woensdag 21 december 2011

Multiversum

Het is een uitgebreide studie waard: hoe Anarchieltjes de dag doorkomen. Barracuda stelt zich voor dat de grauwsluier op zijn vroegst ergens rond het middaguur optrekt, als een laaghangende ochtendmist, waarna Anarchieltjes hun eerste rokertje aansteken en vervolgens uren gaan bedenken hoe ze de rest van de dag gaan invullen, bij voorkeur in een pose die Auguste Rodin had bedacht voor zijn Denker. En dan, na pakweg een volgende Amnesia Haze of een White Widow, begint het langzaam te dagen: je gaat een artikel voor Anarchiel maken over 9/11 en trillingen. Vel papier in de laptop en tikken maar.

De aanleiding? Die is er niet. Die is er nooit. De wereld houdt zich allang niet meer bezig met de tragische gebeurtenissen in Manhattan. Maar Anarchieltjes hanteren 9/11 steevast als ijkpunt voor hun vrije associaties. Het is het oeratoom in hun multiversum. Het grondingskoord van hun aura. Het hart van hun minitum mundi. Ellenlange betogen schrijven ze over de overeenkomsten tussen de architectuur van het WTC en een basiliek. Weer anderen wanen zich met slordig elkaar gegaarde Google-kennis ware natuurkundigen en ingenieurs, of nog veel erger: filosofen van de koude grond.

Gelukkig was de kop snel bedacht: De Eenvoud Van Directe Energie Wapens. Wat volgt is een nooit vertoond cognitief orgasme, een verblindende mix van polypeptiden, opioïde eiwitten en endorfinen. Je leest - serieus, echt waar - dat pakhembeet de helft van de 3000 mensen die bij 9/11 uit de torens sprongen bestookt werden met elektromagnetische straling. Dat de kapot gekookte auto’s rond het WTC geïnterpreteerd kunnen worden als sensoren: ‘indicatielampen’ van de aanwezigheid van ‘stroom’.

Vele alinea's en pijpjes Nederwiet later, nadat je ook nog een hele boekenkast over het Bose-Einstein Condensaat hebt omgegooid, volgt de overtreffende trap van deze hogere denkvaardigheid: 'Waarschijnlijk zijn enkele frequentiegeneratoren zo opgesteld dat door interferentiepatronen een harmonische constructie is ontstaan binnen het elektromagnetisch spectrum, een zeer lokale piek, die is aangegrepen op een aspect van trilling van de elementaire deeltje in de toren dat bepalend is voor de bindingen ertussen.' Zeg nou zelf: Tesla was er niet opgekomen.

16 opmerkingen:

 1. De beste verklaring die ik tot nu toe heb gezien is toch wel die van
  Dimitri Khalezov

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Los daarvan produceren miljarden internetters a 0,5 mb(of zoiets) per complot, luceratief veel potentieel dataverkeer in crisistijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens van de gelegenheid gebruik te maken me te distantiëren van Anarchiel.com...*kuch*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, voor de rest zijn die anarchieltjes best aardig, naar mijn indruk. Gewoon een beetje warrig. Ok, soms meer dan een beetje, maar veel kwaad steekt er niet in. Heel wat liever een anarchieltje dan - pak 'm beet - een beurshandelaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Harmsen: dank voor de pluim en de kritiek op je site, maar je vergeet een ding met betrekking tot de onthullingen van Coco Gubbels.

  Zij was niet de enige die kennis heeft gemaakt met deze Rolodex Man, we hebben vriend Biesemaat ook nog. Die prikte al gauw door zijn leugens heen omdat hij strooide met namen van journalisten die van niks wisten.

  Nu lijkt het me inderdaad niet gebruikelijk dat de AIVD commentaar geeft, formeel dan, tenzij je iemand daar kent, maar het aangehaalde citaat hoeft niet van de AIVD te komen. Dat kan ook politie zijn geweest.

  Omgekeerd is het erg onwaarschijnlijk dat AIVD informanten zoals deze Rolodex Man actief journalisten benaderen en zich dan ook als zodanig uitgeven. Eigenlijk zegt dat al genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ... Waar zijn de tijden gebleven dat een draadje 'nine-eleven' binnen een paar uur een draadje kreeg van minstens 70 comments?

  Ach ja, zal wel direct verband houden met de stelling "De wereld houdt zich allang niet meer bezig met de tragische gebeurtenissen in Manhattan."

  BeantwoordenVerwijderen
 7. P.s. ik ben even naar de link gegaan om het stukkie van het lijdend voorwerp (schrijver 'DGGD', of 'De Grote Gemene Deler') beetje te scannen (lezen was me net iets te lang, en niet iets teveel... euh... flauwekul).

  Barracuda gaat er van uit dat deze jongen (ongetwijfeld geen meisje) zijn dag doorbrengt met wiet, te weten "Amnesia Haze of een White Widow".

  Maar deze jongen blijkt ook een *kuch* muzikaal talent te zijn. En wie zijn 'protestnummer' kus mijn... hoort gaat zich wel afvragen of de jongen nou zijn dag doorkomt met hele sterke wiet of juist hele laffe XTC.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Barra,

  Net als Pyt zou ik mij ook graag distantiëren van het artikel aangaande het geneuzel rond 9/11. Het enige dat ik belangrijk vind aan 9/11 is het feit dat het een enorme verandering op het vlak van vrijheden van burgermensen heeft betekend. De introductie van "terrorisme" op een globale schaal en de bijbehorende tergende bemoeizucht en controledrift van overheden.

  En "Anarchieltjes"? Serieus? Ik weet dat ik een dwerg ben maar dat geldt lang niet voor alle mensen die voor mijn ex-weblog schrijven. Mensen die jouw blog lezen zijn dan per definitie ook Barracudaatjes? Werkt dat zo?

  Raaaaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Barracudaatjes, die mag je gebruiken, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anarchiel.com is een sekte. Ik geef toe dat het 'vrijheid maar dan ook echt' aanlokkelijk klinkt, maar als dat dan toch ook maar weer fake is gebleken en poephoofd en pretletter DggD zijn fantascistische cenzuur uit gaat oefenen, als ie weer eens met de mond vol tandjes is, sta je weer gauw met de beentjes op de grond. Ze maken gewoon niet waar wat ze prevelen en kunnen alleen maar overeind blijven als alle weerwoorden worden gedelete en de handjes boven de hoofdjes zweven, kwistig met boter strooiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anarchiel zelf lijkt me een toffe peer. Wat je ook van zijn inhoud vind, hij reageert altijd beleefd en is nooit te beroerd om te proberen zijn standpunt over te brengen. Kan me bijvoorbeeld een leuke discussie herinneren over wat hij als toepasbare vorm van 'anarchisme' ziet. Ben het ook met hem eens wat betreft de introductie van "terrorisme" --> bijbehorende bemoeizucht en controledrift van overheden."

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Re Barracuda, 21 december 2011 16:52

  Ik geloof inderdaad ook wel dat die 'getuige', de Rolodex-man onbetrouwbaar was. Alleen vond ik het onderdeel 'navraag bij AIVD' van de argumentatie niet zo sterk.

  En inderdaad: Biesemaat is voor mij een stuk geloofwaardiger dan Micha Kat, zeker gezien de recente afbrandacties van laatstgenoemde tegen Biesemaat en Olsthoorn, alleen omdat zij wel bereid zijn kritisch naar materiaal te kijken en de vraag toe te laten "zou het ook anders kunnen zijn?".

  Dat is wat Micha Kat stelselmatig nalaat: elk vermoeden of gerucht dat in zijn kraam te pas komt, is voor hem meteen hard bewijs. Een fundamenteel foute werkwijze.

  BeantwoordenVerwijderen