dinsdag 21 mei 2013

New World Disorder

Ai, kwam de alternatieve cybermunteconomie vorige week toch nog in harde aanvaring met de federale autoriteiten. Betaalstartup Dwolla mag in de VS geen betalingen meer verrichten aan een virtueel geldwisselkantoor voor bitcoins omdat die geen vergunning had om geldstromen te verwerken.

Hadden we net bij de alternatieve media gelezen dat Bitcoins het geld van de New World Disorder was. Ergens in het rijtje vuur, het wiel en het internet zelf. Vanwege het feit dat een paar computers een heel betaalsysteem in de lucht weten te houden zonder invloed van centrale banken, grootgraaiers en ander gespuis. Strikt genomen juist, maar het is ietwat naïef om te denken dat het daarmee veel beter is.

Bitcoin is nerdsgeld. Hoewel, geld? Er wordt nauwelijks mee betaald. Wie de virtuele munten eenmaal in handen heeft, door ze met computersystemen te delven of in te ruilen voor euro's of dollars, houdt ze vast in de loop dat de koers nog verder omhoog gaat. In april bereikte de virtuele munt een recordniveau van 230 dollar. Daarna klapte de koers weer in elkaar, om weer op te krabbelen. De tulpenmanie van de Gouden Eeuw in digitale vorm.

Maar ook als de koers alsnog worden beteugeld, en de munt niet wordt gehacked, dan zitten er nog tal van weeffouten in het systeem die op lange termijn voor problemen zorgen: de limiet van 21 miljoen bitcoins (tot acht decimalen deelbaar) is kort na de geboorte inderdaad niet inflatoir gebleken, maar leidt volgens sommigen tot hyperinflatie zodra die munt zijn glans heeft verloren. Wat gaat gebeuren, als andere Bitcoin-alternatieven zijn plaats innemen. En ja hoor, de bitcoin gemeenschap die zich voorheen afzette tegen het establishment roept nu op tot samenwerking met de Feds. Pop! goes the weasel!

Wat natuurlijk wil zeggen dat de technologie erachter op termijn niet tot mooie vindingen zou kunnen leiden. Misschien zelfs tot een heus hypermodern betaalsysteem. Maar dan wel ver na de hype. 

125 opmerkingen:

 1. Bitcoin is nerdsgeld.

  Man, dat is het al lang niet meer. De BTC is een gevaar voor de reguliere banken aan het worden. Daarom wordt het aangepakt.

  Transacties in bitcoin gaan rechtstreeks van persoon tot persoon, er komt geen bank (rekening) aan te pas. Niet alleen gaan betalingen daardoor veel sneller, er hoeven ook nog eens geen transactiekosten te worden betaald. Omdat het een gedecentraliseerd systeem is waar overheden geen invloed op uit kunnen oefenen, zal er niet snel ongecontroleerde inflatie optreden.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2694/Tech-Media/article/detail/3405594/2013/03/07/De-bitcoin-wordt-mainstream---maar-wat-is-het-eigenlijk.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Arminius, leer nou eens zelf te formuleren in plaats van het zoveelste knip- en plakverhaaltje.

   Zolang bitcoins niet door banken worden geaccepteerd, of door credit card-maatschappijen, is het geen mainstream.

   Verwijderen
  2. "Omdat het een gedecentraliseerd systeem is waar overheden geen invloed op uit kunnen oefenen, zal er niet snel ongecontroleerde inflatie optreden."

   Of juist wel!?

   In het traditionele systeem wordt de inflatie beteugeld (op gemiddeld precies 2% gehouden) door centrale banken die bewust en opzettelijk _onafhankelijk_ zijn van overheden. Omdat overheden geneigd zijn te veel geld in omloop te brengen om leuke dingen voor de mensen te doen.

   Een alternatief systeem waarin 'de mensen' samen meer geld kunnen maken, zal onvermijdelijk eindigen in hyperinflatie. Idem, maar zonder mogelijkheid tot geldcreatie zal leiden tot een liquiditeitstekort, waardoor of deflatie (prijzen dalen, geld wordt steeds meer waard) of het niet gebruiken van dit geld. Beide dus: omdat het steeds meer waard wordt, houdt iedereen het vast en geeft het niet uit.

   Waarom iets nieuws uitvinden als er al een goed werkend systeem is? De euro met de ECB werkt prima.

   Verwijderen
 2. John, jij snapt het echt niet he? Met BTC heb je geen banken of credit card-maatschappijen nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi weer spelen met andermans Bitcoin, en overal koopjes zien. Virtueel graaiconcept pur sang.

   Verwijderen
  2. Vertrouwen.. Daar draait het om. Als ik 100.000 BTC heb dan wil ik de "inkooppower" die dat vertegenwoordigd WEL behouden. Dat "vertrouwen" daarin is net zo basaal as bij (bijvoorbeeld) de euro.

   Als die inkooppower verdampt / verdwijnt oid, kan ik bij geen enkele instantie aankloppen om verhaal te halen.

   Als ik 100.000 EURO spaargeld heb, weet ik dat de inkooppower door inflatie afneemt, maar mijn bedrag is WEL gegarandeerd door het depositogarantiestelsel (comfort feeling). Mocht het desondanks wel allemaal DOWN DOWN ;-) gaan, weet ik tenminste bij welke instantie ik een steen door de ruit kan gooien.....

   Belangrijker nog: Gedeelde smart, halve smart: als alles DOWN DOWN gaat, gaan we met zijn allen. Dat voelt beter dan aan je (EURO) buurman te moeten uitleggen dat jouw Bitcoins niets meer waard zijn.... Dan voel je je toch een loser...

   Verwijderen
  3. 'Met BTC heb je geen banken of credit card-maatschappijen nodig.'

   Dan wens ik je veel sterkte met het boeken van een hotel met bitcoins. Of met betalen aan de kassa van Appie Heijn.

   Verwijderen
  4. "Als ik 100.000 EURO spaargeld heb, weet ik dat de inkooppower door inflatie afneemt, "

   Maar slechts heel langzaam. 2% per jaar, gemiddeld, exact. Zorgd de ECB vor!!

   Verwijderen
 3. Hoe meer de banken er een puinhoop van maken, hoe meer de BTC in waarde zal stijgen. http://bitcoincharts.com/ En bij het omvallen van diverse banken te gelijk [iets wat feitelijk al is gebeurt] zal ook het DGS er aan gaan. [kijk maar naar Cyprus]

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelfs bedrijven gaan nu al over tot het betalen van hun personeel in BTC [vakantiegeld]
  http://www.penoactueel.nl/Home/Algemeen/2013/5/Bedrijf-keert-vakantiegeld-uit-in-Bitcoins-1258773W/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kunnen ze mooi met hun kinderen op vakantie naar Bitcoinia , gezellig woh.

   Verwijderen
  2. Zolang t internet ook nog niet 100 procent veilig is [zal t ook nooit worden denk ik] blijft t "speelgoed" voor nerds en criminelen. En dus ook mooi voer voor hackers.

   Verwijderen
  3. @arminius: toppie, je personeel uitbetalen met uit het niets gecreeerd geld...

   Verwijderen
  4. "@arminius: toppie, je personeel uitbetalen met uit het niets gecreeerd geld..."

   Lol en het vakantiegeld dat jij hebt ontvangen of nog gaat krijgen is niet uit het niets gecreerd geld :D
   Het mijnen van bitcoins kost energie, electra, stroom.

   "Dan wens ik je veel sterkte met het boeken van een hotel met bitcoins. Of met betalen aan de kassa van Appie Heijn"

   Ja maar bij Appie kan ik niet betalen met mijn creditcard, en in de US of in China nemen ze echt mijn euro's niet aan als ik een hotel boek :P

   Verwijderen
  5. "Het mijnen van bitcoins kost energie, electra, stroom."

   Klopt, en is dus slecht voor het millieu.

   "het vakantiegeld dat jij hebt ontvangen of nog gaat krijgen is niet uit het niets gecreerd geld "

   Grap is dat personen als Arminius daar meestal juist iets op tegen hebben :o)

   Verwijderen
  6. "China nemen ze echt mijn euro's niet aan als ik een hotel boek :P"

   Wellicht niet, maar wel je credit card.

   Verwijderen
  7. De Chinezen die ik ken, accepteren geen Bitcoins. Ze zetten je subiet aan de afwas, als je met die smoesjes wilt afrekenen, als tenminste geluk hebt.

   Verwijderen
  8. "Lol en het vakantiegeld dat jij hebt ontvangen of nog gaat krijgen is niet uit het niets gecreerd geld :D"

   Ja en nee. Het is uit niets gecreëerd, maar op basis van eerder ingelegd geld, het heeft echt waarde en de creëerende bank werd door de creatie niet rijker. Ra ra hoe kan dat?

   Verwijderen
 5. @Flir
  Slimmert die je bent, nog nooit bij een (wissel)bank of kantoor geweest zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bitcoin.. dat is toch dat Roemeense pyramidespel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jeroen
   Neen, dat is het zeker niet!

   Verwijderen
  2. Nou, misschien niet Roemeens, maar toch zeker wel een pyramidespel? Ben verder niet zo'n financieel licht hoor, maar vond het betoog van Reaguurder Seven op GS toch wel tamelijk overtuigend:

   Het multi level marketing (MLM) achtige piramidespel bitcoin draait in feite om mining. De miners vangen een fee over elke toekomstige transactie/uitgave met hun bitcoins binnen het bitcoinnetwerk. De eerste miners vangen exponentieel meer fees dan latere. Minen wordt daarnaast gedurende de tijd dat het netwerk groeit steeds lastiger en minder lucratief, en stopt uiteindelijk in zijn geheel. Door dat systeem krijgen de eerste miners een substantieel deel van de bitcoins en kunnen ze de meeste transaction fees verwachten. De belangrijkste kopers & gebruikers van bitcoins zijn derhalve, niet verrassend, de miners zelf. Zij hebben belang bij het feit dat bitcoins circuleren, waarde hebben en hopen dat meer mensen het gebruiken.

   Moet ik het anders zien?

   Verwijderen
  3. Mijn zoontje doet al Minecraft. Ik vind dat zuigen.

   Verwijderen
  4. Jeroen, 21 mei 2013 22:22

   Jo, dat zijn de kettingbrieven van de jaren 80 en 90. Daar is Albanié toch bijna door in een burgeroorlog geraakt?

   Verwijderen
  5. @Jeroen
   Af en toe ben je toch wat vaag langdradig en breedsprakig, voorzover een blog zoiets kan duiden. Bitcoin is niks meer dan een algoritme (zolderkamer¡) met een onbekende bedenker. Als de zogenaamde open source cultuur ooit hadden bedacht dat de 0,89% transaction fee, betrekking heeft op een Bitcoin loyalty-fee waren ze nu spekkoper geweest. Het kan nog verkeren met die club.

   Verwijderen
  6. @geen

   Vond het gewoon een goed verhaal over Bitcoin en het overtuigde me ervan er niets mee te gaan doen.

   Bitcoin is technisch bekeken niets meer dan een algoritme, maar het wordt ook gezien als een ruilmiddel. Net zoals bankbiljetten. Die zijn technisch bekeken ook niet meer dan stukjes papier. Dat geld compleet geabstraheerd gaat worden is denk ik onvermijdelijk, maar dat gaat geen bitcoin worden.

   Verwijderen
 7. @Jeroen
  Nee natuurlijk niet, ik zie echter een haalbare megakans voor Bitcoin, waar Facebook bij verbleekt. Dat geld geabtraheerd gaat worden noem ik talking to the hand, sorry beste vriend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @geen

   Voor bitcoin een megakans zien maar geld gaat niet geabstraheerd worden? Leg uit. Klinkt tegenstrijdig.

   Verwijderen
  2. Terug naar zegeltjes sparen, 2 halen , 1 betalen , kortom iedere tante Pis weet daarmee om te gaan. Dat algoritme zou target number one moeten zijn@Jeroen.

   Verwijderen
  3. Ik ga denk ik een nieuwe financiële revolutie veroorzaken met astraal geld. Morgen toch eens Oldenkamp bellen, of hij zich misschien wil inkopen. Eigenlijk zou astraal geld de nieuwe bitcoin voor complottertjes moeten zijn. Stortte net nog 20.000 astra's op Micha Kat's rekening.

   Verwijderen
  4. Anders "denkenden". LOL.

   Verwijderen
  5. Ik ga denk ik een nieuwe financiële revolutie veroorzaken met astraal geld. Morgen toch eens Oldenkamp bellen

   En we noemen het: "Wholly Banking"

   Verwijderen
  6. Ik begrijp er geen moer van @Jeroen, laat je beste beentje eens zien!

   Verwijderen
  7. Jawel , ontroerend goed zelfz.

   Verwijderen
 8. De waarheid is te hard voor de banken nee de banken doen niets. dat zijn ook maar slaafjes net als jullie en de mede mens de massa dus.het zit veel hoger waar alles word Bepaald en altijd vooraf natuurlijk. laten we vertrouwen in brussel het beest van brussel. jeej mensen lijken wel sombies. doe je ogen is open. en HOU ze open. tenzij je wil afzakken letterlijk in de grond. maar dat lijktme niet,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik weet in middels wel jeroen dat de ontwetende mensen gaan zeiken op het typgedrag. sta ik gelukkig ver boven. het gaat er om wat je zegt. en hoe je met je mede mens om gaat. kan jij dus nog wat van leren. te groot ego. als je naar een ander kijkt en oordeelt. begin bij je zelf zeggen ze wel is. ben je een trol? zou zomaar kunnnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik zie je naam op veel websites staan dat je een trol bent. hahaha hoe diep kun je zinken.wat zul jij het later zwaar krijgen.medelijden met zulke zielen donkere zielen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wil je misschien een miljoen astra's van me krijgen?

   Verwijderen
 11. oo gaan we dreigen.dan weet ik dus nu dat je echt een trol bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. nee dat zijn ook wapens. maar dat weten ontwetende mensen niet. en cekr trollen niet lager bestaat immers niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht nog niet zo na over militaire toepassingen van astraal geld, maar vind het wel een interessante invalshoek. Hoe zou jij dat als wapen gebruiken?

   Verwijderen
 13. Hahaha sombies, fantastisch! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. dat ga ik jou niet vertellen maar ben je nou een trol of niet. waarom komt je naam veel voor op andere websites? daar ze dat zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @rafael
  Hier wat extra top secret informazie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oops, denk ik wat mooie muziek te kopen :-)

  http://www.discogs.com/A-Guy-Called-Gerald-Silent-Sound-Spread-Spectrum/release/4574573

  http://youtu.be/K-AOLQkuEcI

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol, mag zaterdag mee mindconTROLlen ... licht doen @ 3 hrs. set.

   Verwijderen
 17. En hoppa.. weer een onnavolgbaar geestesziek zaadverhaaltje van Micha:

  We weten dus niet zeker of dit de vader van Iris is. Maar we brengen dit toch. De reden: de hele sfeer in deze zaak is zo hysterisch, dat we informatie niet eens meer durven te checken uit angst een aangifte aan de broek te krijgen wegens stalking.

  Koekwaus. Het getuigt vooral van hysterie om iemand zomaar ergens van te beschuldigen zonder het goed gecheckt te hebben. Of om op één dag gewoon vier, vijf schreeuwjunkstukjes te schrijven over die zaak, waarin de moord van de vader gelegitimeerd (komt door jeugdzorg) en het primaire slachtoffer gedemoniseerd (evil ex) wordt.

  Maar het is al helemaal grensoverschrijdend om een rouwende grootvader met dit soort van nonsens lastig te vallen. Dat is dus al stalking van het ergste soort. Een totaal meedogenloos figuur is het voor wie geen ruimte zou moeten zijn in deze samenleving. Dit zijn dus geen "meningen".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij Klol zijn ze aardig bezig. De moeder moet hoe dan ook kapot. Verontwaardigd wordt gewezen op een 'artikel' wat van horen zeggen heeft dat de ouders van Jeroen Denis niet aanwezig mogen zijn bij de uitvaart van de kinderen. Duh!

   Het enige wat zoals gewoonlijk hysterisch uit de bocht vliegt zijn ze bij KLOL. Over lijkenpikkerij gesproken, geen enkel meededogen met de slachtoffertjes of met de familie van Iris. Welnee! En dan nog de vraag hoe het lijk van Jeroen Denis er uit zou moeten zien. In de open inrichting zou de computer voorlopig maar afgesloten moeten worden, de dwangbuisjes tevoorschijn gehaald moeten worden en natuurlijk de haldol moet niet worden vergeten.

   Gelukkig is er dus wel de angst voor de groeiende stapel aangiftes dat ze dus enigszins binnen de perken houdt. Maar dat is een schrale troost en gelukkig dat moeder Iris wordt beschermd.

   Verwijderen
 18. dat doen ze met gewone mensen ook. geen verschil. veel zaakjes stinken bij de overheid. beter ga je daar wat aan doen joh. je zet je zelf weer voor paal.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. dat doen ze met gewone mensen ook. geen verschil. veel zaakjes stinken bij de overheid. beter ga je daar wat aan doen joh. je zet je zelf weer voor paal.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik denk dat Iris wel goede begeleiding krijgt in deze zaak, ondanks haar openheid. Blijkt wel uit haar reakties. Zaak is wel dit te blijven volgen, want stalking ligt idd om de hoek. Zal eens checken hoe t OM/politiek hierover denkt [dus of er standaard begeleiding is mbt tot dit soort online reakties].

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is die standaard begeleiding er niet of schiet hij tekort. Zo werd de moeder van Anass geen moment gewaarschuwd tegen de strapatsen van Martijn Alberda, met alle gevolgen van dien.

   Verwijderen
  2. Zou mooi zijn als RAMBAM of Antoinette Hertsenberg hier eens aandacht aan zou besteden.

   Verwijderen
 21. dat jullie met een trol zitten te kletsen. kijk maar s wat op internet jeroen is een trol. geen grap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou bedankt voor de waarschuwing dan ... rofl ...

   Waar komen ze toch vandaan ?

   Verwijderen
 22. @rafael
  Op het internet zijn vele tienduizenden trollen,AIVD, politieagenten, ambtenaren ,spionnen, burgers, enz. actief. Ze zien alles wat je tikt. Vooral in de weekenden en de avond is het schering en inslag. Weet jij een oplozzing ●¿●?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. als jeroen een trol is eet ik al mijn bitcoins op

  BeantwoordenVerwijderen
 24. De reden: de hele sfeer in deze zaak is zo hysterisch, dat we informatie niet eens meer durven te checken uit angst een aangifte aan de broek te krijgen wegens stalking.

  Hahahahaha! Kat en informatie checken!

  Kat is een gek, die zijn bronnen nooit checkt. (Maarten Huygen (NRC) in 2003)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom zou KLOL ook maar iets checken, als ze zelf goed weten dat het allemaal kul is wat ze produceren?

   Verwijderen
  2. Laatste nieuws bij KLOL, de 'vrijwilligers'die internet afspeuren. De laatste brij die ze erop hebben gezet is te gestoord om waar te zijn. Jeroen Denis is niet dood en het is nog steeds vreemd omdat de lijken niet op een foto staan. Waar blijft het busje?

   Verwijderen
 25. Voor de Daft Punk liefhebberts <3 "Grandpa" Giorgio Moroder goes DJ-ing <3 http://www.rbmaradio.com/shows/giorgio-moroder-live-at-deep-space

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Kat is volgens mij niet heel ver meer van de psychose af dat hij zelf geruchten gaat voeden vermoord te zijn om over een dag of 3 als ware Messias een wonderbaarlijke herrijzenis te ensceneren.

  Iedere Van der Schuit is inmiddels verdacht. Kat is nu echt rijp om in een dwangbuis afgevoerd te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het wordt nu zelfs sommige trouwe fans te gortig wat Micha Kat allemaal flikt: johnmans, Klaas.

   Verwijderen
 27. http://martinvrijland.com/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. onkruid vergaat niet... helaas... Heb net zijn terugkom post gelezen... Schrijft hij nou dat hij zelf ook aangifte gedaan heeft? .... En subtiel doorschemeren dat hijzelf best ook wat fouten gemaakt heeft o.a. had ie beter moeten modereren....

   Man man man, is volgens mij allemaal weerlegbaar.

   Verwijderen
  2. Ontzettende en stuitende onzin. Naar aanleiding hiervan gaat er dus het een en ander aan aangiftes die al gedaan werden doorgezet worden, want alle vuiligheid staat weer online. Los van de aangiftes zijn er sinds vanmiddag ook wat advocaten mee in de weer.

   Denk je dat hij zijn lesje geleerd heeft, zet hij alles weer terug. Prima. Maar de consequenties voor Martijn Alberda zijn een strafrechtelijk traject, die tijdlijn gaat dus nu helemaal uitgevuld worden, we're "on his case".

   Verwijderen
  3. Hij moet het zelf weten, maar het genadebrood is op.

   Verwijderen
 28. Volgens mij is het topic voor morgen al geraden! Klopt dit Barra?


  *he's back....*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaat dat stuk vuil gewoon door? Het is ongelofelijk.

   Verwijderen
  2. Nee, zoals vorige week aangegeven laat ik even een paar dagen verstek gaan. Wegens andere werkzaamheden.

   Verwijderen
  3. Maar je zomerslaap lijkt me alweer voorbij.

   Verwijderen
 29. Ik begin ondertussen paralellen met de Westboro Baptist Church te zien:

  hoe meer ze gehaat worden, hoe harder ze overtuigd zijn van hun eigen dogmas, en hoe harder en zieker hun acties worden. Het kan gewoon niet grof genoeg. Keihard op mensen inhakken op het meest emotionele en kwetsbare moment, gewoon omdat het kán..
  Het wordt een steeds kleiner, maar steeds meer in zichzelfgekeerd geradicaliseerd kliekje dat ontdekt heeft als je je maar hufterig genoeg gedraagt je vanzelf aandacht krijgt voor je zaak. Ergens moet een grens getrokken worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut. dat zij zich beroepen op de "vrijheid van meningsuiting" is niets anders dan een free rider problem dat opgelost dient te worden. Dit is gewoon niet meer acceptabel en de enige die er echt wat aan kan doen is justitie. Maar die zijn alleen maar bezig met symptoombestrijding in plaats van deze groep mismaakte criminelen structureel aan te pakken.

   Op een beleidsniveau is er echt een andere aanpak nodig. Dit zijn geen normale burgers, maar een problematische doelgroep die je aan moet pakken, net als junks of hooligans. Zitten we ook niet te piepen over 'burgerrechten' als hooligans en stadionverbod krijgen als ze "joden" gaan schreeuwen en een overlast veroorzakende junk wordt ook gewoon opgepakt.

   Verwijderen
  2. Wat een ongelofelijk smerige en gevoelloze site is dit.

   Ik word hier helemaal moedeloos van. Komt het ooit nog goed met de mensheid, als mensen zo bezig zijn en het zelf niet eens schijnen in te zien?

   Verwijderen
  3. Inderdaad, ik wilde hem hier niet eens noemen @ruud. Ook weer zo lekker anoniem geblaf naar de maan. Laffer dan honden kunnen zijn.

   Verwijderen
  4. In het begin lijkt het nog mee te vallen, maar dan dit.

   Verwijderen
  5. De anonieme kwalbakverhalen lopen aardig synchroon met gelijkgestemde sites. Gebruiken identieke plaatjes bijv. Het is voor mij geen vraag of het gaat om georganiseerde staatsondermijnende propaganda. Of Vrijland of MA weer actief is, betwijfel ik. Begint sectarische trekjes en omvang te vertonen. @Jeroen moet overigens niet denken dat ze slapen bij justitie.

   Verwijderen
  6. Ik schreef er maar een stukje over, want de terugkeer van Martijn Alberda op het internet is niet acceptabel. Bovendien presteerde hij het om een stukje te schrijven waar alleen maar leugens instaan. Ik nodig hem dan ook van harte uit om zijn aangifte tegen mij door te zetten en hij kan er nu van verzekerd zijn dat niet alleen justitie, maar ook verschillende advocaten op zijn zaak zitten. De sfeer was wat vergevingsgezinder omdat hij zijn blog verwijderde, maar die goodwill spoelde hij vandaag in een keer definitief door de plee.

   Wordt vervolgd dus.

   Verwijderen
  7. @geen

   Als ze niet zitten te slapen bij justitie kan je toch op z'n minst stellen dat hun beleid niet werkt. Ze rennen achter incidenten aan ja, waar ze de problematiek in wezen mee verhevigen. Maar ze hebben de complottertjes nog lang niet op het netvlies als probleemgroep, er ligt geen integraal beleid, aangiftes worden met tegenzin opgenomen, het is een grote incompetente prut eerlijk gezegd.

   Verwijderen
  8. Het ene sluit het andere niet uit. Dat dit meer behelst dan een enkel individu kan je niet ontkennen , helder dus. Tijd voor een Gekkie award , competitief inclusief fanfare en een ererondje om de kerk. Dus blijven lachen @Jeroen.

   Verwijderen
 30. Benieuwd hoe lang deze comments overleven...

  slaafNL
  22 mei, 2013 at 17:47
  site Martin Vrijland weer in de lucht…..

  Hoe zit het dan met al die bedreigingen? Zijn kind? Al dat gejank?
  Is er een ‘overeenkomst’ bereikt ofzo?
  Is de bedreiging nu ineens verdwenen?
  Wat een gelul, hoe blind moet je zijn om dat te geloven

  Flikker nou even gauw op;
  Het hele decor van die alternatieve poppenkast komt zometeen ook naar beneden.
  Mensen beginnen door te krijgen wat er gaande is

  Bron

  slaafNL
  22 mei, 2013 at 17:48
  En andre vergeer; schei jij nu ook eens uit met dat walgelijke geslijm van je.

  Bron

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Doe het niet vaak, maar ben aan het "rondvragen" hoe het zit met evt. beleid m.b.t. de bemoeienis/stalking van dit soort gekkies.
  Keep you posted, behalve de standaard antwoorden natuurlijk.

  Mooi weekend ! http://entheogenic-usr.bandcamp.com/album/anthropomorphic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Muziek of antwoord :-) ?

   Mooie website ook http://www.entheogenic.net/

   Verwijderen
  2. Hij staat aan... Kan de "cave art" wel navoelen. Was weliswaar niet in dezelfde grotten, maar wel in Val Camonica (Heh).

   En ben ook benieuwd naar het antwoord natuurlijk :-)

   Verwijderen
  3. @Aboriginal

   Goed man, thnx voor de link. Zo dadelijk eens even rondneuzen in de iTunes Store (ben zelf wat blijven hangen in 80's Post Punk / New Wave ;-)

   Maar 'nieuw 80'er jaren werk' kan ik zeker waarderen, zoals deze dames
   Ze waren een tijd terug te gast in DWDD (vanaf min 33.55)

   Maar goed, tis wel wat anders dan 'chill-out downtempo electronic psy-trance psychedelic'

   Verwijderen
  4. @ Loena, klinkt goeh ..... groot geworden met The Cure en wave :-) ... Front 242 <3

   Verwijderen
 32. Buro jeugdzorg heeft 1 grote fout gemaakt. Ze hadden Kat in een gesticht moeten stoppen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, niet inzake Kat de schuld aan jeugdzorg geven, please :-)
   Je snapt wel waarom.

   Verwijderen
  2. Hilarische interacties op KLOL. Reaguurder "Knowtoomuch" heeft redelijkerwijs wat twijfels over de integriteit van Martijn Alberda en wordt daar door Andre Vergeer en van Puffelen bestraffend op aangesproken. Maar de redenen waar ze dan mee aan komen zetten zijn werkelijk kostelijk:

   Hebben we eerst debieltje Andre:

   Hier op deze site proberen mensen MISSTANDEN aan de kaak te stellen, roddelen doe je maar op de vismarkt. Martin heeft zich telkens nog open en eerlijk verantwoord, kun je van maar weinig mensen zeggen.

   HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

   Micha was alleen al de afgelopen dagen bezig met de smerigst denkbare roddels, bizarre verdachtmakingen en leugens. zo ging hij met modder gooien naar een random brandweerman waarvan hij zonder het zelfs maar te checken ging beweren dat het de vader van moeder Iris (van de vermiste jongetjes) zou zijn, moeder Iris zelf werd ondergescheten, Hugo Hillenaar die gewoon zijn werk zit te doen, Baft Mos, die in tegenstelling tot Mich een prima journalist is en een willekeurige man die de lijken van die jongens aantrof. en dan beweren dat je niet roddelt. Mensen met zo'n plaat voor hun harses zijn een gevaar voor de samenleving.

   Daarnaast verantwoordde Martijn zich in het geheel niet. Hij schrijft weliswaar zinnetjes als:

   Mogelijke beschuldigingen aan mijn adres dat ik smaad zou hebben gepleegd zijn eenvoudig te weerleggen.

   Maar dat doet hij dus niet. Komt omdat alle feiten die we boven water kregen feitelijk juist waren. Overigens wordt hij ook beschuldigd van afpersing/ chantage, dat lijkt hij voor het gemak te vergeten.

   en daar gaat totaalgekkie Myra van Puffelen dan nog eens overheen met nog wat extra waanzin:

   Daar zou ik nog even aan toe willen voegen: mensen die deze site en Micha Kat voor gek verklaren komt door mensen zoals jij knowtomuch. Die haat van jou komt keihard terug naar mensen die wel goed bezig zijn omdat we op één hoop gegooid worden als zijnde reageerders op deze site.

   Nopez van Puffelen, dat komt door figuren als jou, of Vergeer, met je geesteszieke omgekeerde wereld. Als we zo'n kritische noot lezen van "knowtoomuch", is dat eerder hoopgevend. Het is "knowtoomuch" die op een hoop gegooid wordt met jullie, niet andersom, halve zool.

   Verwijderen
  3. Intussen zit Martijn op zijn eigen sites met ik geloof inmiddels tien sockpuppets de valse indruk te wekken dat hij nog een achterban heeft.

   Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding

   Verwijderen
  4. Na op wat hysterische klol- en overige idiotenwebstekjes 'koppen te hebben gesneld' zakte bij deze mijn broek voor vandaag weer compleet op de enkels

   Kortom, ik ga bier drinken. Koud en veel. En lekker knutselen met Bootstrap ;-)

   Verwijderen
  5. @Loena tik

   Wat leuk, heel toevallig.... Ik zit nu ook te legoën met Bootstrap in een applicatie die ik bouw, Mooi spul vind ik het. Zat al gebakken in de basis app waar ik mee begon, de Rails App for Devise with CanCan and Twitter Bootstrap, met nog wat Rolify erin en groepsbeheer uit eigen keuken. Uberhip allemaal. Wilde eigenlijk iets met Netzke gaan doen, maar Bootstrap won het wat de klant betrof omdat dat allemaal veel lekkerder op mobiel gaat. Lekker grote formuliertjes ook, met simple_form erbij.

   En daarin ga ik dan een op Jungiaanse archetypes gebaseerde test bouwen (die werd natuurlijk niet door mij verzonnen), waarin de tests binnen teams ook vergeleken worden, om iets over samenstelling te kunnen zeggen. en heel veel conditionele vragen. Legde zoveel relaties in die database, dat ik inmiddels zelf een psychisch wrak ben volgens mijn eigen test.

   Oh ja en die test zelf ga ik dan bouwen in Nubic Surveyor, was eigenlijk bedoeld voor medische onderzoeken. Die werden met dit systeem "nationwide" in de VS uitgevoerd, kan je de bizarste vraaglogica mee opstellen.

   Verwijderen
  6. @Jeroen

   Jouw kennis gaat heul wat verder de diepte in dan die van mij. Ik ben louter van de "Look & Feel". Wat de 'nerds' achter het front-end allemaal uitspoken? Geen flauw idee. Op dat vlak raak ik alras in een neerwaartse spiraal. Rocketscience to me ;-)

   Als alternatief voor Bootstrap ga ik binnenkort ook eens wat grasduinen in het werk van de boys and girls van ZURB

   Foundation 4

   Ken je dat?

   Cheers.

   Verwijderen
  7. Yes, ken ik maar werkte er nog niet mee. Werd ook op de Rails gezet. Heb je het druk? Want er is een frontend klusje waar ik wel een goede javascripter voor kan gebruiken: de vragenlogica van de test heb ik goed, maar dat is alleen de logische structuur. De testkandidaat moet een stapeltje kaarten voor zijn neus krijgen en voor elke vraag twee kaarten uit dat stapeltje selecteren. Nu heb ik het tekstueel uitgewerkt (volgende vraag is dezelfde vraag minus het geselecteerde), maar dat moet dus een stapeltje kaarten worden dat je kan sorteren.

   Als je tijd hebt en het lijkt je leuk kan je dat doen. Heb ook wel een voorbeeld van het oude javascript met die kaarten, maar daar krijg ik dus lepra aan m'n ogen van en is niet meer bruikbaar in mijn vraaglogica.

   Verwijderen
  8. volgens mij is Bootstrap trouwens veel uitgebreider dan Zurb.

   Verwijderen
  9. Oh en Loena, heb jij ervaring met de D3 javascript bibliotheek? Ik heb nu volgens mij aardig wat in de gekkietracker gemashed en wil daar dus een "graph" overheen leggen, zodat je meteen kan zien wie er reaguren op welke sites, wie het meeste reaguurt, etc. Als dat er staat kan ik er ook nog wel voor zorgen dat alle reaguursels weggeschreven worden naar een database en kan ik eronder een soort "veelgebruikte waantermen" keyword search aan toevoegen.

   Hij is echt heel mooi, hoeft eigenlijk alleen maar gekoppeld te worden aan de json feed van de gekkietracker en dan zou het al moeten werken. Kan jij helpen? Lukt het je om tabak te maken van dat javascript? Je hebt het niet bepaald over een declaratieve JQuery plugin of een generiek raamwerk zeg maar.

   Verwijderen
  10. findtheconversation.com.

   percies.

   Verwijderen
  11. Zat zelf al een beetje te experimenteren en het levert echt interessante resultaten op. Zo kan je in een oogopslag zien dat de reaguurders op de site van Martijn vrijwel zonder uitzondering sockpuppets zijn, die je op geen enkele andere site terugziet.

   Verwijderen
  12. Ik vrees Jeroen, dat ik op het door jou gevraagde JS terrein de 'elementair doorgrondende' expertise mis. Dat wil niet zeggen dat ik een uitdaging uit de weg ga -en ik dat vooral zie als een investering in mezelf- maar we moeten natuurlijk voorkomen dat ik jouw projecten ga verknallen i.p.v. er een substantiële bijdrage aan te leveren.
   De komende maand ben ik helemaal 'uit de running' en de zomermaanden erna staan mijn webdesign activiteiten sowieso op een laag pitje. Dus als je iets hebt wat gisteren klaar moet zijn dan kan ik je zeker op korte termijn niets bieden.
   Maar in de tussentijd blijf ik er echter vrijblijvend lustig op los 'klikken en klooien' en zal daarbij zeker in 'jouw' materie duiken.

   Verwijderen
  13. Oh, en ik zal e.e.a. wel eens in mijn netwerk uitzetten. Wellicht dat hier nog een kandidaat uit opstaat.

   Verwijderen
  14. D3 zou natuurlijk een hobbyprojectje zijn. En stel nou dat je die in september helemaal doorhebt, dan heb ik daar meteen wat betaalde klussen bij. Ik moet er iemand bijhebben, besprak dat ook met mijn zakelijke partner, die weliswaar heel goed met MAX is, Vjay dingen doet, exposities inricht en documentaires maakt, maar code is weer een ander pakje aan. Nu zit ik gewoon ALLES alleen te doen. financieel aantrekkelijk, maar verder zuigt het.

   Er kwam net een jongen naast me wonen, die eigenlijk als game designer opgeleid werd en in plaats daarvan een kutbaantje heeft. Die zit nu met wat boeken op schoot een steile Ruby leercurve te doorlopen. Als ik dan een goeie frontender erbij kan trekken ben ik klaar. Volgens mij moet je dat haast wel zijn, als je in je vrije uren met raamwerken gaat zitten klooien. Die speelsheid zoek ik.

   Verwijderen
  15. Dat in de komende zomermaanden mijn webdesign activiteiten op een laag pitje staan, daarmee bedoel ik overigens dat ik in de gelukkige en luxe omstandigheid verkeer me dat te kunnen permitteren. Tijd voor andere dingen om de zinnen te verzetten en de accu weer op volle spanning te brengen. Aan de andere kant, het is en blijft een tptaal uit de hand gelopen hobby ;-)

   Maar van FLASH afkicken is een langdurig proces ben ik inmiddels proefondervindelijk achter. Dit zijn mijn helden van vroegâh...

   Verwijderen
  16. Hmm Flash... ik ben eerder voor webstandaarden en ga helemaal los op HTML5 en Canvas, hoewel ik nog wel het een en ander met actionscipt deed.... Koppelen aan javascript vooral en vroeger maakte ik er wel trollfilmpjes mee.

   Deed veel voor overheden, dan MAG je helemaal niets met Flash doen en zo min mogelijk met JS werken. Dus ik profileer me als webstandaarden fascist.

   Verwijderen
  17. Grappig. Ik heb voor een onderdeel van de Rijksoverheid een aantal projecten op e-learning gebied gedaan. Daar deden we heel veel in Flash. Interactiviteit, animaties, instructies, drag and drop items, alles in Flash. Maar dat draaide dan ook niet op het publieke domein dus daar mochten we helemaal los.

   Nu zijn ze bij het betreffende onderdeel iPads aan het uitrollen dus ik koester de hoop dat ik alles wat ik -en anderen- in Flash in elkaar hebben geknutseld mag omzetten in HTML5 / Canvas. Probleem is dat er (vooralsnog) geen budget is voor de inhuur van externen. Beetje jammer want daar kort ik mijn Sabbatical Summer dan wel weer graag voor in.

   Verwijderen
  18. e-learning kan ik nog wel begrijpen, maar voor een gemeentelijke website ligt dat natuurlijk heel anders. Daar moet elke browser mee om kunnen gaan en moet je rekening houden met iedere denkbare beperking.

   Verwijderen
  19. En dat weerhoudt jou dan toch enerzijds ook weer om je nu al helemaal uit te leven met HTML5 / CSS3 / Canvas? Ik bedoel, IE? (Los van een 'fallback' versie van de website.)
   Ik ben niet up-to-date in welke IE versie Rijksoverheidspersoneel, banken, gemeenten etc. op dit moment op hun werkplek naar websites zitten te loeren -en dat zal per onderdeel ook weer verschillen- maar tot niet zo heul lang geleden moest je -juist v.w.b. het publieke design- zelfs nog rekening houden met IE6.

   Flash was/is zeker niet zaligmakend en ik zie het als een ultieme uitdaging om alle interactie, animaties etc. louter in HTML5 / CSS3 op te maken. En dan alles en iedereen nog de meest moderne en up-to-date versie op browser gebied. Een utopie.

   Maar ik vind Flash sowieso een geweldig tekenprogramma. Geef me een pixel georiënteerd logootje o.i.d. en ik maak het na en er probleemloos een vector bestandje van. Ik heb wat zitten klikken en klooien. Tijdrovend maar het resultaat overtrof meestal de stoutste verwachtingen. Mensen blij. Ik nog blijer. Mooi vak hè.

   Verwijderen
  20. De ondergrens is nu geloof ik IE7.

   In principe kan je die elementjes "mo matter what" inzetten, met Modernizr bijvoorbeeld, doet het zelfs met IE6, CSS3 pie is ook een goede, of ie7.js. Voor rijksoverheden deed ik trouwens alleen intranet klussen, doe ook dingetjes met kennisorganisatie. Dit implementeerde ik vooral voor gemeentelijke overheden op die manier (met mate, maar ik kan nogal drammen als ik m'n zin wil krijgen ;-)


   Werkte jij trouwens wel eens met Spritely?

   Verwijderen
  21. Met die scriptjes hoef je niets eens meer echt aan graceful degradation te doen.

   Verwijderen
  22. En ik leef me nu vooral uit met HTML5, canvas en CSS3 omdat ik dus een klusje voor het bedrijfsleven doe. Ze willen hun hele testsysteem "ipadiseren", dus ik kan op dat vlak legitiem even helemaal losgaan. Nouja, ik adviseerde wel om het test- en rapportage onderdeel voor kandidaten wat lomper te frontenden, omdat je nou eenmaal niet kan voorspellen of eisen welke browsers die gebruiken.

   Verwijderen
  23. @Loena

   Misschien heb jij antwoord op een debiel vraagje: implementeerde jij misschien al fuelux in Bootstrap? Zo ja, hoe richt jij dan de datagrid in als je geen enkele json beschikbaar hebt (noch voor de kolommen, noch voor de rijen), maar de tabel automatisch gevuld wordt?

   Verwijderen
 33. Reacties
  1. Bewaar ik ff voor t weekend.
   EL is nogal lang van stof ...

   “onsamenhangende lariekoek” hier dus, lol ... ja soms wel.

   Verwijderen
 34. moet je niet onder de grond trollen zoeken?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Volgens mij heb jij het drukker met trollen zoeken dan ik. Wel goed dat je een foutloze zin schreef.

  BeantwoordenVerwijderen