woensdag 27 november 2013

Intervjoew

Nou, Barracuda zat er klaar voor: het interview dat Myra de Weerdt alias Van Puffelen (what's in a name) had met de Vlaamse pedojager Marcel Vervloesem (Werkgroep Morkhoven). Die is door de correctionele rechtbank in Turnhout voor seksueel misbruik van zijn minderjarige neef weer eens veroordeeld tot 18 maanden cel. Mede op basis van een telefoongesprek, waarin Vervloesem zegt dat zijn neef zijn 'onderbroek weer mag aandoen na de massage'. Zijn medestanders schreeuwden moord en brand, dus eindelijk zouden we te horen krijgen hoe de vork echt in de steel zit.

Voorafgaand aan dit gesprek deed Myra ook nog een interviewtje met Jos Aalders, voorzitter van Partij Rechten Kind, die Vervloesem een dezer dagen als een baksteen heeft laten vallen. Dat gesprekje duurde nog geen acht minuten, want het was niet wat Myra wilde horen. Aalders vertelde dat hij altijd al zo zijn twijfels had over Vervloesem, en de recente veroordeling de spreekwoordelijke druppel was. Maar Aalders wist toch ook wel dat justitie pedo's beschermde? Helaas, de Brabander was niet zo van de complotten.

De zaak Vervloesem heeft Barracuda in het verleden meerdere malen bonkende hoofdpijn bezorgd. Of de man wel of niet deugt, viel onafhankelijk moeilijk vast te stellen. Of Vervloesem is het slachtoffer van pedo's die hem al tientallen jaren zwart proberen te maken, of de Belg heeft de perfecte dekmantel gevonden voor perverse activiteiten. Er is alleen veel dat tegen hem pleit. Begin jaren negentig, ver voordat Vervloesem furore maakte met de Zandvoort zaak, werd hij bijvoorbeeld al van afpersing beschuldigd.

Maar wie nou dacht dat Vervloesem in zijn gesprek met Myra alle twijfels weg zou nemen, kwam bedrogen uit. Het interview duurde godbeterhet bijna anderhalf uur, maar slechts enkele minuten beantwoordde Vervloesem vragen over zijn veroordeling. Hoewel, beantwoorden? Vervloesem laveerde - voortdurend in de wij-vorm pratend, terwijl de veroordeling toch alleen hemzelf betreft - handig langs haar vragen heen en in zo'n tempo dat De Weerdt vaak niet goed begreep waar hij het over had.

Toen eindelijk de hamvraag werd gesteld - namelijk of de bewuste opname wellicht was gemanipuleerd - kwam er een wel erg vreemd antwoord: het waren aan elkaar geplakte cassette-opnamen van zomaar een gesprek in de huiskamer over 'hoe het er in de oorlog aan toe ging'. Dat lijkt Barracuda nou niet echt de context voor onderbroeken en massages.

Ook opvallend: Vervloesem kan in hoger beroep, maar wil het niet. De uitleg daarover was al even onduidelijk. Volgens Jos Aalders is daar maar een verklaring voor: Vervloesem loopt dan het risico dat de straf nog hoger uitvalt.

Maar helaas: doorvragen is niet echt besteed aan Myra, die vervolgens maar begon te vissen naar informatie over Nederlandse zaken, zoals Demmink en Vaatstra. Vervloesem blufte dat hij daar alles van wist, maar toen De Weerdt hem de naam Baybasin voorhield merkte hij op dat 'wij niet elk dossier kunnen behandelen'. Oftewel: De Belg kent het Demmink dossier helemaal niet.

En zo denderde de stoomtrein van Vervloesem anderhalf uur door, zonder een enkel rustpunt, en met flinke uithalen naar lastposten als mijnheer Aalders. Die, vreest Barracuda, best wel eens gelijk zou kunnen hebben.

10 opmerkingen:

 1. Zeker een mooi stuk, maar ik heb er verder niet veel moeite mee om vast te stellen dat iemand die drie keer wegens kindermisbruik veroordeeld werd totaal niet deugt. Waar ik wel moeite mee heb is complottertjes die beweren misbruik te bestrijden, maar op de een of andere manier idolaat zijn van dit figuur. Dan heb je ze dus niet op een rijtje.

  Wat het laat zien is dat ze helemaal geen mededogen hebben met slachtoffers, maar de strijd tegen kindermisbruik instrumenteel zien, het is een wapen om mensen en instellingen mee in diskrediet te brengen. Mensen met wie ze het oneens zijn worden voor "kindermisbruiker" uitgemaakt, het is een manier om aandacht te trekken en anderen te beschadigen (recentelijk nog Koos van Woudenberg met zijn leugenverhaaltjes), maar echte compassie met echte slachtoffers is ver te zoeken.

  Waarschijnlijk denken plottertjes dat Vervloesem "geframed" zou zijn, omdat ze zelf zo omgaan met kindermisbruik. Zij framen op leugenachtige wijze mensen als misbruiker, of zichzelf als "slachtoffer". Maar de waarheid is natuurlijk dat Vervloesem "guilty as fuck" is, je kan het goddomme zelfs terughoren op tape.

  Zelfs Vlaamse hardcore plottertjes en pedojagers als Jos Aalders kunnen er niet meer omheen, omdat het bewijs volstrekt ondubbelzinnig is. Maar dan gaat Myra zo'n verwerpelijk figuur een uitzending lang ophemelen.

  Onnavolgbaar en diep gestoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Myra: 'We hebben een succesje nodig'

  Nou, dat gaat met Vervloesem helaas niet lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Versloesem had zich natuurlijk jaren geleden al moeten terugtrekken, want al deze smetten op zijn blazoen stralen af op het werk van Morkhoven. Al vraag ik mij af wie daar verder nog bij betrokken zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Versloesem had zich natuurlijk jaren geleden al moeten terugtrekken, want al deze smetten op zijn blazoen stralen af op het werk van Morkhoven. Al vraag ik mij af wie daar verder nog bij betrokken zijn."


   Sorry hoor @John. Het werk van Morkhoven? Een clubje van burgers die kinderporno verzamelen en af en toe in de alternatieve media een onbevestigd verhaaltje de wereld in laten gaan dat ze weer ergens kinderen bevrijd hebben?


   Die club van die Vervloesem waar ernstige verdenkingen op berusten dat deze (zoals vele andere zelfbenoemde pedojagers overigens) het hele pedo-jacht gebeuren (wat m.i. iets is wat gespecialiseerde politie-teams moeten doen maar ok) gebruikt als een cover-up voor zijn eigen zieke pedoseksualiteit. Die groep Morkhoven? Dat kliekje mannen (en vrouwen) wat al jaren bij Marcel thuis over de vloer komt?


   Het lijkt me nog veel erger gespuis dan de stichting Martijn.


   Bewijs heb ik niet maar als je het mij vraagt is het een groep georganiseerde pedofielen die enorm veel op hun kerfstok hebben en heel geniepig hier en daar wat de schijn opwerpen dat zij samenwerken met politie en justitie maar ondertussen alleen maar bezig zijn met dingen die het daglicht niet kunnen verdragen.


   Ik geloof er geen zak van dat een groep volwassen mannen (en vrouwen) zich regelmatig (al dan niet dagelijks) zonder enige professionele affiniteit (justitie, politie, hulpverleners e.d.) bezig houden met seksueel misbruik een schone lei hebben.


   Volgens mij stinkt daar iets, en als de beerput opengaat ruikt het heel goor denk ik.

   Verwijderen
  2. Goed gezegd! Bijna wil ik je vragen er iets meer in te verdiepen. Op urubin.com staan ook nog enkele fraaie teksten omtrent Vervloesem en de alto-media... En iemand schreef wanneer ze de beerput openen, na mijn idee is het een mesthoop. Hoe dan ook, sommige Nederlandse alto-site en pedofilie, twee 'handen' die kindermisbruik gebruiken om geld in te zamelen voor pedofielen als Vervloesem, en dat alles onder het motto 'wij zijn tegen kindermisbruik' ...

   Verwijderen
 4. Verrvloesem en zijn vrienden van de werkgroep morkhoven zoals Jan Boeykens en Godelieve Vaesen zijn allemaal het zelfde .
  Ze geloven maar alleen vervloesem en naar zijn slachtoffers wordt niet geluisterd straffer nog daar wordt niet met gepraat
  als je op hun berichten reageert waar internet van vol staat blokkeren ze mij gewoon
  Vervloesem zei ik ken die mijnheer niet een poosje later vertelde hij dat kan niet in 1972 geweest zijn dat was 1973 .kende hij mij dan toch .
  waarom spreken ze dan over een complot al die andere slachtoffer heeft hij jaren later misbruikt
  waarom gaat hij niet in beroep dat is niet zo moeilijk anders zit hij weer voor 4 jaar vast
  geloof mij dit zal nog niet het laatste zijn wat je van Vervloesem hebt gehoord ,een groot blad heeft hij ja en daar blijft het bij en een heleboel loempe mensen die hem geloven alleen hoop ik dat ze zelf geen kinderen hebben wand die lopen dan ook gevaar hij ziet nietnaar vrienden alleen naar zijn lusten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OT

  Kijk nou, soms is een complot gewoon waar.
  http://www.groene.nl/artikel/de-lange-arm-van-bernhard--2
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als de broer van Marcel Vervloesem in het openbaar zegt dat zijn broer een kinderviespeuk is dan wordt dat door de plottertjes afgedaan als 'nee man, nee joh', da's nie zo

  Maar als de broer van Demmink hetzelfde zou beweren dan roken en ronken de voorpagina's van de Oytrivin honey pot websites dagen achter elkaar van ontstemd gelijk en autoriteit.

  Hoe zei George Orwell het ook al weer: "All animals are equal, but some animals are more equal than others"

  Sartre zei het mooi: The limit on the real power of the most dictatorial State is that it cannot create a group outside itself. all it can do is, when circumstances permit, grow to some extent and differentiate itself (by producing new sub-groups).

  Bureaucracy and the Cult of Personality

  Zet het allemaal een beetje in perspectief wanneer je de reacties onder de vlugschriften van de Micha Kat's en aanverwante criminele opruiers leest, die - liever vandaag dan morgen - die 'anderen' onder het guillotine leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel verstoorder kunnen we het niet maken, ook niet leuker.

   Verwijderen