donderdag 29 december 2011

Binnenaarde

Wat zou het nou toch zijn dat zwevers als Guido Jonkers (Wantoknow) zo graag willen geloven in een binnenaarde? Of een holle aarde? Is het omdat Guido van de officiële wetenschap niets wil aannemen en dus alle alternatieve verklaringen per definitie serieus neemt? Daar lijkt het wel op. Je zou evengoed kunnen beweren dat de aarde plat is, volgens dezelfde logica. 'Wat ons dus te doen staat, is om een OPEN MIND te kijken naar bewijsmateriaal van de theorie die verklaart waarom de Aarde NIET hol is, en naar bewijsmateriaal dat verklaart dat de Aarde WEL hol is. Want het verhaal over de stalen kern van de Aarde, is feitelijk ook niet-bewezen en voor een groot deel gebaseerd op aannames in rekenmodellen. De officiële aannames, die ieder kind op school leert, is dus ook een ‘theorie’..!'

Ah, bewijsmateriaal versus theorie, daar houdt Barracuda van. Hij ging er dus eens goed voor zitten. Eerst is er het verhaal van Admiraal Byrd, die met een Fokker-vliegtuig over de noordpool vloog en vervolgens stukken ijsvrij land zou hebben ontdekt met meren erin, met daaromheen met bomen begroeide bergen. Wat Jonkers niet (goed) uitlegt is dat holle aarde-gelovers denken dat deze oase de toegangspoort is tot een soort paradijs diep in de aarde. Jammer, maar Discovery Channel heeft dit verhaal al eens onderuit gehaald. Komt er op neer dat de poëtische bewoordingen van Byrd iets te letterlijk zijn genomen.


Dan volgt een 'interview' van James Tyberonn met aartsengel Metatron. 'Er leeft een ras van mensachtigen uit de tijd van Lemurië en een latere fase in Atlantis die een manier hebben gevonden om binnen te treden in de holle kloven in jullie Aarde. Dit zijn gigantische holle uitspansels in jullie planeet die ooit verbonden waren door uitgestrekte tunnelsystemen. Degenen van Lemurië kwamen aanvankelijk deze kloven binnen om te ontsnappen aan de woestheid van wat jullie dinosaurussen noemen, die hun continent gedurende een lange periode in de greep hadden.'

Altijd handig om er engelen bij te slepen en hun getuigenissen als bewijs aan te voeren. Dat valt immers met geen mogelijkheid te controleren. Veel meer dan dat (op een paar vage YouTube video's na) heeft Guido niet naar boven weten te krijgen. Het is de oogst van een stief kwartiertje slordig googelen.

Als Guido de zwaartekracht wel als een reële kracht accepteert (je weet het maar nooit bij dit soort figuren), had hij ten minste iets kunnen zeggen over de massa van de aarde. Bij een holle aarde zou je het verschil echt wel hebben gemerkt. Trouwens, wetenschappers weten allang hoe de kern van de aarde eruit ziet. Heb je geen boorgat voor nodig. Het is een fascinerend verhaal over vloeibare binnen- en buitenkernen, convectiestromen, kristalbossen en een voortdurend fluctuerend magnetisch veld. Honderd keer boeiender dan mensachtigen in holle kloven, al zal de onderstaande BBC Horizon video, waarin dat allemaal wordt uitgelegd, geen enkele indruk op de gelovers maken. Zeker niet op Guido, die inmiddels geleerd heeft hoe hij zijn critici de mond moet snoeren: 'NIET-geloven is namelijk ook ‘geloven’.. Geloven in het NIET. That says it all.'UPDATE: Nog meer gelovers.

14 opmerkingen:

 1. Barra zelf komt ook niet verder dan een 1 eenregelig nietszeggende zinnetje als: "Het is een fascinerend verhaal over vloeibare binnen- en buitenkernen, convectiestromen, kristalbossen en een voortdurend fluctuerend magnetisch veld."

  Keiharde bewijzen wil ik zien, blind getest door de wetenschap, dat de aarde idd. een vloeibare ijzeren kern. Tot die tijd is het veel spannender om te geloven in een holle Aarde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. You must be kidding, volgens mij heb je die hele BBC docu niet gezien. Zit vol wetenschap. Tenzij je een grapje maakt, wat ik hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee John, die heb ik idd. [nog] niet gekeken. Ga ik vanavond doen, eerst beetje werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Forse rectificatie bij Argusoog inzake kwestie Ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moest van de rechtbank, John. Maar het ging allesbehalve van harte:P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yep, en het 'snatch and grab'-slachtoffer Planting blijkt ook gewoon een ordinaire doodsbedreiger van Rutte en een rechter te zijn.

  Het jaar sluit met verlies af voor de Klokkenluidersbende. Demmink heeft een jaartje bijgetekend, Zeevat in opgelegd zwart, en 'domestic terrorist' Planting geneutraliseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dan ben je pas echt een eikel als je niet op een tegen jou aangespannen rechtszaak verschijnt. Nou ja, dan weet je in ieder geval 1 ding wel zeker, namelijk dat je de rechtszaak [of kort geding] verliest en zult moeten opdraaien voor de proceskosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zit die van de Brink nu inmiddels achter de tralies?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook opvallens, alle gerechtelijke stukken werden tot voor kort volledig in pdf op de site geplaatst, alleen de veroordeling van argusoog zelf krijgen we niet in pdf.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. jepjep zit veel afleidings a lá vaticaan zweverijen seculieren en desinformatie bij WÁÁR JIJ ér éen ván BÉNT ..MAÁR ... HOÉ Verklaar JIJ de EXPLOSIÉ Ván industrialisatié en tegelijkertijd verschijnen van een ÉCHT breed spectrum van technologien wetenschappen vakgebieden kennis en onderzoek op allerlei nuttige gebieden incluis atoomwetenschappen elektronica biochemie ZÓNDÉR eeuwénlánge find and fail evolutié ...ÓH bwana?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. btw dóór onwetendheid óf traumas en rampen die Mensen té véél zijn óf ze géén associatiestructuren vóor op gebouwd hébben gaan ze óók in mythologische en parabelle vormen óf aan wél voorradig vergelijkingsmateriaal koppelen en daár van uit spréken en uitleggen over allerlei wat ook een vertalingsprobleem kan zijn.Zó kán een ruimteschip vertaald worden náár iets dát de "hemelen bevaart of ér ván is" óf zelfs "ark" ván arc vónk in vele religien en geschiedschrijvingen.Waren hét nóg géén zwevers máár verklaarden áán hand eigen tijdvak en ontwikkeling.

  Een atoomexplosie werd door sommig cultuur als dát de Zon boos werd beschreven óf als god´s wraak óm iets zélf verzonnen en in gevuld.

  Dé gerichtheid van de pyramiden Óp Orion wél eens een heel wát méér achter kunnen zitten dán boersheden of seizoenen óf "klokjestik" Méér Dán astrologie of astronomié?

  Dé Bewézen Sterrenkundige Kennis Ván Onmogelijk zónder Telescopen te Ziene Stelsels van de Dogon Héden Nóg Niét Verklaard.

  Dé Verklaringen van de Aboriginals Óver de Schepping Heden Nóg Niét Begrepen Nóch Wát Hun Droomtijd Werkelijk Betekent.

  Héden Zélfs Nóg wordt gezócht náár Wié WIJ zijn Waar We Ván komen en Waar We Gáan Ónze basáálste Problemen nóg niét Begrijpende!


  "Zeker niet op Guido, die inmiddels geleerd heeft hoe hij zijn critici de mond moet snoeren:"?????? Èhh ván joú dán?

  btw al die hysterié sinds midden 2009 haarp trails holle dingen ruimtetoestanden doemscenarios "vaticáán" earthquakewapens kunstmatige reccesies eurogelul in dé ruimte komen ván de glabál nwosekte áf als afleidingen verwarringen én rékken en vergetelheden aan leggen om wát ze déden.

  Kun je de op eense hype "new age " nóg herinneren ?Óok een psychowapen als afleiding vóor dát ze Ons geheel en al aan hét beróven bestélen ontmantelen en uitvreten waren.Én tegelijkertijd liéten ze dé aandacht en bestaan ván Echte Wetenschappen Én Écht Niéuws op eens wég zo als de Wetenschappen als die van Jung dat een zachte stille dood stierf ná infiltratie en overnamen én Wé er héle schéépsladingen allerlei alternatieve pseudowetenschappen en theorien vóor terúg krégen zo als ze ook vele media en bestuursfuncties hebben gedáán.Dan is afleiding wél een must.Hóren Én ZIÉN verging Óns Indérdáád tot Mensen die zich vóor gemeentehuizen in de fik staken áán toé!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. btw engelen angels anglese engelsen ...angels zo als de romeinen de Blanken Mét Róod én Blond Háár GÉÉN ZWART HAAR die zij zelf niét waren beschreven in dé derde eeuw.Engelen Kun je DÚS SÓMS Vervangen Vóor Blanken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zoú dit nog een aardig zweefalternatiéf zijn brak?

  tctubantia.nl/regio/10154525/ROCdocent-beveiliging-bedreigt-Rutte-met-dood.ece?

  Bedankt voor uw reactie. Uw reactie wordt getoond nadat deze is geaccordeerd.
  sjee dan is die bij rutte verkeerd om dat die nét zijn eigen dochtertje van twaalf...de oudste van de twee van een gezonde Zoon voor zién heeft in zijn fritzlkelder op aruba en krikke ZÁL zondér meer rot zijn vanwege dat alle burgemeesters onder mafiacontrole aangesteld worden en nog steeds ondankd dát gemeenteraden "supposed dat onafhankelijk ZOÚDEN doen.Dán hébben ze TÓCH een HELE KLÚS UIT TE LÉGGEN HOÉ HET KÁN DÁT ALLE BURGEMEESTERS JOODS ZIJN!!! >:-D

  BeantwoordenVerwijderen