maandag 13 mei 2013

Dads Army

Gelukkig voor complotters bestaat er zoiets als Gladio. Dat is het beste bewijs dat zij hebben voor het bestaan van false flag-aanslagen, gepleegd door overheden. Gladio was ten tijde van de Koude Oorlog een geheime zogenoemde stay behind-organisatie voor het geval de Sovjets Europa zouden binnenvallen. Zo lagen in Nederland op diverse plaatsen wapens en explosieven klaar voor varianten op Dads Army. Een deel van die wapens is later nog eens buitgemaakt door criminelen, maar dat terzijde.

Begin jaren negentig gaf minister-president Lubbers toe dat er inderdaad een geheime overheidsorganisatie had bestaan, waarvan zelfs de Kamer het bestaan niet wist. Het netwerk dat in de volksmond al Gladio heette werd officieel O & I genoemd, Organisaties en Inlichtingen. Diezelfde organisaties had je ook in andere landen, onder meer ter bestrijding van het communisme, soms met de NAVO als aanstuurpunt. Als je de verhalen mag geloven, zijn enkele van die clubs (vooral in Italië) nogal ontspoord.

De beschuldigingen van false flag-aanslagen begonnen in 2005 met een boek van de Zwitserse historicus Daniel Ganser. Sindsdien is Gladio een typisch complotteronderwerp. Tik Gladio in bij Google en je komt weer tientallen prachtige theorieën tegen, zoals dat de NAVO achter de Bende van Nijvel zou hebben gezeten. Vast wel. Klinkt buitengewoon logisch.

Gladio is weer eens in het nieuws, al zal het menigeen ontgaan zijn. Al weken loopt het bommenlegger-proces in Luxemburg. Daar staan twee mannen van de Luxemburgse inlichtingendienst terecht die verdacht worden van aanslagen op stroommasten in Luxemburg vele jaren geleden. Daarbij zou ook Gladio een rol hebben gespeeld. Doel van die acties zou zijn om linkse organisaties de schuld te geven.

Kerngetuige is historicus Andreas Kramer die verklaarde dat zijn vader heeft meegewerkt, als medewerker van de Duitse Bundeswehr en de Duitse inlichtingendienst, aan de aanslagen. Hij zou ook achter de aanslag hebben gezeten van september 1980, toen er in München een pijpbom ontplofte bij de hoofdingang van het Oktoberfest, de op één na dodelijkste terroristische aanslag op Duits grondgebied.

In allerlei interviews met als kop 'Mijn vader was een terrorist' verwijst deze Kramer ook naar Nederland. Zo zou het springstof van de NAVO uit Den Helder komen, via het toenmalige Gladio hoofdkwartier te Wassenaar. 'Volledig genegeerd door de Europese massa-media,' moppert Zapruder, die de Nederlandse connectie nog niet eens had ontdekt.

Wat je niet bij de Zappies leest is dat er toch wat serieuze twijfels bestaan over de verklaringen van Kramer. 'We weten niet of hij zijn kennis van zijn vader of uit boeken heeft', zegt de advocaat van een van de Luxemburgse verdachten. Want: Kramer kan zijn verhaal op geen enkele manier staven. De Duitser heeft een zus die de verhalen zou moeten kunnen bevestigen, maar beiden hebben ruzie over de erfenis en praten niet met elkaar. Ook is het vreemd dat hij nu pas met die verhalen komt, maar dat zou uit angst voor zijn vader zijn geweest die vorig jaar overleed. Verder valt op dat Kramer maar graag suggereert dat de Gladio vandaag de dag nog steeds actief is en met rechts-radicale elementen samenwerkt. Aanname of feit?

De Nederlandse connecties werpen trouwens ook vraagtekens op. Ruud Lubbers benadrukte destijds dat de Nederlandse organisatie juist niet onder NAVO-bevel stond. En dan is het extra vreemd dat het NAVO-vlootverband in Den Helder springstof aan een Duitse geheim agent zou hebben geleverd. Ook al omdat je daarvoor toch echt niet helemaal in Den Helder hoeft te zijn.

14 opmerkingen:

 1. Zoals met alle online 'informatie' het geval is kan je er gewoon niet meer omheen dat er veel al dan niet bewust gepropageerde ruis over geproduceerd zal blijven. Je kent dat spelletje vast wel waar aan het begin van een kring bij elkaar altijd andere informatie ingefluisterd wordt dan aan het eind van diezelfde ring uiteindelijk als overgeleverde 'boodschap' aan de orde komt. In 100% van de gevallen komt de boodschap nooit meer helemaal correct aan dus... Onvermijdelijk ook bij de vele knuppels die er tegenwoordig in van de roddeltantes vergeven hoenderhokken online worden gepleurd trouwens. DEZE jongens hebben mij wat deze materie betreft overigens wel een eindje op weg geholpen. Uiteindelijk echter moet je als onderzoeker altijd behept zijn met een gezonde bullshit detectie gecombineerd met een zo uitgebreid als mogelijke bronnen horizon. Dat wat je vandaag hier dus weer eens geproduceerd hebt lijkt meer op het kakelende gekrijs van concurerende hoenders die voor wat content bij elkaar de maat van hun instrumentarium gaan overbluffen Moderator. Vooruit HIER nog eentje dan maar. Dus hup Barracuda aan de slag met die ongeïnformeerde geit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mijn weten heeft Thomas von der Dunk ook wel het een en ander over Gladio geschreven in een van zijn columns.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echelon lijkt verdacht veel op Gladio

  Het aftappen van e-mail verkeer door geheime diensten is de normaalste zaak van de wereld, bleek maandag tijdens een hoorzitting over spionagenetwerk Echelon....

  De IDB is inmiddels opgeheven, de val van de Berlijnse Muur en de ineenstorting van het communisme maakten Gladio overbodig, maar het netwerk Echelon - ook een product van de Koude Oorlog - floreert nog. Bedrijfsspionage is nu de belangrijkste taak, hoorde de Kamer maandag van de Britse journalist Campbell, die menige onthulling over Echelon op zijn naam bracht.

  Kamerleden keken ademloos naar cijfers waaruit blijkt dat de Duitse pendant van de BVD dagelijks acht miljoen gesproken en geschreven conversaties kan aftappen. Niet 'het rode gevaar', voorheen mikpunt van Echelon en Gladio, maar de technologische revolutie lijkt Nederland te hebben overrompeld.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/article/detail/585631/2001/01/23/Echelon-lijkt-verdacht-veel-op-Gladio.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ten tijde van de bevestiging van het bestaan van de organisatie was men overigens bezig met inkrimping ervan als gevolg van het einde van de Koude Oorlog. Formeel werd de organisatie begin 1992 opgeheven, de afwikkeling daarvan duurde voort tot in 1994. Hiermee zou een einde gekomen zijn aan een periode van ruim 40 jaar waarin Nederland over een geheimgehouden Stay-Behind organisatie had beschikt. De opheffing kwam onverwacht voor O en I omdat premier Lubbers in maart 1991 nog had laten weten dat hij de organisatie in afgeslankte vorm wilde laten voortbestaan. De I dienst had enkele maanden voor de opheffing net een nieuw onderkomen betrokken op het marechausseecomplex Fort De Bilt in Utrecht. Ook was de I dienst net begonnen met de distributie van geavanceerde crypto radioapparatuur onder de agenten. De apparatuur was ontwikkeld in nauwe samenwerking met de andere Europese stay behind organisaties, de Amerikaanse CIA en het Britse MI6. Het project, uitgevoerd door het Duitse Telefunken, kostte zo´n 80 miljoen euro. De Nederlandse bijdrage hieraan bedroeg 10 miljoen euro.

  Naar aanleiding van Kamervragen in 1997 liet de staatssecretaris van OCW een onderzoek uitvoeren naar de archieven van de Nederlandse Gladio-organisatie. Deze bleken na de opheffing in 1992 bijna geheel vernietigd.[2]
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Gladio#Formele_opheffing

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is dat ik met jullie beiden (buiten de schaamlipjes van DP) nooit een enkele conversatie zou willen hebben. Dus deze draad zal daardoor godezijdank de tientallen comments nooit meer kunnen behalen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi hoe je je eigen 'chinese whisper' sample-tje meteen zelf in de praktijk brengt @Adamas Ho.

  Barracuda schrijft een artikel over Gladio en de Plottertjes, en jij frummelt in het eerste reaguursel meteen Pavlov-matig een jankverhaaltje van zapruder over anti-semitisme vs anti-zionisme op het bord, om vervolgens rollend door je eigen modder te eindigen in een nietszeggende of enigszins duidende link naar complotter-hits op Google over de Mossad.

  Hoe doe je dat toch? Of ben je vergeten het filtertje voor je stotterende frontale kwab met wat medicijnen te verschonen deze morgen?

  Anyway, hier een gevoelig liedje voor je. Ronnie Dloomy - What Blessings Can. Knap je van op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Ziva, Pappiedeslappehappie heeft sowieso een schaamlipjescomplex.

  Niemand die m nog serieus neemt, dus eigenlijk moet je 'm gewoon negeren.

  De wereld zit niet niet te wachten op dat soort halve metromannetjes/mietjes. Vandaar ook dat de helft maatschappelijk een dropout is.

  Mannen met echte ballen die hun verantwoordelijkheid kennen qua bv. eigen vrouw/vriendin en kind [laat staan die van anderen] zijn er al bijna niet in 't wereldje van de complottertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @papi

  Hother then his daughter, caught in the act.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Bij mijn weten heeft Thomas von der Dunk ook wel het een en ander over Gladio geschreven in een van zijn columns."

  Weet ik niet maar wel dat Peter R. de Vries er een programmma over maakte oiit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Brandpunt i.i.g. wel http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1158678

   Verwijderen
 10. Ziva: Ronnie Dloomy, had ik nooit van gehoord, maar wel een mooi liedje. Doet in de verte denken aan Rika Zarai uit 1968 of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik bedoel: 1968 of zo, niet Rika Zarai of zo. Maar ik had ook het jaartal precies goed onthouden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rika_Zaraï

  BeantwoordenVerwijderen