maandag 4 november 2013

RifapenAfgelopen donderdag ging het bij Pauw & Witteman over het terreur van de dreigtweets. Centraal in deze discussie stond politiechef Eenheid Rotterdam Martine Vis (Twittert zelf ook, onder het motto: Waakzaam, Dienstbaar, Slagvaardig) met dito kapsel en dictie.

Ook aangeschoven waren fotograaf Erwin Olaf en ex-Twitter verslaafde Bert Brussen. Tussen die laatste twee ontstond een gespannen sfeer. 'Je hebt me weggezet als een vieze relnicht', blafte Olaf op een gegeven moment en Brussen begon Olaf van de weeromstuit met mijnheer aan te spreken.

Brussens geduchte tegenstanders Kapruul en Frontaal Naakt waren na dit optreden minstens een paar dagen van slag. Zijn tapijtbombardementen van excessief verbaal geweld waren in het verledeen ook altijd goed voor vurige commentaren, liefst met evenveel koekjes van eigen deeg. 'Je bent een hypocriete, racistische klootzak, Brussen. Een naar, miezerig, pathetisch, vunzig, smerig, kruiperig, pestilent, stinkend, slijmerig, extreem laf huftertje.'

Maar wat Barracuda nog het meest frappeerde was de volslagen wezenloosheid van Brussen. Die zat erbij en keer er naar. Hij miste elk analytisch vermogen om zijn verslaving uit te leggen, wist eigenlijk niet waar het vandaan kwam, wilde niet geconfronteerd worden met vroegere tweets, had ook wel spijt, maar excuses kwamen ook niet over zijn lippen. Hij had een Marokkaan een rifaap genoemd, want de Marokkaan noemde zichzelf immers kutmarokkaan. En het internet was toch een open riool? Dat soort logica.

Het klonk als een junk die nog altijd niet begrijpt waarom hem zijn spuit was afgenomen. Waarbij je je kunt afvragen of Bert niet onder druk afscheid van zijn hobby heeft moeten nemen. De Vereniging Veronica heeft immers flink wat geld gedompt in Berts The Post Online, ongetwijfeld met het idee om er via advertenties ook nog wat geld aan te verdienen, en dan is het niet verstandig als de hoofdredacteur Jan en Alleman maar voor rifapen blijft uitmaken.

21 opmerkingen:

 1. Die pennenlikster van justitie zit mij daar toch een hoop ondeskundigheid te verbloemen...niet normaal zeg! Ik bedoel, dat de Nederlandse politie al moeite heeft met het verwerken van aangiftes omtrent zo iets simpels als braakschade ok, maar dat wat deze bewapende uitkeringstrekster over het WWW uit haar nek loopt te lullen is gewoonweg je reinste gebakken lucht fietserij. Ben veel liever door lieden als Bertje online voor hangtietenbuikzwijn uitgemaakt dan dat ik vanwege een zogenaamde rechtstaat hulp bij die zak passief afgerichte botten van 'justitie' zou willen aankloppen. Klein voorbeeld: ®—›©...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie van dat P&W filmpje een nagesynchroniseerde parodie weet te maken zal zeker via zijn/haar e-stats de overmacht aan nieuw te verwerken feedback gewoonweg niet meer bij kunnen houden! Met name de 'tweestrijd' tussen Brussen en Olaf kunnen soortgelijke toestanden opleveren. Hoe zit het ondertussen met jouw stats Maud?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet dat ik nou voor Brussen ben, of de fluim van Olaf zelfs maar afkeur, maar "vieze relnicht" schreef hij niet. Dat was Pritt Stift, als ik het me goed herinner. Dat gezegd hebbende ging hij wel af als een gieter bij P&W en er bleek iets wat mij al een paar jaartjes duidelijk was: Bert is een volledig inhoudsloze blaaskaak met een grote muil die aan het eind van de dag zes maten te licht is om een nieuwssite te runnen. Vandaar dat ik stopte met DeJaap.nl, na het samen met hem opgericht te hebben. Was achteraf een wijze beslissing. Door Thepostonline redacteuren wordt hij eerder als mascotte dan als serieus te nemen hoofdredacteur gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt met hem samengewerkt? Rot voor je zeg

   Verwijderen
  2. Het was een vervelende tijd met een arrogante en incompetente flapdrol met divagedrag. Overigens was ik niet zozeer klaar met hem omdat hij homofoob zou zijn, maar omdat hij antisemitische "grappen" zat te maken en er tijdens redactievergaderingen geen land met hem te bezeilen was. Ook kreeg ik de gestoordst denkbare mailtjes van hem.

   Verwijderen
  3. Hm...Tis zeker een naar figuur ja. Komt aardig autistisch over ook.

   Verwijderen
  4. Ik vind hem vooral vrij nep in zijn rol van zogenaamde cynicus etc. Het is toch vooral een jankerd, met een diepe persoonlijkheidsstoornis. Kerel heeft keihard therapie nodig.

   Verwijderen
  5. Dat cynisme is inderdaad een pose waar een zielig, onzeker en diep getroebleerd persoon onder schuilt.

   Verwijderen
  6. Het is me ook volstrekt onduidelijk wat de Volkskrant ziet in zijn columns, want die voegen werkelijk niets toe. Als twitteraar had hij het image van "bad boy" en moest hij het eerder van zijn geacteerde cynisme en het zijn van een "internetfenomeen" hebben in plaats van de kwaliteit van zijn teksten.

   Om zichzelf salonfähig te maken probeerde hij de scherpe kantjes daar vanaf te halen, maar dan blijft er alleen nog maar een kleurloos iemand over die oninteressante, verveelde stukjes schrijft.

   Neemt overigens niet weg dat Bert gelijk had toen hij schreef dat Olaf een enge fascist is. Vanuit de gayscene ben ik wel eens per ongeluk in de coterie van Willem Oltmans terechtgekomen waar Olaf ook deel van uitmaakte, samen met een clubje van heel enge oud-CP'ers enzo. Heb als "fly on the wall" de walgelijkste uitspraken van die man gehoord.

   Aan het eind van de dag zit er meer haat in Olaf dan in Brussen. Dat wel.

   Verwijderen
  7. Zeker, is uitermate teleurstellend allemaal. Begrijp er ook weinig van. Waarschijnlijk dacht Volkskrant dat hij hip was ofzo en dat ze daarmee meer lezers konden trekken, vrij triest allemaal. Maar ach. Ik kan het ze wel vergeven. Wat een held.

   Verwijderen
  8. Whaha Over de aversie die hij oproept zegt Gummbah desgevraagd: 'Lezen die mensen de rest van de krant dan niet? Er wordt gemoord, geplunderd en verkracht dat het een aard heeft. Dan vallen mijn tekeningen nog best mee. Ik verzin niks. Mensen hebben seks en gaan naar de wc. Moet dat allemaal onder de pet worden gehouden?'

   Verwijderen
  9. Volgens mij zitten ze een beetje vast aan Bert omdat het een soort package deal was waarin hij in zijn kielzog ook andere schrijvers als Jan Bennink of Brekelmans meenam, waar ik trouwens ook niet over te spreken ben. Beperkte de schade zich maar tot Bert.

   Verwijderen
  10. Maar het is natuurlijk niet zo dat Bert vergelijkbaar is met de Gummbah's van deze wereld. Het probleem met hem is niet dat zijn columns "kwetsend" zouden zijn ofzo. Was het maar waar, zou ik bijna zeggen.

   Verwijderen
  11. Trouwens..... Bert's blog is even helemaal weg en ik zie z'n kop ook niet meer tussen de Volkskrant columnisten staan. Zou de boodschap dan toch aangekomen zijn en begint hij nou eindelijk aan zijn carrière als ambtenaar in een kleine Veluwse gemeente? Het zou veel beter bij zijn talenten en mogelijkheden passen.

   Verwijderen
  12. Maar het is natuurlijk niet zo dat Bert vergelijkbaar is met de Gummbah's van deze wereld. Het probleem met hem is niet dat zijn columns "kwetsend" zouden zijn ofzo. Was het maar waar, zou ik bijna zeggen.

   Nee natuurlijk niet. Alhoewel Bert misschien stiekem wel net zo geniaal zou willen zijn. Forget it.
   Maar ik haalde Gummbah alleen aan in de zin dat ik Volkskrant vergeef dat ze Brussen hebben aangenomen, iedereen maakt wel eens foutjes..:)

   Verwijderen
  13. Kleine zelfcorrectie: over de stukjes van Brekelmans ben ik soms wel te spreken. Bijvoorbeeld haar stuk over ADHD en medicatie was me uit het hart gegrepen.

   Verwijderen
 4. Persoonlijk vind ik het een gênante vorm van scheefgroei dat Brussen nu de hoofdredacteur van iemand als Karskens is. Nou zal die laatste ook wel bij Thepostonline zitten omdat hij verder overal ruzie heeft, maar het blijft vreemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is trouwens het gewraakte stukje, dat inderdaad door Burema en niet Brussen geschreven werd:

  Geenstijl-hoofdredacteur Pritt Stift laat vanaf zijn vakantie-adres weten: "Je bent een klootzak, Erwin Olaf. Excuses of anders maandag SPIT INN bij je huis aan de Bloemgracht. Smerige kutnicht."

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/08/erwin_olaf_spuugt_verslaggever.html

  Als bonus noemde Pritt ook nog even het adres van Erwin.


  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach die kutnicht zat nu al naar adem te happen. Hebben we niet lang last meer van. Kan hij in de hel Oltmans nog eens rectaal verwennen.

  BeantwoordenVerwijderen