donderdag 22 januari 2015

Joetoebje

Barracuda heeft wel bewondering voor Amerikaanse internetbiljonairs die van gekkigheid niet meer weten wat ze nu weer moeten doen. Ze willen allemaal de ruimte in. Zo ook Elon Musk, de man van autofabrikant Tesla.

Elon wil naar Mars. Liefst natuurlijk met een Tesla, maar die is wat moeilijk boven de dampkring uit te tillen. Maar nu heeft Elon bedacht dat hij daar ook gelijk internet wil. Daarom wil hij een netwerk van satellieten opzetten dat niet alleen onze hele planeet, maar ook Mars van internet moet voorzien.

We hebben het over enkele honderden satellieten die de concurrentie kunnen aangaan met glasvezel. De snelheid van het licht is in het vacuüm van de ruimte veertig procent sneller dan glasvezel, zegt Musk. Vergeet glasvezel: straks wil je space internet.

Uiteindelijk moet het systeem helemaal tot aan Mars reiken. Het wordt belangrijk voor Mars om ook een wereldwijd communicatienetwerk te hebben, aldus Musk.

Want het eerste wat je wilt doen als op de Rode Planeet bent beland, is even lekker ontspannen met je Chromecast een Joetoebje bekijken. Verder stuurt Elon wel een raket zodra de nieuwe iPhone 9 is verschenen, of de Galaxy S 11. Nu maar hopen dat de Groene Mannetjes ook kunnen whatsappen.

2 opmerkingen:

  1. Leuk stukkie barra maar ik vrees dat internet iiiiiiiiiiin sssspppppppaaaaaaaaaacccccccceeeeee (sorry, iets teveel pigs in space van the muppets gezien haha!) een beetje teveel van het goeie is!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tesla draait momenteel als een tierelier mee in de wereldwijde autoindustrie, mind you. Deze simplistische interviewer trekt gewoonweg niet, dat hij met een genie aan tafel zit!

      Verwijderen