vrijdag 3 mei 2013

Contradicties

Het complot dat de Amerikaanse commentator Glenn Beck - vroeger van Fox, tegenwoordig van internetzender TheBlaze - enkele weken terug beloofde te onthullen na de aanslagen van Boston ging als een nachtkaars uit. Beck meende dat de Amerikaanse autoriteiten een Saoedische man het land uit hadden gesmokkeld en dat deze beste man verantwoordelijk was voor het bloedbad, niet Dzjochar en Tamerlan. Volgens het Department of Homeland Security zat Beck, die zich baseerde op anonieme bronnen, helemaal fout: de man was gewoon het land uit gezet omdat zijn visum was verlopen.

Beck kwam er deze week op terug. Woensdag wist hij nog steeds zeker dat Saoedi Arabië ermee te maken had. Vervolgens meldde de Daily Mail dat Saoedi Arabië de Amerikanen vorig jaar al zouden hebben gewaarschuwd omdat Tamerlan Tsarnaev een visum voor Saoedi Arabië had aangevraagd. Weer volgde een ontkenning van het Department of Homeland Security. Maar Beck wist niet hoe snel hij dit verhaal moest omarmen.

Bij Media Matters for America zagen ze er de humor wel van in: 'Glenn Beck can't keep his conspiracies straight. It took the conservative host less than 90 seconds during his May 1 television show to produce one of the most glaring media contradictions in the wake of the Boston Marathon bombing. Not surprisingly, Beck didn't seem to notice the obvious inconsistency. That's what happens when you chase hollow and reckless conspiracy theories for a living. In Beck's telling, Saudi Arabia officials were both the good guys and the bad guys in Boston.'

3 opmerkingen:

 1. Ook grappig:

  http://wonkette.com/514788/glenn-beck-wants-his-tax-dollar-back-because-terrorism

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.aoltv.com/2010/04/08/glenn-beck-made-32-million-in-past-year-but-not-much-from-fox/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou Glenn Back willen omschrijven als een Savant Idiot. Niet een idiot savant dus. Doorgaans vertelt Glenn de meest kolderieke nonsens, maar ik heb hem ook een keer een typering van de Amerikaanse politiek zien geven die uitblonk. Een werkzame concrete duidelijke omschrijving van wat er werkelijk speelt. Het is dus niet zo dat àlles wat Glenn Beck vertelt rotzooi is, het is ook wel eens voorgekomen dat hij het juist had.

  BeantwoordenVerwijderen