieren gebruikt (maar een daarvan is hij zelf allang weer vergeten; ik niet!): pedoGRAAF als lasterlijke variatie op Telegraaf, en PEdograaf als smadelijke aanduiding van Graaf Maurice Lippens van ex-Fortis.

  BeantwoordenVerwijderen