zondag 28 april 2013

WanenBarracuda kan het ook niet helpen, maar het blijken keer op keer weer psychisch labiele figuren te zijn die zich tot complotten voelen aangetrokken. Neem nou Richard de Wit, de Nederlander die wordt verdacht van de moord op een Britse toeriste in India. Hij zag in 24-jarige Sarah Groves naar eigen zeggen een AIVD agente.

Complotter? Yep, en niet zo'n zuinig ook. Op zijn Facebook-pagina valt het eerlijk gezegd nog wel mee. Een paar verwijzingen naar Joris Demmink, meer niet. Maar op YouTube wordt het erger. Daar vliegen naast Joris ook de Bilderbergers je weer eens om de oren.

Zijn vrouw Uma Uma Rupanya vertelde aan de Daily Mail dat haar man behoorlijk psychotisch was voordat hij zes maanden geleden met de noorderzon vertrok. Hij dacht dat zijn huis werd afgeluisterd, dat spionnen hem op de hielen zaten. Drugs nam hij niet, maar na zijn vertrek nam het cannabisgebruik toe. Werken deed Richard al helemaal niet. Hij zat volgens zijn vrouw thuis achter de computer in Capelle aan den Ijssel.

Richard de Wit is niet, zoals links en rechts is gesuggereerd, ene Haddock, weer een andere psychoot die nogal eens bij Argusoog reaguurde. In 1994 was De Wit wel lijsttrekker van de Centrumdemocraten in Ridderkerk. Hij haalde een zetel, maar besloot geen plaats te nemen in de gemeenteraad. 

Psychiaters vonden Richard gevaarlijk. Hij was onder behandeling bij de Rotterdamse kliniek Het Dok voor achtervolgingswanen. Daar zijn ze in India inmiddels ook achter gekomen. Bij De Wit werd paranoïde schizofrenie vastgesteld en hij is afgelopen week opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. 'The medical report says he has a "well systemised delusional belief" that the Dutch government is following him and wants to kill him for his political activities as a councillor of the opposition.'

27 opmerkingen:

 1. @barra
  Als hij geen drugs nam, wat deed hij dan met cannabis? Bloemstukjes maken of zoiets?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij nam geen drugs. Maar later wel.

   Verwijderen
  2. Iets nam toe, wat hij niet gebruikte, dus wat deed hij met cannabis?
   Taal extremist @ruud , kom er maar in.

   Verwijderen
  3. Deze vrouw zit waarschijnlijk vast in haar ontkennende fase, door te stellen , dat zijn verslavingsgedrag zich later pas manifesteerde. Cannabisgebruik valt kennelijk niet onder drugs in haar beleving. Begrijpelijk , als je met deze halve zool door het leven ging.

   Verwijderen
  4. > Taal extremist @ruud , kom er maar in.

   Ik zie geen problemen, alle teksten zijn duidelijk en correct.

   Heb nog even gecheckt of "drugs" in de zin van "illegal drugs" bedoeld was, dus niet medicijnen tegen psychose. Maar die staan apart vermeld. Goed weergegeven door Barra dus. Niks aan de hand. Er staat wat er staat.

   Verwijderen
  5. De vraag heeft betrekking op wat zijn vrouw zegt. Dus jij hebt weer eens gelijk, maar ik krijg het gelijk.

   Verwijderen
  6. Geweldig idee gekkietracker.

   http://heatheriswatching.tumblr.com/post/442567722/eye-gif-gif-image-95x95-pixels   Verwijderen
  7. Je kan al zien dat hij is doorgedraaid naar wat hij beweert over herkeuringen. Er worden aan de lopende band mensen herkeurd zelfs tot in de 60. Dus hier ging het spoor al mis, helaas dat ze hem niet konden opsluiten. Dan had het slachtoffer nog geleefd. Ik weet hoe menslievend ze in India zijn, maar ik denk niet dat hij er makkelijk afkomt. Gestoord of niet, gezien het geweld waar zijn slachtoffer om het leven is gekomen lijkt het mij raadzaam dat hij noooit meer op vrije voeten komt.

   Verwijderen
 2. sorry, ff oftopic

  Alternatieve media hebben in het verleden regelmatig gerept over schaduwregeringen, complotten en dergelijke. Steevast worden deze verhalen verwezen naar het rijk der fabelen als waren het verzinsels van complot gekkies met een overontwikkelde fantasie of met een paddo teveel op.

  Ik heb er al eens op gewezen dat keer op keer blijkt dat deze complottertjes vaak toch zo gek nog niet blijken te zijn en het toch vaker bij het rechte eind blijken te hebben dan we graag willen toegeven. We noemen ze dan wel aluhoedjes en complotters maar vergeten maar al te vaak dat hoewel veel complotten echt heel erg ver gezocht zijn er toch vaak een ken van waarheid aan de basis ligt.

  Zo ook het onderwerp van de schaduw regeringen, want wat blijkt nu? Europa wordt gerund door een “geheime regering” en nee dit bericht komt niet van Klokkenluideronline, ook niet via Niburu, nee dit keer komt het van de belichaming van de mainstream media, namelijk de NOS!

  'Geheime regering in Europa'
  http://nos.nl/artikel/86745-geheime-regering-in-europa.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja Arminius: da's zo'n beetje hetzelfde als de chemtrail-complotten: Als er dan in de pers een stukje staat over bijv. cloudseeding of geo-engineering, dan roepen de complotdenkers in koor van: "Zie je nou wel!!", terwijl het complot van een heel andere strekking is dan wat in de media te lezen is.

   Zo ook met dit artikel over schaduwregeringen: dit is de mening van een Deense criticus die er op wijst dat beslissingen vooral worden genomen voor ambtenaren, ipv via de door het volk gekozen vertegenwoordiging.

   Verwijderen
  2. Zelfs een stilstaande klok heeft twee maal daags gelijk.

   Verwijderen
  3. Ik ben nog nooit een lopende klok tegengekomen.

   Verwijderen
 3. Complotters in de wereld, wij sceptici zijn u een excuus verschuldigd. U had gelijk!
  http://www.rollingstone.com/politics/news/everything-is-rigged-the-biggest-financial-scandal-yet-20130425#ixzz2RfSq098J

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Thx, maar dit is nog maar het begin. Stap een is dat ik van alle gekkiesites de reaguursels wil piggybanken en in een bestand chronologisch sorteren. Dat bestand wordt via Yahoo Pipes bijgewerkt en is publiekelijk toegankelijk. Mijn HTML (waar ik dus mee bezig ben) pakt dat bestand op als Json bestandje en geeft dat weer in een mooie chart.

   Leek me leuk om te doen omdat het een complexe chart is en correlaties verschillende kanten uitgaan. Lekker ingewikkeld enzo. Deze weergave leek me zinvol. In het midden staat dan de lijst met (automatisch gegenereerde) reaguurders en in een kring er omheen de gekkiesites. Als een reaguurder op verschillende sites reaguurt, zie je lijntjes naar verschillende sites oplichten bij een rollover, zodat je direct ziet op welke sites hij reaguurt. Als je met je muisknop langs een blog gaat, lichten alle reaguurders op dat blog op. Als je zo'n reaguurder aanklikt, verschijnt een overzicht van reaguursels naar alle toegevoegde sites met linkjes erbij.

   Makkelijker kunnen we het niet maken :-)

   Verwijderen
  2. Overigens: veel gekkiesites hebben geen reaguurdersfeed, maar niet getreurd! Negen van de tien keer hebben ze wel een widget in hun rechterkolom staan die je leeg kan trekken. Met open dapper selecteer je de widget met reaguursels uit de pagina en publiceert deze als RSS feed. Die feed kan vervolgens opgepikt worden door Yahoo Pipes en toegevoegd worden aan de rest van de feeds. Ik wil zo veel mogelijk complotterdiaree.

   Moet eigenlijk nog twee probleempjes oplossen:
   * De tags in de RSS feed die ik nu in pipes heb moeten omgezet worden naar andere tags, die aansluiten op de hierarchische structuur van de chartweergave, met "parents" en "children" enzo. Dat zal ik helemaal alleen op moeten lossen, maar is geen raketwetenschap.

   * Op dit moment heb ik nog maar vier gekkiesites in wordpress, omdat die standaard een rss feed voor reaguursels hebben. Lekker makkelijk. Maar al die andere sites moeten er nog aan toegevoegd worden. Dus iedereen die een RSS feed van gekkiereaguursels kan aanbieden die afkomstig is van open.dapper.net (is heel makkelijk) ben ik bijzonder erkentelijk. Het adres van die feed voeg ik dan toe aan de yahoo pipes lijst. Tot dusverre heb ik:

   stevenbrownsblog.wordpress.com
   jdtvnieuwsbullet.blogspot.com
   klokkenluideronline.is
   martinvrijland.wordpress.com

   Maar er kan dus nog veel meer bij. Het is makkelijk om te doen en scheelt veel gesurf. Ook scheelt het hits op die pagina's.

   Verwijderen
  3. BTW... Met dank aan mijn zoontje voor het verzinnen van de naam . Tijdens het eten legde ik hem uit wat ik voor ogen had en toen riep hij meteen: GEKKIETRACKER! Mooi hoor, open data. Je kan er van alles mee.

   Verwijderen
 5. uhm wtf?...

  Leuk dat je aan ons denkt jeroen, maar beetje beledigend dit!
  Mag ik vragen waarom het JDTV blogje erbij staat?

  Zonde van alle moeite voor die drie comments die er staan.
  Bovendien reageren mensen meestal anoniem op ons blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sta altijd open voor goede redenen van webmasters om van de lijst afgevoerd te mogen worden.

   Verwijderen
 6. Peter Breedveld is ook weer begonnen.

  http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=37931

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had ook wel zo m'm meningsverschillen met Breedveld hoor, maar Ik vond die close reading niet bijster sterk. Het zijn vooral negatieve kwalificaties die weliswaar grappig-cynisch zijn, maar meer over de criticus gaan. Eerlijk gezegd denk ik dat je ieder stukje waar ook maar een greintje emotie in voorkomt op die manier "behandeld" kan worden, hoewel ik het met je eens ben dat Breedveld geneigd is tot melodrama, tot het weerzinwekkende aan toe. Ik houd er zelf ook wel van.

   Je interpreteert zijn tekst ook erg eendimensionaal, terwijl het volgens mij iets gelaagder in elkaar zit. Breder is dan alleen zijn prive beslommeringen. Affijn. Ik ben blij dat zijn vakantie er weer opzit.

   Verwijderen
 7. Wil je me aan het werk houden? Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar je redenen om ons blog erbij te plaatsen.

  Zullen we daar mee beginnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Reacties
  1. Dan heb je wel een bord voor je kop ja. Met je Joris Demmink TV

   Verwijderen
 9. Ik vraag me oprecht af waarom je ons aan dat lijstje toevoegd en denkt dat die anonieme comments je gaan helpen met je gekkietracker?

  Ik dacht dat je jezelf wel beter zou kunnen verwoorden en met argumenten zou komen. Beetje jammer weer dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @JDTV

  Nu krijg je extra aandacht, is het weer niet goed. Hoe moet dat straks als je groot bent en je aan 16 miljoen Nederlanders mag gaan uitleggen hoe beeldvorming werkt?

  BeantwoordenVerwijderen