woensdag 13 november 2013

Dutchcoin

Barracuda kent Democraatus nog als een Nederlandse 9/11 believer die in 2006 in zijn woning flink aan de slag was gegaan met lijm en schaar om de WTC-torens na te bouwen. Beetje houtjetoutje, maar zijn toren werd iedere dagen hoger en hoger. Toen het klaar was liet hij er een emmer op vallen: Now that the experiment took place, it is time to have a closer look at the inflicted damage. Wat hij ermee heeft willen bewijzen, is niet echt duidelijk geworden, maar Democraatus heeft er in elk geval de internationale 9/11 blogs mee gehaald: New conspiracy theory: WTC was hit by a 100.000 ton bucket just before collapsing. 

Wat er van die 9/11 gekte is overgebleven, geen idee, maar bij Zapruder (ja, die bestaan nog) pleitte de voormalige student volgens dezelfde simpele logica voor de Dutchcoin. 'Stel je voor, een cryptocurrency van eigen bodem gebaseerd op Bitcoin software. De Staat der Nederlanden rolt eigen Bitcoin software uit (open source) en zorgt voor de beschikbaarheid van programma’s voor Mac/PC en mobiele apparaten.'

Het resultaat is volgens de auteur schuld(en)vrij geld. 'De Staat voorziet in een klap in geld dat niemands schuld is. Er lekt geen rente meer weg naar private partijen die ooit het privilege hebben gekregen om ons geld ‘uit de lucht’ te printen. De Staat vermijdt immense bedragen aan rente. Het first mover voordeel biedt een uitgelezen kans om de bestaande staatsschuld in de oude geldeenheid snel af te lossen met in waarde stijgende Dutchcoins. Logisch, want de waarde van geld zijn wij zelf.'

Maar of je het nu euro, bitcoin of dollar noemt, de oude principes jaag je er niet mee weg. Ten eerste is er al het probleem van het delven van eindige bitcoins (tot 21 miljoen bitcoins, deelbaar door acht decimalen), tenzij Democraatus wil dat de Staat zijn eigen bitcoins uit de lucht wil printen. Ten tweede het speculatieve karakter van de bitcoin: de koers was een dezer dagen weer op recordwaarde, maar in april halveerde de koers binnen twee dagen. Kersverse Bitcoin-miljonairs zaten op zwart zaad.

De reden dat de bitcoin werkt, althans in de ogen van zijn proponenten, is dat geen staat of bank er zich mee kan bemoeien, en dan neem je het volatiele karakter maar voor lief. In de zestiende eeuw heeft het ook even gewerkt, met bloembollen.

8 opmerkingen:

 1. OT

  Rechtbank gaat getuigen openbaar horen in zaak-Demmink
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/11/13/rechtbank-hoort-getuigen-openbaar-in-zaak-demmink/?utm_campaign=google_news&utm_source=syndication&google_editors_picks=true

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over baarlijke nonsens gesproken.

  Johan Oldenkamp is omgekeerd evenredig aan de aftakeling van zijn geestelijke vermogens in alweer hogere sferen aangekomen. Hij heeft zijn 'pateo.nl / wholly science' geraaskal namelijk verheven tot universiteit én kerk en zichzelf benoemd tot patriarch prof. dr. Johan Oldenkamp...

  Nu is het wachten op de volgende -bij voorbaat volstrekt kansloze- poging een 'pateo center' op te richten en te laten renderen. Johan zal wel groots dromen over zijn eigen Vaticaan.

  Jammer Johan, een Madurodam format zal het hoogst haalbare zijn. Hetgeen overigens gezien Oldenkamps in het verleden behaalde resultaten nog een hele overwinning zou zijn ook. Op zijn 'druk' bezette agenda prijkt voor de rest van het jaar immers slechts nog een kwartiertje bazelen op het Frontier symposium en gezellig een uurtje ijlen met Francis Capelle in het door een halve gek en een paardenkop beluisterde pateo 'radio'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pateo.NL hereby summons the State of the Netherlands to legally release unlawfully claimed land of the size of at least 17 hectare within a range of at most 10 kilometers around the city of Zeist and to legally transfer the unalienable right of free usage of this property of God to Pateo.NL before January 31, 2014 (meaning within 80 days).


   Geweldig!!!!

   Verwijderen
  2. Just wow. Wat een verwarde tien geboden ook.

   Verwijderen
 3. En dat wil 'ie laten uitvoeren door de staat? Ik dacht die in bepaalde kringen per definitie onbetrouwbaar waren.

  Maar hoe dan ook: De staat en ict gaan niet samen, punt. Dus of het nu slim is om het door hen te laten uitvoeren is belangrijk punt nadat je hebt bedacht dat het systeem er moet komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach.
  Had Oldenkamp dat 'soevereiniteit s' gelul al niet zelf bedacht, blijkt hij het oprichten van een 'kerk' en zichzelf als 'geestelijke' benoemen weer van ene Jim Humble te hebben gejat.

  Overigens volstrekt overbodig dat Johan het staatshoofd hiervan via het kabinet in kennis heeft gesteld. Immers, hij had zichzelf al 'soeverein' en daarmee statenloos verklaard. Maar goed, zoals al langere tijd steeds evidenter blijkt heeft Johan geen flauw benul waar hij mee bezig is.
  Als je dan bovendien verderop in Johans 'nieuwsbrief' leest -waarin trouwens in het algemeen weer een weinig verheffende bevestiging wordt gegeven van de deplorabele staat waarin de geestelijke vermogens van Oldenkamp zich bevinden- dat Johan gelooft dat ons staatshoofd een reptielwezen met een bijpassend reptielenvrouwtje is, dan kunnen we het over 1 ding eens zijn.

  Knettergek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inmiddels heeft de ongedurige en zwalkende 'wholly scientist' Oldenkamp zijn 'patriarchale keutel' alweer ingetrokken en is zijn homepage en 'nieuwsbrief' aangepast.
  Niet vergeten ook weer even het staatshoofd te verwittigen, Johan.

  Oldenkamp blijft echter wel doormekkeren over zijn hersenschimmen m.b.t. reptielwezens:
  Ik durf gerust te stellen dat alle leidinggevenden bovenin onze samenleving, niet één uitgezonderd, een dergelijk reptielwezen is. Iemand met een normaal ontwikkeld geweten zou namelijk vanwege ernstige gewetenswroeging helemaal niet op dat niveau kunnen functioneren in onze huidige, krankzinnige maatschappij.

  Beetje verbitterd soms, Johan? Want dat jij je niet kan voorstellen dat mensen met gezonde ambitie en op basis van 'weten wat ze willen', talent, vaardigheden, competenties, gezond verstand, strategisch denken en visie een glanzende, maatschappelijke en/of wetenschappelijke carrière kunnen verwezenlijken, heeft niets met de -afwezigheid van- een geweten te maken maar komt hoofdzakelijk door het feit jij vooral zelf al deze eigenschappen pijnlijk blijkt te ontberen.

  Nog een voorbeeld:
  Aan de hand van de werkelijke betekenis van psyche (ziel) en pneuma (geest) heb ik de enigszins verwarde studenten een aantal grondbeginselen van Wholly Science uitgelegd, inclusief de logica van ‘Mind over Matter’ wat ze kennen via het overbekende placebo-effect. Na afloop overheerste bij mij een gevoel van teleurstelling. Hoe lang duurt het nog voordat de mensheid Wholly Science kan gaan begrijpen? Hoe lang houdt deze collectieve mentale duisternis nog aan?

  Ook die studenten begrepen dat ze hier met een raaskallende charlatan te maken hadden en waren waarschijnlijk 'flabbergasted' dat iemand -die zo overduidelijk van het padje af is- op een Nationaal Psychologie Congres voor het geven van een 'workshop' was uitgenodigd.
  Mensen begrijpen namelijk heel goed wat 'wholly science' inhoudt. Namelijk dat het de op de verwarde en zieke geest van een zwaar gefrustreerde en zwakbegaafde man gebaseerde baarlijke nonsens is die he-le-maal nergens over gaat. Die mentale duisternis zit toch echt vooral in je zelf, Johan.

  Face the facts.

  BeantwoordenVerwijderen