woensdag 20 november 2013

Abje Jonkers

'Academici stimuleerden Mexicaanse griepgeruchten voor hun ‘farma-vriendjes’..!' kopt Guido Jonkers van zweefblog WantToKnow. 'Opnieuw staat de relatie wetenschap en Big Pharma te kijk. Want wat blijkt uit een recent onderzoek? Britse academici met belangen in, of betrekkingen met de farmaceutische wereld, hebben de mogelijke gevolgen van de Mexicaanse griep, de pandemie, overdreven.' 

Belangrijk is volgens Jonkers de constatering dat maar liefst 35 van deze 44 (80%!) belangen hadden met de farmaceutische industrie..! 'En wees eerlijk: is dit voor jou écht een verrassing..? Alleen zijn deze cijfers nu keihard en wetenschappelijk onderbouwd'.

Het is altijd weer curieus om te zien hoe complotters als Jonkers gretig wetenschappelijk onderzoek citeren dat toevallig goed uitkomt, terwijl normaal gesproken ongeveer de hele wetenschap niet deugt en wetenschappers al helemaal niet. Ook dat is een onderzoekje waard.

Het artikeltje is weer eens de opmaat naar de veroordeling van ViroLOOG Ab Osterhaus, de man die 'zoooo blij was dat minister Ab Klink maar liefst 20 miljoen vaccins bestelde.. Waarom meneer Ab?'

Barracuda heeft het Brits onderzoekje er ook maar even bij gepakt. De auteurs erkennen dat het maar om een relatief kleine steekproef gaat, en het louter is gebaseerd op uitspraken in Britse kranten, waaronder enkele roemruchte tabloids. Daarbij is het nog maar de vraag of de nuance van de wetenschappers in de verslaggeving niet verloren is gegaan. Jonkers laat zelf ook een belangrijke nuance weg die door de onderzoekers zelf wel is aangebracht: 'This is not to say that there is any evidence of wrongdoing. If there was a bias in some academics' analysis, it could well be unconscious. If you have spent your career working with antivirals, it is only natural to discuss them when interviewed.'

Kortom, Abje Jonkers overdrijft een beetje. Een slotenmaker zal zich meer bewust zijn van risico's van inbraak dan zijn collega die timmerman is. En als de slotenmaker waarschuwt voor slechte sloten, hoeft dat niet te zijn omdat hij meer sloten wil verkopen.

Zo kan Barracuda ook makkelijk van Jonkers beweren dat hij de officiële wetenschap een slechte naam wil bezorgen om zijn alternatieve vriendjes te helpen. WantToKnow lijkt het te moeten hebben van advertenties voor chembusters, orgoniet en spirituele boeken. 

Nog een nuance: de (overdreven) voorspellingen als die van Osterhaus hadden wel degelijk een grond. Die waren gebaseerd op alarmerende verhalen over dodelijke besmettingen in Mexico, waarbij scholen, musea, bibliotheken, theaters en gebouwen werden gesloten. President Felipe Calderón riep zelfs de noodtoestand uit.

11 opmerkingen:

 1. Off topic. Aan de ene kant is Micha Kat een plottertje van dertien in een dozijn, anderzijds is hij zo ver doorgeschoten dat hij, tenminste in Nederland, een unieke plaats inneemt. Hij presteert het nu om op de dag vóór het kort geding dat hij heeft aangespannen een uitermate beledigend en lasterlijk "artikel" te publiceren over de rechter die zijn zaak gaat beoordelen. (Ik ben benieuwd wat zijn advocaat hiervan vindt.) Zelfs Micha geeft blijkbaar geen cent meer voor de Micha-claim. Het wachten is nu op het gemor van de sukkels die er geld in hebben gestoken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep het blijft fascinerend hoe Micha Kat iedere keer zijn onzekerheid weer weet om te zetten in een soort van aanval met als enig effect zichzelf nog meer in de problemen te brengen.

   Die onzekerheid komt niet alleen voort uit zijn gemankeerde koppie. Micha weet ook dat hij de boel bij elkaar aan het liegen is, en wordt terecht zenuwachtig dat rechters daar niet ijskoud doorheen prikken.

   Op 30 april 2012 schreef ik hier al deze feitenanalyse:

   Voor de Kat newbie's.

   In de tijd dat het Westenberg proces arme Micha Kat werd aangedaan woonde en werkte hij heerlijk aan de Prinsengracht, ging er een jaartje tussenuit naar Kazachstan waar hij een villa van $2500 bewoonde, neukte hij een toeristengids in dezelfde sneeuw,

   Aline’s husband, whom she met while they were both traveling in Kazakhstan, participates in the tours and makes sure that no one is left behind and can stop for photos or an unscheduled pit stop.

   verklootte zijn fotoshoot voor een duur appartementencomplex in IJburg Amsterdam (Want kwam nooit meer terug dankzij Aline), ronselde een baantje bij de Telegraaf, en verklootte dat weer, maar hield de sponsoring van zijn site tbv de Chipshol, die ook in de stukken van/tegen/voor Westenberg een prominente rol gaan spelen (en hebben gespeeld).

   Dat hele gedoe met Westenberg deed Micha helemaal niets. Hij vond het wel mooi zelfs. Hij was de vleesgeworden anti-Christ opgestaan uit het as van Theo van Gogh en later Pamela Hemelrijk.

   Micha's psychische, en in een normale werkrelatie, onhoudbare probleem had eindelijk een 'status aparte' bereikt, en met de dubbele agenda van de fam. Poot ook nog eens een financieel potentieel.

   Vanaf dat moment, en met name door het gemis van het 'van Gogh-team' en Pamela Hemelrijk's rem, krijste Micha van alles en nog wat zonder enige controle en feedback van de daken. Dat gebrek aan 'management', plus Micha's troebele geestesgesteldheid hebben hem in de problemen van vandaag gebracht.

   Niet Westenberg, niet Joris Demmink, niet de Koningin, niet Gerard Joling, maar Micha Kat is de oorzaak van zijn eigen letterlijke en figuurlijke gevangenschap.


   Nee, echt, dit is de man die de corruptie van de rechtsstaat op de kaart moet zetten. Laat mij dan maar geslepen dienst zijn, maar dit is jullie keuze voor morgen.

   Denk er nog maar eens over na zou ik zeggen.

   /shalom


   Dat miljoen gaat er dus nooit komen...

   Verwijderen
  2. Elke rechter en OvJ die te maken krijgt met Micha krijgt deze behandeling. Hoort bij het draaiboek.

   Verwijderen
  3. Ja, dat is nog het meest intrigerende: Sinds Wilder's zijn proces is 'wraken' een hype. Een soort van verlengd genot vanuit de Pim-revolutie voor de domme onder ons.

   "Wraken" is een soort van nieuw "Protest". Een 'onderbuik' reclameren.

   En de Michaatjes Kat cultiveren dat dan nog eens door te wraken wanneer ze geen toestemming krijgen om hun handy-cam tijdens het rechtbank-protest mee te laten snorren.

   Ik zou zeggen; handboeien om, in een kooi, twee bewakers, en een rechter die met serieuze stem stelt: U staat terecht vandaag mr Kat. Begrijpt u dat?"

   Dat volkse gedoe van inspraak loopt namelijk helemaal uit de hand.

   Verwijderen
  4. "Elke rechter en OvJ die te maken krijgt met Micha krijgt deze behandeling. Hoort bij het draaiboek."

   En advocaat, niet te vergeten. Aantjes ook, maar die was zo sjiek het te negeren en toch zijn werk te doen. Een held, die man.

   Verwijderen
  5. Waarom toch altijd zo vreselijk radicaal Ziva? Er moet toch ruimte zijn voor diversiteit? Als Kat volgens jou de bak in moet, moet Sharon the Butcher dat dan ook niet? De een die beklad deuren en schreeuwt wat holle frases door een trechter, en de ander slacht erop los. Diversiteit! Radicale diversiteit. Ik ben radicaal anders ingesteld dan jou merk ik vandaag weer.

   Verwijderen
 2. On-topic:

  Tja Barracuda, best waar wat je zegt, en je twijfels richting Jonkers zijn best okay, maar toch heeft hij niet geheel ongelijk. De pharma-industrie is een industrie die bij uitstek wantrouwen verdient. Bovendien heel, en dan heel erg veel, geld verdient aan 'patenten', aan de leiband liggen qua marketing, en dus heel creatief omgaan met (uhh) marketing:

  CNN oct 2010
  It is hard to brand a disease without the help of physicians, of course. So drug companies typically recruit academic "thought leaders" to write and speak about any new conditions they are trying to introduce. It also helps if the physicians believe the branded condition is dangerous.

  Uit hetzelfde op-ed:

  To brand a disease is to shape its public perception in order to make it more palatable to potential patients. Panic disorder, reflux disease, erectile dysfunction, restless legs syndrome, bipolar disorder, overactive bladder, ADHD, premenstrual dysphoric disorder, even clinical depression: All these conditions were once regarded as rare until a marketing campaign transformed the brand.

  tja. het is dat Mexicaanse presidenten zo bekend staan om hun integriteit, anders zou je toch denken dat er misschien óók wat andere belangen meespelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan die "uitloggen"-knop rechtsom niet please alstublieft prego for favor weg?? Net weer en hele reactie down the drain daardoor. Is echt TE verwarrend met Publiceren-nop.

  Hebben anderen dat ook niet? Kamme niet voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een sterk staaltje vergezocht associatiebraken bij Klokkenluideronline, waarbij Maud Oortwijn als serieuze bron wordt opgevoerd. Welke idioten nemen dit nog serieus?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja,zitten de MSM kranten nu ook in het complot?

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3479775/2013/07/22/Over-nadelen-vaccinatie-wordt-veelal-gezwegen.dhtml

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/3443659/2013/05/18/Het-pillenbedrog.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/3253059/2012/05/09/Stof-in-zonnebrandcreme-verhoogt-risico-op-kanker.dhtml

  http://www.nieuws.nl/opmerkelijk/20130613/Vaak-onkruidbestrijder-in-Nederlandse-urine

  http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2013/7/We-worden-voortdurend-bedonderd-door-de-voedingsindustrie-1307608W/

  http://www.trouw.nl/tr/nl/13484/360-Magazine/article/detail/3482130/2013/07/26/Wetenschappers-ontdekken-waarom-bijen-massaal-sterven.dhtml


  http://www.hln.be/hln/nl/14/You/article/detail/1126557/2010/06/29/41-procent-van-de-zonnecremes-versnelt-groei-huidkanker.dhtml


  http://www.telegraaf.nl/gezondheid/actueel/22082126/__Griepmiddeltjes_weggegooid_geld__.html

  http://www.ted.com/talks/ben_goldacre_what_doctors_don_t_know_about_the_drugs_they_prescribe.html


  Zo, sluit jullie zielig blogje nu maar. Jullie zijn ontmanteld. Of jullie krijgen dik betaald om de big pharma propaganda door te versrpeiden of jullie zijn gewoon psychopaten.

  WANT WELKE COMPLOTTHEORIE IS VANDAAG NOG EEN THEORIE, ZE WORDEN DAGELIJKS BEVESTIGD STELLETJE COMASCHAPEN!

  BeantwoordenVerwijderen