vrijdag 23 januari 2015

Berry & Lynton

Op 27 januari doet Break the System een tweede poging tot een demonstratie op het Malieveld in Den Haag. De eerste keer, in oktober, ging het hopeloos mis. Toen kwamen op sommige plaatsen maar drie of vier mensen opdagen. Nu wordt het een centrale demonstratie. Barracuda heeft er een hard hoofd in dat het nu wel goed gaat. De demo is op een doordeweekse dinsdag, en volgens de KNMI blijft het niet droog.

Waarom ging het in oktober mis? Vanwege absoluut beroerde PR. Initiatiefnemers Berry de Mooij en Lynton Deirkauf zijn geen oplossingsdenkers. Het politieke systeem in Nederland moet anders. Het financiële stelsel moet hervormd worden. Ontslagen in de zorg, te dure zorgverzekeringen, de waardeloze manier waarop we onze ouderen behandelen, het hoge aantal werklozen, de naheffingen van de EU, dat we voedselbanken nodig hebben, het leenstelsel… Genoeg is genoeg. 'Daarom willen we dat de regering aftreedt.'

En dan? Weer een pakket eisen. Er moet een onderzoek komen naar een nieuw politiek stelsel waarbij er meer macht aan het volk gegeven wordt. Het basisrecht op onderdak, voedsel en inkomen dient in de Grondwet opgenomen te worden. Berry en Lynton hebben vermoedelijk geen werk. In de Grondwet vastleggen dat dwangarbeid niet is toegestaan. Berry en Lynton hebben blijkbaar geen zin om voor hun uitkering parkjes aan te harken. De hondenbelasting moet afgeschaft. Barracuda moet naar de reden maar raden. De wegenbelasting moet worden verwekt in de benzineprijs. Dat lijkt Barracuda een goed idee, als het uitgangspunt is dat alle auto's moeten worden verbannen.

Toegegeven: er zitten ook wel een paar rake punten tussen, maar je kunt merken dat het op de achterkant van een bierviltje is opgeschreven en het vanuit het perspectief van de staatskas niet erg realistisch is. Daarnaast laten Berry en Lynton maar in het midden wie deze plannen moeten uitvoeren. Zelfs lijken ze geen partij te willen beginnen. Sterker nog: als niet aan de eisen wordt voldaan, 'volgen hardere acties'.

Maar dan het gebeuren zelf: dat hebben Berry en Lynton behoorlijk goed weten te verstoppen op hun Facebook pagina, zodat Barracuda bij Klokkenluideronline het programma moest lezen. En ja hoor, daar duiken weer bekende namen op: van Tilasmi Frigge tot zelfverklaard vrouwenmepper Anthony Migchels en niet te vergeten Micha Kat via Skype. Als je dan toch zo graag serieus genomen wilt worden, waarom maak je er dan toch weer een mallotencircus van? 

11 opmerkingen:

 1. Kan het nou aan mij liggen of is die hele demonstratie zo illegaal als het maar wezen kan? Is het wel ergens aangemeldt (want dat moet toch?). En ik denk niet dat de heren van de 2e Kamer het nou wel zo leuk vinden om buiten dat gejengel aan te horen van een handjevol randdebielen die je werkdag flink zullen laten verzieken omdat ze hun zin niet willen krijgen.

  Ook even dat programma doorgespit en vraag me af: are you SERIOUS?! Stelletje malloten die de 2e Kamer weleens de les willen leren? Nope. Dit gaat 'm niet worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie zeiden net dat jullie geen vergunning hebben aangevraagd voor de demonstratie. Hoe slim is dat?
   “Kijk, wij kunnen een vergunning gaan aanvragen. Maar wanneer je daarvoor tekent ga je akkoord met bepaalde regels. En die regels zijn zo beperkend dat je eigenlijk niks meer kunt doen. En dat is de simpele reden dat we voor 27 januari geen vergunning gaan aanvragen, omdat we wel gewoon op het Binnenhof willen staan. En dat mag niet met demonstraties. Wel hebben we ‘onder de tafel’ afspraken gemaakt. Natuurlijk kan de politie daar met de volledige bemanning aanwezig zijn, maar het is de manier waaróp ze daar staan. Bij de eerdere demonstratie in oktober stonden twee agenten gewoon rustig toe te kijken. Ze hebben toen zelfs mijn moeder nog geholpen. Deze oproep komt echt uit het volk. En het is tijd dat wij ons als volk laten horen.”

   KORTOM: ILLEGALE DEMONSTRATIE DUS! Kunnen de heertjes en dametjes voor opgepakt worden als ze niet uitkijken, waaaaaaant: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Aanmelden-demonstratie.htm Politie kan dus elk moment het binnenhof leegvegen! En dan boehoehoeh....

   Verwijderen
  2. HA! Ze mógen nieteens demonstreren op het Binnenhof: Bijvoorbeeld het gebied rond het Binnenhof is daardoor niet geschikt voor grote demonstraties. (http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Regels-bij-demonstraties-en-manifestaties.htm)

   Verwijderen
  3. Volgens mij dateert die mededeling van enkele weken terug, uit Facebook blijkt dat er contact is geweest met de politie cq gemeente Den Haag.

   Verwijderen
  4. En tóch demonstreren hè? Stelletje eigenwijzen! DAT WORDT HERRIE!!

   Verwijderen
  5. Bataljons ME in Den Haag, als in de beste tijden van 'geen woning, geen kroning' in Amsterdam... ROFL Zelfs de wijkagent kan die anderhalve man + één paardenkop nog wel aan.

   Verwijderen
 2. Kat komt niet en mag ook niet via Skype, want er is al weer onderlinge ruzie, las ik ergens maar weet niet meer waar zoek zelf maar na.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kat heeft het te druk de Ierse rechter uit te leggen waarom hij wél mag wat anderen in Ierland niet mogen. Zo'n assertieve rechter is Kat in Nederland niet gewend, dus was wel even schrikken. Denk dat Kat z'n Irish spin-off binnenkort mag opdoeken.

   Verwijderen
  2. http://savannahbytes.me/micha-kat-spreekt-niet-op-break-the-system/

   Hij zou niet eens zijn gevraagd, maar zich zelf hebben aangeboden.

   Of het waar is, is een tweede maar ergens zal het me niets verbazen als meneer de waarheid weer eens verdraait.

   Verwijderen
  3. Sja, wat verdraait het katje nou niet?!

   Verwijderen
 3. Off topic.

  Hans Mauritz laat van zich horen.
  http://www.boublog.nl/2014/06/04/jasper-steringa-opzettelijk-ten-onrechte-veroordeeld/#comment-32673

  BeantwoordenVerwijderen