dinsdag 12 november 2013

Bellenblazer

De moeder van de Marianne Vaatstra zet het kort geding tegen Wim Dankbaar definitief door. Dit om te voorkomen dat delen van haar dagboek - waarvan complottertjes stellig beweren dat daarin het definitieve bewijs van een doofpot is te vinden, Barracuda heeft het met de beste wil van de wereld niet kunnen ontdekken - alsnog in druk verschijnen.

Barracuda weet nu al te voorspellen dat het boek desondanks vol sensationele onzin komt te staan. Dat kan moeilijk anders met een mede-auteur annex uitgever als J. Hans Mauritz. Nu begreep Barracuda al niet waarom deze Mauritz een boek zou willen schrijven met iemand die aantoonbaar slecht speurderswerk aflevert, maar dat wordt al snel duidelijk, want Hans is zelf een soort Dankbaar.

Zijn vorig jaar verschenen boek De Oordopjesmoord gaat bijvoorbeeld over een - fasten your seatbelts - 'geldbeluste maniak, een geesteszieke bedrogen echtgenote, een criminele advocaat, een liegende Venlose politieagent, een misdadige misdaadjournalist, geldbeluste en aasgierige nabestaanden en speurders die niet zoeken'. Kortom, niveau Story. 

Hans is sowieso een enorme bellenblazer. Hij noemt zich uitgever, maar de site voor zijn uitgeverij zit al maanden in de revisie. Als Hans al wat heeft uitgegeven, is dat op internet nauwelijks meer te traceren. Wel ronkt Hans op zijn site dat het een lieve lust is. Zijn boekpresentatie was 'een groot succes' en de 'pers was in grote getale op komen opdagen', maar er is merkwaardig genoeg geen artikeltje aan gewijd. Vorig jaar nog lanceerde Hans de internetfelicitatiedienst Cruyff65.nl, waarbij 'ook de webserver waarop Cruyff65.nl draait er met tussenpozen uitligt. Het aantal bezoekers ligt nu op meer dan 6.000 per uur. Het aantal felicitatiemails is niet meer te tellen.'

Hans werkt ook aan nog een boek over Peter R. met als lelijke alliteratie 'De Misdadige Misdaadjournalist''. Daarop zou een Amsterdamse uitgever volgens Hans 'na lezing van 70 % van het manuscript' al twee ton hebben geboden. Geen enkele uitgever is zo gek om tegenwoordig twee ton voor welk boek dan ook te bieden, tenzij het om de vertaling van Harry Potter gaat.

Begin 2011 stond Mauritz zelf voor de rechter vanwege De Oordopjesmoord. Dat boek is een soort who dunnit rond de moord op de uit Rijen afkomstige Ran Biemans. Mauritz legde echter ook verbanden met een andere opzienbarende moord, die op Tinka van Rooij uit Breda. De ouders van Tinka geloven niet dat justitie de echte moordenaar van hun dochter heeft laten lopen. Deze Arno N. heeft trouwens gewoon een volledige betekenis afgelegd.

Vanwege de vele beschuldigingen aan het adres van vader Cees van Rooij moest Mauritz zich voor de rechter verantwoorden, maar die bepaalde dat Mauritz geen schadevergoeding van 5000 euro hoefde te betalen als voorschot op het smartengeld wegens 'schending van de eer en goede naam' zolang het boek nog niet uit was. Wel verbood de Bredase rechter op voorhand het gebruik van alle foto's van Tinka die door de familie Van Rooij zijn gemaakt.

Daarna koos Mauritz kennelijk toch eieren voor zijn geld, want het manuscript werd telkens weer afgezwakt aangepast en het boek maanden uitgesteld. Blijkbaar nog altijd niet tot tevredenheid van Van Rooij, die eind 2012 nog beslag legde op de inkomsten van De Oordopjesmoord bij Centraal Boekhuis. Mauritz wendde een financiële aderlating af, zo begrijpt Barracuda uit de summiere informatie, door de vorderingen te verpanden aan een 'founder/financier die de uitgifte mogelijk heeft gemaakt'.

'Mauritz heeft een grote fantasie en gelooft in zijn eigen waarheid', mopperde Van Rooij. 'Hij wordt door velen niet serieus genomen''. Dat klinkt inderdaad als een gevalletje Dankbaar, maar Barracuda moet wel een paar slagen om de arm houden omdat hij de zaak niet kent. Een uitgebreidere reactie van Van Rooij staat hier.

Toch kan Barracuda Hans na zijn gesprek bij Myra niet meer serieus nemen. Peter R de Vries handelde zogenaamd in opdracht van het OM en rechtbankverslaggever Chris Klomp was in dienst van de politie, net als bloggertjes als Barracuda (die stoppen prompt om 5 uur met reaguren, wist de gastvrouw er ook nog aan toe te voegen). De klapper moest toen nog komen: 'Kijk ik weet inmiddels van een getuige die kennis heeft van de toedracht -en meer zeg ik daar nu even niet over, de toedracht is duizend procent, meerdere mensen en het zijn niet-asielzoekers die het gefaciliteerd hebben.'

O jee, Hans zal toch niet de Supergetuige tegen het lijf zijn gelopen? 
Cees van Rooij le

25 opmerkingen:

 1. Duizend Micha’s samen met duizend Dankbaars en duizend Mauritzen konden het scenario inzake de moordzaak-Vaatstra bij elkaar bedenken omdat deze auteurs duizend handen hebben met in elke hand duizend windmolentjes (vrij naar KLOL).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat is inderdaad wel een mooie zeg, als ze het toch gaan uitgeven. Beslag leggen op alle inkomsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trouwens, is het niet de "misdadige misdaadjournalist" waarin dat dagboek van Maaike terecht zou komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren nog even een bezoekje gebracht aan de site van Don Q, nadat ik gelezen had dat Chris Klomp voor de politie werkte. Ik moest er wel om lachen, Volgens Don Q is een ieder die zijn verstand gebruikt en wat kritische vragen stelt, een aanbidder van lucifer. Voorwaar, dus we zijn goedbetaalde trollen, die de duivel aanbidden en in dienst van de politie.
  Het kan altijd gekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, er staat nu ook weer een artikeltje over mij op dat werkelijk bolstaat van de smaad, laster en leugens. Pure haat.

   Deze bijvoorbeeld:

   Lang verschuilde hij zich achter grootspraak over zijn goedlopende bedrijfje. Deze ballon werd snel doorgeprikt. GEEN inschrijving bij de Kamer van Koophandel, geen btw nummer, waarschijnlijke uitkeringsfraude

   Voor alle duidelijkheid is hier mijn inschrijvingsbewijs bij de kvk. Natuurlijk heb ik ook een BTW nummer en als zelfstandige heb ik geen recht op een uitkering, dus dat maakt het toch lastiger om uitkeringsfraude te plegen. Wel werkte ik in het verleden bij SoZaWe, maar toen bestreed ik juist fraude.

   En eigenlijk loopt het allemaal best prima qua bedrijf. Schreef ik ook over, bouwde een psychologisch assessment systeem waarvan hier een demo bekeken kan worden.

   bewust, dan wel door domheid ingegeven beschadigen van zijn eigen (ex)gezin en (ex)familie

   Ook al niet waar. Ik heb een goedlopende co ouderschap en een gelukkig kind dat de helft van de week bij mij doorbrengt.

   Dagen achtereen zit hij driehoog achter, eenzaam achter zijn computer, de wereld te beschimpen.

   Ik zit niet driehoog achter, maar woon eigenlijk best leuk in een monumentaal pand in de "nieuwe zakelijkheid" stijl uit 1908. Bovendien ben ik doorgaans omringd door anderen als ik zit te reaguren.

   Zijn gezin was hij allang kwijt door zijn promiscue homofiele gedrag.

   dit gezin? LOL.

   Haha nee hoor. Co ouderschap dus, en trouwens al een jaar of elf. Meestal doen mijn promiscue vriendjes en vriendinnetjes mee met Sinterklaas vieren enzow.

   Als jood heeft hij nog nooit gedeugd.

   Ja dat is natuurlijk wel een feit ;-) neemt niet weg dat dit soort van uitspraken hatecrimes zijn.

   Ook ging hij qua woning steeds verder achteruit.

   Nou, dat schommelt dus. In Laren woonde ik wel heel dik bij mijn toenmalige vriendje aan het Mauvezand, maar dat was dan ook een beetje overdreven. Overigens maakte ik het uit omdat ik me een beetje onbestorven weduwe begon te voelen in zijn huis en hij toch alleen maar op reis was. We houden nog steeds van elkaar en op het moment is hij ziek. Drie keer reden wie hem bijstaat :-)

   en nu dus een mooi pandje dat op de monumentenlijst staat.

   Zijn zoontje werd door hem hevig beschadigd en weet zich geen houding meer te geven met zo’n idioot als vader.

   Nou, hij geneert zich kapot.

   Kortom de smerigste leugens, bedreigingen en verwensingen. Vandaar dat er ook aangifte gedaan werd tegen Don en dat het ernaar uit gaat zien dat die vervolging ook doorgezet gaat worden.

   Verwijderen
  2. Moest even zoeken, maar dit komt weer van een volstrekt uit zijn heup geschoten gek genaamd Donquijotte, begrijp ik.

   Verwijderen
  3. Zo werkt haatzaaien bij comottertjes, eigenlijk is het een onderdrukkende en totalitaire manier van denken. Als je ze tegenspreekt gaan ze proberen je "kapot" te maken en dan heiligt het doel duidelijk de middelen. En als er niet echt wat over je te vinden is omdat je een doodnormaal leven hebt fantaseren ze er wel wat bij. Werkt bij mij zo, maar evengoed bij de familie Vaatstra, nabestaanden van Anass, Chris Klomp, mensen uit de advocatuur of van het OM, Bram Bakker, Peter R de Vries en ga maar door.

   Verwijderen
  4. Wie is hier nou "machiavellistisch" bezig?

   Verwijderen
  5. Oh en natuurlijk zijn slotzin:

   Ik ben bang voor Jeroen. Als je zo diep gezonken bent lijkt zelfmoord haast de enige oplossing. Ik heb nog wel een sjaaltje…..

   Oei, zelfmoord. Fris ook om en passant nog te verwijzen naar de manier waarop Anass zichzelf om het leven bracht. Wat ik wel tegenstrijdig vond is dat Don eerst schreef zich "zorgen te maken", maar me dan toch de middelen wil geven on die zelfmoord uit te voeren. Die tegenstrijdigheid maakt ook zijn slotzin een misdrijf.

   Verwijderen
  6. Nou ja, als je zo diep gezonken bent als onze Don dan is er weinig hoop. Als iemand in balans is met zichzelf dan heeft die geen moeite met sexualiteit of andere problemen. Juist de schreeuwers die zichzelf helemaal klem zetten, belasteren en hun wil willen doordrammen en daarin ver gaan, moeten maar eens diep in zichzelf kijken.

   Zoek je zelf zuster, vind jezelf.

   Verwijderen
  7. Als zelfs joden al niet meer willen deugen is het einde toch wel zoek. Blijkbaar zijn de windmolens op, en moet Don Q. toch zijn overtollige energie kwijt. Wel lastig lijkt me, zo'n type in je nek.

   Verwijderen
 5. Mark my words, die twee gaan enorme ruzie krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je bedoelt: Wim en Hans.... het duo peppi en kokki...... ;-)

   Verwijderen
 6. Iemand enig idee waar Mauritz het over heeft?

  En de groeten van Boer Krelis, die vorig jaar met de nodige boerenslimheid de grootste bouwreus van Nederland (Ballast Nedam, omzet 1,4 miljard) op de knieën kreeg

  Moet ik googelen op "Ballast Nedam moet van rechter lekkende zolderdakramen Vinex-wijk woningen gratis vervangen?"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik verwees naar hem als "boer Krelis" omdat ik hem zo vind overkomen.

   Verwijderen
  2. Je ludieke 'boer Krelis' typering was me niet ontgaan @Jeroen ;-)

   Waar het me om ging is de verwijzing naar de 'spraakmakende zaak' die Mauritz van Ballast Nedam zou hebben gewonnen.

   Zal wel hier om gaan.

   Kleine nuance. Schikken ligt toch wat anders dan de volledige dwangsom ad EUR 1.000.000,- binnenslepen. Mauritz blijkt niet vies van een beetje 'window dressing'.

   Verwijderen
 7. He Barracuda, dit kan toch niet waar zijn. Onze superspeurneus Dankbaar krijgt steun van topman NXP semiconductors: http://rechtiskrom.wordpress.com/2013/11/10/geplande-aangifte-tegen-dwdd-en-andere-media/#more-4454
  ********************************
  From: frans scheper
  Sent: zondag 10 november 2013 11:17
  To: dewerelddraaitdoor@vara.nl
  Subject: Situatie Wim Dankbaar in DWDD

  Geachte redactie,

  Ik ken Wim Dankbaar al sinds de middelbare schooltijd. Meer dan 35 jaar. Zeg maar gerust een lifelong friend. We zien elkaar de laatste tijd te weinig, maar gisteren was het weer eens zover. Samen met een andere vriend uit eten in Den Haag. Het was een gezellige avond om bij te praten. Ik heb niet heel intensief gevolgd waar Wim het laatste jaar mee bezig was, maar dat was gauw ingehaald. Eén ding kan ik wel zeggen: Wim is niet gek. Zoals elke leek heb ik Wim de voor de hand liggende vragen gesteld: Wat drijft je? Vecht je niet tegen windmolens? Er is toch een vent die bekend heeft met een DNA match? Enzovoort. Wim heeft mij snel kunnen overtuigen dat hij het bij het rechte eind heeft. Eenvoudig door iets te delen, wat hij in dit stadium alleen met zijn meest betrouwbare vrienden kan delen. Dat voorrecht heb ik dus. Knap dat hij dit voor zich kan houden in het belang van zijn verdere onderzoek, nu hij zo onder vuur ligt. Ik wens hem en zijn partners alle succes toe, want wat hij doet is belangenloos en voor een goede zaak en dient met journalistieke openheid en respect te worden behandeld.

  Groet,

  Frans Scheper

  Met gepaste trots zeg ik graag dat mijn vriend Frans deel uitmaakt van de directie van miljardenbedrijf NXP (voorheen Philips semiconductors). Van scholier heb ik hem naar een captain of industry zien groeien.
  **********************
  Snel overtuigd van een overduidelijke hoax....topman.... hmm, snap steeds meer van de crisis. Ongelooflijk als dit waar is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel heel gênant, zo'n "testimonial" om de volstrekte afwezigheid van argumenten mee te compenseren. Zal NXP gelukkig mee zijn dat ze gekoppeld worden aan Wim Dankbaar.

   Verwijderen
  2. Even een belletje met corporate communicatie doen.....

   http://www.nxp.com/news/press-contacts.html

   Verwijderen
  3. 'We zien elkaar de laatste tijd te weinig'. Dat kan kloppen. De beste man zit in Singapore en heeft geen idee waar Dankbaar het over heeft. Die voert nu ook al zijn moeder op om te laten zien dat hij niet gek is.

   Verwijderen
  4. Typisch een berichtje dat je dus wel even kapot zou moeten checken, want hij woont inderdaad in Singapore. Kan natuurlijk dat hij toevallig even in NL is, maar ik heb mijn twijfels.

   Wel interessant dat Wim het nu met mystificatie gaat proberen: de laatste dagen verwijst hij constant naar een stukje "kennis" waar wij nog geen weet van hebben, dat hij niet met ons zou kunnen delen. Bullshit natuurlijk, want dan was boer Jasper al op vrije voeten geweest. Wat hij er vooral mee aantoont is dat hij zelf eigenlijk ook niet gelooft in zijn theorietjes.

   Schijnbaar vindt hij zijn eigen verhaal zo zwak, dat hij net gaat doen of hij een vorm van "hogere kennis" over de zaak Vaatstra heeft die alle problemen die er nu met z'n verhaal zijn van tafel schuift.

   Dan ben je wel geestelijk gestoord ja, als je denkt dat dat gaat werken.

   Verwijderen
  5. Ziek(elijk) is ook dat Dankbaar bij iedere kritische noot die je wilt plaatsen op RiK -maar uiteindelijk toch altijd wordt geweerd- van alles van je wil weten maar vooral of je wel onder je eigen werkelijke naam reaguurt.
   Echter, als je hem een zogenaamde veer in zijn reet steekt, het feit dat dit anoniem gebeurt plotsklaps weer geen enkel probleem blijkt te zijn. Dan is Dankbaar er wel als de kippen bij om dit te publiceren.

   Dat is meten met 2 maten tot in het exorbitante toe. Walgelijk immoreel en uiterst verwerpelijk.

   Verwijderen
  6. Ik had contact met NXP. het mailtje is inderdaad afkomstig van Frans Scheper, maar op persoonlijke titel etc. Vlieger gaat natuurlijk niet helemaal op want de bedrijfsnaam wordt eronder genoemd en Scheper zit dusdanig hoog in de boom, dat hij gezien kan worden als semi publiek figuur.. Bovendien was het niet zomaar een mailtje, maar schreef hij het aan de Vara.

   Meer info hier. http://swapichou.wordpress.com/2013/11/11/aankondiging-talk2swap-blijkt-waardeloze-formule/comment-page-1/#comment-19833

   Verwijderen
 8. Even voor de goede orde.

  Frans Scheper -volgens Dankbaar directielid van miljardenbedrijf NXP (voorheen Philips semiconductors) en in die hoedanigheid 'captain of industry'- verklaart volgens Dankbaar het volgende:

  Wim heeft mij snel kunnen overtuigen dat hij het bij het rechte eind heeft. Eenvoudig door iets te delen, wat hij in dit stadium alleen met zijn meest betrouwbare vrienden kan delen. Dat voorrecht heb ik dus. Knap dat hij dit voor zich kan houden in het belang van zijn verdere onderzoek

  Deze 'captain of industry' vindt het dus 'knap'!? dat Wim Dankbaar wettig en overtuigend bewijs -waarmee Dankbaar schermt (en dat roeptoetert hij al geruime tijd)- en waarmee Dankbaar glashard beweert een onschuldig veroordeeld persoon direct vrij te kunnen pleiten- onder de pet houdt en alleen in kleine 'bevoorrechte' kring deelt!?
  Klaarblijkelijk is deze Frans Scheper dan ook nog eens van mening dat het belang van zijn vriend Wim Dankbaar belangrijker is dan het feit dat iedere dag dat Jasper Steringa -onterecht, want daar heeft Wim hem alvast van overtuigd- vastzit er 1 teveel is?

  Dat is dan...eh...nogal wat. Laat ik het daar maar even bij houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het straalt natuurlijk af op NXP, omdat iemand met zulke verhaaltjes volstrekt incompetent is en niet aan de knoppen van zo'n grote organisatie zou moeten zitten. Complottertjes op dergelijke functies zin in mijn ogen een "liability". Die kunnen niet normaal denken, of hebben geen goede reality check. Zo iemand zou ik dus nooit op de portemonnee laten passen.

   Verwijderen