donderdag 18 december 2014

Deskundige

Voor de herziening in de zaak Baybasin heeft de Hoge Raad een 'deskundige' aangetrokken, ene Bas van den Heuvel. Dat primeurtje laat Ton Hofstede van Het Haagse Complot zich niet graag ontnemen, ook al ontkent Van den Heuvel in alle toonaarden. Volgens Hofstede heeft Van den Heuvel, die niet ontkent dat de zaak Baybasin zijn interesse heeft, zijn mond voorbij gepraat aan journalisten.

Hofstede gaat er van uit dat Bas als 'audiodeskundige' of 'tapvervalsingsexpert' wordt ingehuurd. Die vermeende tapvervalsingen vormen immers een belangrijk onderdeel van het herzieningsverzoek.

Maar dan probeert Hofstede, om moverende redenen overtuigd van de onschuld van de Turkse drugsbaron, Van den Heuvel al meteen af te branden als manusje-van-alles zonder al te veel verstand van zaken: 'Je begint als eeuwige student / feest-beest, maakt promotie door jezelf 'veiligheidsonderzoeker' te noemen en vervolgens 'branddeskundige' en 'dentoloog''.

De karikatuur die Hofstede schetst blijkt grotendeels gebaseerd op een snelle inspectie van een niet meer bijgewerkte site van het technisch adviesbureau MSNP, maar wie krantenarchieven raadpleegt ziet dat Bas wel degelijk interessante opdrachtgevers heeft: de landelijk recherche, het landelijk parket, Interpol en andere inlichtingendiensten roepen regelmatig zijn  forensische hulp in. Zijn specialiteit is het analyseren van videobeelden, die tot een factor 5 scherper worden dan voorheen mogelijk was. Sinds Van den Heuvel dit soort opdrachtgevers heeft, treedt hij echter nauwelijks meer naar buiten.

Het verwijt van veelzijdigheid is een opmerkelijke. Barracuda heeft op zijn beurt wel eens gegoogeld naar de achtergronden van Ton. Die maar wat trots is op het feit dat hij zoveel verschillende opleidingen had gevolgd: op medisch en juridisch gebied bijvoorbeeld. Ton is dus zelf net zo'n vliegende kiep.

Al wat moeilijker wordt het om er achter te komen waar Ton tegenwoordig de kost mee verdient. Zijn lengte en zelfs schoenmaat staan online, maar op LinkedIn houdt Ton zich liever schuil. Wel claimde hij ooit een bedrijfje European Care Network, waar sprake zou zijn van 'dedicated staff members' (Our dedicated staff members are graduated researchers from renown universities of different countries. Most of them hold multiple scientific degrees), maar de enige die met naam en toenaam genoemd wordt is Ton zelf. Er volgt een lange lijst van zogenaamde partners in Turkije, waar Ton al geruime tijd niet meer mag komen. Ook zijn initiatief Webdokter.com is alweer ter ziele, als het al serieus heeft bestaan. Met andere woorden: als er iets humbug is dan is het dit wel.

En gelet op het feit dat Ton zeeën - maar dan ook echt oceanen - van tijd heeft om te eindeloos te WOBben en andere pietluttigheden uit te pluizen, vermoedt Barracuda dat Ton gewoon werkloos thuis achter de geraniums zit, zuinig terend op zijn spaargeld. Dan heeft die Bas het als autodidact in elk geval heel wat verder geschopt.

5 opmerkingen:

 1. Ik mis nog steeds de muziek in die flipperkast van Ton Hofstede

  https://www.youtube.com/watch?v=vsaX0IEbk80

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verbazingwekkend dat die browsers die verouderde HTML meuk nog doorgeven, kan niet lang meer duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ==
  Verbazingwekkend dat die browsers die verouderde HTML meuk nog doorgeven, kan niet lang meer duren.
  ==

  Mensen die claimen dat ze het beter kunnen, hebben zelf vaak sites die in de w3.org validator 587 fouten geven. Dus wat is dat dan waard?

  Ik noem geen namen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Ruud
  Windows 3.1 is afgeschaft, ben je al bekomen van de schok?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. > Windows 3.1 is afgeschaft, ben je al bekomen van de schok?

   Gisteren net DosBox uitgeprobeerd op een nieuwe 64-bits computer met Windows 8.1. Werkt tof man!

   Verwijderen