zondag 4 januari 2015

Moesson

Natuurlijk kon Martin 'Toet toet boing boing' Vrijland (echte naam: Martijn Alberda) weer niet wachten totdat de eerste wrakstukken en lichamen van het verongelukte toestel van AirAsia in zee waren gevonden. Binnen de kortste keren verscheen er weer een krankjorum artikel over de mogelijkheid van een 'nieuwe technologie die objecten die niet volgens stealth methodiek gebouwd zijn, toch onzichtbaar kan maken voor de radar.'

Had de slimmerik al eerder verzonnen voor Vlucht MH370, dus dan vlieg je voor de volgende gelegenheid gewoon op de automatische piloot. Niet dat hij ook maar een fatsoenlijke verklaring kon verzinnen voor die plotse verdwijning, natuurlijk.

Het mea culpa verscheen al enkele dagen later, want Vrijland begreep natuurlijk ook wel dat hij met de nek zou worden aangekeken als hij in dat stealthgeloof zou volharden. Maar Martin zou Vrijland niet zijn als hij toch niet even op zoek ging naar 'verdachte omstandigheden'.

Zo werden vergissingen dan wel onduidelijkheden in de berichtgeving - niet ongebruikelijk in de eerste uren van een reddingsoperatie - meteen weer als leugens uitgelegd. De veertig geborgen lichamen waarvan eerst sprake was, 'bleken ineens abrupt minder te zijn'.

Maar pas echt gênant wordt het als Vrijland met zijn boerenverstand achter zijn pc op weerdetails gaat bekijken, en concludeert dat het bijvoorbeeld op oudejaarsdag ter plaatste gewoon rustig weer was, in tegenstelling tot wat AirAsia en de complete main stream media ons hebben 'voorgelogen'.

Nog los van het feit dat Martin weer eens op de verkeerde plek heeft gezocht - de wrakstukken zijn aangetroffen in de Java Zee net onder Borneo, niet in de Straat van Karimata zelf - en zich ook al niet realiseerde dat de metingen die hij zag afkomstig zijn van meetstations op het land, niet op zee, is het toch wel erg frappant dat enorm veel (ook lokale) media de afgelopen dagen meldden dat het (van tijd tot tijd) slecht weer was. En daarvan ook gewoon foto's toonden (hier, hier, hier en hier). En wie even zoekt in de TAFS van Wundermap ziet dat het op 31 december in grote delen van Indonesië regende en onweerde en het zicht lokaal beperkt was.

Blijkbaar is het Vrijland ook al ontgaan dat de moesson in Indonesië heeft toegeslagen, waarvan het verloop zich nu eenmaal moeilijk laat voorspellen: veelal korte, hevige stortbuien, waarna de zon weer overvloedig schijnt. Diezelfde moesson die er vermoedelijk voor gezorgd heeft dat het AirAsia toestel wilde wijken voor een dreigende onweerswolken wegens kans op ijsafzetting op de vleugels. Maar ook nu nog denkt Vrijland dat het prachtig weer is in Indonesië, terwijl actuele weersatellieten een heel ander verhaal vertellen:


Maar we zijn er nog niet, want onze speurneus had ook nog gelezen dat AirAsia CEO Tony Fernandes 944.800 aandelen van de Tune Insurance Holdings Bhd dumpte dagen voor het verdwijnen van de QZ8501. 'Tune Insurance Bhd. verkoopt verzekeringen als onderdeel van de online boekingen via AirAsia.'

En er dan niet bij vermelden dat hij indirect nog altijd een belang van 30 procent heeft en direct een belang van 0,01 procent. Los daarvan: dumpen hoefde niet, de risico's waren herverzekerd.

Het meest recente artikeltje van Vrijland suggereert ineens weer (niets zo opportunistisch als een plotter) dat Maleisië wordt gestraft voor haar anti-Israël standpunt. Plotsklaps zijn de neergestorte dan wel neergeschoten vliegtuigen blijkbaar weer echt. Nou ja, bijna dan: 'De verdwijning van de MH370 leek nodig om een toestel te bemachtigen waarmee later de MH17 ramp geënsceneerd kon worden.'

En ook nu weer toont Vrijland zich een slordige lezer: hij beweert dat Malaysian Airlines een 'flinke aandeelhouder' in AirAsia is, met verwijzing naar een artikel waarin nou juist staat dat een voorgenomen aandelenruil niet is doorgegaan omdat de vakbonden tegen waren (het hoofdkantoor van de houdstermaatschappij van AirAsia, Tune Group, is overigens wel gevestigd in Maleisië).

Maar het maakt allemaal niet uit wat voor aantoonbare onzin Vrijland schrijft, genoeg bezopen gekken die het willen geloven: 'Volgende fase is het afsluiten van internet, of gerichte microgolfbestraling en dan zijn we allemaal monddood.'

6 opmerkingen:

 1. Prachtig gedebunkeerd, Barra.
  Al denk ik niet, dat Schnijder, Trebor 2012 en Elfjetwelfje dit zullen lezen.

  Martijn Alberda zelf misschien nog wel (hallo, halve zool !),
  maar als hij de waarheid zou vertellen,
  zou hij een dief zijn van zijn eigen portemonnee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Perfect gefileerd. Mijn complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Perfect artikel Barra! Dat zal 'm leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Efkes die comments gelezen, maar deze vindt ik toch wel aardig schofferend: schnijder / December 31, 2014
  @Allen Net als met Sandy hook, Boston, Theo van Gogh is de QZ8501 een HOAX
  Niemand dood, geen nabestaanden, PUNT.
  Bron: https://www.youtube.com/watch?v=oV2NPVeGr5o
  Trouwens best duur zo’n vliegtuig opofferen. Nog slimmer (lees:Sluwer) is om de MSM allemaal nep gefabriceerde beelden uit te laten zenden en de LEUGEN tot grote immense hoogte op te voeren.
  Geen MENS SCHAAP die zou durven denken, laat staan zeggen (blaten) dat het niet waar is.
  De authoriteit em de angst en het gehoorzamen zit er van jongsafaan ingeramd!
  Wat wil je nog meer……..?

  Waar zitten die reaguurders met hun botte hersens?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schnijder is min of meer de huisgek van Martijn Alberda.
   Hij heeft zo'n beetje alle psychische kwalen die er maar bestaan, mogelijk nog aangewakkerd door de consumptie van allerlei middelen om je wakker te voelen.
   Zoiets als Stout bij Kat.
   In mijn jeugd werden zulke mensen liefdevol verpleegd in een tehuis op de Veluwe; tegenwoordig zitten ze elkaar 24/7 steeds gekker te maken achter hun PC, tot ze van ellende geen kant meer op kunnen.

   Verwijderen
  2. Kat en zijn consortium moet gewoon ouderwets gaan flyeren in de buurt van gekkenhuizen, wellicht dat het de leesbaarheid ietwat meer draagvlak krijgt. Zelfs de "gekkies" haken af.

   Verwijderen