maandag 25 november 2013

Klokkenluidster

Met de SNS Bank is niet net al te best gegaan. Vastgoeddochter Property Finance bleek een bouwput van vele miljarden, waarin de hele bank dreigde te verdwijnen. Dat proces wordt beschreven - van 'binnenuit' - in een zogenaamd explosief boek De Ondergang van de SNS Bank van Hetty van de Laar. Dat blijkt het zusje te zijn van Irene (bekend van Gooise kringen).

Nu leest Barracuda graag boeken van echte klokkenluiders, maar wat opvalt aan de publiciteit rond dit boek zijn de toch wat schamperende opmerkingen over Van de Laar zelf. Hetty is namelijk geen journalist, en waagt zich nogal snel aan verdachtmakingen die door de betrokkenen als feitelijke onjuistheden worden weggehoond.

Daar komt bij dat SNS Reaal onlangs zelf aangifte tegen Van de Laar gedaan vanwege mogelijke betrokkenheid bij het vermeende fraude-circuit rond Groenhof. Groenhof is Buck Groenhof, voormalig chief restructuring officer van SNS Property Finance alias puinruimer. Die werd door dezelfde Van de Laar al eens aan de schandpaal genageld in het FD. Groenhof zou bedragen hebben weggesluisd naar de Antillen en privé-aankopen hebben gedeclareerd, beweert ze.

Maar er blijkt meer aan de hand. De bijtertjes onder de journalisten (kringen: Jort Kelder & Co) wisten een jaar geleden al te melden dat Groenhof en Van der Laar nogal intensief samenwerkten.  Van de Laar organiseerde eerst feesten en partijen voor relaties van de bank, en werd ondanks nul vastgoedexpertise bij SNS binnengehaald. Door Groenhof, die graag lingerie voor haar kocht. 'In elk geval reageerde Van de Laar als een bedrogen minnares, toen zij te horen kreeg dat SNS niet langer van haar kostbare diensten gebruik wenste te maken. Ze diende bij de bank een klacht in wegens vriendjespolitiek. En half september zorgde ze voor hilariteit door voor het kantoor van Property Finance in Leusden een vrachtwagen vol kantoorinventaris, afkomstig van een Spaans vastgoedproject, te legen.'

Groenhof deed op zijn beurt al eens aangifte tegen Van de Laar wegens ‘aanranding van eer en goede naam’.

Maar er is meer. Er is altijd meer. Jaren geleden beschuldigde Hetty de politie Gelderland-Midden ook al van het aannemen van steekpenningen, onder andere van haar ex-man. Die beschuldigingen bleek later ongegrond.

2 opmerkingen:

 1. En... heeft Adamas iets moois te zeggen over de juridische stappen van *Maud* ?
  Verdomme, de temperatuur loopt op in alle hoekjes waar brandhaarden woekeren, door hetzij complotfanatisme hetzij zwetende agentjes met overlopende doofpotten. Ik zie het nu overal. Van Dankbaar tot Maudie. Van Edwin de Gerooide tot "het vrije woord" journalisten-activisme. O ja, in Belgie is het met Vervloesem niet anders, want die schijnt ook op een stapel heet-bewijs te zitten van heb-ik-jou-daa. ..............These are interesting times......... En Bernard gaat straks van alles de schuld krijgen, dat heeft Maud goed gezien. Nu moet ze nog even een juridisch document schrijven dat minder dan 25 paginas heeft. (dat is mijn persoonlijke timespan per complottheorie)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juridische stappen?

   Eerder een uitstekend gedocumenteerd -dat dan weer wel- inzicht in de paranoïde persoonlijkheidsaandoening waar Maud aan lijdt.

   Doet maar testje starten Maud.

   En nee, die test is niet slechts ontwikkeld of bedoeld om jou er persoonlijk 'in te luizen', beste Maud.

   Verwijderen