dinsdag 27 januari 2015

Stille aftocht

Martin Vrijland heeft, na alle aandacht die hem afgelopen weken ten deel is gevallen, min of meer zijn stille aftocht aangekondigd. Misschien komt het omdat het crowdfunden deze maand minder vlot verloopt dan vorige maand, maar Martin is (naar eigen zeggen) ook moe. De grenzen aan zijn absorptievermogen zijn bereikt. Martin wil niet langer reactief op het nieuws schrijven. Valt ook niet mee om iedere aanslag of ongeluk meteen tot hoax te verklaren en dan alsnog koortsachtig op zoek te gaan naar 'bewijzen' in JoeToebs.

Martin wil Denkerd worden en hoopt ooit als zodanig te eindigen in de beeldentuin van het Rodin Museum. Hij gaat dikke boeken lezen en wil zich in religies verdiepen, waarna er mogelijk lange epistels zullen verschijnen. En Martin is zich goed doordrongen van de gevolgen van deze Nieuwe Koers: 'Dit zal wellicht consequenties hebben voor de bezoekersaantallen van deze website, maar ik heb besloten dat niet als hoogste goed te beschouwen.'

Barracuda kent de meer filosofische stukken van Martin nog uit het verleden en moet dan altijd denken aan volgestouwde vrachtwagens met vastgetekende koffers op stoffige weggetjes in India: onmogelijke staketsels waarin Martin de draad zelden weet vast te houden, een warwinkel met iedere keer dezelfde terugkerende verwijzingen naar de Matrix en het gedachtegoed van David Icke. Dat gaat zijn aanhang van 10.000 volgers op Facebook vermoedelijk niet trekken.

Maar schrijft Martin eigenlijk wel de waarheid? Zelfs de belendende percelen vatten zijn aankondiging op als een terugtrekking. Of heeft Martin tot behoud van zijn uitkering dan toch ingestemd met het inpakken van dozen, en komt hij domweg niet meer aan schrijven toe?

4 opmerkingen:

 1. Zijn stukken over dat hetero mannen verdrongen worden door de homoseksualisering van de samenleving geven ook wel aan hoe diepzinnig vrijland is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige typering, van die vrachtwagen. Daar had hij ook last van tijdens zijn optreden bij Giel die hem maar afkapte toen hij te zeer vast kwam te zitten in zijn wazige kluwen nonsens en wanen.

  Overigens zijn er reaguurders op zijn site die menen dat de "gaymaffia" of Gladio achter zijn vertrek zitten.

  Wat zal ik zeggen ;-)

  Volgens mij zijn zijn problemen eerder justitieel en economisch van aard.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Martijn Alberda heeft zich sinds de 21e niet meer op zijn site laten zien en Donquijotte doet daar de moderatie.
  Ook op zijn Facebook pagina is hij sinds de 21e niet meer geweest.

  Laat ik ook eens speculeren: blijkbaar is er geen mogelijkheid, om ook maar een piepklein teken van leven te geven (anders had hij het beslist gedaan).

  Overmacht dus.
  In het gunstigste geval heeft hij zich vrijwillig laten opnemen in een psychiatrische inrichting.

  Schiet er maar gaten in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sluit me (deels) aan bij de comment van Jeroen, het vertrek van Martin Vrijland uit de "compleetdenkerswereld" heeft denk ik te maken met economische redenen.

  Ga maar na: elke dag 2 a 3 artikelen copy/pasten en/of vertalen/bedenken, reageren op sommige comments, bekijken van JoeToepjes, lezen van "diepzinnige" artikelen van alex Jones, David Icke etc. voor slechts een paar honderd euri extra in de maand, gaat niet het gemakkelijk-geld-binnen-harken worden wat Martin ooit voor ogen had. Laat staan dat dat het grote business-model gaat worden waar hij zonder uitkering van zou kunnen leven. Ergens heeft hij tot voor kort de hoop gehad net zo'n gulle sponsor te kunnen vinden als Kat, maar bij het uitblijven ervan heeft hij nu het bijltje erbij neergelegd. Dat zijn 11K aan likes voor zijn FB-community ook niet het beloofde berg met geld bracht zal ongetwijfeld ook meegeholpen hebben in zijn besluit. Overigens begon die achterban ook steeds meer te morren zodra er weer een bedelpost van Martin op de community werd geplaatst, maar werden die negatieve comments al snel door MV verwijderd (want vrijheid van meningsuiting bij Martin was er dus alleen voor Martin)

  We mogen blij zijn dat Vrijland over een niet te groot werkethos en commercieel inzicht beschikt om het tot een werkelijk "succes" (lees:Financieel gewin voor Martin) te maken. We zullen zien hoe hij het de volgende keer nu weer gaat aanpakken, want enorm cliché: plotters die ineens stoppen en tot inkeer komen, komen altijd binnen een paar maanden terug (zie Kat en Dankbaar....)

  BeantwoordenVerwijderen