donderdag 8 december 2011

Genezen

Het is het verhaal dat de Amerikaanse pers en ver daarbuiten al dagen bezighoudt: hoe een Occupy-aanhangster een baan kreeg op Wall Street. Vijftien dagen stond Tracy Postert in Zuccoti Park in New York met een bord waarop stond: Reagan sucks, I’ll vote after the revolution. Daarna hield ze een ander bord omhoog: Ph.D. Biomedical Scientist seeking full time employment, Ask me for my resume. Dat werkte: Wayne Kaufman, topanalist bij John Thomas Financial Brokerage, nam haar aan.

Daar houdt het verhaal niet op, want weblog Screw Loose Change ontdekte dat Tracy een roemrijk verleden had: als 9/11 Truther. Ooit stond ze op straat met het bord: Beam weapons destroyed the WTC. Een hele beerput is opengegaan: Tracy als Lily the Pink. Of als Good Doctor Medical Marijuana Barbie. Ook een sterke: Ronald Reagan Sucks Balls. Tracy had ook ooit een eigen blog met heel veel woorden.

Maar dat is wellicht allemaal voorbij. Tracy is genezen door het Grote Geld. Verlost van al haar vijanden van rondom. Zou natuurlijk zomaar kunnen dat Tracy door Wall Street als geheim wapen is ingezet om Occupiers te verleiden. Een voorbeeld voor al haar werkloze vrienden op straat. De transformatie voor en na bij de New York Post (Pica) is treffend: van nerd met bril werd zij Wall Street babe met contactlenzen. Die blik naar de camera mist zijn doel niet: Anymore suckers out there?

UPDATE: Grote schoonmaak Occupy Amsterdam.

10 opmerkingen:

 1. Handboek Goedvoelverhalen voor de Massa, blz 12:

  Ho wacht, GeenStijls vierdaagse OccBash al gelezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Droog verhaal. Ik mag die vrouw wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Arminius;
  Die zit nog wel tot 2012 in judeostan om alvast te vieren dat er een grote squirt van onoverwinnelijkheid zal volgen. Dit soort van dromerij dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En wanneer ze is uitgefeest komt ze natuurlijk weer hiermee...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. GS lezen? Wanneer ik behoefte heb aan een dosis nihilisme kijk ik wel naar een interview met Sid Vicious op Youtube. Die was toch een stuk intelligenter dan Bert "Marokkanen zijn Rifapen!" de Brulaap. Niet dat Bert de Brulaap of Viltstift racisten zijn, uiteraard. "Rifaap" is ook helemaal geen racistische term. Alleen linkse gutmenschen vinden van wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad. Gefeliciteerd.

  Hoe oud ben je? 40? :P

  BeantwoordenVerwijderen