donderdag 29 december 2011

Krikke- en Ben-gate: The Sequel

Een forse rectificatie bij Argusoog, dat het kort geding heeft verloren dat de voogden van de kinderen van zelfverklaard pedojager Ben van de B. hadden aangespannen. Naar nu blijkt zijn Arend Zeevat en Co niet eens in de rechtbank verschenen, en het hele grapje heeft ze ook nog eens een paar duizend euro gekost. De lezers mogen dokken, want Arend heeft even geen geld. Hoe was het ook maar weer? Argusoog zou de rechtszaak met beide handen aangrijpen om een 'rechtstreekse correlatie tussen het beweerde kindermisbruik door Uw clienten en de vertoning van het OM inzake de van kindermisbruik beschuldigde pedofiele secretaris Generaal op Justitie, dhr. Joris Demmink proberen aan te tonen.'

Barracuda heeft het bruine vermoeden dat we niet snel meer iets via Argusoog van Ben van de B. zullen vernemen, maar of Zeevat er iets van heeft geleerd is de vraag: die bleek om te beginnen al niet op de hoogte van het criminele verleden van Ben, maar had ook nooit een platform moeten bieden aan allerlei ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van de voogden van zijn kinderen.

En dan is er nog die andere 'Ben' waarvoor Argusoog onlangs op de bres sprong, ook weer zonder de omstandigheden goed te kennen. De 43-jarige ROC-docent Sietze Planting uit Borne blijkt opgepakt voor bedreiging van premier Rutte en de Almelose rechter Van Eerden, zo meldde Tubantia vandaag. Sietze verstuurde dreigbrieven om de 'corruptie' onder de aandacht te brengen die volgens hem de stad Arnhem in de greep houdt. In die brieven zouden premier Rutte en rechter Van Eerden bedreigd zijn ‘met een misdrijf tegen het leven’. Planting zegt niet de intentie te hebben gehad de daad bij het woord te voegen.

In de Tubantia staat vandaag het achtergrondverhaal. De intelligente Bornenaar studeerde aan de universiteit muziekwetenschappen. Van 1995 tot 2003 zat hij bij de Luchtmobiele Brigade. Eind 1999 werd hij uitgezonden naar Bosnië en twee jaar later moest hij naar Afghanistan. In 2003 zwaaide hij af. Daarna volgde de geschiedenis die Barracuda twee weken terug al eens beschreef. Sietze wroette zich vast in Krittegate, maar toch vooral in zijn eigen obsessies. Planting vermoedde meer complotten dan hij kon waarmaken.

Terug in het Borne waar hij opgroeide, ging het aanvankelijk goed met Sietze. Hij had plezier in het werk en de studenten beveiliging van het ROC droegen hem op handen. Van zijn klokkenluiderschap maakte hij geen geheim en de school geen probleem. In de vrije uren deed hij verder onderzoek.

De strijd tegen de vermeende corruptie is ook volgens broer en moeder een obsessie geworden. 'Dit zou ik mijn kinderen niet kunnen aandoen,' vertelde hij zijn moeder over zijn vasthoudendheid, waarop zij reageerde: 'Maar je doet het ons ook aan.' Hij stelde dan dat hij niet anders kon.

Broer Erwin vertelt dat hij geprobeerd heeft zijn broer te weerhouden van de dreigbrieven. Het is een stap te ver in de volgens hem wel rechtvaardige strijd. 'Hij mocht in Bosnië en Afghanistan sneuvelen voor de overheid die in Nederland weigert in te grijpen tegen eigen machthebbers. De bedreigingen van Sietze staan in geen verhouding tot wat hem is aangedaan.'

In oktober werd Sietze voor het eerst opgepakt. Twee dagen later kwam er aan de voorlopige hechtenis een einde onder de voorwaarde dat hij aan psychologisch onderzoek zou meewerken. Planting weigerde. Begin deze maand werd hij daarom opnieuw vastgezet. De school wil hem niet zomaar terug, zo schrijft Tubantia. Beveiligers mogen geen strafblad hebben om hun 'beroepsonderscheiding' (een zilveren V'tje) op de revers van hun uniform te kunnen spelden.

Huishoudelijk: zaterdag nog het jaaroverzicht

15 opmerkingen:

 1. Topstukje weer Barra. En snel gereageerd.

  Kun je toevallig de originele uitspraak op rechtspraak.nl boven water krijgen Barra?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Triest verhaal, eigenlijk, van die Planting. Die Van de Brink is natuurlijk zo louche als je maar kunt zijn, maar Planting maakt op mij de indruk volstrekt integer te zijn. Jammer dat hij zo doorgeschoten is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En de man die zich Micha Kat noemt is ook al niet thuis. De grote vriend van Planting JDTV is eveneens met de noorderzon mee. Ben toch niet gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De uitspraak staat niet bij rechtspraak.nl, maar gedeeltelijk wel bij Argusoog onder 'Censuur'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorry, ik dacht dat ik de zaaknummer van Zeevat had gevonden, maar het is een andere.

  LJN: BR0709 betreft van de Brink zelf die gesommeerd wordt teksten op Argusoog te verwijderen.

  http://zoeken.rechtspraak.nl/Default.aspx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Barracuda zei...

  De uitspraak staat niet bij rechtspraak.nl, maar gedeeltelijk wel bij Argusoog onder 'Censuur'.

  Ja, zag `m staan, maar het is idd een gedeeltelijk. Had graag de hele uitspraak gezien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat doet knakker zeevat in de gezondheidszorg(geestelijk ook nog) als hij niet eens simpel in staat is, om dergelijke figuren te onderscheiden? Om over de rest van zijn baarlijke nonsens maar niet eens te spreken. Binnenkort ook in Laos?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Armimius. Die uitspraak waar je naar verwijst lijkt mij niets met VdB te maken te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. John

  In die uitstpraak wordt men gesommeerd grievende uitspraken tegen Elker [Elker is de hulpverlenende instantie die zich (onder andere) bezig houdt met de begeleiding van pleegkinderen en pleeggezinnen] van argusoog te verwijderen. Ik zou niet anders weten als dat dit over BvdB gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er staat in het vonnis: Tevens heeft [A] zich in een 5 uur durende radio-uitzending van Argusoog Radio negatief uitgelaten over deze kwestie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. BREAKING!: Arend op consult bij David als gevolg van zijn betalingsonderduik in Azië?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er wordt op deze draad volgens mij iets te gemakkelijk van uit gegaan dat het hier om een stel criminele rel-linko's zou gaan die het allemaal aan zichzelf te danken hebben dat vadertje staat zo ontiegelijk boos op ze is? Uit eigen ervaring kan ik al wel op mijn klompen aanvoelen dat alleen een op criminele antecendenten betrapte regentenkliek met de hieronder getroffen maatregelen reageert. Dus niet zo braaf naief doen relnichtjes van Barracuda! Er spelen hier weldegelijk meer zaken een rol. Zoals de waard is vertrouwt hij namelijk altijd zijn gasten...

  "Bij de arrestatie werd een arrestatieteam van twintig man ingezet. Een buurtbewoner is hier nogal verbaasd over en vertelt het verhaal. Vrijdag kwamen ongeveer 20man van het arrestatietieteam waarvan negen in burger, acht in vol ornaat met een hond, met een stormram en allen met kogelvrije vesten bij ons in de Aidastraat Amstelveen. De rest van het arrestatieteam stond verdeeld rondom de Oberonstraat. Daar was ook een van de mensen van het arrestatieteam met een doorgeladen geweer. Een van de leden van het arrestatieteam moest vertellen aan de man met de stormram, dat hij niet het huis in de Oberonstraat moest hebben, maar in de Aidastraat."
  Fuck the pedocratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waarom zoveel ophef voor een man?

  De redactie van Dichtbij is achter deze vraag aangegaan:

  De politie heeft inmiddels gereageerd en bevestigd dat er inderdaad een 41-jarige man is gearresteerd om de bovenstaande reden.

  Een woordvoerder van de politie: "Een arrestatieteam wordt niet ingezet als dit niet nodig is. Als er dus ook maar enig gevaar dreigt, maken wij gebruik van dit speciale team."

  BeantwoordenVerwijderen