vrijdag 16 januari 2015

Uitgeleverd

Argentinië dreigt een Amerikaanse Truther uit te leveren. Kurt Sonnenfeld beweerde in het verleden dat hij bewijs had de Amerikaanse regering achter de aanslagen van 9/11 zat, al was dat niet de reden dat hij in 2003 zijn land ontvluchtte. Dat kwam omdat hij dat jaar werd verdacht van moord op zijn vrouw. Die werd met een kogel door haar hoofd aangetroffen in zijn appartement in Denver.

De voormalige cameraman had geluk, want hij kreeg een voorwaardelijke vluchtelingenstatus. De asielaanvraag werd gehonoreerd onder de voorwaarde dat indien hij schuld werd gevonden hij alsnog zou worden uitgeleverd. Het Argentijnse Hof heeft nu besloten dat de Amerikaan het land moet verlaten.

Sonnenfeld werkte als cameraman voor FEMA, die betrokken was bij de reddingsoperaties bij de aanslagen van 11 september 2001. Tot op heden heeft Sonnenfeld niets van zijn zogenaamde bewijs laten zien. Wel was het een mooie afleidingsmanoeuvre voor zijn vlucht naar Argentinië, want Sonnenfeld beweerde natuurlijk dat hij een vijand van de Amerikaanse regering was geworden.

De kwestie van zijn vrouw legde Sonnenfeld intussen uit aan zelfmoord. Die zou een afscheidsbrief hebben geschreven. Er is alleen een probleem: pistoolsporen op zijn handen en jas gevonden.

6 opmerkingen:

 1. Oeps, goh... waar komen die sporen toch ineens vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het verhaal van Barracuda klopt niet helemaal:
  De rechtbank in Argentinie gaat akkoord met uitlevering omdat de VS heeft voldaan aan de voorwaarden daarvan. De voorwaarden waren dat Sonnenfeld niet ter dood zou worden veroordeeld en dat in de straf die hem wordt opgelegd de mogelijkheid tot gratie zat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En verder: al is de leugen toch zo snel, de waarheid achterhaald hem wel. 13,5 jaar na de aanslagen is er vrijwel niemand meer die gelooft dat hij bewijs heeft over de 'werkelijke daders'.

  Je ziet dan ook al enkele jaren dat de beweging failliet is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Off topic.

  Nog even over steenkolenengels.
  De gesjeesde gevangenisdirecteuren hebben hun brief aan de Nederlandse pers door Google Translate heengehaald en naar de Britse pers gestuurd.

  Al bij het We are of opinion
  (vermoedelijk: Wij zijn van mening)
  knalde het eerste stuk glazuur van mijn kiezen.

  En nu maar afwachten of Nederlandse parlementariërs massaal onder deze internationale druk bezwijken, want zo werkt de democratie in de koppies van types, die hun zin niet krijgen.

  Volgende stap zal wel het Europese Hof of de VN Veiligheidsraad of iets dergelijks zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dit het laatste is wat we van de bajesdirecteuren gaan horen. Geen Engelstalige krant gaat dit oppikken.

   Verwijderen
  2. Zeg dat maar niet te hard, je weet het maar nooit!

   Verwijderen