vrijdag 30 januari 2015

Wereldzaken

Tarik blijkt toch meer een complotgekkie dan werd vermoed. Een oud-klasgenootje laat aan aan het Hart van Nederland weten dat hij al in zijn tijd op middelbare school geobsedeerd was door complottheorieën. Wordt ook elders bevestigd.

De nieuwsrubriek van SBS weet dat hij een heel archief aan video’s heeft gekeken, waarin af wordt gerekend met wat hij ziet als de 'propaganda van de mainstream media'. 'De complotten waar hij zich in verdiept lopen uiteen van de Bermudadriehoek tot de kernramp in Tsjernobyl.' Maar Tarik was vooral bezig met de (galm) illuminati!

Dus die 'grote wereldzaken' die Tarik wilde verkondigen, waren ongetwijfeld van het type onsamenhangende complottheorieën die we van Erwin Lensink, Micha Kat, Martin Vrijland c.s. gewend zijn. En omdat hij maar een knuppeltje was met een klapperpistool, moest hij naar eigen zeggen wel zijn 'ingehuurd door inlichtingendiensten en daar hebben wij (...) zaken vernomen die de huidige samenleving in twijfel trekken'.

Best jammer dat hij niet even ook nog zijn speech mocht doen. Dan had heel Nederland ook nog even kunnen lachen. Tarik's enige claim to fame is dat hij voor de spannendste televisie heeft gezorgd sinds de schietpartij bij Karel ('Heren, Heren'). Om na zijn detentie zijn leven lang nergens meer aan de bak te komen.

Barracuda kan zich niet voorstellen dat echte inlichtingendiensten zich tot nu toe al te veel zorgen maakten om de plotters, maar dat zal na gisteren wel afgelopen zijn. Na Lensink en Tarik zal de controle op lone wolves vermoedelijk flink verscherpt gaan worden. 

4 opmerkingen:

 1. Martin Vrijland was er dan ook als de kippen weer bij om de zaken met een complotsausje te kunnen duiden, ondanks dat hij vorige week heel stellig afscheid had genomen (en ziedaar, het cliché dat gestopte plotters altijd toch terugkomen op hun besluit is weer bewezen....) en Kat voelde zich de koning te boven omdat hij sinds 2011 geweerd wordt van het mediapark.

  Maar hopelijk beseffen de heren "compleetdenkers" zich goed dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hetgeen gisteren gebeurde bij de NOS. Niet alleen zijn ze allebei meesters in het bedenken van bizarre verhalen bij actuele gebeurtenissen om hun verborgen agenda's te promoten, ook bieden ze een platform aan waarin "mede-compleetdenkers" elkaar in hun perceptie dat alles corrupt/een hoax/false flag/complot is, versterken.

  Of Tarik een vaste bezoeker was van 1 der Nederplottersites zal nog moeten blijken, maar het feit dat ze Tarik niet steunen, maar afvallen als zijnde een hoax, zegt genoeg over de eenzijdige perceptie van zowel de makers als de bezoekers van de bekende compleetdenkerssites. Of het moet 'in a twisted way' een eerbetoon zijn aan een gevallen broeder in de strijd om het alternatieve nieuws aan een breed publiek te presenteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Intussen bij Vrijland

  Naar mijn idee hebben ze Tarik er in geluisd. Zouden ze hem geronseld hebben voor zogenaamd een of andere oefening? Hij houdt toch van acteren? Ook al ben je negentien en misschien een beetje onervaren, je gaat toch niet met een neppistool proberen naar binnen te komen bij de NOS? Die geluidsdemper is nergens voor nodig en slaat nergens op. Waarom moet het toevallig weer een persoon met een getinte huidskleur zijn? Die slapende en TV zappende bevolking moet natuurlijk denken dat het weer een moslim extremist is.
  Ik ben benieuwd of ze Tarik een persconferentie laten geven!
  Ik wil heel graag horen wat hij te zeggen heeft!
  Natuurlijk doen ze dat niet…
  Als hij er ingeluisd is, zal de waarheid in de rechtszaal ongeloofwaardig klinken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Intussen wordt Klokkenluideronline ondergekotst door leestekencomplotter Samuel Heinemann die zich weer Ernst noemt.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.