maandag 11 november 2013

Alexander

'Ik ben geen complotdenker, maar ik vind wel dat er kennis genomen moet worden van de mogelijkheden'. Aldus D. G. Neree, de (enige overgleven) uitbater van de Vrije Chroniqueurs. Maar je voelt hem al aankomen. Dat wordt een moddervet complot.

De discussie begon al ruim voor het excuus van Europa-woordvoerder VVD Mark Verheijen. Die had het zaterdag over 'geharnaste eurofielen' uit Brussel als de Belgische liberaal Guy Verhofstadt die een groter gevaar zijn voor verenigd Europa dan rechtspopulisten als de Franse Marine le Pen. Nadat Alexander Pechtold daar zijn afschuw over had uitgesproken, trok Verheijen zijn keutel in. En aangezien Alexander zo'n beetje in zijn eentje het kabinet had gered, was dat geen toeval. 'Hij (Verheijen) herinnerde zich waarschijnlijk de showprocessen tegen de eerdere VVD-dissidenten Gert-Jan Oplaat, Geert Wilders, Rita Verdonk en Anton van Schijndel, waarbij de gehele rechtervleugel radicaal gerooid werd.'

De rechtse bloggers vertrouwen Alexander niet. Zit namelijk zo: Toen die in 2012 uitgenodigd werd op de Bilderbergconferentie, bevreemdde het D. G. dat hij daarna plotseling naar de achtergrond verdween tijdens de verkiezingscampagne van dat jaar.

Vervolgens waren er plotselinge stijgingen en dalingen in de peilingen voor die verkiezingen. De SP steeg opeens spectaculair, terwijl op het laatste moment PvdA en VVD weer bliksemsnel stegen en de SP kelderde. D66  was nergens te bekennen en Pechtold tijdens de campagne vrijwel onzichtbaar. En plotseling komt nu D66 het kabinet redden en…. wonder boven wonder: meteen stijgt D66 als een komeet in de peilingen. 'Kreeg Alexander Pechtold op de Bilderbergconferentie 2012 te horen, dat hij zich even gedeisd moest houden? Dat de VVD/PvdA regering al in de maak was en de campagne al via de media bestuurd en dat zijn rol zou bestaan uit het redden van deze absurde coalitie, met als beloning een grote stemmenwinst en wie weet wat voor invloed?'

Vast wel. Barracuda was het al opgevallen dat Alexander de laatste tijd een beetje raar liep en met een Paulus de Boskabouter-stem sprak. Valt ook niet mee om al die draden en kruisen te bespelen. En het verbaast hem ook niet dat de Bilderbergers eens lekken te keer gingen op het vermeende peilingenorgel. Want de Bildersbergers kunnen alles: vegen, kloppen en zuigen!

Maar zelfs wanneer nuchtere lezers D.G. wijzen op het feit dat D66 toch vooral is gaan stijgen doordat de PvdA aanhang verloor, mede door het grote legioen zwevende kiezers, wil D.G. dat niet zonder meer aannemen. 'Van wie krijgt Pechtold opeens zoveel sympathie? En waarvoor? Voor het stutten van een failliete boedel? Voor het uitleveren van Nederland aan de Europese Unie? En waarom is D’66 niet meteen in de coalitie opgenomen, maar pas toen het schip dreigde te stranden?'

Maar zie. De Chroniqueurs hebben de smaak te pakken. Zondag verscheen er een stukje met als veelzeggende kop: Deense wetenschapper: geheimzinnige elites beheersen de wereldpolitiek. En bij de commentaren: 'Het boek van Jim Marrs is een aanrader. Niet dat deze lui te stoppen zullen zijn, maar u krijgt wel een beter begrip voor hoe het werkt en waarom er zaken gebeuren die in uw ogen niet logisch zijn.' Marrs? Geloofde die niet dat John F. Kennedy is vermoord omdat hij te veel over UFO's wist? Volgens Barracuda zit Demmink erachter. Die was toch ook van de VVD? Nou dan!

2 opmerkingen:

 1. Dat is op zich niet erg gepast wat je daar doet Barracuda. Want die verwijzing naar Jim Marrs komt - zoals je al aangaf - van een lezer .Toch doe je voorkomen alsof dat commentaar iets af doet aan de geloofwaardigheid van dat artikel en onderzoek. Dat zou dus betekenen dat jouw artikels in betrouwbaarheid dalen iedere keer dat Papi hier een of andere manische rant neer dumped. De kloof tussen dat commentaar en de inhoud van dat commentaar is overigens nog best groot, dat zou jij moeten weten. Jim Marrs en theorieën omtrent de Trilateral Commission en Bilderberg staan behoorlijk ver van elkaar af. Te makkelijk om dat over een kam te scheren.

  Maar goed, als je doel enkel was om De Chroniqueurs onderuit te halen, dan is je dat wel redelijk gelukt zo.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OT

  Moeder Marianne Vaatstra zet kort geding door
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22047793/__Moeder_Vaatstra_zet_geding_door__.html

  BeantwoordenVerwijderen