dinsdag 6 december 2011

Gesloopt


De snelle onttakeling van Occupy door the powers that be: dat was herschikken en verkleinen geblazen vannacht op het Beursplein in Amsterdam. De kleine tentjes verdwenen op last van de gemeente in een grote legertent, de toiletgroep werd gesloten en de gaarkeuken ging dicht. Moet iets hebben gehad van de slotscène van de film Woodstock, vol bemodderde slaapzakken. De ondernemersvereniging Damrak Beursplein is Occupy in elk geval zat. Een verhuizing naar de Zuidas wordt overwogen, maar daar zal ongetwijfeld een ondernemersvereniging Zuidas klaarstaan. Wie gaat de verhuizing trouwens betalen? Niet zoete lieve Gerritje. Bovendien is de beweging failliet.

In Eindhoven gaat het nog maar om één man die op het Clausplein kampeert. Die moet ook weg. Met tent en al. En maandagmiddag was er een heusche tegendemonstratie. Alle vooroordelen werden weer meteen bevestigd: het tegenkamp bestond uit een opgedofte juffer met bontjas en de ideale schoonzoon met stropdas. Of de professionele werklozen maar weer wilden werken bij de Rabo enzo.

Bummer: Occupy Soestdijk ook al gesloopt.

25 opmerkingen:

 1. Haha, onze Occupy fan kan er weer eens niet tegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nah, ik heb ook hier wel kritiek op Occupy geleverd. Desondanks vind ik het een hoopgevend fenomeen. Jammer dat het in Nederland niet echt goed van de grond is gekomen. Moet ik niet over zeuren, want ik zat zelf ook niet in een tentje.

  Het verschil tussen mij en Barracuda is, dat ik het jammer vind dat het hier niet van de grond is gekomen. Barra daarentegen haalt opgelucht adem dat zijn geliefde speculanten - die steunpilaren van de samenleving - niet bedreigd worden. That's the difference.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die hoer in diwe bontjas, wat een vertoning :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die is toch wel zo ingenomen met zichzelf[zum kotsen!]

  Volgens Cordromp zien Occupy'ers eruit als 'professionele werklozen'. Hij wil dat alle demonstranten maandag zo 'Monaco-achtig' mogelijk gekleed gaan. Erg netjes dus, om goed het contrast met de Occupyzwervers te laten zien. "De Occupy'ers hebben zoveel af te geven op de maatschappij en de kapitalisten. Maar de belastingbetalers betalen elke maand hun uitkering", zegt Cordromp tegen Omroep Brabant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu Barra er toch weer een politiek item van heeft gemaakt: S&P, dat toonbeeld van integriteit, dat bastion van beschaving tegen de oprukkende horden ongewassen hippies, heeft gedreigd Nederland te downgraden.

  Eens kijken..hoe zat dat ook alweer met de betrouwbaarheid van deze ideale schoonzonen met stropdas...oh ja...

  Wanneer dat niet duidelijk maakt dat die beroepswerklozen van Occupy gewoon hun bek moeten houden en lekker ouderwets de laarzen van de machthebbers moeten likken zoals het hoort, dan ben je vast zelf ook zo'n ongewassen stuk schorem.

  @Arminius

  Jij snapt er niks van. Dat zijn Keurige, Hardwerkende Burgers, de Steunpilaren Van De Maatschappij (SVDM's).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Barra laat linkjes nu eens naar buiten openen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. inderdaad barra, linkjes naar buiten aub!!bea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. s286563 zei...

  Barra laat linkjes nu eens naar buiten openen!

  Zo moeilijk is het toch niet he. Rechtermuisknop: openen in nieuw venster

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn god, die vent in dat filmpje..zelfs mijn moeder was gillend weggelopen wanneer ik zo bij mijn ouders had aangebeld.

  Ondertussen: One generation got old
  One generation got soul
  This generation got no destination to hold

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oh nee die tas! die tas van die gast! haha oh wat gay niet normaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Pyt

  Ach, ik loop zelf regelmatig even over het beursplein met in mijn ene hand een BigMac en in de andere een telefoon waar Siri door de speaker de beurskoersen voorleest, waarbij ik van beide blij begin te kirren. Meestal kijken de gehavende 'occupy-ers' me aan alsof ze een engel zien, maar beseffen zich gelukkig altijd op tijd dat ze al maanden niet meer zijn besproeid met Axe.

  Anyway, serieus... die Cordromp heeft wel een punt. Het is een puinhoop op die kampen. Althans in Amsterdam of Eindhoven, terwijl er elders in de wereld grappige low-brow 'commerciele' initiatieven opstarten.

  Waarom zouden we deze groep die duidelijk niet in staat is zijn eigen micro-wereld fatsoenlijk te organiseren en draaiend te houden de kans geven naar eigen inzicht de macro-wereld in te richten, of de industriele revolutie nog eens dunnetjes over willen doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach, er is in al die jaren niet veel veranderd. In de jaren `70 lagen we ook al op de Dam te slapen.

  Been there, done that

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Miss. komt er zelfs een vervolg gesprek

  "Maar dan moet het wel ergens binnen zijn met een fatsoenlijke kop koffie ipv in een plastic bekertje."

  Mietje!

  Dat heb je met reptielen he, die zijn koudbloedig.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bij nader inzien was mijn laatste comment toch wat misplaats

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een goede vriend van mij werkt bij het Leger des Heils, vlak bij Occupy Damrak. Hij kreeg, mede vanwege wat kruisbestuiving daklozen en Occupiers plotseling een groep occupiers die van het Leger des Heils gebruik van douche, toilet en gratis eten eisten.

  Toen een dakloze (40+ jaar oud) na wat onenigheid met vriend van mij ging kijken wat er allemaal aan de hand was kreeg hij van zo'n jochie te horen dat ze bij Occupy "ook aan het vechten waren voor zijn toekomst en zijn geld".

  ...

  Het (financiële) systeem is goed verrot, neo-liberalisme zonder keiharde regulering zorgt voor korte-termijn speculeren op de toekomst (we hebben al verloren), en dat de publieke sector moet betalen voor risico's waarop een hele kleine groep mensen de winst al heeft genomen is zum kotsen.

  ... Maar als de mensen van de (Nederlandse) Occupy-beweging ons moeten gaan redden, zijn we reddeloos verloren.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. kreeg hij van zo'n jochie te horen dat ze bij Occupy "ook aan het vechten waren voor zijn toekomst en zijn geld"..

  Yep, de volgende groep die in de varkensbungalow wil wonen is er klaar voor. In 1951 werd hier al een erg goed boek overgeschreven; "The True Believer"

  @dadgad

  LoL.. het is koud, man! Maar de warme dagen van de Kerst komen eraan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Ziva,

  hmm,.. je had het dus al gelezen. :)

  Ik moet zeggen, je blijft erin slagen mij naar de meest verschrikkelijke liedjes/opvoeringen te linken. Is het jouw bedoeling om mij zo te terroriseren Ziva de Verschrikkelijke?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @dadgad

  Het is een opname van Victorious, het meest populaire jongerenprogramma van deze tijd. Het is de 'cultuur' van de jeugd.

  Je kijkt teveel als 'ik' naar de wereld. Wat voor jou 'tof' is, is voor 99% van de wereld 'boring'.

  flip, flop...you're 1%...smile

  BeantwoordenVerwijderen
 21. aargh...

  Ik ben de 1%. Eigenlijk kan ik er wel mee leven. Over algemeen gezien ben ik toch een misantropische pessimist, dus dat collectivistische "we are the 99%" was toch al niks voor me. Laat al die kankerhippies maar creperen daar in de kou. Ik ga voor luxe tot het bittere eind, de mushroom cloud!

  BeantwoordenVerwijderen