dinsdag 30 december 2014

Stalken

En ja hoor, de waxinelichthouderwerper Erwin Lensink mag opnieuw de cel in. Aanleiding zijn dit keer niet Erwins gebruikelijke warrige complotten, waarin de Amsbergers centraal staan, maar een gevalletje stalking. Hij kreeg een gevangenisstraf van 180 dagen opgelegd voor het stelselmatig lastigvallen van een vrouw. Hij zette denigrerende en insinuerende teksten over haar op een internetsite en beledigde haar op Twitter. Ook benaderde hij collega’s van de vrouw via Facebook, meldt het ANP.

Lensink mocht vandaag niet meteen in het schavot, dus begon hij vanmiddag driftig te twitteren: 'Deze vrouw is totaal onbetrouwbaar en heeft het geflikt zich continu achter mijn rug om met mijn zaken te bemoeien en mij te stalken!' Dus dan stalkt Erwin terug, da's logisch. Nee, dat wordt hoger beroep, waarbij Erwin nu al aankondigt dat hij - plotters eigen - de rechter gaat wraken. Gewoon, omdat het kan.

Jammer genoeg werd Barracuda niet veel wijzer van het vonnis. Maar blijkbaar staat deze zaak los van een eerdere veroordeling wegens 'belaging' van een jonge vrouw. Met zijn jongere broers kon Erwin trouwens ook al niet opschieten. Die lichtten de politie in toen ze vermoedden dat Erwin weer stennis kwam schoppen. Deskundologen constateerden dat Erwin leed aan een 'allesomvattende waanstoornis van het gemengde persecutorische (achtervolgings-) en grootheidstype.'

20 opmerkingen:

 1. Haha, daar is-tie weer, de hashtag #Demmink.
  Met name gebruikt door twitteraars, die denken, dat ze een vliegtuig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is alweer volop aan het bedreigen via Twitter. Lekker zo'n figuurtje...kan je die niet samen met Micha Kat samen heeeeeeeeel lang in 1 celletje zetten?? En ken nog wel een paar mensen die je erbij kunt zetten....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In de VN stond een paar jaar geleden een artikel over Erwin waar hij niet al te best uitkwam. Onzin volgens Erwin dat waren leugens. Zelf heb ik het even aan de stok gehad met die idioot die mijn identiteit wilde weten om de 'waarheid' te achterhalen.

  Dat was dus omdat een of andere randdebiel er vanuit ging dat ik Jean Fransman zou zijn. Ik heb Erwin van mijn twitter afgelazerd, maar er was al een twitteraar die even de discussie tussen, Erwin, Berenice ( die ook al lastiggevallen werd door onze Erwin) volgde en al waarschuwde dat Erwin mataglap was en dat we moesten oppassen.

  De vrouw die Erwin stalkt is dus niet gelukkig en ik heb medelijden met haar, ik vraag me af hoeveel sympathie Erwin nog heeft omdat hij ten tijde dat hij vast zat voor het gooien van het waxine lichtje veel sympathie ondervond, met name Krapuul heeft zich voor hem ingezet.

  Ik geloof dat Erwin het beste daar zit en de broodnodige hulp krijgt, het zou voor zijn familie en anderen waarvan hij vindt dat ze 'fout' zijn een hele opluchting zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Krapuul? Die "linkse" mallotensite die burgemeester Aboutaleb een paar dagen geleden voor "mocro-sletje" uitmaakte? Je zult ze maar op je hand hebben....

   Verwijderen
 4. Het jammere is dat door zijn veel te lange voor-arrest rond het waxine lichtje veel mensen nog steeds niet willen begrijpen dat deze man óók gewoon een beetje van het padje af is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pakweg een jaar voorarrest voor iemand, die volgens de psychiater volledig ontoerekeningsvatbaar is, valt inderdaad niet uit te leggen.
   Net zo min, als dat hij weer extramuraal rondloopt, trouwens.
   Waar hij allerlei prikkels krijgt van mensen, die hem vertellen, dat het geweldig is, wat hij doet.

   Verwijderen
  2. Het valt ook niet uit te leggen, maar mensen kijken niet verder dan dat. Mensen blijven zoals gewoonlijk hangen in één feit waarmee ze vervolgens iemand beoordelen.

   Verwijderen
  3. Ik vind dat heel goed uit te leggen en volkomen terecht dat hij zo lang vastzat. Had volgens mij te maken met zijn proceshouding En bovendien zat hij het grootste deel van die tijd in psychiatrische observatie. De enige fout die ik kan zien is dat ze hem indertijd zomaar weer op de samenleving loslieten.

   Verwijderen
  4. Dat zal ongetwijfeld en klinkt ook vrij logisch, maar dat word zelfs iemand als mij (die toch wel iets meer leest dan gemiddeld het geval lijkt te zijn) niet duidelijk.

   Dank.

   Verwijderen
  5. Dit soort berichtgeving zorgt er wel voor dat mensen anders tegen Lensink gaan aankijken. Dat die worp van dat stuk glas niet op zichzelf stond.
   Dat Lensink zo lang vast zat heeft hij ook aan zichzelf te danken: hij schond zelf de voorwaarden van de in vrijheidstelling en wraakte vervolgens de rechter die zich moest buigen over het opnieuw voortzetten daarvan.
   Verder werkte hij niet mee in de psychiatrische observatie, waardoor dat proces ook langer heeft geduurd dan noodzakelijk.
   En voor het hele gebeuren heeft Lensink ook meerdere malen langdurig vast gezeten en heeft de familie zelfs gepoogd om hem in een psychiatrische kliniek te laten opnemen....

   Verwijderen
 5. Laten we aub de nuance erin houden. Het ging om een massieve waxinelichtjes-houder. Dat legt iets meer gewicht in de schaal als het gaat om het inschatten tot wat voor terreur deze man in staat zou zijn. Steeds vaker lees je alleen nog maar het waxinelichtje zelf. Over 50 jaar staat het waarschijnlijk zo in de geschiedenisboeken. Doe mee, het is voor het goede doel, en help ons dit te voorkomen. Dank u.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bedoel ik dus. En die rest willen mensen stelselmatig niet lezen.

   Verwijderen
 6. Nou, dát zal een fijn nieuwjaar voor hem zijn... achter tralies!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De 33-jarige Winterswijker Erwin L. kreeg dinsdag van de rechtbank in Zutphen een gevangenisstraf van 180 dagen opgelegd voor het stelselmatig lastigvallen van het slachtoffer. Honderd dagen daarvan zijn voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

  Aha! Dus als Erwinnetje het nog bonter maakt mag hij DRIE JAAR gaan brommen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou je hoeft niet in een kristallen bol te kijken om te zien dat Erwin 3 jaar verdwijnt in 2015.

   Verwijderen
  2. Dat klopt gelof ik niet helemaal. "Honderd dagen voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar"wil zeggen dat als hij de komende drie jaar in herhaling vervalt, hij zijn voorwaardelijke straf ( indit geval dus honderd dagen) alsnog moet uitzitten

   Verwijderen
  3. ...Wat dus ZEKER zal gebeuren! Hou maar vast weer een celletje gereed voor hem...!

   Verwijderen
 8. Gelukkig nieuwjaar Barra.

  BeantwoordenVerwijderen