dinsdag 30 december 2014

Barracuda Jaaroverzicht (3)

En ja, er gebeurde nog veel meer in het woelige jaar 2014, zodat Barracuda dit keer bij hoge uitzondering een derde (!) deel nodig heeft voor zijn koel-koel-koel-sissende jaaroverzicht.

Het was het jaar waarin niet alleen diverse bloggen stopten, maar ook plotters omrolden. Letterlijk: In het verre buitenland schoot Michael C. Ruppert een kogel door zijn hoofd. Grenswetenschap trok de stekker er uit, en Olympic Zion verdween omdat Micha Kat de domeinnaam niet meer wilde (kon?) betalen. Het door vrijwilligers gerunde tv-station Stem des Volks (Peoples Voice) van complotgoeroe David Icke ging financieel ten onder.

Een aantal plotters waren we bijna kwijtgeraakt, zoals Maud die nog net op tijd met een enkeltje Amsterdam werd gerepatrieerd uit het verre Thailand, waar zij haar achtervolgingswanen nog eens wilde herbeleven. Boudine Berkenbosch (Boeblog) had het afgelopen jaar diverse inzinkingen, een tennisarm dan wel haperende Catchpa's, om uiteindelijk verliefd te worden op Poetin. De anti-Poetin houding van de Telegraaf leidde in augustus tot de grootste opkomst sinds de Februaristaking.

Zelf bleef hij zo gek als een deur, maar Johan Oldenkamp, zelfbenoemd vredesstichter, was afgelopen jaar nog niet klaar met vingerwijzen, wat hij het grootste deel van het jaar deed. Naar het sonore stemgeluid van Rob van der Zon (Frontier Radio), die de breuk bij Argusoog zou hebben veroorzaakt, naar Anthony Migchels ('verontustende signalen') en naar Anton Teuben van Niburu, die 'hoog scoort op Pateo Psychopaten Checklist'. En in een onthullend portret bij de NTR liet Johan doorschemeren dat hij misschien maar weer een gewoon een burgelijk baantje wil.

Terug van weggeweest: De door Micha Kat opgehemelde Supergetuige die haar jongste webcam interview gaf aan het International Tribunal into Crimes of Church and State, de organisatie van Kevin Annett die zich verzet tegen de 'systematische cover up door de Roomse en Anglicaanse kerk' en het stilzwijgen van de overheid.' En Francis Capelle: compleet met nieuw huis, een nieuwe baan, een nieuwe vriendin en een sprankelend nieuw gebit, waarmee hij Appie Heijn niet meer mag betreden. Barracuda ziet in Francis de waardige opvolger van Harry Piekema.

Ook kregen nogal wat plotters een pak slaag. De Belgische Peter Vereecke bijvoorbeeld, incasseerde een boete wegens misbruik van elektronische communicatiemiddelen. Wim Dankbaar werd voor smaad en belediging veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier weken. De 'Michaclaim' die Micha Kat van oud-rechter Westenberg eiste werd door de rechtbank van tafel geveegd.

Ook de soevereine mens liep helemaal vast. Eerst was er Karel Bagchus die Ymere-woning moest verlaten en meende dat hij de rechter kon arresteren. Gevolgd door Magda Wel (alias Bea van Kessel) die na een betalingsconflict haar woning werd uitgezet. Haar vriend Angelo della Luce (roepnaam Michel Vitaliti, blower van beroep) stond er bij en keek ernaar. Bea werd als een klein kind opgetild en meegenomen naar het politiebureau. Gefilmd door Karel Bagchus, die naderhand knallende ruzie kreeg met de Vitalifeitjes. En trouwens ook met Luca van Dinter, de Grote Roerganger achter Ikclaimmijnnaam.

De plotters waren daarmee zelf vaker in het nieuws dan de onderwerpen die ze probeerden aan te kaarten. Letter alles werd bij gebrek aan beter aangepakt: van de verdwenen Boeing van Malysia Airlines tot het ongeluk van vlucht MH17, waarbij natuurlijk de kunst was om die twee met elkaar te verbinden. Verder kwam de Ebola crisis heel gelegen, net als het ongeluk met MonsterTruck in Haaksbergen. Al gold voor al deze onderwerpen dat plotters er snel op uitgekeken raakten.

Wordt 2015 net zo'n bewogen plotterjaar? Barracuda vermoedt eerlijk gezegd van niet. 2014 wordt niet meer overtroffen. Kijk dus niet raar op als blogs aan pure verveling ten onder gaan.

2 opmerkingen:

 1. Wordt 2015 net zo'n bewogen plotterjaar? Barracuda vermoedt eerlijk gezegd van niet.

  Wie weet.
  Maar 2014 heeft aangetoond: het kan altijd gekker.

  Weerzinwekkender, om met de vanuit zijn warme bed opererende onderzoeksjournalist Kat te spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat van die rechter arresteren vond ik wel weer grappig die zal ik onthouden als het ooit zover komt. Gewoon lang genoeg zeuren over die I.D. kaart en identificatieplicht en klaar ben je.

  BeantwoordenVerwijderen