donderdag 28 november 2013

Judy

Martin Vrijland haalde een dezer dagen weer eens een oude koe van stal: ene Judy Wood, die heeft bedacht dat de torens van WTC bij de aanslagen van 9/11 met geheimzinnige wapens zijn verpulverd. Voor complotters geldt nu eenmaal: hoe idioter, hoe geloofwaardiger. Terwijl ongeveer iedere zelfbenoemde 9/11-kenner inmiddels wel is uitgekeken op het onderwerp, klampt een handjevol malloten zich nog vast aan esoterische Death Ray-wapens. En niet toevallig zijn dat bijna zonder uitzondering Martin Vrijlandjes die ook in H.A.A.R.P en de verzamelde werken van David Icke geloven. Want die kun je ongeveer alles wijsmaken.

Eigenlijk zegt het geloof in Wood meer over het onvermogen van complotters om 9/11 te duiden. Zo rond 2006 besloot een aantal bloggers dat de torens moesten zijn opgeblazen. Er was alleen een probleem: dat was nergens goed te zien op video-opnamen. Ook voor de weinige stofwolkjes die uit ramen spoten was een logische verklaring: dat was natuurlijk gewoon de luchtdruk die ontstond doordat de bovenste verdiepingen als eerste instortten. En dan was er nog een bezwaar: hoe hadden de vermeende daders het toch voor elkaar gekregen om ongezien die explosieven in de torens aan te brengen?

Vervolgens bedachten enkele complotters, onder wie professor Steven Jones, dat het anders gegaan moest zijn: eerst met thermiet, toen met super thermiet, maar ook die theorie sneuvelde op het bezwaar dat de voorbereidingen daarvan wel erg veel werk zouden hebben gevergd, tot en met openboren van vloeren. Daarnaast meenden Jones et al ook nog sporen in het WTC-stof te hebben gevonden die door echte experts gewoon aan gips en andere materialen werden toegewezen.

Maar gelukkig hebben we Judy nog: die is van de 911 Space Beam theorie. Alle omstandigheden wijzen volgens haar op een geheim stralingswapen, dat vanuit de ruimte zou zijn afgevuurd. En het knappe is: daar hebben de inwoners van New York buiten het WTC niks van gemerkt. Not a thing. Waarmee precies alle bezwaren van alle voorgaande theorieën de wereld uit zijn geholpen.

Wood is alleen door de 9/11-gemeenschap nooit serieus genomen, maar zoals wel vaker bij mensen die van het eigen gelijk zijn overtuigd, de obsessie wil maar niet wijken. Vorig jaar was ze nog op een congres in Nederland. En op Facebook (met 3000 volgers) gaat het nog steeds dagelijks over stofwolken.

Nu is het rare van Vrijland dat hij nooit eens de tegenargumenten opzoekt en daarvoor had hij zelfs nog binnen het complotdomein kunnen blijven. Want veel van Woods theorieën zijn gebaseerd op onjuiste aannames. Dat een groot deel van de staal uit de WTC gebouwen grotendeels weg zou zijn (en dus alleen via een esoterisch wapen zou kunnen zijn opgeruimd, klopt al helemaal niet. Negentig procent van brokstukken kwam ver buiten het gebied van het WTC terecht, helemaal tot aan de Winter Gardens. 236 stukken staal werden maandenlang onderzocht door de Amerikaanse overheidsdienst FEMA in New Jersey. De rest werd verkocht aan diverse partijen, waarvan 70.000 ton naar India en China werd verscheept. Dematerialiseren werkt kennelijk toch niet zo goed als Wood beweert.

En al even vrolijk neemt Vrijland haar theorie over dat het een en ander alleen kon gebeuren dank zij de orkaan Erin die exact ten tijde van de aanslag voor de kust van Manhattas lag. De luchtcirculatie die deze orkaan Erin met zich mee bracht zorgde voor de juiste wrijving in de lucht en dus voor ionisering (statische lading). Maar Erin lag helemaal niet voor Manhattan, doch passeerde Bermuda op 170 kilometer. Sommige complotters hebben haar hele theorie op dit punt onderuit gehaald.

Overigens is het dan nog knap dat je het toch tamelijk onvoorspelbare traject van een orkaan precies laat samenvallen met de inslag van twee verkeersvliegtuigen en je energiestraal zo weet te mikken dat verdiepingen net boven die inslag als eerste in elkaar zakken. Daar weet Barracuda een veel simpeler oplossing voor: kaap een vliegtuig en ga zelf achter het stuur zitten.

9 opmerkingen:

 1. Een space-wapen afvuren zonder dat er spontaan felrode lampjes gaan bleepen bij de Russen, Chinezen, Fransen, Israeli, Engelsen, Duitsers en Nederlanders spreekt niet alleen van amateuristisch kritiekloos fantaseren, maar vooral van een schrijnend gebrek aan algemene ontwikkeling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet de Britten, Indiërs en Japanners niet. OH En de Iraniërs.

   Verwijderen
 2. 9/11 was een klaarheldere dag, ik meen zelfs zonder wolk aan de lucht. Dus niks orkaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, blue sky. Ook goed te zien op alle beelden die er zijn van de inslagen.

   Maar die knalblauwe lucht is er later in gephotoshopped. Denk zelf dat het de #66ccff is, wat dan de handtekening van een Chinese editor zou zijn. Maar kan ook de #57abf9 zijn (Joint NSA/FSB). Zelf gebruiken we natuurlijk alleen maar de #0038b8, en dat is het zeker niet.

   Verwijderen
  2. Achjaaaaa....... photoshopped. Maar natuurlijk Zivaatje... Vertel nog meer leugens!

   Verwijderen
  3. @ik
   Kuifje infantiel, get a life!

   Verwijderen
 3. Wat je bij het 911 complot ziet is dat alleen nog de extreme complotdenkers er in geloven. De rest is allang afgetaaid.
  Gevolg is dus dat de extreme hypotheses weer naar boven komen. Zoals deze van Judy Woods, maar ik zag op youtube ook al een korte Jimmy Walter revival.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk niet dat bijna iedereen niet meer geïnteresseerd is in de waarheid betreffende 11 september. Het beste en meest krachtige voorbeeld daarvoor is de website van het Consensuspanel 11 September; http://www.consensus911.org/nl/ die nu ook volledig in het Nederlands is vertaald. Dit panel weerlegt op wetenschappelijke wijze een behoorlijk aantal bereingen uit de officiële lezing. Maar je moet wel wat moeite doen om je in de feiten te verdiepen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een site die de noplane-theorie van Massimo Mazzucco aanbeveelt, naast de propaganda van ae911truth, die is inderdaad niet bedoeld voor mensen die geinteresseerd zijn in de waarheid.

   Verwijderen