maandag 28 februari 2011

Mad as hell!



Fear & Loathing in Hollywood! Vorige week werd de hoerensnoerende en zelfdestructieve acteur Charlie Sheen door CBS aan de kant geschoven nadat hij zich bij Alex 'schreepstoeter' Jones had beklaagd over de producers van de televisie comedy Two and a Half Men.

Eerder was de productie geschorst omdat Sheen met ernstige buikpijn was opgenomen in het ziekenhuis nadat hij thuis 36 uur lang had gefeest met drank en drugs. En dat was al het zoveelste incident in een lange reeks van schietpartijen, een straatverbod voor stalking en recentelijk nog een korte gevangenisstraf voor mishandeling van zijn ex-vrouw. Normaal stop je zo iemand in een tuigdorp, maar CBS verdiende miljoenen aan die serie, dus dan gedoog je dit gedrag zo lang mogelijk.

Afgelopen week zette Sheen op de Bahama's de bloemetjes nog maar eens buiten met meerdere snollen, nadat eerder pornoster Lindsay schielijk zijn huis had verlaten omdat Sheen wat al te veel lijntjes cocaïne had opgesnoven. Ook zijn filmcarrière lijkt van de rails te lopen. De producent van Major League wil niet met Sheen werken als hij zichzelf niet in de hand kan houden.

Sheen doet overigens nog steeds alsof er niks aan de hand is. Later vandaag wil Sheen, althans dat was vorige week nog het plan, op zijn werk verschijnen om aan te tonen dat hij 'schoon' is. Hij beweerde vorige week op dat hij bij kabelaar HBO een nieuwe show krijgt. Dat blijkt gelogen. Sheen gaat een boek maken genaamd When The Laughing Stopped. Uitgevers mogen met bieden beginnen vanaf 10 miljoen dollar. Doktoren in L.A. noemen Sheen 'manisch' en rijp voor opname.

Wat deed Sheen trouwens bij Alex Jones? Dat zit zo: enkele jaren geleden werd Sheen een conspiracy nut. Hij geloofde in het bedrog rond 9/11 en was even van plan om de Final Cut-editie van Loose Change in te spreken. Dat ging uiteindelijk toch weer niet door, wellicht omdat Sheen toen nog nuchter genoeg was om zich te realiseren dat dat het zijn carrière niet ten goede zou komen. Dat stadium lijkt nu wel gepasseerd. Zal Barracuda niks verbazen als Charlie binnenkort als een moderne Howard Beale bij Prison Planet eindigt.

UPDATE: Sheen's vaste woordvoerder houdt het voor gezien.

vrijdag 25 februari 2011

Lammetje

Opmerkelijke bewegingen rond het Circus Wilders. Eerst de verschijning van Geert als lammetje. Vanochtend nog een keer bij Quinty en Loretta in Koffietijd. Dan Geert als kampioen theedrinker, in navolging van Job Cohen. Oftewel: Geert als mens. Vervolgens de liefdesverklaring van VVD aan CDA en omgekeerd. Het gaat reuze goed met ons, blijf vooral stemmen. CDA-staatssecretaris Bleker (Landbouw) die Wilders belt om zijn opmerkingen over de PVV te nuanceren. Dat hij het allemaal niet zo meent en zo. Oftewel: De dreigende minderheid in de Eerste Kamer doet rare dingen met politici. Nog even en Geert mag onder de baard van een imam kietelen.

Tegelijkertijd de lijstverbindingen van links, de harde toon van Marleen Barth en niet niet te vergeten de verwijdering bij Joop.nl van de door Wilders gehekelde spotprent over 'tuigdorpen'. Niet vanwege Youp, of Witteman, maar om de 'aanhoudende dreigementen aan het adres van VARA-medewerkers'. Lees: door de PVV. Een wel zeer verdachte timing, zo vlak voor de verkiezingen. Wel is aangifte gedaan, maar details over die dreigementen horen we natuurlijk niet. Hoewel...?

Hoe dan ook, het is een uiterst curieuze tegenstelling. Het uitknijpende rechts in de rol van de onschuld zelve, en de aanval van links. Voorlopige score: landslide voor de SP. Zetelpaniek bij rechts. Jammer dat de methode De Hond nou nooit eens de onderliggende motivatie van de kiezers peilt.

donderdag 24 februari 2011

Vuurcellen

Beetje curieus, die claim van de Conspiracy Cells of Fire dat ze Rabotoren in de fik hebben gestoken, en ook nog eens de site van de bank hebben platgelegd. In Griekenland pakken deze (linkse?) anarchisten de zaak wel even anders aan: heuse Rara-achtige aanslagen op ambassades, rechtbanken en autodealers. Niks geen slappe prullenbakbrandjes. Of een ddosje op zondagmiddag.

En zo zijn er meer vragen: Waarom claim je die twee voorgaande branden vorig jaar nu pas? Wat er is mis met de beveiliging van de Rabo dat je keer op keer rustig kunt toeslaan? Inside job? Keek de directie de andere kant op? Waarom Nederland, terwijl je ieder ander land van Europa negeert? En waarom begin je in godsnaam over investeringen in de wapenindustrie, terwijl sommige banken op dit gebied slechter scoorden dan de Rabo in het praktijkonderzoek voor de Eerlijke Bankwijzer (Pdf)?

Het steenkolen Engels van de verklaring op Indymedia (van je vrienden moet je het maar hebben) duidt inderdaad op een Nederlandse herkomst ('We count rabobank guilty for the dead of thousands of people, including children'), en in een eerdere verklaring spreekt de Samenzwering van de Vuurcellen over een Nederlandse afdeling. Opportunisten cq mafkezen soms uit de kring van Micha Kat of Anarchiel?

Kortom, eindelijk eens een echte mooie uitdaging voor onze nationale bestrijder van linkse subsidievreters Peter Siebelt. Een heus Rafje-in-de-dop, dat moet toch gevaarlijker zijn dan Pax Christi.

UPDATE: Het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht is niet in brand gestoken door de Griekse organisatie Conspiracy Cells of Fire. Volgens de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is de claim die woensdag op Indymedia.nl verscheen, niet echt.

woensdag 23 februari 2011

Wraakroepend

Relletje rond het Vlaamse wetenschapsblad EOS. Daar mocht natuur- en wetenschapsjournalist en sfeerfotograaf Rypke Zeilmaker in een vier pagina’s tellend artikel vertellen dat het een 'vals beeld' is om te stellen dat de milieudruk op de aarde direct om te zetten is in oppervlakte. Niet zelden voeren ecologisten bijvoorbeeld aan dat als we zo doorgaan, we vier of vijf aardes nodig hebben om aan alle grondstofbehoeftes te voldoen en de enorme hoeveelheden CO2 te neutraliseren. En dat is, stelt Rypke, onzin.

Dat een van de spilfiguren achter Climategate.nl zo’n forum krijgt in het populaire blad om een kritiek die al tien jaar oud is uit te schrijven en ook nog eens 'een pak fouten serveert', vindt de Vlaamse milieudeskundige Peter Tom Jones 'wraakroepend'. In De Morgen: 'Dit is de man die T-shirts verkoopt met daarop ‘CO2 is good for you’. De bemerkingen dat de ecologische voetafdruk nog een onderschatting is en dat het niet realistisch is alles in oppervlaktes bos uit te drukken zijn al zeer lang gekend.' En op zijn site: 'Opmerkelijk aan het artikel in EOS is de opeenstapeling van feitelijke fouten (o.a. in de wiskundige formule die de auteur hanteert voor de voetafdruk) en suggestieve commentaren (bv. "steeds meer wetenschappers", terwijl het gaat over enkele (goede) vakbladartikels die al jaren meegaan). Laat het duidelijk zijn dat wij de ecologische voetafdruk NIET nodig hebben om de urgentie en de ernst van de ecologische crisis te duiden.'

Dat kon natuurlijk weer niet onbeantwoord blijven door Hylke. 'Ik citeer gewoon deugdelijke wetenschappers, die zich verbazen dat de Ecologische Voetafdruk nog zoveel aandacht krijgt. Die hebben de tekst zelf nagelezen, maar Tom Jones heeft het over ‘fouten’. Waarmee hij claimt meer van milieu-economie te weten dan leidend milieu-ecooom Jeroen van den Bergh. I beg to differ. Dat de reguliere journalistiek tien jaar lang lag te slapen en naief de pseudoexperts blijft papegaaien, in plaats van eens verder te kijken, is niet mijn fout. Klinken de alarmerende angstprojecties uit de voetafdruk zo sexy en sensationeel, dat men daar geen vragen bij wil stellen?'

Je blijft je amuseren met de bloggertjes van Climategate: dat zijn helemaal geen journalisten, maar propagandisten. Een beetje journalist zoekt een redelijke balans tussen pro en contra, maar Hylke heeft een hekel aan 'klimaatalarmisten, academische parasieten, graaiers, fondsenwervers, Wouter van Dieren-beschermers, bureaucraten, progressieve meelmuilen, onverschillige snobbisten, Jules en ander volk dat verbanning verdient naar een eiland in de Noordzee om zich daar te bezinnen op hun zonden.'

Kortom, Hylke klinkt als een PVV'er. En laat Richard de Mos van die partij nog klimaatscepticus zijn ook.

dinsdag 22 februari 2011

Glazen bol

De Libische luchtmacht die Tripoli bombardeert, Mubarak gewipt, Zine el-Abidine Ben Ali weg, onrust in kiele kiele Koeweit, Formule 1-seizoen afgeblazen in onrustig Bahrein, handgranaat tussen de betogers in de Jemense stad Taiz, voor- en tegenstanders van het regime in Teheran met elkaar op de vuist - onwillekeurig vraag je je af, waar bleven de paragnosten dit jaar? Dit is toch bepaald geen blipje op het radarscherm tussen hemel en aarde. Of een lichte beving op de magntudeschaal.

Waar kwamen de paragnosten begin dit jaar ook weer mee? Met grote veranderingen in het koningshuis, de val van het kabinet en een elfstedentocht. Of zouden ze de Weesper variant bedoelen? Zat er storing op de lijn? Verkeerde antennes? Zesde zintuig ontregeld? Glazen Bol wazig? Hebben zonnevlekken het gevoelskompas in de war geschopt? Niks over het Midden Oosten bij Paraproof. Peter van der Hurk. Paravisie. Liesbeth van Dijk. Char. Lou de Palingboer. Klazien uut Zalk. Berendien uut Wisp. Rosalien uut Drost.

Nostradamus, die nog redelijk goed zat met 9/11, voorspelde voor 2010 de opkomst van een harteloze, bloeddorstige leider die met zwaard en vuur zal regeren, maar voorzag niet dat de leiders massaal op de vlucht slaan. Zelfs de Enkhuizer en Deventer Almanak spreken elkaar tegen. De wereld is in de war, zoveel is zeker.

maandag 21 februari 2011

Indoctrinatie



Briljant, dat filmpje van enkele nijvere cineasten waarin kinderen de uitspraken van Wilders zo droog mogelijk herhalen. Precies het soort schockeffect dat Wilders met zijn omstreden film Fitna beoogde, maar nu hij zelf het mikpunt is van spot heet dat haatzaaierij. Haatzaaierij, kent u die uitdrukking? Vreemd genoeg ging het niet over het spotje waarin het strafrechtelijk verleden van enkele PVV-Kamerleden wel erg wordt opgeblazen. Al kan het volgens de makers altijd nog harder.

Hoe reageerden de gatekeepers van Geert hierop? Het Vrije Volk zweeg de filmpjes geheel dood, Artikel 7 had het te druk met de partijdige koningin en de geheimzinnige brommercrimineel van Femke, alleen PVV-brandblusser Filantroop moest bij het Nieuwe Journaal (zo langzamerhand op sterven na dood) meteen uithalen.

Toen de PVV in het nieuws kwam wegens de kopstotende Marcial Hernandez, kwam Filantroop prompt met een PvdA-affaire uit grootmoeders tijd. En nu suggereert hij dat de anti-PVV kids geestelijk zijn gemanipuleerd. Net als vroegah! 'De Sovjet-Unie was niet minder bedreven in het indoctrineren van kinderen en was de Hitlerjugend in chronologisch opzicht ruimschoots voor met de oprichting van de Komsomol'. Waarna Filantroop fijntjes wijst op 'de huppelende AJC’ertjes die de wereld rondom de meiboom bevrijdden van de hebzucht van het kapitalisme'.

Indoctrinatie, kent u die uitdrukking? Een 'vorm van manipulatie door het systematisch en eenzijdig onderwijzen van aanvechtbare overtuigingen of opvattingen, met de bedoeling dat deze kritiekloos worden aanvaard.' Kinderen die uitspraken van Wilders herhalen zonder politieke context die ze wellicht niet eens ten volle begrijpen is misschien manipulatie, maar geen indoctrinatie. Hondenindoctrinatie, da's pas erg.


UPDATE: Wilders overweegt stappen tegen parodiesite.

vrijdag 18 februari 2011

Gotcha!

Kleintje Muurkrant heeft zowaar een overwinning in de rechtbank behaald. Kleintje? Nog maar even een recap: Een papieren muurkrant voor links actienieuws waarmee Den Bosch ooit werd volgeplakt. De papieren versie werd een gelijknamige website, waar roddel en achterklap over onder meer Nederlandse criminelen en foute ondernemers wordt afgewisseld door kritische commentaren over bijvoorbeeld GroenLinks.

Nu was uitbater Gertjan van Beijnum niet altijd even zorgvuldig met het weergeven van feiten, wat hem al enkele keren op dure juridische procedures is komen te staan. Ook Henk van de Meene, alias Henk No Suitcase, een zakenman die participeerde in het omstreden speculatiefonds Terra Vitalis, was het zat dat hij elke keer weer werd genoemd als compagnon van hasjbaron De Hakkelaar. Niet dat hij de Hakkelaar niet kende, maar de rechter vond het 'niet van maatschappelijk belang' dat dat gemeld moest worden. Waanzinnig, zonder meer.

Het hof heeft het vonnis in hoger beroep teruggedraaid. Uit de rechtbankverslagen blijkt dat Van de Meene al niet kon aangeven wat er nu precies aan al die stukken op Kleintje mankeerde, laat staan dat hij kon aangeven wat de schade was als gevolg van die publicaties. Ook heeft hij het betoog van Kleintje dat hij banden onderhield met ‘De Hakkelaar’ en destijds is gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij ‘De Hakkelaar’, niet of nauwelijks weersproken. Ergo: Kleintje hoeft de stukken niet te verwijderen.

donderdag 17 februari 2011

Xaohnoom!

Herinnert u zich deze nog? De Moon hoax, de theorie dat de Amerikanen de maanlanding in een studio hebben geënsceneerd, al dan niet met verborgen trampoline onder het heuvelzand en een een fier wapperende vlag in de niet bestaande Maan-wind. Tien jaar terug wijdde het Amerikaanse netwerk Fox er zelfs nog een serieuze documentaire aan, gepresenteerd door X-Files acteur Mitch Pileggi, maar toen kwam 9/11 en de complotters genoeg van de Maan. Hoeveel Maan-ontkenners zouden eigenlijk zijn 'overgelopen' naar 9/11?

Anyway, de laatste jaren hoorde je er niks meer over. Maar zie: 'Spraakomkeer techniek bewijst dat maanlandingen nep waren'. Xander weer natuurlijk, de complotter die elk lulverhaal dat hij ergens op het wereldwijde interweb tegenkomt, voor zoete koek slikt.' Luister en huiver: 'De spraakomkeer theorie is heel simpel: wat iemand ook zegt, als zijn woorden achterwaarts worden beluisterd dan worden zijn ware intenties duidelijk en dus ook of de persoon liegt of de waarheid spreekt. Hoe ongeloofwaardig en zelfs idioot het ook moge klinken, (omkeer)spraak experts hebben hier tot nu toe verbluffende resultaten mee behaald. Zo voorspelde de Canadese spraakexpert Jon Kelly na analyse van de inauguratietoespraak van George Bush in 2001 dat Amerika opnieuw Irak zou binnenvallen, iets dat 2 jaar later inderdaad gebeurde.'

Opvallend is altijd weer dat Xander met 'experts' komt aanzetten die helemaal geen experts blijken te zijn. Kelly is weer eens Paranormal Imaging expert, en UFO-gek.Vandaar in 2009 Kelly uit de omgekeerde inauguratierede van Barack Obama begrepen meende te hebben dat die de hoogte zou zijn van het bestaan van 'alien saucers', dus UFO's. Gevalletje What You Want To Hear is What You Get.

Helaas vertelt Xander ons weer niet hoe het nu precies zit met dat bewijs van die Moon Hoax, want dat staat ook niet in het (Duitstalige) stukje dat hij weer eens driftig heeft overgepend. Zal ons niks verbazen als Jon dat alleen wil onthullen op een lezing waarvoor je flink mag dokken. Gelukkig hebben de lezers van Xanders blogje gevoel voor humor: 'Moet je de cd van Jan Smit eens backwards draaien. Wil je echt niet weten.'

zaterdag 12 februari 2011

Rasti Rostelli Show

Terwijl heel Nederland keek naar de kolkende massa op Tahrir Square, vocht Micha 'aluhoedje' Kat zijn eindeloos opgeklopte mother of all battles in de Haagse rechtbank, waar hij zich moest verantwoorden voor het bekladden van regeringsgebouwen en woonhuizen van vermeende Bilderbergers. Gesteund door enkele tientallen gelovigen die zich inbeelden dat de hoogste man van justitie Demmink 'duizenden' kinderen misbruikt en die net als Kat zelf in veel gevallen de meest idiote samenzweringstheorieën aanhangen, van dodelijke griepprikken tot de New World Order.

Vrijdag reisde de sekte ('Kijk ook eens op de website van Alex Jones en David Icke en op Wijwordenwakker.org') af naar de Residentie voor de zoveelste solovoorstelling van hun Rasti Rostelli. Dat had de rechter blijkbaar ook in de smiezen, dus die verbood het filmen door Petje Pitamientje en had ook helemaal geen trek om allerlei getuigen voor zo'n door Kat gewenst showproces op te roepen. Waarop de advocaat van Kat de rechters liet wraken, evenals de wrakingskamer zelf, zodat nu een nieuwe wrakingskamer wordt samengesteld van drie niet-Haagse rechters.

Maar toen moest de apotheose nog komen. Een week geleden had Kat op zijn site al uitgebreid aangekondigd wat hij wilde gaan doen na de rechtszaak, namelijk met zijn allen Den Haag op stelten zetten en nog een keer het huis van justitiebobo Joris Demmink onderkladden. Dat was een beetje dom, want een grote hoeveelheid dienders was opgetrommeld om dat te voorkomen. Bij het station werden enkele gelovigen aangehouden, en ook Kat en vaste cameraman zaten weer eens uren vast in een politiebureau. Kortom, genoeg stof voor weer eindeloze Rostelli-voorstellingen van exalteren, fabuleren, opblazen en opkloppen.

Verontwaardigd vroeg de sekte zich af waarom de MSN zich niet liet zien. Let wel: de main stream media die in de ogen van de gelovigen corrupt en niet te vertrouwen is, mag wel komen opdraven om de poppenkast van Kat vast te leggen. Een poppenkast die zo langzamerhand helemaal nergens meer over gaat.

Huishoudelijk: Barracuda is er eind volgende week weer.

vrijdag 11 februari 2011

Achteloze delete

De bloggers van de Volkskrant zijn al weken heel erg megaboos. Hun VK Blog wordt opgeheven. Achteloze delete van webarchief, moppert een van de inmiddels uitgeweken bloggers. Een experiment was het om te bezien of het blog zou kunnen leiden tot burgerjournalistiek die ook voor de papieren krant bruikbaar zou kunnen zijn, schrijft de Ombudsman van de Volkskrant. Maar dat is dus volledig mislukt. Is hij niet rouwig om. 'Er is voor zover ik weet geen enkel stuk geweest dat heeft voldaan aan de strenge kwaliteitseisen die de redactie stelt, aan zichzelf, maar ook aan bijdragen van derden'.

Erger: een pedofielenclub kon maandenlang ongestoord zijn gang gaan voor het werd ontdekt. Je vond er ook volop complotten, onder meer bij Waarheid 9/11 en Politiekwijzer van Godelieve Vaesen. Die wellicht dachten dat als ze maar in de periferie van die serieuze Volkskrant gingen bloggen ze misschien wel serieus zouden worden genomen.

Een aantal bloggers dreigt nu met harde actie. Als je Mubarak kunt wegsturen, lukt dat ook met de hoofdredacteur van de Volkskrant. Ene Prometheus heeft voorgesteld de redactie te bezetten. 'Die bezetting zal pas opgeheven zal worden als de hoofdredacteur antwoorden heeft gegeven op de vragen die de bloggers hebben gesteld.' Relaxstoelen en stretchers meenemen voor een plekje onder de bureaus van de buitenlandredactie. Gaat overigens alleen door alus minimaal twintig medekampeerders zich aanmelden.

VKblogger Jack Vanderwyk, ook al zo'n talent dat de Volkskrant niet kan missen, meldt dat hij er niet bij kan zijn. 'Ben momenteel in Nice, vertrek morgenochtend om 10.45 naar Londen. Ben nog niet zo lang geleden in Holland geweest. Arriveerde op Rotterdam Zestienhoven. Wilde de bus naar de stad nemen om daar de trein naar Amsterdam te nemen, maar werd niet toegelaten omdat ik geen OV-kaart o.i.d. had. Je kunt in Holland geen kaartjes meer kopen met gewoon geld, in tegenstelling tot de rest van de wereld. Kennelijk wil men van de toeristen af. Uitzuigers, die alleen maar de bollenvelden en de walletjes willen zien en daarna weer rap terug gaan naar Tokio of Reykjavik. Opzouten die krengen, daarvoor hebben we de OV-kaart uitgevonden. Daarnaast word ik gezocht door justitie. Vier jaar geleden, bij aankomst in Frankrijk, heb ik mijn Renault Express verkocht voor een habbekrats. In Frankrijk kent men geen vrijwaringsbewijs. Dus moet ik nog steeds betalen voor verlopen APK-keuringen, en omdat ik niet betaal is de boete inmiddels opgelopen tot € 45.000,00. Dertig maal zoveel als de aanschafwaarde van de auto. Ik kan een rechtszaak aangaan wanneer ik eerst de boete betaal. Schenk nu 34 kopjes koffie in en maak de frituur gereed voor 34 porties vlammetjes. Met saus.'

donderdag 10 februari 2011

Yesteryear

U weet: complotdenkers zijn geen waarheidszoekers, maar zoekers naar hun eigen waarheid. Zodra de bevestiging is gevonden, meestal op een obscure site ergens in een uithoek van het interweb, houdt het zoeken op. Vandaar dat complotters zich nooit eens bijlezen of zich opnieuw op een onderwerp oriënteren, maar slechts die ene grijze plaat blijven afdraaien. En dan het liefst zo eindeloos mogelijk. Let maar eens op hoeveel 9/11 complotters tien jaar na dato weer beginnen over nog levende kapers, het te kleine gat in het Pentagon en andere klassiekers uit yesteryear.

Een andere merkwaardige eigenschap is niet doorgoogelen totdat je het antwoord op je vraag hebt gevonden. Omdat het veel leuker is om eindeloos te speculeren. Of omdat je weer eens heb zitten suffen.

Complotblog Zapruder, dat zich graag profileert als 'hersengarage', overtrof deze week zichzelf weer eens: 'Hauptfrau Buitenlandse Zaken Hillary Clinton roept vrijwel alle Amerikaanse ambassadeurs terug naar Washington. Officieel (volgens de website van de U.S. Department of State) om de Quadrennial Diplomacy and Development Review (QDDR) te bespreken. Iets met civiel moet militair beter ondersteunen en daarom worden nog wat baantjes uitgedeeld voor energie, cyber-zaken, terreur en wapens. Alleen, een dergelijke “recall” is ongeëvenaard. Beginnen de Amerikanen dan toch te zweten vanwege wikileaks? Of is Egypte slechts een voorproefje van een “global riot” vanwege exploderende voedselprijzen en andersoortig fiat-geld inflatie? Devalueren de Amerikanen de dollar? Gaan die vliegdekschepen voor de kust van Cairo Iran bombarderen? Speculatie, speculatie....

Merkwaardig, de auteur verwijst naar een AP bericht van 31 januari, maar heeft zich blijbaar niet gerealiseerd dat Hauptfrau Hillary de ambasseurs vorige week woensdag toesprak, en daar zat nota bene gewoon pers bij. Er was trouwens ook geen helemaal sprake van terugroepen. De ambassadeurs waren uitgenodigd voor een al maanden geleden geplande bijeenkomst over de diplomatieke strategie voor de komende jaren. De QDDR-evaluatie dateert al van 2009 en huldigt de opvatting dat het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken te weinig bereikt in de wereld. Anders gezegd: 'It lacks the tools – people, competencies, authorities, programs and funding – to execute the President’s foreign policies.'

Clinton ging wel even in op de onrust in de Arabische wereld, maar voor het overige ging het onder meer over het beperkte budget van Buitenlandse Zaken voor het fiscale jaar 2012 en de riemen waarmee de diplomaten mogen roeien. Oftewel: gewoon een uitje onder leiding van akela Hillary. Videoverslag en achtergronden hier.

woensdag 9 februari 2011

What You Want To See Is What You Get

Zou het nou pure verveling zijn dat psychotische complotters telkens weer allerlei geheimzinnige parallellen menen zien? Surfen en googelen ze soms de godganse dag naar woorden als illuminatie of New World Order? Lijden deze complotters gewoon niet aan What You Want To See Is What You Get-syndroom? Je zou het haast zeggen. 'De symboliek rond Lady Gaga is zo opvallend dat men zich kan afvragen of het allemaal een zieke grap is. De Illuminati symboliek is steeds zo duidelijk aanwezig dat de analyses van haar videos bijna voor de hand liggende (...) wordt. Haar hele persoon is een eerbetoon aan de controle, waarin de lege, onsamenhangende en afwezig brein als trendy word neergezet.'

Die laatste zin zegt vermoedelijk meer over de persoon achter het blog Quofataferunt, waar ongeveer alle complotonzin samenkomt die je maar kunt verzinnen: UFO's, broederschappen, satanisme, Das tuig von Oranje en Demmink. Met als fan anderhalve aluhoed en een radiokies.

De symboliek rond Lady Gaga, in haar foto's en video's, zijn volgens de samensteller van het blog dus 'mixen van die symbolen met occultisme en geheime genootschappen. Haar lege, robotachtige en iets ontaarde persoonlijkheid belichaamt elk 'symptoom' van een mind-control slachtoffer. Gaga is een term die ook nog eens direct verwijst naar onachtzaamheid. Madonna, Beyonce, Kylie Minogue en vele anderen hebben volgens het blog de gelijkenis van de vrouwelijke robot uit de film Metropolis genomen. Gaga verbergt contant een van haar ogen. De telex van Quofataferunt ratelt zo nog alinea's door.

Moet hoog nodig eens in de leer bij Alice Cooper, denk je nog, totdat je ontdekt dat Quofataferunt het allemaal niet zelf heeft bedacht. Want zoals dat gaat met complotters: ze pennen elkaar eindeloos over. Het miegelt van de illuminatie rocksterren, zelfs Paul McCartney hangt het sanatisme aan. Filmpje:


dinsdag 8 februari 2011

Nazitruth

Geen idee wat Jeroen de Kreek tegenwoordig voor de kost doet. Zijn Linkedin-profiel lijkt verouderd. Vijftien jaar geleden ging nog goed met hem. Toen stond hij aan het begin van een glanzende carrière als Digitale Advocaat. Het eerste juridisch advies voor ondernemers en particulieren was gratis, en voor een vervolgopdracht liet De Kreek zich graag betalen, zo vertelde hij in menig interview. Al 1999 werd duidelijk dat Jeroen niet echt in het juridische keurslijf paste. Hij werd een soort van domeinkaper. Naast pijpen.nl en beffen.nl liet hij staatsblad.nl, staatscourant.nl, staatsalmanak.nl en wettenbank.nl registreren, maar De Kreek moest die laatste vier van de rechter overhandigen aan Sdu Uitgevers. Een jaar later was Jeroen advocaat af. Hij kon het werk niet meer aan, luidde de verklaring.

Enter Jeroen de Irakactivist. Wereldberoemd in Nederland werd hij daarmee, want (in 2007) veroordeeld tot 118 dagen cel voor opruiing en het bedreigen van premier Balkenende. In hoger beroep werd dat zes maanden gevangenisstraf , waarvan vier voorwaardelijk. Wat hem er overigens niet van weerhield om nog maar weer eens aangifte (Pdf) te doen tegen het CDA.

Met een strafblad op zak begon De Kreek aan een volgend avontuur: zijn eigen politieke partij 'voor de wereldvrede' Mijn Partij. Niet dat er van vrede veel terechtkwam, want De Kreek kreeg al meteen ruzie met MijnPartij Nieuwkoop. Die moest onmiddellijk haar naam opgeven of - nog mooier - zich aansluiten bij zijn partij. Woordvoerder Guus Elkhuizen in het AD: 'We hadden geen idee wat die partij van die meneer wilde, maar toen we zagen dat hij de wereldvrede zo hoog in het vaandel heeft, was het voor ons al snel duidelijk. Dat lijkt ons voor Nieuwkoop niet onze eerste taak, en het zal niemand verbazen dat wij hier geen landelijke politici zullen gaan vervolgen en aanklagen.'

Inmiddels was Jeroen helemaal into complotten. Liefst zo bizar mogelijk en bij voorkeur iets met 9/11 (de nucleaire variant) of AIDS. Bij Zapruder werden ze bijkans gek van hem en kreeg hij een wankerban. De toon van zijn blogje Het Zuur werd met de dag grover ('Schijt christenen' en 'SP onwaarschijnlijke kutpartij') en via Twitter stalkt De Kreek godganse dag de ene politicus na de andere over Irak. Net als bij Micha Kat gaat het bij Jeroen al snel van kwaad tot erger. 'Poep, pies, Hitler, bloed & fuck,' zegt De Kreek over zijn eigen blog en daarvan lijkt geen woord gelogen.

Inmiddels is er een nieuwe gekte bijgekomen: Zionisten aka TerrorJoden aka Nazi. Jeroen als jodenstalker en als holocaust wasverzachter. 'Er zijn geen Joden vermoord in Auschwitz of de andere concentratiekampen. De eindeloze rij mannen, vrouwen en kinderen die als Joden op de trein naar concentratiekampen zijn gezet om daar slavenarbeid, martelingen, massamoord, typhus en andere onmenselijkheden te moeten ontberen zijn merendeels geen Joden. Die mensen zelf waanden waarschijnlijk waarachtig Jood te zijn.'

Stukjes met als koppen 'Holocaust ontkennen noodzaak' en '80 % Joden is NAZI' waren blijkbaar nog niet voldoende, want in hoog tempo zijn allerlei subblogjes opgericht zoals Holocaustles.nl ('De genuanceerde waarheid over de holocaust'), of een al even fijne site met als naam Nazitruth. Vanwaar die segmentatie? Kennelijk omdat De Kreek zich ook realiseert dat hij toch vooral als ongeleid projectiel wordt gezien en als anonieme 'redactie' misschien nog eens serieus zal worden genomen. Gaat niet meer lukken. Meldpunt Discriminatie Internet had al meteen ruzie met hem.

maandag 7 februari 2011

Manipulatie

Het regende rapporten de afgelopen dagen. Bijvoorbeeld van de Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (CEAS), die besloot dat er geen nader onderzoek komt naar de levenslang veroordeelde PKK-activist Huseyin Baybasin. De Turkse drugsbaron beweerde bij hoog en bij laag dat hij is veroordeeld op basis van vervalste telefoontaps. Het was weer helemaal een kolfje naar de molen van Demmink-jagers, want diezelfde Baybasin beweerde immers dat de hoge justitieambtenaar zich in Turkije schuldig zou hebben gemaakt aan pedofilie en zo chantabel was.

In 2008 tipte een anonieme klokkenluider uit Turkije de CEAS over de telefoontaps. Oude en nieuwe telefoongesprekken waren volgens hem dusdanig aan elkaar geknipt dat het leek alsof Baybasin over betrokkenheid bij zware delicten sprak. De klokkenluider gaf zelf aan dat hij die tapes had gemanipuleerd. Voor CEAS voldoende aanleiding om een onderzoek in te stellen dat tweeënhalf jaar in beslag nam (pdf): zes optische schrijven en 18 banden van spoelenrecorders werden onderzocht.

En let nu even op de details, want die lees je bij de beschouwingen van de Demmink bashers nou eens nooit. Op de twee meest relevante banden bleken de gesprekken op langzame snelheid te zijn opgenomen, waarbij per kant (!) een monokanaal in een richting was gebruikt en een monokanaal terug. Dit impliceerde dat manipulatie van een spoelenband met een gewone bandrecorder zou betekenen dat zowel het te manipuleren gesprek als een ander gesprek op het andere parallelle monokanaal (dat bovendien in tegengestelde richting wordt afgedraaid) zou moeten worden bewerkt. Diverse onderzoekers hebben er naar gekeken, onder wie een man die in het Israëlische leger deel uitmaakte van een elite R&D team en een contra-expert die onderzoek naar de Watergate-tapes en de Lewinsky-tapes.

De klokkenluider X2 was bij nader inzien echter niet bereid of in staat zijn beweringen toe te lichten, wegens bedreiging of wat dan ook, en tot op de dag van vandaag is zijn positie niet duidelijk geworden, misschien wel de zwakste zet in de verdediging van Baybasin. Het technische eindrapport geeft uiteindelijk blijk van ‘enige grond voor twijfel’ omtrent de authenticiteit van twee van de zes onderzochte gesprekken. Probleem is, volgens CEAS, dat het inlassen van gemanipuleerde gesprekken in opnames van de Nederlandse tapkamers tamelijk onwaarschijnlijk is. In elk geval, er is onvoldoende bewijs voor manipulatie.

De advocate van Baybasin en de door haar ingehuurde onderzoeker Klaas Langendoen sputteren natuurlijk tegen, net als de Demmink-achterban, die de technische onderzoeken meteen weer in hun eigen voordeel uitleggen. Of je roept dat er een crimineel bij het CEAS zit, maar helaas, de bedoelde strafpleiter heeft - zo blijkt uit de stukken - geen enkele bemoeienis met het onderzoek gehad.

Maar zo gaat dat met ongewenste conclusies. Het doet allemaal denken aan het jarenlange onderzoek dat het National Institute of Standards and Technology (NIST) deed naar oorzaak van het instorten van WTC7 op 11 september 2001. Toen die uitgebreide studie de conclusies van complotters niet onderstreepte (100 procent controlled demolition) werd het meteen weggehoond, vaak zonder het rapport ook maar een blik waardig te keuren.

vrijdag 4 februari 2011

De internationale

'Waarom krijg ik steeds vaker het gevoel dat rechtse regeringen zoals Rutte en Cameron een soort burgeroorlog moeten voeren met crypto-socialistische instituties als BBC/Hilversum, Met Office/KNMI, zorgwereld, onderwijs. De muur is dan wel gevallen in 1989. De ergens in de 19e eeuw begonnen strijd tegen het socialisme, of tenminste de zeer duistere kwade kanten daarvan, is nog niet gewonnen. Klimaat lijkt wel steeds meer een boomerang te worden dan een wapen voor de socialistische internationale!'

Weer een stukje van de rechtse rakkers van het Vrije Volk, Barracuda? Nou, nee. Van Hajo Smit van Climategate.nl. Heeft zowaar milieuhygiëne gestudeerd. Deed maanden onderzoek onder Paul Crutzen op het Max Planck Institute for Chemistry en mocht een jaartje buffelen aan het Department of Atmospheric Sciences van de Universtity of Illinois at Urbana Champaign. Tussen beide buitenlandperiodes was hij ook nog betrokken bij de Nederlandse IPCC-delegatie onder leiding van Pier Vellinga. Vreemd genoeg lees je dat allemaal niet terug bij zijn LinkedIn profiel. Daar heb je de indruk dat Hajo na de bakkerschool niks bijzonders meer heeft gedaan. Chief editor at Sneeuwverwachting.nl en owner at Freewriter BV. Dat ben je toch behoorlijk mislukt in het leven.

'Met Office en BBC leugenachtige combi,' luidt een stukje van zijn hand, en heel even denk je nog dat Hajo een crimineel megaschandaal op het spoor is gekomen. Gaat erover dat het Met Office (de Britse KNMI) al geruime tijd fout zit met zijn seizoensverwachtingen en BBC-verslaggever Roger Harrabin beweerde dat het Met Office in oktober wel degelijk in het geheim een winterwaarschuwing had afgegeven aan Downing Street. Nou, mooi niet, zo blijkt uit onder FOIA opgevraagde documenten. 'De BBC moet met het Met Office onder een hoedje hebben gespeeld met (...) een leugen om bestwil om het falen van het Met Office ten aanzien van seizoensverwachtingen te verbloemen'.

Die zin loopt al niet erg lekker, maar Barracuda krijgt ook nog eens de indruk dat hier toch echt geen sprake is van een boos complot. Tussen de bedrijven door weet Hajo ons echter ook nog te melden dat BBC de wetenschap bezoedelt met een nieuwe 'witwasdocu'. Met verwijzing naar een artikel van Christopher Booker in de Telegraph. Merkwaardig toch hoe jongens als Hajo altijd weer verwijzen naar malloten. Booker beweerde namelijk ooit doodleuk dat je witte asbest moet vergelijken met talkpoeder en het dus volmaakt onschuldig is. Er is nog jaren om gelachen.

donderdag 3 februari 2011

Onder professoren


Jan Willem van Prooijen - Psychologie van de complottheorie on Vimeo.

Jan-Willem van Prooijen van Vrije Universiteit van Amsterdam biedt een inkijkje in de hersenpan van de complotter.

woensdag 2 februari 2011

Whodunnit

Stoom kwam er de afgelopen dagen uit de oren van Wim Dankbaar, de 'burgerspeurder' die samen met Micha Kat een sluitend complot rond de moord op Marianne Vaatstra meende te hebben ontdekt. Eerst werd Dankbaar in de Leeuwarder Courant afgeserveerd, vervolgens gooide justitie consequent de hoorn op de haak, en kwam het OM met een volgens Dankbaar 'leugenachtig persbericht'.

Dat Dankbaar slecht tegen zijn verlies kan, weten we al langer, maar kennelijk geldt dat ook voor zijn achterban. Die had maar weinig begrip voor de analyses van de nuchtere misdaadjournalist H.J. Korterink, die het OM, een enkele kritische kanttekening daargelaten, bijviel in deze zaak. 'Op 30 januari 2011 19.21 hebben wij de website Misdaadjournalist.nl offline gehaald met een Ddos aanval vanwege slechte journalistiek'. Lekkere jongens, die complotters. Inmiddels mag dezelfde achterban dokken voor allerlei onzinnige smaadzaken, waarvan de afloop zich laat raden.

De mooiste reactie las Barracuda bij diezelfde Korterink: 'Het gaat mij niet om de 'burgeronderzoekers', het gaat mij om uw zeer eenzijdige vernederende benadering van zaken waaronder deze en uw kritiekloze slaafse vertrouwen in het O.M. en de gevestigde orde.'

Daar draait het dus allemaal om. Ieder bizar complot is derhalve geoorloofd, of moet op zijn minst serieus genomen worden, zelfs als dat complot bestaat allerlei ditjes en datjes waaraan veel te veel betekenis wordt gehecht.

Dankbaar en Kat zijn er stellig van overtuigd dat de hoofdverdachten, de asielzoekers Feik en Ali, vlak na de moord door justitie het land uit zijn gesmokkeld. 'Make no mistake! Wij hebben het bewijs in handen dat Justitie’s hoofdverdachte Ali Hassan stiekem door Harm Brouwer en Joris Demmink is weggesluisd via het toenmalige Grenshospitium aan de Tafelberg in Amsterdam!'  En waarom? Omdat ze wellicht hebben deelgenomen aan een rituele moord van een of ander pedonetwerk dat van hogerhand beschermd moet worden. Of zoiets.

Het persbericht van het OM is echter op het meest cruciale punt behoorlijk duidelijk: Ali H. werd inderdaad verdacht van de moord op Marianne Vaatstra, maar DNA-onderzoek sloot hem uit als dader van de moord. Het DNA van Feik bleek ook niet te matchen. Kortom, als Kat en Dankbaar menen dat de zaak anders ligt, laten ze dan eens beginnen met het weerleggen van het DNA onderzoek.

dinsdag 1 februari 2011

Losse handjes

Peter R. Siebelt, nationale bestrijder van informatievervuilende linkse subsidievreters, begint een beetje ongedurig te worden. Had hij die vervelende linkse onderkruiper Peter Breedveld eindelijk tuk, wordt hij niet ontslagen. Breedveld wijdde de afgelopen weken op zijn blog Frontaal Naakt diverse weinig opwekkende stukken aan Siebelt, waarvan een aantal overigens afkomstig was van uw aller Barracuda. Nu deed Siebelt wel alsof het hem allemaal niks kon schelen, maar intussen zon hij op wraak.

In een tweet over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie, stelde Breedveld vast dat we in Nederland onze eigen Taliban hebben, en dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten. Bingo! Ka-ching! Speurder Siebelt had inmiddels achterhaald dat Breedveld op de linkse VU werkte en dus seinde hij vrindje Martijn Koolhoven van de Telegraaf in, waarna het Vrije Volk ballistisch uit zijn dak ging (hier en vooral hier), GeenStijl en Powned bovenop het nieuws doken en Breedveld een dag lang behoorlijk de sjaak was:


De VU prevelde bij monde van voorlichtster Gouweloos nog snel een excuus, maar benadrukte dat Breedveld het een en ander als privépersoon had geroepen. Aan de Loosdrechtse Horndijk danste Siebelt in zijn eentje de polonaise, de horlepiep en de quickstep. Maar de climax bleef uit. Siebelt had nog zo gehoopt op ontslag op staande voet. 'Tja de VU kan zich nu wel distantiëren maar daar is de kous niet mee af. Want hoeveel tijd besteed (...) Breedveld om vanuit het VU aan zijn priveweblog te werken, om vanuit het VU zijn vuil te spuien? Beste mevrouw Gouweloos, geen half werk a.u.b. Vergelijk de tijden van zijn publicaties eens met de tijden dat hij werkzaam was/is bij de VU.'

Maar hoe vredelievend is Siebelt zelf eigenlijk? Ooit had hij in elk geval zulke losse handjes dat hij een man van een (volgens Peter criminele) knokploeg doodsloeg. Dat heeft zijn naamgenoot toch echt niet voor elkaar gekregen. De officier van justitie eiste drie weken voorwaardelijk, maar vanwege noodweerexces werd Siebelt naar eigen zeggen ontslagen van rechtsvervolging.

Vorig jaar vond Peter dat Tariq Aziz moest worden opgehangen.
En zo kwamen we nog wat opmerkelijke tweets tegen:

Oehoe, Powned, snel met het cameraatje naar Loosdrecht!

DISCLAIMER: Barracuda kent Breedveld niet persoonlijk. Frontaal Naakt plaatst zo nu en dan stukjes op zijn site, waarvoor Breedveld alweer enige tijd geleden keurig toestemming vroeg en kreeg.