vrijdag 19 december 2014

Berenice

Wereldberoemd bij Demmink-plotters: Berendice79, sinds 17 december weg op Twitter. Als hoofdredacteur Henk Rijkers van de Demmink Bode een KN Commentaar wijdt aan wat de allergrootste Twitter-ergernis van Demmink jagers van 2014 is gaan worden, heb je het echt ver geschopt.

Rijkers: 'Onder dekmantel van juridische zuiverheid, probeerde zij systematisch iedereen verdacht te maken die meende dat de affaire Demmink diepgaander onderzoek vereiste. Sommigen vermoedden dat het Demmink zelf was, of een van zijn getrouwen.'

'Katholiek Nieuwsblad probeerde zij - best wel eervol eigenlijk - te framen als 'Demminkbode', omdat deze krant van meet af aan en met name sinds 2011 de zaak onderkend heeft als van groot maatschappelijk belang en die via de website volgt'

Barracuda zal Henk Rijkers maar meteen uit de droom helpen: De term Demmink Bode heeft dit blog bedacht, niet Beren(d)ice. Die citeerde Barracuda nogal eens, dus vandaar.

Het mooie is: Rijkers noemt zijn verslaggeving over Demmink een 'side-show', maar dat is het natuurlijk niet. Dagelijks fietst Henk met rood aangelopen hoofd langs alle complotbloggen (van Wicher tot Kat), tikt alles wat hij tegenkomt over en doet betrekkelijk weinig moeite om een paar simpele feiten te verifiëren. Zoals die keer dat hij een paar luie roddels van de familie Poot overschreef, en chauffeur Mosterd in 2004 liet overlijden, terwijl de beste man al vier jaar dood was.

Maar ja, Henk is een beetje de katholieke Micha Kat, die hij nog lof toedicht ook: het taalgebruik is wat netter, de zinnen wat verfijnder, maar journalistiek vakwerk hoef je van Henk niet te verwachten. Die ergert zich alleen maar aan 'haatsmurfjes' op Twitter. Of zoals Henk het nog mooier formuleert: smaadtweets. De andere Twitter-luis in zijn pels is Rooms Meisje, achter wie Henk Peter van Zoest, oud-woordvoerder van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, vermoedt. Die reageerde als volgt:

13 opmerkingen:

 1. Off topic.
  Wim Dankbaar heeft de autobandensporen van Wolfgang Hebben ontdekt.
  http://bit.ly/1r7aluB

  Zo te zien heeft Hebben vervolgens 's nachts nog eens het complete veld dertig keer op en neer gereden, als dwaalspoor, om het te laten lijken, alsof er een tractor bezig is geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overigens is het mogelijk dat fam Poot KN finaciel ondersteund??
  Ik dacht dat er aantal maanden het verhaal was dat het niet zo goed ging op finaciel gebied met KN ??

  autobandensporen / tracktor sporen sja heel erg logisch verhaal not ........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bernice is weer in het land, geloof alleen geen twitter account meer (?) er kwamen weer berichten b=van haar door bij leugenaar Kat

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Berenice is nog onder ons. Ik voel het.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn het allebei anti-Zwarte-Piet-gekken? Of geldt dat alleen voor de valse?


   Verwijderen
  2. (Die reactie hoort dus onder Barracuda's bericht van 17:46. Het nieuwe verificatiesysteem speelt me parten, welke wereldvreemde nerd heeft dat ontworpen? Mogen die huisnummers terug? :)

   Verwijderen
  3. Heb jij de indruk dat Zwarte Piet een thema was voor Berenice?

   Verwijderen
 5. De kerst nadert; BERENICE MOET WEER ONLINE KERSTACTIE.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De heropstanding van Berendice als Berenice blijkt fake, dus wel degelijk vertrokken met de Noorderzon. Tekst aangepast, naam ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk dat berendice maar beter weg kan blijven. Voor ze het weet ligt de ware identiteit op straat en dat vinden dat soort figuren maar niks. Het is dat ik de politie er niet mee wou opschepen, omdat ze betere dingen te doen hebben. Een ding is zeker, de persoon achter dat twitteraccount is echt een enorme lafbek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou eens wat eerder je nest opzoeken en wat minder blowen, misschien komt er dan nog wat zinnigs uit.

   Verwijderen
  2. JDTV voor iemand die slaafs mee deed aan Micha zijn capriolen en nu op de blaren zit, slaat deze opmerking nergens op.

   Verwijderen