woensdag 24 december 2014

Cirrus

Wat Joost Niemöller precies heeft met MH17 is Barracuda nooit echt duidelijk geworden, maar de thematiek van het boekje dat hij schreef over het 'ongeluk' is een bekende die je ook bij plotters tegenkomt: 'Poetin is de ultieme bad guy. Wat hij zegt wordt in het Westen als giftige propaganda bestempeld. Inmiddels, zo lijkt het, lijden alle betrokkenen aan tunnelvisie.'

En dus moest de vermeende scoop van RTL Nieuws deze week zo snel mogelijk worden tegengesproken. Oftewel de foto waarop te zien zou zijn hoe er vanuit separatistisch gebied vanaf een Buk installatie een raket werd afgeschoten. Die foto was helemaal niet nieuw en was al op 17 juli te vinden op een Facebook site van een spindoctor van de Oekraïense regering, schrijft Joost. 'Hij is een graag geziene gast in westerse media, bijvoorbeeld in het BBC programma Hardtalk, waarin het hem niet moeilijk wordt gemaakt, zegt hij zelf. Op zijn Facebook pagina vind je een onafgebroken stroom Oekraïense propaganda.'

Maar dat wil nog niet zeggen dat de foto niet authentiek is. De meerwaarde van de RTL verslaggeving zit hem in de context die werd geleverd. RTL had onder meer het NEO (Netherlands Geomatics & Earth Observation) gevraagd om op satellietbeelden met een hoge resolutie te zoeken naar de plekken die je ook op de foto's terug kunt zien, zoals een grote bult met grond. Zo werd ook een donkere hoek van een gele tarweakker ontdekt. 'Op het beeld voor de ramp zien we een normale akker waar tarwe op staat. Maar op deze plek, na de ramp, zien we een zwarte vlek. En die zwarte plek dat kan verbrande grond zijn.'

Hoe denkt Joost dit te weerleggen? Simpel: Met het weerbericht. Het desbetreffende gebied zou op het bewuste moment vooral wolken van het type Altostratus en Cirrus hebben bevat, met een bedekkingsgraad van meestal 8/8 en een wolkenbasis op circa 10.000 tot 20.000 voet. Een gesloten wolkendek dus. Op de door RTL onthulde foto lijkt er geen wolkje aan de lucht. Voor de duidelijkheid: Altostratus en Cirrus zijn hogere bewolking. En die zie je dan ook als je iets uitzoomt, zoals op deze (tweede) foto te zien is. Joost kan terug naar de tekentafel.


19 opmerkingen:

 1. En die zwarte draad is later in de foto geshopt of juist eruit geshopt? beetje vaag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nou het effect van in en uit zoomen. Niks vaag aan.

   Verwijderen
  2. ahh ik dacht dat het allebei zelfde foto was maar een stukje uitvergroot, vond het gewoon vreemd.

   Verwijderen
 2. Mooi, wil iemand dat ook nog die gekken op Blikopnosjournaal gaan vertellen?? Die komen namelijk al klaar bij de naam van hun geliefde leider Putin, en ondanks een overdaad aan bewijs dat zij er bij betrokken zijn weten ze toch elke keer weer een beschuldigende vinger richting het westen te wijzen, liefst gedaan met warrige verhalen en "bewijzen" zoals die van Niemoller....maar ja, het is opgericht door een KLOL-volgeling dus heel gek is het ook weer niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is die onderste steen nu al een keer boven> Rutte zou daar toch voor zorgen> Nou Rutte ik wacht al ruim 4 maanden op die onderste steen. Als er alleen al een rapport moet komen hoe het is gebeurd (BUK raket) en verder niet veel verder komt wie er de schuldvraag heeft, geef je zelf VOEDSEL voor speculaties!

  Er lopen MOORDENAARS vrij rond die rustig hun goedkope filtersigaretten weg roken!
  AKTIE!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig hoe allerlei lieden - niet gehinderd door enige kennis van zaken - meteen weer opheldering eisen en denken dat zorgvuldig onderzoek in drie dagen gepiept is.

   Verwijderen
  2. We hebben het niet over 3 dagen, maar over 4 en een halve maand na de ramp, de nabestaanden van de slachtoffers van MH17 eisen nu ook helderheid. En ik heb deze zaak tot op de voet gevolgd trouwens dus weet niet hoe je komt bij "niet gehinderd van enige kennis van zaken".

   Verwijderen
  3. @Van Leeuwen
   Zijn er nabestaanden, die jouw (blog) interventies op prijs stellen?

   Verwijderen
  4. Vraag mij overigens af of jij vanuit de Veenendaalse enclave over enig mandaat beschikt, om zelfs maar postzegels te verzamelen.

   Verwijderen
  5. Luister RUTTE zou de onderste steen boven brengen die daar in Den Haag die worden daar voor betaald, ik niet ik word betaald om mij eigen kapot te werken in een compleet andere stad als waar ik woon wat jou geen zak aangaat trouwens. Vertrouw jij dat Haagse kliekje dan wel?

   Verwijderen
  6. Wat begrijp je er niet aan dat het omhoog brengen van de onderste steen íets meer tijd kost dan een beetje suf googelen en wat aannames als feiten presenteren?

   In überhaupt is dat trouwens een probleem waar Nederland moeite mee lijkt te hebben als ik de sociale media zo lees trouwens. Maar oh, oh als er iemand onterecht vast zit door onzorgvuldig handelen.

   Verwijderen
  7. Hard werken doen we allemaal Veenendaalse @Van Leeuwen, en geduld is een schone zaak.

   Verwijderen
 4. @Van Leeuwen
  Het staat je overigens vrij om in Veenendaal te wonen en elders heel hard te werken. Who cares!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen, nobody gives a shit I know. Alleen ik ga op dit blog niet teveel privé neerplempen; dit is een debunking blog. Ik was trouwens gedwongen om ver te
  reizen gezien het bedrijf waar ik werkte in Tiel gesloten is en ik nu naar Venlo heen en weer kon pendelen, maargoed ik kan altijd nog verhuizen naar onze bourgondische Limburgers nietwaar? Inhoudelijk op deze zaak:
  --->>>geduld is een schone zaak, maar ondertussen wordt Poetin wel zwaar geboycot tot die tijd. Op zich aannemelijk gezien de grootste verdenking bij hem ligt en het bevoorraden van die seperatisten, maar stél dat het wel Ukraïne is geweest die er achter zit dan is het een kapitale blunder en die zijn er in de historie vaker geweest. Overigens aan die Jeroen die vergiste zich in een ander topic dat ik kritiek had op delen van de Talmud wil niet zeggen dat ik niet achter Israël sta, want dat doe ik doorgaans wel, maar praat ook hun niet overal van vrij. Ik zag dat traktaat als een vertaling; zoveel vertalingen zijn er verder niet, maar ik ken de oorspronkelijke vertaling niet eens dus als het anders is ook best. De agressieve veroordelende toon en dan ook nog de beledigende toon dat Jezus homo zou zijn stond mij sowieso niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Marcel
  Of Jezus hetero was is ook niet te bewijzen, dus wat maakt het uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Arme Guido snapt het ook nog steeds niet. Misschien moet hij een poosje op zijn holle maan gaan zitten uithuilen.

  http://www.wanttoknow.nl/overige/rtl-waar-blijft-russische-mh17-info/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Meneer van Leeuwen...Dat Poetin geboycot wordt heeft niks met MH17 te maken. Misschien een idee om je eerst even goed te verdiepen in het hele Poetin verhaal voor je hier zulke uitspraken neer zet. Poetin wordt niet geboycot maar heeft sancties opgelegd gekregen voor oa zijn annexatie op de Krim en het al vanaf begin dit jaar in Oekraïne militair aanwezig zijn wat hij tot op de dag van vandaag overings blijft ontkennen.

  Hier een kleine inzage over Poetins ware gezicht

  https://decorrespondent.nl/1618/Na-jaren-van-wegkijken-zien-we-nu-Vladimir-Poetins-ware-gezicht/74644812-a2ff6f61

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach die plotters snappen echt niks...ze vallen als dommelingen nou eenmaal lekker als volgzame schaapjes op "sterke leiders" die ze dan kunnen volgen en verdedigen omdat ze dan slim lijken. Ze snappen niet eens 1/18e van het hele verhaal maar ze richten wel complete blogs op om Poetin en zijn terroristenvriendjes te verdedigen. Werp je ze dat voor de voeten ben je ineens een "nazivriendje" terwijl de ware rechtsextremisten en neo-nazi's volop aan pro-Russische zijde meevechten, terwijl de neo-nazi's danwel rechtsextremisten aan Oekraïense kant bij de laatste verkiezingen totaal werden weggestemd. Maar ook dat snappen de dappere plotdodo's niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Bloempje sorry voor late reactie maar ben door de weeks vrij druk. De druk is toegenomen na de aanslag op MH17. Natuurlijk is er daarvoor ook al geboycot en terecht door wat je zelf zei over Krim. Echter de geheel opgezette Arabische Lente door de VS met de mislukking in Syrië verdient ook geen schoonheidsprijs. Overigens ben ik zelf een Putin criticus, maar sta ook open voor onafhankelijkheid. Een onderzoek kan niemand NEUTRAAL beginnen zonder onafhankelijkheid. Als een plotter bij voorbaat bv. UkraÍne de schuld geeft en een niet plotter al bij voorkeur Putin de schuld geeft is de neutraliteit al weg. Ukraïne heeft onder andere Svoboda als neonazi kopstuk dus wat dat betreft zijn beide partijen voorzien met neonazistische trekjes. Jodenhaat is in geheel Rusland algemeen goed. In de V.S ook bij de KKK en de Aryan Brotherhood , Aryan Brotherhood maakt met weinig percentage deel uit van de VS prison gangs, maar de moorden zijn onevenredig hoog. Open ogen zijn in ieder geval belangrijk bij onafhankelijk onderzoek. Ik vind dit blog in feite ook goed, alleen blijf neutraal!

  BeantwoordenVerwijderen