woensdag 21 januari 2015

Een dag zonder Demmink is een dag niet geleefd

Henkie Rijkers van de Demmink Bode is het jaar weer vol goede moed begonnen. Hij fietst weer fanatiek langs alle complotbloggen. Henk kan maar niet van de Demmink porno afblijven. Want stel je toch eens voor dat het hongerende publiek van het Katholiek Nieuwsblad twee weken lang zonder Demmink nieuws zou moeten zitten. Een dag zonder Demmink is een dag niet geleefd.

En ja hoor, er is nieuws! Dit keer bij JDTV. 'De naam van Joris Demmink blijkt stilzwijgend geschrapt te zijn uit het Executive Committee van het Nederlandse Helsinki Comité.'

Dat lidmaatschap, zo weet Henk nog, was de voormalig secretaris-generaal van Justitie na diens pensionering aangeboden, hoewel hij toen al volop onder vuur lag vanwege aantijgingen van kindermisbruik.

Volgens Barracuda is JDTV iets te snel met zijn suggestie dat Demmink uit Helsinki Comité is gegooid. Er bestaat immers de mogelijkheid dat Demmink zelf het besluit heeft genomen om er uit te stappen, hangende het strafrechtelijk vooronderzoek.

Nu zou je toch zeggen dat Henk als echte journalist even de telefoon pakt om die wereldprimeur naar zich toe te trekken, maar nee, Henk citeert lekker lui JDTV en zet er even lui boven 'Joris Demmink geschrapt als lid Helsinki Comité'. Zelfs JDTV maakt het niet zo bont. Die zet altijd nog een vraagteken achter de kop en heeft, zoals een echte journalist betaamt, een mailtje naar de organisatie gestuurd, maar nog geen antwoord gekregen.

Niet dat we anders van Henk gewend zijn. Die liet ook al eens een chauffeur van Demmink sterven vier jaar nadat hij aan een hartaanval was overleden, simpelweg omdat Henk weer eens te lui was om een paar slordige roddels van de familie Poot na te trekken.

3 opmerkingen:

 1. Kortom: goed werk van @JDTV en prutswerk van het Katholiek Nieuwsblad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het negende gebod volgens Henk Rijkers:
  Gij zult geen onwaarheid spreken.
  Tenzij gij natuurlijk hoofdredacteur van een zieltogend krantje zijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier nog zo'n halve gare.
  De gesjeesde politieagent Louis Bontes, die een aardig salaris als kamerlid opstrijkt, door drie keer per jaar hetzelfde briefje aan Ivo te sturen over iets, dat hem zelf waarschijnlijk totaal geen ene moer interesseert:

  https://twitter.com/Louis_Bontes/status/557933108054347777

  BeantwoordenVerwijderen